Sereď – Žilina B 1:1 (kon.) | Nové Mesto n/V – Borčice 0:2 (kon.) | Senec – B. Bystrica 2:0 (kon.)
Šaľa – Pohronie 4:0 (kon.) | L. Mikuláš – Poprad 0:0 (kon.) | Spiš. N. Ves – Haniska 0:4 (kon.)
R. Sobota – Dolný Kubín 1:0 (kon.) | Prešov – Košice 1:0 (kon.) | MFK Zvolen – Bardejov 1:2 (kon.)
Nitra – Slovan Bratislava U21 6:1 (kon.)
koniec
FC Tatran Prešov
1:0 (0:0)
FC Košice
Sobota 05.09.2015, 16:00MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Dnešný prenos z Prešova sa končí. Lúčime sa s vami s konštatovaním, že východniarske derby opanovali Prešovčania, ktorí si po nemastnom-neslanom prvom polčase vypracovali viacero sľubných streleckých príležitostí a vďaka presnej strele Dávida Leška z priameho kopu sa stali víťazmi dnešného stretnutia, ktoré sledovalo 1323 divákov. Ďakujeme za pozornosť. (17:48:54)
     
    Prešovčania zvládli vypäté záverečné sekundy zápasu a vo východniarskom derby zdolali svojho súpera 1:0. O jediný gól zápasu sa postaral v 70. minúte kapitán tímu Dávid Leško, ktorý sa presadil utešenou strelou z priameho kopu. Momentálne sa na štadióne ozývajú prešovskí diváci, ktorí ďakujú domácim hráčom za víťazstvo. Košičania na druhej strane ihriska taktiež zdravia svojich priaznivcov, ktorých dnes bolo na štadióne taktiež počuť.
     
    90+1
    Koniec zápasu. A počuli sme záverečný hvizd rozhodcu. Prešov zdolal Košice 1:0.
     
    90+1
    Obrovská šanca kapitána Miroslava Viazanka, ktorý na päťke povykrúcal prešovskú obranu, no jeho zakončenie predsa skončilo na prešovskej obrane. Talian zasahovať nemusel a prešovským fanúšikom padol kameň zo srdca.
     
    90
    Nadstavovať sa bude jedna minúta. Lopta je v strede ihriska.
     
    89
    A Prešov v závere stretnutia strieda aj tretieho hráča. Z ihriska za ohromného potlesku odchádza Peter Katona. Na ihrisko sa dostáva mladík Slavomír Kraľovič.
     
    88
    Viazanko pred šestnástkou Prešova šikovne zakombinoval s Horodníkom, no pred Talianom vynikajúco zapracoval Jacko.
     
    87
    Katona teraz nerozumie hvizdu rozhodcu, ktorý odpískal loptu pre hostí, ktorý okamžite rozohrali a postupujú dopredu.
     
    87
    Košičania zatiaľ nedokázali vymyslieť nič produktívne, čo by viedlo k vyrovnaniu. Brankár Ružinský dokonca teraz musí zachraňovať situáciu pred dobiedzajúcim Leškom a odkopáva loptu do autu.
     
    86
    Brankár Talian pomohol svojmu spoluhráčovi zbaviť sa kŕču a v hre sa môže pokračovať.
     
    85
    Nebezpečnú akciu Košičanov teraz výborne zastavil hlavičkou Luberda, ktorý spadol na zem a chytá sa s bolestivou grimasou za nohu.
     
    84
    Viazanko teraz fauloval Bujňáka. Luberda posiela dlhú loptu až do košickej šestnástky, ktorej sa zmocňuje Ružinský a okamžite ju rozohráva svojim spoluhráčom.
     
    84
    Maník teraz našiel Katonu, ktorý poslal loptu na dnešného jediného strelca Dávida Leška, ktorý pre domáci tím vybojoval loptu.
     
    84
    A opäť vynikajúci Filip Voda zachytáva prihrávku Košičanov a posiela loptu ďaleko spred prešovskej šestnástky.
     
    83
    Voda teraz vynikajúco zachytil rozohrávku Košičanov, bezprostredne poslal loptu na Leška, ktorý bezprostrednou prihrávkou pozval k strele Petra Katonu, no jeho koncovka bola veľmi nepresná a končí vysoko i ďaleko od brány.
     
    83
    Prešovčania sa s loptou na kopačkách nikam nehrnú a snažia sa kontrolovať hru.
     
    82
    Kubík založil rýchlu akciu Košičanov, no útočný faul zmaril šance aktuálneho lídra DOXXbet ligy skupiny Východ, ktorý v prípade dnešnej prehry príde o prvenstvo v tabuľke.
     
    81
    Katona odchádza mimo hracej plochy. Košičania povzbudzujú hosťujúci tím, no lopta je v moci Prešovčanov. Jacko dlhou loptou hľadal Vodu, no lopta napriek veľkej snahe domáceho hráča končí v aute.
     
    80
    A na zemi v stredovom kruhu teraz leží Peter Katona, ktorý bude ošetrený domácim lekársky tímom priamo na ihrisku. Prešov zbiera cenné sekundy, do konca zápasu ostáva desať minút.

    Dávid Lech


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Tatran Prešov. Viac informácií tu.

    Góly: 70. Leško

    Karty:   76. Bartek (PRE) – 29. Hovančík (VSS)


    FC Tatran Prešov: Talian – Bujňák, Petko (46. Voda), Jacko, Leško (C), Dzurík (64. Maník), Katona (89. Kraľovič), Keresteš, Bartek, Luberda, Jacko.
    Náhradníci: Ferenc – Benes, Voda, Micherda, Kraľovič, Hruška, Maník

    FC Košice: Ružinský – Huk, Kubík, Dimun, Dordević, Pavúk, Tóth, Gáll (57. Trebuňák), Viazanko (C), Hovančík (62. Karaš), Horodník.
    Náhradníci: Pernecký – Jonec, Mikča, Trebuňák, Hirjak, Karaš, Jano

    Rozhodca: Kamil Horváth – Tomáš Vorel, Michal Tomčík

    Diváci: 1323