Luxembursko – S. Macedónsko 1:0 (kon.) | Ukrajina – Bielorusko 3:1 (kon.) | Estónsko – Litva 1:0 (kon.)
San Maríno – Anglicko 0:6 (kon.) | Rusko – Švédsko 1:0 (kon.) | Španielsko – Slovensko 2:0 (kon.)
Švajčiarsko – Slovinsko 3:2 (kon.) | Rakúsko – Moldavsko 1:0 (kon.) | Čierna Hora – Lichtenštajnsko 2:0 (kon.)
koniec
Španielsko
2:0 (2:0)
Slovensko
Sobota 05.09.2015, 20:45 • Oviedo, Nuevo Carlos Tartiere (kapacita 30 500 divákov) • Kvalifikácia ME • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Španieli si to už užívajú, hrajú to na krásu a možno aj preto Silva nestrieľal z ľavej strany šestnástky, ale vracal ešte pod seba na stred. Busquets sa oprel do lopty z 25 metrov a len tesne minul pravú žrď!
     
    85
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Andrés Iniesta, prichádza Koke.
     
    83
    Lukáš Tesák dostáva žltú kartu za nešportové správanie, keď nevhodne protestoval voči verdiktu postranného rozhodcu.
    81. David Silva (ESP)
     
    81
    David Silva mohol zvýšiť na rozdiel triedy! Parádne si narazil loptu s Alcácerom, ktorý mu adresoval ideálnu prihrávku do šestnástky, Silva si obhadzoval Kozáčika a chcel zakončiť do prázdnej brány, loptu si predkopol ďaleko a nestihol ju na ihrisku!
     
    75
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Diego Costa, prichádza Paco Alcácer.
     
    74
    Nebezpečný okamih pred španielskou bránou, mohli sme znížiť! Center zo štandardky letel na zadnú žrď, kde sa cez obrancu presadil Hubočan a už bol blízko ku Casillasovi, ktorý loptu napokon vyboxoval mimo nebezpečného priestoru!
     
    73
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Patrik Hrošovský, prichádza Erik Sabo.
     
    72
    Juanfran centroval z pravej strany, Diego Costa chrbtom k bráne trafil v strede pokutového územia parádne loptu nožničkami a na päťke ešte tečoval David Silva, mieril tesne nad našu bránu!
     
    67
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Cesc Fàbregas, prichádza Santi Cazorla.
     
    62
    Španieli vo výbornej šanci! Fabregas z hranice šestnástky vysunul geniálnou "uličkou" medzi našimi obrancami Silvu, ten si obhadzoval Kozáčika, ktorý sa mu vrhol pod nohy a aspoň tak spomalil postup domáceho útočníka. Silva ešte vracal pod seba Fabregasovi, ten tam mal proti sebe časť odkrytej brány, so strelou váhal a tak ho odzbrojili naši obrancovia!
     
    61
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Marek Hamšík, prichádza Ondrej Duda.
     
    56
    Následne ešte akcia pokračovala a zo strednej vzdialenosti strieľal nebezpečne Fabregas, Kozáčik výborne zasiahol a vytlačil loptu nad brvno!
     
    56
    Španielom to napokon vyšlo, David Silva sa dostal s loptou na hranicu šestnástky, bol v ideálnej pozícii na osi ihriska, chcel si ju ešte vylepšiť a tak potiahol loptu naľavo, jeho strelu obetavo zablokoval padajúci Hubočan!
     
    50
    Príležitosť aj na opačnej strane, škoda, že to tam nepadlo! Hamšík výborne zapracoval v strede poľa a vysunul vpredu Ďuriša, ktorý sa po ľavej strane šestnástky pretlačil cez Piquého a krížne strieľal, Casillas vytlačil na roh!
     
    49
    David Silva vo veľkej šanci, parádna individuálna práca domáceho útočníka! Iniesta mu nahral na ľavú stranu šestnástky, Silva telom oklamal Pekaríka a zrazu mal dostatok priestoru na nebezpečnú strelu, trafil to parádne a mieril do vonkajšej siete!
     
    46
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Róbert Mak, prichádza Michal Ďuriš.
    41. Marek Hamšík (SVK)
     
    41
    Parádna spolupráca Hamšíka s Makom, mohli sme znížiť! Marek Hamšík vyviezol loptu a dlhou prihrávkou vysunul pri ľavej postrannej čiare Maka. Ten sa osamotený predral cez dvojicu Španielov a prihral pred šestnástku Hamšíkovi, ktorý vystrelil z voleja k pravej žrdi, Casillas výborne zasiahol a vyrazil loptu!
     
    32
    A teraz pozor, mohlo to byť rozdielom triedy! Fabregas vyslal nádherný center až pred našu päťku, odkiaľ hlavičkoval nekrytý Iniesta a mieril tesne nad!
    30. Andrés INIESTA - 2:0
     
    30
    Španielsko dalo gól!
    Tak to je nepríjemné, po polhodine inkasujeme už druhýkrát a Španieli sú ešte bližšie k dôležitým trom bodom. ANDRÉS INIESTA rutinérsky premenil pokutový kop, keď loptu umiestnil k pravej žrdi, zatiaľ čo Kozáčik smeroval k opačnej žrdi!
     
    30
    Žltú kartu dostáva Matúš Kozáčik (Slovensko).
     
    30
    Fabregas vysunul na hrote Diega Costu, ten sa rútil sám na Kozáčika, ktorého si chcel obhodiť a zavadil o Kozáčika, po teatrálnom páde nasleduje penalta Španielska!
     
    29
    Jordi Alba zatiaľ najnebezpečnejším španielskym hráčom pre Matúša Kozáčika! Po otváracom góle totiž znovu hlavičkoval, keď ho na ľavej strane šestnástky našiel centrom Fabregas. Alba nebol v jednoduchej pozícii, hlavou namieril tesne nad brvno!
     
    29
    Jordi Alba zatiaľ najnebezpečnejším španielskym hráčom pre Matúša Kozáčika! Po otváracom góle totiž znovu hlavičkoval, keď ho na ľavej strane šestnástky našiel centrom Fabregas. Alba nebol v jednoduchej pozícii, hlavou namieril tesne nad brvno!
    6. Jordi ALBA - 1:0
     
    6
    Španielsko dalo gól!
    Tak to je nepríjemné, potvrdilo sa pravidlo nedáš – dostaneš, prakticky okamžite po nepremenenej šanci Maka inkasujeme úvodný gól! David Silva mal priestor v strede ihriska, pozrel sa a vyslal nádherný center na ľavú stranu šestnástky, kde za Pekaríka zbehol JORDI ALBA. O ofsajd ani náhodou nešlo, ľavý obranca Španielska hlavičkoval sám na päťke a trafil do protipohybu Kozáčika k pravej žrdi!
    Asistencia: David Silva
     
    5
    Obrovská šanca Róberta Maka, mohli sme vyhrávať! Ramos urobil hrubú chybu pri rozohrávke, čo využil náš útočník, vzal mu loptu a po pravej strane sa rútil sám na bránu! Jeho krížna strela tesne minula vzdialenejšiu žrď!

    Tomáš Schügerl

    Góly: 6. Alba, 30. Iniesta (pen.)

    Karty:   30. Kozáčik (SVK), 83. Tesák (SVK)


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 8:3. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 6:8.
    Španielsko: Casillas (C) – Torres Juanfran, Piqué, Ramos, Alba – Fàbregas (67. Cazorla), Busquets, Iniesta (85. Koke) – Silva, D. Costa (75. Alcácer), Pedro.
    Náhradníci: de Gea, S. Rico – Azpilicueta, Bartra, Bernat, Carvajal, Vitolo, Koke, Cazorla, Isco, Alcácer, Mata.

    Slovensko: Kozáčik – Pekarík (C), Saláta, Hubočan, Tesák – Gyömbér – Hrošovský (73. Sabo), Greguš, Hamšík (C) (61. Duda), Švento – Mak (46. Ďuriš).
    Náhradníci: Novota, Mucha – Michalík, Duda, Stoch, Sabo, Nemec, Pečovský, Šesták, Vittek, Ďuriš, Jakubko.

    Rozhodca: Skomina – Praprotnik, Vukan (všetci Slovinsko)