Melbourne City – Manchester City 0:1 (kon.) | Bayern – Valencia 4:1 (kon.) | Everton – Arsenal 1:3 (kon.)
Lyon – AC Miláno 2:1 (kon.)
koniec
Everton FC
1:3 (0:1)
Arsenal FC
cz Sobota 18.07.2015, 14:30 • The National Stadium, Singapore • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Arsenal FC si dokázal ve finále Premier League Asia Trophy poradit s Evertonem FC v poměru 3:1!

    První poločas nabídl skvělou podívanou! Utkání má od úvodních minut skvělé tempo. Do vedení se dostal Arsenal již ve 22. minutě. Santi Cazorla skvěle vysunul Theo Walcotta, který propasíroval míč pod tělem Joela Roblese do branky! V závěru poločasu měl velkou šanci také Everton. Po centru Garbutta hlavičkoval Nasimith, jehož hlavička Petr Čech vyškrábl na břevno!

    Druhý poločas zahájila skvělá střela Kevina Mirallase, kterou výborně vyrazil Petr Čech. V 58. minutě se již radoval Arsenal z druhé branky. Santi Cazorla vypálil velmi chytře na přední tyč a Joel Robles byl bez šance. O čtyři minuty později přidal třetí branku Mesut Özil. Střídající Ross Barkley skvělou střelou snížil na konečných 1:3!

    Petr Čech ve své premiéře určitě nezklamal. Proti střele Rosse Barkleyho neměl nárok, nicméně se vyznamenal při hlavičce Naismitha a při střele Mirallase!

    Z mé strany je to vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (16:25:32)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Pozornost Petra Čecha prověřil ještě Kevin Mirallas, který vypálil po přihráce Lukaku. Český gólman však míč lapil.
     
    90
    Hlavní sudí nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Do rychlého protiútoku se dostal střídající Chuba Akpom, který zazářil v semifinále, kde vstřelil tři branky. Tentokrát se dostal do zakončení, nicméně Joel Robles jeho střelu chytil.
     
    87
    Parádně to teď udělal Alex Oxlade-Chamberlain, který ukličkoval dvojici protihráčů a následně poslal míč na Özila. Německý středopolař však se střelou zbytečně váhal a jeho střelu nakonec zablokoval jeden z bránících hráčů.
     
    86
    Rohového kopu se ujal Ross Barkley, jehož centr však neznamenal pro branku Petra Čecha žádné nebezpečí.
     
    85
    Stones našel nadýchaným centrem za obranou Garetha Barryho, ke kterému však velmi rychle přistoupil Laurent Koscielny, od kterého se míč odrazil na rohový kop.
     
    84
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Jagielka, přichází Hibbert.
     
    82
    Protiútok Gunners táhl po levé straně střídající Chuba Akpom, který však nedokázal přejít přes Garbutta a u míče je Everton.
     
    81
    Na druhé straně posílal do vápna centr Garbutt. Romelu Lukaku se však přes Laurenta Koscielnyho k hlavičce nedostal a dopředu může zamířit Arsenal.
     
    80
    Arsenal se po delší době opět dostává do kombinace na útočné polovině. Napadání hráčů Evertonu již také není tak aktivní.
     
    79
    Zajímavou standardní situaci rozehrál Ross Barkley, jehož velmi přesný centr našel ve vápně Phila Jagielku. Jeho hlavička však mířila přímo doprostřed branky, kde stál připravený Petr Čech!
     
    78
    Everton se ještě pokouší vývoj finálového utkání zvrátit! Po levé straně pláchl Garbutt, kterého až za cenu faulu poslal k zemi Bellerín.
     
    76
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Cazorla, přichází Coquelin.
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Giroud, přichází Akpom.
    75. Ross BARKLEY - 1:3
     
    75
    Everton právě vstřelil branku!
    Tak pozor! Everton patnáct minut před koncem snižuje na 1:3! Ve středu pole ztratil míč Oxlade-Chamberlain, který si vzal Barry a přiťuknul jej do běhu pro ROSSE BARKLEYHO. Rána anglického středpolaře byl hodně tvrdá a Petr Čech něměl nárok!
     
    74
    Rozehrávky rohového kopu se ujal právě Garbutt, jehož centr se snášel na hranici malého vápno. Petr Čech šel ven z branky a úspěšně míč vyboxoval!
     
    73
    Na pravé straně zakombinovala dvojice Garbutt Barry. Prvně jmenovaný však nepřešel přes Gibbse. "Domácí" však budou zahrávat alespoň rohový kop.
     
    71
    Arsenal provádí své druhé střídání v tomto zápase! Ze hřiště odchází střelec první branky Theo Walcott, kterého nahrazuje Francouz Mikel Arteta!
     
    69
    Na druhé straně mohl udeřit Everton! Romelu Lukaku vymyslel krásnou přihrávku na Kevina Miralasse. Belgický útočník se však do zakončení nedostal, neboť do souboje přilétl Bellerín a dostal míč do zámezí! Rohový kop z toho však nebude, dle názoru rozhodčího.
     
    68
    Santi Cazorla se dostal k míči na pravé straně a ihned po zpracování se pokoušel přesunout hru na levou stranu, kde se nacházel Walcott. Výborně se však vrátil Garbutt, který odhlavičkoval míč k Roblesovi.
     
    67
    Arsenal i nadále drží nastolené tempo a je při napadání velmi aktivní. Everton začíná dělat větší množství chyb, což ulehčuje práci Gunners.
     
    66
    Alex Oxlade-Chamberlain předvádí od svého příchodu na trávník skvělý výkon. Teď se však prezentoval nedovoleným zákrokem v souboji s Barrym.
     
    64
    Ve středu pole dostal hodně prostoru Aaron Ramsey, který vymýšlel pas za obranou pro Theo Walcotta. Joel Robles však výborně četl hru, vyběhl a míč odkopl do bezpečí.
    62. Mesut ÖZIL - 0:3
     
    62
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Gunners naprosto ovládají toto utkání a střílejí již třetí branku! Velmi důležitý míč vybojoval Gibbs, který nahrál MESUTU ÖZILOVI, ten si narazil se Santi Cazorlou a následně si proti Joelu Roblesovi veděl rady! Santi Cazorla tak měl "prsty" ve všech brankách Arsenalu!
     
    61
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Koné, přichází Lukaku.
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází McCarthy, přichází Osman.
     
    60
    Tohle již vypadalo zajímavěji! Barkley našel nadýchaným centrem za obranou Koného, který se sice k hlavičce dostal, nicméně poslal míč nad branku Petra Čecha!
     
    59
    Po skvělém úvodu Arsenalu se ke slovu dostal také Everton, který dokonce vybojoval rohový kop. Centr Kevina Mirallasse však nebyl příliš přesný.
    58. Santi CAZORLA - 0:2
     
    58
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Arsenal naprosto zaslouženě jde do dvoubrankového vedení! Rohový kop rozehrál Cazorla s Özilem na krátko. Německý reprezentant přiťukl míč právě SANTI CAZORLOVI, který ukličkoval bránícího hárče a následně vystřelil přesně k tyči!
     
    56
    Skvělou individuální akci předvedl Bellerín, který velmi tvrdě vypálil, avšak Joel Robles jeho střelu vyrazil na rohový kop!
     
    53
    Arsenal teď zcela zamkl svého soupeře a z pravé strany centroval Oxlade-Chamberlain. Míč měl odvrátit Garbutt, nicméně se mu odkop nepodařil. Giroud se pokoušel trefit míč z první, avšak trefil ho tak špatně, že došel přímo na nohu Thea Walcotta. Anglický záložník mohl přidat druhou branku, nicméně těsně minul!
    52. Walcott vystřelil těsně mimo
     
    52
    Gunner nyní podnikli rychlý protiútoku, který táhl Mesut Özil. Německý středopolař přenechal míč před vápnem Santi Cazorlovi, ten vypálil z první. Joel Robles jeho přízemní střelu vyrazil!
    51. Skvělý zákrok Petra Čecha
     
    51
    Petr Čech se teď vyznamenal a předvedl další parádní zákrok proti střele Kevina Mirallase!
     
    50
    Střídající Oxlade-Chamberlain se dokázal vymatin ze sevření dvou protihráčů a následně se pokoušel vysunout Girouda. Na francouzského útočníka byla však přihrávka příliš rychlá.
     
    49
    Arsenal do druhého poločasu doslova vlétl! Theo Walcott si narazil na hranici vápna míč s Ramseym a postupoval do vápna. Na jeho přízemní centr před branku byl Joel Robles krátký, nicméně Garbutt brankáře Evertonu zastoupil a míč odkopl!
     
    48
    Rohového kopu se ujal Santi Cazorla, který svým centrem hledal na malém vápně Koscielnyho, ten byl však obsazený a obrana Evertonu situaci zvládla.
     
    47
    Meust Özil našel skvělou křížnou přihrávkou ve vápně Walcotta, který vypálil z první. Jeho rána srazil na rohový kop jeden z bránících hráčů.
     
    46
    Hlavní rozhodčí právě zahájil druhý poločas. Úvodní výkop měli k dispozici fotbalisté Arsenalu, kteří se dostávají postupnou kombinací na útočnou polovinu.
     
    46
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Deulofeu, přichází MIrallas.
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Naismith, přichází Barkley.
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Wilshere, přichází Oxlade-Chamberlain.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas nabídl skvělou podívanou! Utkání má od úvodních minut skvělé tempo. Do vedení se dostal Arsenal již ve 22. minutě. Santi Cazorla skvěle vysunul Theo Walcotta, který propasíroval míč pod tělem Joela Roblese do branky! V závěru poločasu měl velkou šanci také Everton. Po centru Garbutta hlavičkoval Nasimith, jehož hlavička Petr Čech vyškrábl na břevno!

    Druhý poločas tak začne za jednobrankového vedení Arsenalu přibližně v 15:31.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje jednu minutu nad rámec základní hrací doby!
     
    44
    Olivier Giroud opět dostal přihrávku do vápna, chvíli vyčkal a následně našel naběhnutého Aarona Ramseyho, který vypálil z první. Jeho rána letěla vysoko nad branku!
     
    43
    Na druhé straně se pokoušel Jack Wilshere najít před brankou dvojici Giroud – Walcott. Ani jeden z ofenzivních hráčů však na rychlou přihrávku nedosáhli a míč pouze prolétl vápnem.
    41. Petr Čech si s nějvětší pravděpodobností na míč sáhl a vyrazil jej na břevno!
     
    41
    Everton měl další příležitost udeřit ze standardní situace. Rozehrávky se ujal Garbutt, který poslal do vápna výborný centr. Na ten si naskočil Steven Naismith, jenž poslal skvělou hlavičku. Petr Čech konečky prstů vyškrábl míč na břevno! Následně Koné poslal míč do branky, nicméně otřel míč od Deulofeua, který stál v ofsajdu!
     
    39
    Na druhé straně šel do protiútoku rychlonohý Theo Walcott, který nasadil jesličky Colemanovi a postupoval dál. Velmi dobře k anglickému reprezentantovi přistoupil Phil Jagielka, který následně poslal míč alespoň na autové vhazování.
     
    38
    Steven Naismith dostal skvělou přihrávku do vápna, už se připravoval na střelu, nicméně následná klička již byl zbytečná a skotský záložník o míč přišel!
     
    36
    Vzápětí se však Gunner probojovali k dalšímu rohovému kopu, když přízemní centr Walcotta odvrátil do zámezí Stones. Rozehrávky se ujal opět Cazorla, i tentokrát se mu však centr příliš nepovedl.
     
    35
    Arsenal vybojoval svůj první rohový kop v tomto zápase. Rozehrávky se ujal Santi Cazorla, jehož centr nebyl příliš přesný a obrana Evertonu zafungovala na jedničku.
     
    34
    Olivier Giroud snad poprvé v tomto zápase dostal míč do vápna a hned z toho byla nebezpečná situace! Francouzský útočník pohotově vracel míč do vápna a Robles míč pouze vyrazil před sebe. Naštěstí pro Everton se v tomto prostoru nikdo z hráčů Gunners nenacházel.
     
    32
    Arsenal dlouho kombinoval v blízkosti vápna svého soupeře. Vše následně zakončil Aaron Ramsey, který vypálil z dobrých třiceti metrů. Jeho přízemní rána prolétla mimo a Joel Robles mohl zůstat v klidu.
     
    31
    Jack Wilshere se po chybné rozehrávce Evertonu dostal k míči a dlouhým míčem se pokoušel najít Girouda. Na francouzského útočníka byl však míč příliš dlouhý.
     
    29
    Santi Cazorla vymyslel přihrávku na levou stranu, kde se nacházel úplně volný Mesut Özil, jehož centr přeletěl všechny ve vápna a doskákal do zámezí.
     
    27
    Hra již pokračuje a u míče je momentálně hostující Arsenal, který volí postupnou kombinaci z vlastní poloviny.
     
    25
    Na trávníku zůstal ležet John Stones, který však po ošetřetní vstal a vypadá to, že bude schopen pokračovat ve hře. Hráči obou týmů využívají pauzu k občerstvení.
     
    24
    Na druhé straně se chtěl předvést také Everton. Levý obránce Garbutt hledal nadýchaným centrem ve vápně Naismitha, ten však náběh špatně načasoval a pro míč si došel Petr Čech.
    22. Theo WALCOTT - 0:1
     
    22
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Máme tu úvodní branku finálového utkání! Pardání pas vymyslel Santi Cazorla, který vysunul THEO WALCOTTA. Rychlonohý záložník si veděl rady a posílá Arsenal do vedení!
     
    21
    Arsenal v posledních minutách kontroluje hru. Momentálně se přesouvá postupnou kombinací na útočnou polovinu.
     
    20
    Rozehrávky standardní situaci se ujal Tom Cleverley, který hledal na hranici vápna Colemana. Skotský obránce se však k hlavičce nedostal. Míč do ohně se pokoušel vracel Jagielka, avšak poslal míč pouze do zámezí.
     
    19
    Everton bude mít k dispozici první zajímavou standardní situaci v zápase! Uvidíme, zda-li Petr Čech bude muset řešit první vážnější situaci.
     
    16
    Z pravé strany posílal do vápna centr Bellerín. Joel Robles šel ven z branky a centr pohodlně stáhl ze vzduchu.
     
    14
    Santi Cazorla mohl vyrazit do rychlého protiútoku po pravé straně, nicméně si raději počkal na větší podporu svých spoluhráčů.
     
    13
    Jeden z hráčů Evertonu se provinil nedovoleným zákrokem, což znamená, že u míče bude Arsenal.
     
    11
    "Domácí" Everton se na malou chvíli usadil na útočné polovině. Naismith se pokoušel propasírovat míč do vápna na Koné. Útočník Evertonu však na míč nedosáhl a Petr Čech si připsal první zákrok.
     
    10
    Jack Wilshere se pokoušel projít na levé straně přes Colemana. Skotský obránce si však věděl rady a anglického záložníka o míč obral.
     
    9
    Iniciativu v utkání převzal v posledních minutách Everton, který je více na míči. Do blízkosti branky Petra Čecha se však zatím nedostal.
     
    8
    Gerard Deulofeu opět předvedl výbornou akci na pravé straně. Svůj únik však do zakončení nedovedl!
     
    5
    Na pravou stranu dostal zajímavou přihrávku Gerard Deulofeu, který si všakmíč příliš předkopl, a ten mu unikl do zámezí. Petr Čech se tak dočká prvního výkopu v novém dresu!
     
    4
    Naismith podnikl skvělý průnik středem hřiště a našel na levé straně Garbutta, který pohotově odcentroval. Na centr si nabíhal Koné, nicméně vzdušný souboj s Chambersem prohrál.
     
    2
    Arsenal volí od úvodních minut vyčkávací taktiku a kombinuje na vlastní polovině. Hráči Evertonu zatím nikterak aktivně nenapadají, čímž Gunners ulehčují práci!
     
    1
    Utkání bylo právě zahájeno! Úvodní výkop měli k dispozici fotbalisté Arsenalu, kteří mají výhodu prvního postupného útoku!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy jsou již nastoupeny na hrací ploše. Za malou chvilku začínáme!
     
    Úvodní sestavy:

    Everton FC: Joel Robles – Coleman, Stones, Jagielka, Garbutt – McCarthy, Barry – Cleverley, Naismith, Gerard Deulofeu – Koné
    Náhradníci: Hibbert, Lukaku, Mirallas, Barkley, Osman, Pienaar, Howard, Browning, Galloway, McAleny, Kenny, Williams, Robinson

    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Chambers, Koscielny, Gibbs – Ramsey, Cazorla – Wilshere, Özil, Walcott – Giroud
    Náhradníci: Szczęsny, Debuchy, Gabriel Paulista, Arteta, Oxlade-Chamberlain, Nacho Monreal, Flamini, Akpom, Coquelin, Iwobi.
     
    Hezké sobotní odpoledne! Vítám vás u textového přenosu z finále Premier League Asia Trophy ze Singapuru! V něm se střetne Everton FC a Arsenal FC . Začátek utkání je naplánován v 14:30 a u textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
     
    Evrton zatím v přípravě odehrál pouze dvě utkǎni. První odehrál Everton ve středu se Swindon Townem , který porazil v poměru 4:0. V rámci turnaje v Singapuru se v semifinále střetl se Stoke a utkání došlo až do penalt, ve kterých byl nakonec št´astnější Everton. Do finále však vstupuje v roli mírného outsidera.

    Arsenal je také na zaćátku přípravy. Jediné utkǎni odehráli Gunners v semifinále turnaje Premiér League Asia Trophy proti výběru hráčů Simgapuru. V utkǎni zazářil mladý anglický útočník Chuba Akpom, který zaznamenal hattrick! Jednu branku zaznamenal také Jack Wilshere a Arsenal vyhrál pohodlně 4:0. V dnešní utkǎni by si měl Petr Čech odbýt premiéru v brance Gunners!

    Jan Havlovic

    Góly: 75. Barkley (Barry) – 22. Walcott (Cazorla), 58. Cazorla (Özil), 62. Özil (Cazorla)


    Everton FC: Joel Robles – Coleman, Stones (84. Browning), Jagielka (84. Hibbert), Garbutt – McCarthy (61. Osman), Barry – Cleverley, Naismith (46. Barkley), Gerard Deulofeu (46. Mirallas) – Koné (61. Lukaku)
    Náhradníci: Hibbert, Lukaku, Mirallas, Barkley, Osman, Pienaar, Howard, Browning, Galloway, McAleny, Kenny, Williams, Robinson

    Arsenal FC: Čech – Bellerín (76. Debuchy), Chambers, Koscielny, Gibbs – Ramsey, Cazorla (77. Coquelin) – Wilshere (46.Oxlade-Chamberlain), Özil, Walcott (71. Arteta) – Giroud (77. Akpom)
    Náhradníci: Szczęsny, Debuchy, Gabriel Paulista, Arteta, Oxlade-Chamberlain, Nacho Monreal, Flamini, Akpom, Coquelin, Iwobi