Sereď – Žilina B 1:1 (kon.) | Nové Mesto n/V – Borčice 0:2 (kon.) | Senec – B. Bystrica 2:0 (kon.)
Šaľa – Pohronie 4:0 (kon.) | L. Mikuláš – Poprad 0:0 (kon.) | Spiš. N. Ves – Haniska 0:4 (kon.)
R. Sobota – Dolný Kubín 1:0 (kon.) | Prešov – Košice 1:0 (kon.) | MFK Zvolen – Bardejov 1:2 (kon.)
Nitra – Slovan Bratislava U21 6:1 (kon.)
koniec
FC Tatran Prešov
1:0 (0:0)
FC Košice
Sobota 05.09.2015, 16:00MONACObet liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    DOXXbet liga pokračuje šiestym kolom a v skupine Východ sa fanúšikovia v Prešove tešia na šláger kola. Šarišania privítajú na domácej pôde odvekého rivala z Košíc.

    1. FC Tatran Prešov po piatich zápasoch novej sezóny okupuje štvrtú priečku so ziskom deviatich bodov. Pre prešovských futbalistov to bude už štvrté domáce stretnutie. V prvých dvoch si delili body s Lokomotívou Košice (0:0) a s Rimavskou Sobotou (1:1). Pred dvomi týždňami si poľahky poradili s vtedajším lídrom zo Zvolena, ktorého zdolali po hetriku kapitána Leška rozdielom triedy 3:0. V poslednom vystúpení v DOXXbet lige si zverenci Stanislava Vargu zmerali sily s Bardejovom. Z kúpeľného mesta si odviedli cenný bod za remízu 1:1, ktorú v 81. minúte vystrelil Prešovčanom Martin Luberda.
    Pre hostiteľa dnešného zápasu to bude už druhý duel v týždni. V utorok hráči Prešova absolvovali náročný duel na pôde tímu FK Haniska. Obaja účastníci DOXXbet ligy sa stretli v treťom kole Slovnaft Cupu. Zápas po základnej hracej dobe skončil nerozhodne 1:1 a o postupujúcom sa rozhodlo v penaltovom rozstrele, v ktorom Prešov zdolal svojho súpera 6:5 a v sezóne 2015/2016 doposiaľ nenašiel premožiteľa.

    Mužstvo FC VSS Košice je so ziskom dvanástich bodov po piatich kolách najlepším celkom DOXXbet ligy v skupine Východ. Košičania okúsili trpkosť prehry v novom ročníku len raz, keď v druhom kole prehrali v Poprade 3:0. V prvom kole rovnakým výsledkom vyprevadili z domáceho ihriska spomínanú FK Hanisku a momentálne si líder tabuľky drží výbornú sériu troch víťazstiev v rade, keď postupne Košičania zdolali Spišskú Novú Ves 1:0, tri body po rovnakom výsledku si odviezli z ihriska košickej Lokomotívy a v piatom kole v závere augusta poľahky zdolali Rimavskú Sobotu 3:0. V úvode týždňa sa v rámci Slovnaft Cupu predstavili na pôde klubu MFK Spartak Medzev, ktorý pohodlne zdolali 4:0. Špecifickú príchuť bude mať sobotňajšie derby predovšetkým pre košického trénera Mareka Fabuľu, ktorý je odchovancom prešovského Tatrana. Rodák z Prešova v rodnom klube dokonca pôsobil tri sezóny a len nedávno koučoval juniorov Prešova. Fabuľa už viac nemôže rátať so službami jedného z najlepších hráčov Košíc Bosniakom Nerminom Haskičom, ktorý sa len nedávno stal posilou MŠK Žilina, kde by mal nahradiť kanoniera Mateja Jeliča. Ďalšou citeľnou stratou košického tímu je odchod Martina Bukatu do poľského klubu Piast Gliwice. Napriek spomínaným odchodom košický mančaft má nespochybniteľnú kvalitu a u súperov vzbudzuje naďalej veľký rešpekt.

    Stretnutie oboch klubov budí široký záujem futbalovej verejnosti a diváci v Prešove sa rozhodne majú na čo tešiť. Proti sebe sa stretnú odvekí rivali, ktorí si od začiatku zápasu nič nedarujú. Úvod stretnutia je naplánovaný na 16:00 hod.
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Tatran Prešov: Talian – Bujňák, Petko, Jacko, Leško (C), Dzurík, Katona, Keresteš, Bartek, Luberda, Jacko.
    Náhradníci: Ferenc – Benes, Voda, Micherda, Kraľovič, Hruška, Maník

    FC VSS Košice: Ružinský – Huk, Kubík, Dimun, Dordević, Pavúk, Tóth, Gáll, Viazanko (C), Hovančík, Horodník.
    Náhradníci: Pernecký – Jonec, Mikča, Trebuňák, Hirjak, Karaš, Jano

    Rozhodca: Kamil Horváth – Tomáš Vorel, Michal Tomčík.
     
    -20
    Vážnosť dnešného derby pripomínajú aj policajti rozmiestnení v okolí štadióna. Futbalový Prešov je dnes vo veľkom očakávaní. Zverenci Stanislava Vargu privítajú na svojom ihrisku lídra z Košíc. Hlavná tribúna sa pomaly zapĺňa divákmi a podporu svojmu klubu prídu vyjadriť s určitosťou aj fanúšikovské tábory oboch tímov.
     
    -12
    Hráči pomaly opúšťajú trávnik a strácajú sa v útrobách štadióna, na ktorom čoskoro hlavný rozhodca Kamil Horváth odštartuje dlho očakávané derby východniarskych celkov. Štvrtý Prešov hostí prvé Košice. Diváci sa majú na čo tešiť. Dnešný súboj sľubuje skutočne kvalitné futbalové predstavenie.
     
    O malú chvíľu sa to odštartuje. Aktéri stretnutia sú už na ihrisku. Čoskoro zaznie úvodný hvizd hlavného rozhodcu.
     
    Domáci hráči budú rozohrávať a predstavia sa v tradičnej bielo-zelenej kombinácii. Košičania nastupujú v žlto-modrých dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    A dnešné stretnutie práve začalo. Po nepresnej prihrávke Prešovčanov sa lopty zmocnili Košičania, ktorí zakladajú prvú akciu dnešného zápasu.
     
    2
    Zápas sa začal zostra a rozhodca Horváth musí riešiť hneď prvý tvrdý stret protihráčov. Pri lopte sú Prešovčania, no prevahu na tribúnach majú Košičania, ktorí hlasným skandovaním ženú svojich miláčikov dopredu.
     
    3
    Center Viazanka z pravej strany nebol presný a lopty sa zmocnil Miroslav Petko, ktorý posiela dlhú loptu na košickú polovicu.
     
    3
    Zhruba stovka košických fanúšikov sa zatiaľ na tribúnach stará o skvelú atmosféru a zahanbiť sa nenechávajú ani prešovskí priaznivci.
     
    4
    A skvelú prácu teraz odviedol Jakub Bartek, ktorý v strede poľa "stopol" rodiacu sa šancu Košičanov hneď v zárodku a poslal loptu nekompromisne do autu.
     
    5
    Jackova dlhá lopta hľadala pred košickou šestnástkou Katonu, no lopta končí v rukách spoľahlivého brankára VSS Matúša Ružinského.
     
    5
    Skvelú prácu teraz odviedol Keresteš, ktorý výborne prečítal hru a ľahká lopta za obranu Prešovčanov skončila v jeho moci.
     
    6
    Ďalekonosný pokus Jána Dzuríka z voleja skončil ďaleko od košickej brány. Ružinský bude vykopávať.
     
    7
    Košičania budú teraz zahrávať rohový kop. Horodník hľadal Huka, ktorý sa snažil poslať loptu pätičkou do brány, pred päťkou sa lopty zmocnil Dordević, no ten nedokázal prestreliť hlúčik prešovských hráčov a jeho strela mierila nad bránu.
     
    8
    Košičania zatlačili svojho súpera do vlastnej šestnástky, no prešovská obrana zatiaľ odoláva náporu VSS.
     
    9
    Do rýchleho protiútoku sa dostával Miroslav Petko, ktorý ale stratil loptu a rodiaci sa útok zahasil Katona faulom pri stredovej čiare.
     
    10
    Tvrdú strelu Dordevića teraz zblokoval vlastným telom obetavý Dominik Jacko. Hra sa trochu ukľudnila, no medzi fanúšikmi oboch táborov to naďalej doslova vrie.
     
    11
    Bartek teraz zahráva aut v strede poľa, Katona predĺžil loptu smerom ku košickej šestnástke, no nenašiel podporu svojich spoluhráčov. Košičania posielajú loptu ďaleko od svojej brány.
     
    12
    Jacko si teraz vypýtal faul. Prešov bude zahrávať priamy kop.
     
    13
    K lopte sa postavil Keresteš, ktorý má dobrú kopaciu techniku, čo preukázal aj pri tomto streleckom pokuse, no jeho technická strela mierená na vzdialenejšiu ľavú žrď smerovala vedľa brány.
     
    14
    Jacko teraz nezachytil košický protiútok. Dordević presunul hru na pravú stranu, kde Gállova prihrávka bola zblokovaná na roh. K lopte sa opäť stavia Michal Horodník.
     
    15
    Horodníkov center z ľavého rohu ale skončil na pozornom Talianovi, ktorý vyboxoval loptu ďaleko zo šestnástky. Po následnom opakovanom centri skončila lopta opäť v náručí pozorného prešovského brankára.
     
    16
    Talianov výkop teraz nebol najpresnejší a Košičanom sa otvára cesta k rýchlemu protiútoku.
     
    17
    Akciu Gálla s Tóthom ale výborne zneškodnil pozorný Bujňák.
     
    17
    Parádnu prácu teraz v defenzíve odviedol Prešovčan Jacko, ktorý si poradil s dvojicou košických hráčov a zisk lopty domáci využili na rýchly protiútok. Katona sa už rútil sám na brankára Ružinského, no stopol ho hvizd asistenta rozhodcu, ktorý zahlásil ofsajd.
     
    18
    Horodník bude zahrávať z pravej strany nepriamy kop. Šiesti Košičania narobili v šestnástke Prešova prievan, no jeho pokus našiel len náruč Jozefa Taliana, ktorý posiela loptu ďaleko od svojej brány.
     
    19
    Tóth nedokázal dostať loptu cez kapitána Prešova Leška a lopta končí v aute.
     
    20
    Katona sa opäť ocitol v ofsajde. Košičania okamžite vyrazili do rýchleho protiútou, no Bartek si poradil so snaživým Kubíkom.
     
    21
    Katona sa teraz snažil preľstiť Pavúka v obrane Košíc, no obranca na pozornom obrancovi stroskotal.
     
    22
    Jacko teraz zažehnal rodiace sa nebezpečenstvo v šestnáste Prešova ďalekým odkopom do autu.
     
    23
    Leško sa teraz parádne uvoľnil pred šestnástkou a posielal loptu na lepšie postaveného Keresteša. K nemu sa už ale lopta nedostala. Košičania sa zmocnili lopty.
     
    24
    Košičania dostali šancu na skórovanie. Po faule Jacka budú zahrávať priamy kop zhruba z 20 metrov. Loptu si stavia Michal Horodník a tribúny sú vo veľkom očakávaní.
     
    25
    Horodník to mieril skutočne parádne, no lopte chýbala potrebná razancia. Talian strelu bezpečne kryje vo svojich rukách a skóre sa nemení. Tento priamy kop možno označiť za najväčšiu šancu doterajšieho priebehu zápasu.
     
    26
    Keresteš teraz dlhou loptou hľadal rýchlika Petra Katonu, no brankár Ružinský si na to dal pozor a Prešov tak márne čaká na výraznejšiu gólovú príležitosť.
     
    28
    Horodník teraz zviedol tvrdý súboj s Jackom, ktorý ho fauloval, košický hráč súboj ustál, no následná kľučka už nestačila na pozorného Jacka.
     
    29
    A teraz bol žltou kartou odmenený Juraj Hovančík. Diváci na tribúnach požadovali od rozhodcu červenú kartu, no museli sa uspokojiť so žltou farbou. Košický hráč nepekne kopol ležiaceho Jacka, ktorý si to šiel so súperom okamžite vydiskutovať.
     
    30
    Košičania majú za prvý polhodinu hru viac z hry, no okrem strely Horodníka z priameho kopu z 25. minúty si nedokázali vypracovať výraznejšiu šancu a tak je stav zatiaľ bezgólový.
     
    31
    Talian teraz vykopáva ďaleko loptu od svojej brány. Oba tímy v posledných minútach vyčkávajú na to, čo vytvorí ich súper.
     
    32
    Prešovčania sa po ľavej strane rýchlymi prihrávkami prepracovali blízko košickej šestnátky, no ani táto akcia nepriniesla žiadané ovocie v podobe strely na bránu.
     
    34
    Košičania majú loptu vo svojej moci. Horodník poslal loptu na Dordevića, ktorý zle trafil loptu a tá tak skončila ďaleko za prešovskou bránou.
     
    35
    Talian bude vykopávať loptu z päťky.
     
    36
    Dlhej lopty sa zmocnili Prešovčania, no stred poľa je prehústený a tak sa nedokážu dostať ďalej než za vlastnú polovicu.
     
    36
    Loptu má v moci Dimun, ktorý u po osi ihriska posiela na Hovančíka. Jeho prihrávka ale skončila na kopačke Luberdu, ktorý posiela svojich spoluhráčov do útoku.
     
    37
    Jacko teraz vykopol loptu vysoko nad ihrisko, hlavičkový súboj zviedol Petko, ktorému sekundoval Keresteš s Jackom. Košická obrana je zatiaľ pozorná.
     
    38
    Prešovčania budú zahrávať rohový kop. Črtá sa prvá väčšia šanca pre domáci celok.
     
    39
    Kerestešov center smeroval presne na hlavu Luberdu, ktorý poslal loptu tesne nad hornú žrď.
     
    40
    Prešovčania sú pri chuti. Po šanci z rohového kopu opäť zatlačili Košičanov do vlastnej šestnástky, no Katonova prihrávka nemala dostatočnú presnosť a Keresteš ju nestihol zachytiť. Lopta zachádza za bránkovú čiaru. Ružinský bude vykopávať.
     
    40
    Prešovčania napádajú košickú rozohrávku so štyroma hráčmi, čo robí stopérskej dvojici Košíc Pavúk – Huk veľké problémy.
     
    40
    Bartek si teraz v rohu ihriska poradil s Dordevićom, lopta končí za čiarou, Talian bude vykopávať loptu z vlastnej šestnástky.
     
    41
    Bartek teraz vynikajúco prečítal hru a založil prešovský protiútok. Keresteš ale stratil loptu a Košičania sa dostali do protiútoku.
     
    42
    Dimun sa teraz dostal k strele, no lopta po jeho koncovke končí ďaleko za štadiónom, za čo si vyslúžil ironický potlesk od prešovských fanúšikov.
     
    43
    Jacko získal loptu v obrane a predral sa s ňou blízko ku košickej šestnástke. Jeho snaha bola ale zmarená pozornou košickou obranou.
     
    44
    Horodník sa predral po ľavej strane s loptou na nohe cez polovicu ihriska, no jeho koncovka ľavačkou nedokázala v rýchlosti usmerniť loptu medzi tri prešovské žrde.
     
    45
    Hráči vstúpili do poslednej minúty základnej hracej doby. Prešovčania sa snažia o gól do šatne. Strela Leška ale skončila na Pavúkovi a k následnej dorážke sa už kapitán Prešova nedostal.
     
    45+1
    Na zemi teraz po súboji s Pavúkom skončil Leško, ktorý si stavia loptu na priamy kop. Podarí sa Prešovčanom skórovať v záverečných sekundách prvého polčasu?
     
    45+1
    Tribúny vytlieskavajú gól, košickí fanúšikovia pískajú. Rozhodca upravuje košický múr, následne piskotom povolil Leškovi strelu, ktorý ale posiela loptu nad košickú bránu.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Do kabín odchádzajú dnešní súperi za bezgólového stavu 0:0. V prvej polovici zápasu boli aktívnejší Košičania, ktorí prakticky celých 45 minút kontrolovali hru, no nedokázali skórovať. Azda najväčšiu šancu stretnutia mal mladý 18-ročný futbalista Michal Horodník, ktorý svoj priamy kop z dvadsiatich metrov nasmeroval pod ľavú hornú žrď Prešovčanov, no jeho strele chýbala väčšia razancia.
     
    Druhé dejstvo sa začne zhruba o 16:58 hod. Na tribúnach panuje výborná atmosféra, no futbaloví priaznivci zatiaľ márne čakajú na gól.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Do druhého polčasu nastupujú Prešovčania v pozmenenej zostave. Do hry sa dostáva Filip Voda, ktorý na ihrisku nahradí Miroslava Petka.
     
    46
    Košičania rozohrali loptu zo stredového kruhu a okamžite sa hnali dopredu. Parádny strieľaný center teraz nasmeroval na prešovskú bránu Michal Horodník, ktorý vystrašil aj Jozefa Taliana. Ten sa po lopte naťahoval márne, no našťastie pre Prešovčanov lopta smerovala mimo brány.
     
    47
    O slovo sa teraz prihlásili aj Prešovčania, ktorí držia loptu na svojich kopačkách, no nedokážu si vypracovať žiadnu streleckú príležitosť.
     
    48
    Katonova prihrávka na Leška nebola presná a tak lopta končí na kopačke Pavúka.
     
    49
    Dlhá lopta Huka do prešovskej šestnástky slávila úspech. Gáll narobil pred prešovskou bránou vietor, no ani z toho mráčika nezapršalo. Lopta končí za bránou.
     
    50
    Keresteš sa snažil ohroziť košickú bránu, no jeho prízemná strela nevystrašila Ružinského. 20-ročný talent nemieril presne.
     
    51
    A pri lopte je opäť Dávid Keresteš, ktorý bude zahrávať rohový kop z ľavej strany.
     
    51
    Opäť vynikajúci center talentovaného mladíka našiel hlavu Patrika Jacka, no jeho hlavičkový pokus minul ľavú žrď košickej brány.
     
    52
    Leško teraz skončil s prispením Hovančíka na zemi. Paradoxne, ležať ostáva košický hráč, ktorý tak znemožnil Prešovu rozohrať rýchly protiútok.
     
    53
    Tóth teraz poslal loptu na kapitána Viazanka, no Košičania si zatiaľ prihrávajú len v strede poľa ďaleko od prešovskej šestnástky.
     
    54
    Jacko teraz našiel výbornou prihrávkou Dzuríka, ktorý ale nemal komu prihrať a tak musel pribrzdiť svoju akciu.
     
    55
    Dimun teraz tvrdo nabehol do Dzuríka a zastavil ďalší prešovský útok.
     
    56
    V úvode druhého polčasu sú zatiaľ aktívnejší Prešovčania, no tí s výnimkou nepresných koncoviek Keresteša a hlavičky Jacka po rohovom kope košickú bránu neohrozili.
     
    56
    Dnešný zápas sleduje 1323 divákov. Na prešovskom štadióne panuje skutočne veľmi dobrá atmosféra.
     
    57
    A košickí priaznivci sa po niekoľkých minútach ticha opäť prebúdzajú a hlasným skandovaním si od svojho tímu pýtajú gól.
     
    57
    A na košickej strane vidíme taktiež prvé striedanie. Ihrisko opúšťa Boris Gáll. Na ihrisko nastupuje Mojmír Trebuňák.
     
    58
    Voda teraz vybojoval loptu pre Katonu, ktorý sa od polovice ihriska rútil len na jedného košického obranu. Vzápätí mal po svojej pravici aj Filipa Vodu, ktorý sa do hry dostal od druhého polčasu. Katona však príliš dlho vyčkával a napokon loptu poslal na Vodu až vo chvíli, keď bol jeho spoluhráč v ofsajde.
     
    59
    Po chvíli vzrušenia sa ale opäť hra ukľudnila. Košičania sa snažia niečo vymyslieť v strede ihriska, no Prešovčania sa zatiaľ veľmi dobre bránia.
     
    60
    Lopta je momentálne v náručí Jozefa Taliana, ktorý rozohral loptu a tá sa po postupnom útoku dostala až na kopačky Petra Katonu, ktorý z pravej strany nedokázal prekonať Ružinského.
     
    60
    A ďalšia obrovská šanca Prešova. Košickí obrancovia nedokázali zachytiť vysokú loptu, ktorú posunuli len na osamoteného Dávida Leška, ktorý zoči-voči brankárovi Ružinskému stroskotal v koncovke a brankár Košíc sa behom niekoľkých sekúnd dvakrát vyznamenal.
     
    61
    Jacko teraz pri postrannej čiare "zrušil" Dimuna a poslal na Vodu dlhú loptu, ktorú zastavili pozorní Košičania.
     
    62
    Jacko teraz bude zahrávať dlhú loptu do šestnástky Košíc, no loptu netrafil ideálne a tá končí ďaleko v aute.
     
    62
    A druhé striedanie Košíc v zápase prichádza v 62. minúte. Do hry sa dostáva Kamil Karaš, ktorý strieda Juraja Hovančíka.
     
    63
    Za obrovskej nevôle domácich tribún sa ozýva piskot rozhodcu Kamila Horvátha, ktorý ukazuje smerom na prešovskú bránu. Košičania budú rozohrávať.
     
    64
    A čerstvé sily do hry posiela aj tréner Prešova Stanislav Varga, ktorý na ihrisko posiela Filipa Maníka. Z ihriska odchádza Ján Dzurík.
     
    65
    Katona si nabehol na dlhú loptu za košickú obranu, no s touto situáciou si Pavúk poľahky poradil a hlavičkou vrátil loptu do stredu ihriska.
     
    66
    A k strele sa teraz dostal Mojmír Trebuňák, ktorý sa ocitol sám na hranici šestnástky pred prešovskou bránou. Jeho tvrdá strela skončila vysoko nad bránou Jozefa Taliana. Viazanko, ktorý adresoval svojmu spoluhráčovi prihrávku neveriacky krúti hlavou.
     
    67
    Kubík vysunul Trebuňáka, ktorý poslal loptu do šestnástky na Viazanka. Bývalý hráč Prešova mohol skórovať, no prihrávka bola pridlhá a kapitán Košíc nedokázal sklzom usmerniť loptu do brány.
     
    68
    A Prešovčania budú po faule Košičanov zahrávať priamy kop.
     
    69
    Pri lopte stojí Katona s Leškom. Kto z nich vystrelí?
     
    70
    Prešov dal gól!
    K strele sa napokon odhodlal kapitán DÁVID LEŠKO, ktorý utešenou strelou poslal loptu za chrbát Ružinského. Prešov strieľa gól!
     
    71
    Katona presnou prihrávkou našiel Leška, ktorý padá opäť na tom istom mieste odkiaľ strelil gól a Prešov bude zahrávať ďalší priamy kop takmer z identického miesta ako pred minútou, odkiaľ strelil kapitán Leško prvý gól zápasu.
     
    72
    Za obrovského potlesku tribún ale pokus Dávida Leška končí tesne nad hornou žrďou košickej brány. Prešovčania vďaka gólu svojho kapitána Leška dali dnešnému súboju nový impulz.
     
    73
    Jacka napádali až traja košickí hráči, no pilier prešovskej defenzívy si s touto situáciou poradil a loptu poslal ďaleko z prešovskej polovice.
     
    74
    Viazanko sa po pravej strane dostával do sľubnej šance, no Bartek si s jeho snahou poradil a upratal loptu do bezpečia.
     
    74
    Nadšení prešovskí fanúšikovia po góle taktiež ožili. Tlieskajú po každej jednej vydarenej akcii či osobnom súboji. Na tribúnach to žije, no Košičania po góle výrazne stíchli a stŕpli.
     
    75
    A na zemi sa teraz ocitol Jacko, ktorý získava cenný čas pre svoj tím. Dlhá lopta Jacka skončila na košickom hráčovi.
     
    76
    A žltú kartu vidí aj Prešovčan Jakub Bartek, ktorý zviedol tvrdý súboj a pomáhal si pri tom nedovoleným spôsobom.
     
    77
    Bartek ale na prísnu žltú kartu ihneď zabudol. Na vlastnej polovici ihriska na ľavej strane prešiel cez dvoch hráčov a dopredu vysunul Maníka, ktorý z prvej poslal loptu na Katonu, no ten zle spracoval loptu a akcia Prešovčanov tak končí.
     
    78
    Košice zahrávajú rohový kop. Pri rohovej zástavke je pripravený Kamil Karaš, no jeho center Prešovčania odvracajú.
     
    78
    Pri lopte sú ale naďalej Košičania, ktorí sa všemožne snažia o vyrovnanie.
     
    79
    Katona teraz zviedol súboj o loptu s Hukom. Ak by sa prešovskému hráčovi podarilo preľstiť svojho súpera, postupoval by s loptou sám na bránu, no košický stopér náročnú situáciu zvládol.
     
    80
    A na zemi v stredovom kruhu teraz leží Peter Katona, ktorý bude ošetrený domácim lekársky tímom priamo na ihrisku. Prešov zbiera cenné sekundy, do konca zápasu ostáva desať minút.
     
    81
    Katona odchádza mimo hracej plochy. Košičania povzbudzujú hosťujúci tím, no lopta je v moci Prešovčanov. Jacko dlhou loptou hľadal Vodu, no lopta napriek veľkej snahe domáceho hráča končí v aute.
     
    82
    Kubík založil rýchlu akciu Košičanov, no útočný faul zmaril šance aktuálneho lídra DOXXbet ligy skupiny Východ, ktorý v prípade dnešnej prehry príde o prvenstvo v tabuľke.
     
    83
    Prešovčania sa s loptou na kopačkách nikam nehrnú a snažia sa kontrolovať hru.
     
    83
    Voda teraz vynikajúco zachytil rozohrávku Košičanov, bezprostredne poslal loptu na Leška, ktorý bezprostrednou prihrávkou pozval k strele Petra Katonu, no jeho koncovka bola veľmi nepresná a končí vysoko i ďaleko od brány.
     
    84
    A opäť vynikajúci Filip Voda zachytáva prihrávku Košičanov a posiela loptu ďaleko spred prešovskej šestnástky.
     
    84
    Maník teraz našiel Katonu, ktorý poslal loptu na dnešného jediného strelca Dávida Leška, ktorý pre domáci tím vybojoval loptu.
     
    84
    Viazanko teraz fauloval Bujňáka. Luberda posiela dlhú loptu až do košickej šestnástky, ktorej sa zmocňuje Ružinský a okamžite ju rozohráva svojim spoluhráčom.
     
    85
    Nebezpečnú akciu Košičanov teraz výborne zastavil hlavičkou Luberda, ktorý spadol na zem a chytá sa s bolestivou grimasou za nohu.
     
    86
    Brankár Talian pomohol svojmu spoluhráčovi zbaviť sa kŕču a v hre sa môže pokračovať.
     
    87
    Košičania zatiaľ nedokázali vymyslieť nič produktívne, čo by viedlo k vyrovnaniu. Brankár Ružinský dokonca teraz musí zachraňovať situáciu pred dobiedzajúcim Leškom a odkopáva loptu do autu.
     
    87
    Katona teraz nerozumie hvizdu rozhodcu, ktorý odpískal loptu pre hostí, ktorý okamžite rozohrali a postupujú dopredu.
     
    88
    Viazanko pred šestnástkou Prešova šikovne zakombinoval s Horodníkom, no pred Talianom vynikajúco zapracoval Jacko.
     
    89
    A Prešov v závere stretnutia strieda aj tretieho hráča. Z ihriska za ohromného potlesku odchádza Peter Katona. Na ihrisko sa dostáva mladík Slavomír Kraľovič.
     
    90
    Nadstavovať sa bude jedna minúta. Lopta je v strede ihriska.
     
    90+1
    Obrovská šanca kapitána Miroslava Viazanka, ktorý na päťke povykrúcal prešovskú obranu, no jeho zakončenie predsa skončilo na prešovskej obrane. Talian zasahovať nemusel a prešovským fanúšikom padol kameň zo srdca.
     
    90+1
    Koniec zápasu. A počuli sme záverečný hvizd rozhodcu. Prešov zdolal Košice 1:0.
     
    Prešovčania zvládli vypäté záverečné sekundy zápasu a vo východniarskom derby zdolali svojho súpera 1:0. O jediný gól zápasu sa postaral v 70. minúte kapitán tímu Dávid Leško, ktorý sa presadil utešenou strelou z priameho kopu. Momentálne sa na štadióne ozývajú prešovskí diváci, ktorí ďakujú domácim hráčom za víťazstvo. Košičania na druhej strane ihriska taktiež zdravia svojich priaznivcov, ktorých dnes bolo na štadióne taktiež počuť.
     
    Dnešný prenos z Prešova sa končí. Lúčime sa s vami s konštatovaním, že východniarske derby opanovali Prešovčania, ktorí si po nemastnom-neslanom prvom polčase vypracovali viacero sľubných streleckých príležitostí a vďaka presnej strele Dávida Leška z priameho kopu sa stali víťazmi dnešného stretnutia, ktoré sledovalo 1323 divákov. Ďakujeme za pozornosť. (17:48:54)

    Dávid Lech


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Tatran Prešov. Viac informácií tu.

    Góly: 70. Leško

    Karty:   76. Bartek (PRE) – 29. Hovančík (VSS)


    FC Tatran Prešov: Talian – Bujňák, Petko (46. Voda), Jacko, Leško (C), Dzurík (64. Maník), Katona (89. Kraľovič), Keresteš, Bartek, Luberda, Jacko.
    Náhradníci: Ferenc – Benes, Voda, Micherda, Kraľovič, Hruška, Maník

    FC Košice: Ružinský – Huk, Kubík, Dimun, Dordević, Pavúk, Tóth, Gáll (57. Trebuňák), Viazanko (C), Hovančík (62. Karaš), Horodník.
    Náhradníci: Pernecký – Jonec, Mikča, Trebuňák, Hirjak, Karaš, Jano

    Rozhodca: Kamil Horváth – Tomáš Vorel, Michal Tomčík

    Diváci: 1323