Melbourne City – Manchester City 0:1 (kon.) | Bayern – Valencia 4:1 (kon.) | Everton – Arsenal 1:3 (kon.)
Lyon – AC Miláno 2:1 (kon.)
koniec
Everton FC
1:3 (0:1)
Arsenal FC
cz Sobota 18.07.2015, 14:30 • The National Stadium, Singapore • Medzinárodný prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! Arsenal FC si dokázal ve finále Premier League Asia Trophy poradit s Evertonem FC v poměru 3:1!

    První poločas nabídl skvělou podívanou! Utkání má od úvodních minut skvělé tempo. Do vedení se dostal Arsenal již ve 22. minutě. Santi Cazorla skvěle vysunul Theo Walcotta, který propasíroval míč pod tělem Joela Roblese do branky! V závěru poločasu měl velkou šanci také Everton. Po centru Garbutta hlavičkoval Nasimith, jehož hlavička Petr Čech vyškrábl na břevno!

    Druhý poločas zahájila skvělá střela Kevina Mirallase, kterou výborně vyrazil Petr Čech. V 58. minutě se již radoval Arsenal z druhé branky. Santi Cazorla vypálil velmi chytře na přední tyč a Joel Robles byl bez šance. O čtyři minuty později přidal třetí branku Mesut Özil. Střídající Ross Barkley skvělou střelou snížil na konečných 1:3!

    Petr Čech ve své premiéře určitě nezklamal. Proti střele Rosse Barkleyho neměl nárok, nicméně se vyznamenal při hlavičce Naismitha a při střele Mirallase!

    Z mé strany je to vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (16:25:32)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Pozornost Petra Čecha prověřil ještě Kevin Mirallas, který vypálil po přihráce Lukaku. Český gólman však míč lapil.
     
    90
    Hlavní sudí nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    89
    Do rychlého protiútoku se dostal střídající Chuba Akpom, který zazářil v semifinále, kde vstřelil tři branky. Tentokrát se dostal do zakončení, nicméně Joel Robles jeho střelu chytil.
     
    87
    Parádně to teď udělal Alex Oxlade-Chamberlain, který ukličkoval dvojici protihráčů a následně poslal míč na Özila. Německý středopolař však se střelou zbytečně váhal a jeho střelu nakonec zablokoval jeden z bránících hráčů.
     
    86
    Rohového kopu se ujal Ross Barkley, jehož centr však neznamenal pro branku Petra Čecha žádné nebezpečí.
     
    85
    Stones našel nadýchaným centrem za obranou Garetha Barryho, ke kterému však velmi rychle přistoupil Laurent Koscielny, od kterého se míč odrazil na rohový kop.
     
    84
    Střídání v týmu Everton FC: ze hřiště odchází Jagielka, přichází Hibbert.
     
    82
    Protiútok Gunners táhl po levé straně střídající Chuba Akpom, který však nedokázal přejít přes Garbutta a u míče je Everton.
     
    81
    Na druhé straně posílal do vápna centr Garbutt. Romelu Lukaku se však přes Laurenta Koscielnyho k hlavičce nedostal a dopředu může zamířit Arsenal.
     
    80
    Arsenal se po delší době opět dostává do kombinace na útočné polovině. Napadání hráčů Evertonu již také není tak aktivní.
     
    79
    Zajímavou standardní situaci rozehrál Ross Barkley, jehož velmi přesný centr našel ve vápně Phila Jagielku. Jeho hlavička však mířila přímo doprostřed branky, kde stál připravený Petr Čech!
     
    78
    Everton se ještě pokouší vývoj finálového utkání zvrátit! Po levé straně pláchl Garbutt, kterého až za cenu faulu poslal k zemi Bellerín.
     
    76
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Cazorla, přichází Coquelin.
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Giroud, přichází Akpom.
    75. Ross BARKLEY - 1:3
     
    75
    Everton právě vstřelil branku!
    Tak pozor! Everton patnáct minut před koncem snižuje na 1:3! Ve středu pole ztratil míč Oxlade-Chamberlain, který si vzal Barry a přiťuknul jej do běhu pro ROSSE BARKLEYHO. Rána anglického středpolaře byl hodně tvrdá a Petr Čech něměl nárok!
     
    74
    Rozehrávky rohového kopu se ujal právě Garbutt, jehož centr se snášel na hranici malého vápno. Petr Čech šel ven z branky a úspěšně míč vyboxoval!

    Jan Havlovic

    Góly: 75. Barkley (Barry) – 22. Walcott (Cazorla), 58. Cazorla (Özil), 62. Özil (Cazorla)


    Everton FC: Joel Robles – Coleman, Stones (84. Browning), Jagielka (84. Hibbert), Garbutt – McCarthy (61. Osman), Barry – Cleverley, Naismith (46. Barkley), Gerard Deulofeu (46. Mirallas) – Koné (61. Lukaku)
    Náhradníci: Hibbert, Lukaku, Mirallas, Barkley, Osman, Pienaar, Howard, Browning, Galloway, McAleny, Kenny, Williams, Robinson

    Arsenal FC: Čech – Bellerín (76. Debuchy), Chambers, Koscielny, Gibbs – Ramsey, Cazorla (77. Coquelin) – Wilshere (46.Oxlade-Chamberlain), Özil, Walcott (71. Arteta) – Giroud (77. Akpom)
    Náhradníci: Szczęsny, Debuchy, Gabriel Paulista, Arteta, Oxlade-Chamberlain, Nacho Monreal, Flamini, Akpom, Coquelin, Iwobi