Žilina – Gliwice 5:3 (kon.)
koniec
MŠK Žilina
5:3 (2:2)
Piast Gliwice
Piatok 19.06.2015, 17:00Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Je za nami prvé prípravné stretnutie na nadchádzajúcu sezónu, v ktorom si merali sily MŠK Žilina – Piast Gliwice. Do druhého polčasu nastúpili celky za stavu 2:2. Druhý polčas priniesol taktiež veľa gólov, no napokon sa skončil výhrou domácich 5:3. Do streleckej listiny Žiliny sa zapísali postupne Jelić, Lučič a 3x Paur. Za hostí si presné zásahy pripísali: Dytko, Pietrowski a Ciechaňski.

    Ja Vám ďakujem za pozornosť a prejm príjemný zvyšok dňa. (18:47:45)
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Krásny center Michala Kleca padol na hlavu Williama.Ten síce zakončuje, no len kúsok od pravého horného rohu.
     
    89
    Tak predsa len nie. V závere zápasu sme sa dočkali ešte streleckého pokusu z kopačky Ernesta Mabouku Ten pálil tvrdo, no nepresne.
     
    88
    Bežia posledné minútky prvého prípravného stretnutia. Lopta je na kopačkách domácich, ktorí už len vyčkávajú na koniec zápasu.
     
    87
    Piast Gliwice dal gól!

    Hosťom sa napokon podarilo aspoň ako tak stiahnúť stav stretnutia. Po chybnej rozohrávke sa k lopte dostal Gerard Badia. Gerard poslal center na zadnú tyč, kde si loptu jedným dotykom pripravil a druhým zasunul za chrbát Volešáka DANIEL CIECHAŇSKI.
     
    86
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Káčer, prichádza Klec.
     
    85
    Rohový kop mali k dispozícii aj hostia po zákroku Volešáka, no gól sme nevideli ani na tejto strane.
    Takto to vyzerá v Žiline
     
    84
    Center od vlajočky posielal Škvarka. Lopta sa dostala na hlavu Tomáša Hučka, no ten zakončuje len nad.
     
    83
    Center prišiel aj z opačnej strany. Do lopty sa oprel Mabouka po výmene lopty zo Škvarkom. Pokus zblokovaný a tak uvidíme len rohový kop.
     
    82
    Pridať gól mohli aj domáci futbalisti. Z ľavého krídla centroval rozbehnutý William. Jeho lopta našla Kwona, no prízemný center mu smeroval len na päty a tak sme gól a ani presnú koncovku nevideli.
     
    82
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Paur, prichádza Kopičár.
     
    80
    Ajajaáj. Tak tomuto sa vraví naozaj smola na kopačkách. Ďalšia obrovská šanca. Tentokrát sa v nej ocitol Ciechaňski, ktorý z gólovej pozície prepálil bránku Žiliny.
     
    79
    Po zaváhaní Denisa Vavra sme takmer videli kontaktný gól na 5:3 Lopty sa zmocnil Adam Setla, ktorý ju bez váhania posunul striedajúcemu Presdagovićovi. Ten síce prepálil Volešáka, no jeho strela končí len na tyčke.
     
    78
    Striedanie v tíme Piast Gliwice: z ihriska odchádza Klepczyňski, prichádza Presdagović.
     
    77
    Domáci držia loptu na vlastnej polovičke. Loptu si vymieňa dvojica Káčer-Vavro.
     
    76
    Žilina dala gól!

    V druhom polčase akoby sa nám roztrhlo vrece s gólmi. Po brejku domáceho celku sa k lopte dostal Michal Škvarka. Tomu sa podarilo v polopáde poslať loptu na JAKUBA PAURA a ten pridáva svoj druhý gól v zápase.
     
    74
    Krásna strela a ešte krajší zákrok na opačnej strane. Tvrdou strelou z hranice vápna sa prezentoval Adam Setla, no jeho projektil skvelo vytlačil Volešák.
     
    73
    Žilina dala gól!

    A Žilina odskakuje Piastu o dva góly. Po rohovom kope sa lopta prepadla na zadnú tyč. V tomto chaose sa dokázal zorientovať JAKUB PAUR, ktorý loptu doslova prešťuchol za chrbát Leszczyňskiho.
     
    72
    Michal loptu zakrútil na zadnú tyč, no tu ju na roh odvracia hlavou Lisowski.
     
    71
    Po faule na Špaleka uvidíme zaujímavú štandardku pre domáci celok. Pri lopte je jediný muž a to Michal Škvarka.
     
    70
    Mabouka doslova zvalcoval Adama Setlu. Rozhodca loptu prisúdil síce hosťom, no jedná sa len o vhadzovanie.
     
    69
    Škvarka nakopával na jedného z dvojice Kwon, Paur. K lopte sa dostal Jakub Paur, ktorý si loptu nespracoval najideálnejšie na prsia a tá mu jednoducho odskočila.
     
    68
    Domáci kombinujú kúsok od poliacej čiary. Niet sa kam ponáhľať. Navyše Piast napáda a tak Žilina čaká, kým sa obrana otvorí sama.
     
    67
    Domáci po góle na 3:2 hrajú oveľa aktívnejšie. Hosťom neostáva nič iné len vysoko napádať každú ich prihrávku.
     
    66
    Po krásnej kombinácii domáceho celku sa do brejku dostal Nikolas Špalek. Tomu sa podarilo vybojovať len rohový kop, z ktorého domáci nič nevyťažili.
     
    64
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Kadlec, prichádza Mabouka.
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Michlík, prichádza William.
     
    63
    Žilina dala gól!

    Žilina sa prvýkrát v stretnutí dostáva do vedenia. Po krásnom, nadýchanom centri z pravého krídla sa do lopty oprel muž na skúške LUKA LUČIČ, ktorý razantným volejom prekonáva bezmocného Rafaka Leszczyňskiho.
     
    62
    Táto štandardka však gólové ovocie nepriniesla a my už sledujeme Roana Kwona s loptou ako hľadá priestor na polovičke hostí.
     
    61
    Hra sa presúva na druhú stranu, kde uvidíme rohový kop hostí.
     
    60
    Žilina vyťahuje chybu za chybou. Po slabučkej strele Kwona prišla aj chybná prihrávka Špaleka, ktorý mohol dostať Kwona do gólovky.
     
    59
    Hostia sa nedokázali len prizerať. Z pravého krídla sa chabým pokusom o center prezentoval Pawel Moskwyk.
     
    58
    Strelou sa prezentoval aj jeho tímový kolega. Káčerova strela bola však zblokovaná a tak ostáva gólman Piastu aj tento raz bez práce.
     
    57
    A napokon sa diváci aj dočkali. Gól to síce nebol no po Kwonovej vysúvačke sa do šance dostal Nikolas Špalek, ktorý zoči voči Leszczyňskimu míňa bránku o pár centimetrov.
     
    56
    V hre sa nám teda pokračuje. Lopta lieta zo strany na stranu a diváci čakajú už len na nejakú tú šancu poprípade strelu, ktorá skončí gólovou radosťou.
     
    55
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Králik, prichádza Hučko.
     
    53
    Na ihrisku ostáva ležať Králik. Ten sa drží za tvár a hlasno kričí. Vôbec to s ním nevyzerá dobre.
     
    52
    Svoje chcel povedať aj Škvarka. Po sérii kľučiek a zasekávačiek sa mu však nepodarilo ani len loptu zakrútiť pred gólmana Gliwíc.
     
    50
    Hra sa nám znovu presunula na stred ihriska. Momentálne ju majú v moci domáci futbalisti, no ani tí sa nedokážu predrať cez dobre pracujúcu obranu Piastu.
     
    49
    Žilinčania rozohrali rohový kop nakrátko. K lopte sa dostal Kadlec, ktorý ju síce zakrútil na zadnú tyč, no tu sa jej zmocnil gólman Gliwíc – Leszczyňski.
     
    48
    Mateusz Bodzioch poslal nie najčistejším spôsobom na zem prenikajúceho Roana Kwona. Hvizd však štadión pod Dubňom nepočul.
     
    47
    Káčer sa pokúšal vysunúť Špaleka, no do lopty dal priveľa síl a tá opustila bez povšimnutia hraciu plochu.
     
    47
    Úvod druhého polčasu je o čosi opatrnejší ako záver toho prvého. Pri lopte sú síce hostia, no tým sa po krídlách absolútne nedarí prekonať domácu obranu.
     
    46
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Jelić, prichádza Kwon.
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Letić, prichádza Lučič.
     
    46
    O výkop do druhého polčasu sa postarali hosťujúci futbalisti. Tí sa rozhodli pre prihrávku smerom pred vlastného gólmana, ktorým je v druhom polčase už Leszczyňski.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Žilina dala gól!

    V samom závere sme sa predsa len dočkali dorovnania. Z ľavého krídla po zasekávačke Mateja Jelića prišiel center pred Doba Rusova. Na tento center si zbehol JAKUB PAUR, ktorý podobne ako Jelić nedal Rusovovi šancu a loptu posiela za jeho chrbát.
     
    44
    Jakub Paur si loptu z krídla potiahol až na hranicu vápna hostí. Vyzeralo to, že napokon príde strela, no s loptou sa hral až príliš a tak sme sa strely ani v tomto prípade nedočkali.
     
    43
    Moskwykov center boxuje Volešák do bezpečia. Domáci sa však stále musia brániť. Nátlak Piastu pokračuje.
     
    42
    Rohový kop pre hosťujúci celok. Loptu si pri vlajočke šteluje Paweil Moskwyk.
     
    41
    Piast Gliwice dal gól!

    Loptu si na biely bod postavil MARCIN PIETROWSKI, ktorý sa z bieleho bodu nemýlil. Loptu poslal do jedného a Volešáka do druhého kúta bránky.
     
    40
    Žltú kartu dostáva Vavro (MŠK Žilina).
     
    40
    Penalta po zákroku Denisa Vavra na Pawela Moskwyka.
     
    38
    Ihrisko za pomoci lekárov opúšťa Radoslaw Murawski. Zatiaľ to však nevyzerá a striedanie.
     
    37
    Matej Jelić zobral protiútok na vlastné triko. Loptu si z krídla stiahol až do vápna a po sérii zasekávačiek napokon zakončil. Jeho pokus z bezprostrednej blízkosti letí vysoko nad.
     
    36
    Safet Sivsic sa pokúšal zakrútiť loptu do vápna Žiliny. Center síce prišiel, no nie najpresnejší a my už sledujeme protiútok domácich.
     
    35
    Na ihrisku menšie postrkovačky medzi Jeličom a Murawskim. Hra je prerušená a hlavný arbiter ukľudňuje situáciu na ihrisku.
     
    34
    Hra sa nám presúva zo strany na stranu. Nie je jasné, ktorý z celkov je pri lopte častejšie. Chýba tom už len potrebná strela.
     
    32
    Žilinčania mohli pridať druhý gól. Po kombinácii Michlíka s Kadlecom sa odhodlal k strele druhý menovaný. S Andrejovou strelou mal síce Rusov problémy, no napokon chytá.
     
    31
    Nebezpečnou strelou sa prezentoval na opačnej strane Bartosz Szeliga. Ten strieľal síce razantne, no jeho pokusu chýbalo pár desiatok centimetrov.
     
    29
    Žilina dala gól!

    Napokon sme sa dočkali dorovnania. Z pravého krídla, kto iný ako Nikolas Špalek poslal loptu priamo na kopačku MATEJA JELIĆA, ktorý bez problémov prekonáva razantnou strelou Doba Rusova. Stav stretnutia 1:1.
     
    28
    Na trávniku ostáva ležať Murawski po zákroku Jakuba Michlíka. Ten môže byť rád, že za toto nevidí žltú kartu.
     
    27
    Matej Jelića mohol zmeniť stav stretnutia. Lotu si v 16-tke Piastu nedokázal pripraviť na silnejšiu nohu a tak mu ju Sivsic jednoducho ukradol.
     
    26
    Podobná situácia aj na opačnej strane. Nakopával Káčer na Letića, no aj v tomto prípade to bolo pridlhé.
     
    25
    Murawski sa pokúsil rozbehnúť voľného Klepczyňskiho, no prvý menovaný dal do lopta až priveľa síl a tá jednoducho doskákala za postrannú čiaru.
     
    24
    V hre sa po menšom ošetrení pokračuje spolu so Szeigom. Pri lopte sú ako inak futbalisti Gliwíc.
     
    22
    Na trávniku ostáva ležať tentokrát hosťujúci hráč. Jedná sa o Szeligu, ktorý sa zrazil s Vavrom.
     
    22
    Škvarka odmietol samostatný únik. S loptou sa zamotal a odovzdal ju obrane hosťujúceho celku.
     
    21
    Piastu sa pomaly ale isto dostáva do zápasu. Posledné minútuky sledujeme hru len na polovičke Žiliny.
     
    20
    V hre sa pokračuje už aj s Paurom. Ten behá akoby sa nič nestalo.
     
    19
    Individuálne to na opačnej strane skúšal kapitán hostí Klepczyňski. Ten si loptu cez Letića hodil ďaleko od nohy a jednoducho mu ušla za postrannú čiaru.
     
    18
    Paur dobrovoľne odchádza mimo hraciu plochu. Žilina hrá teraz v početnom oslabení. Nevyzerá to s ním najlepšie.
     
    17
    Škaredý faul Dytka na Káčera je síce odpískaný, no ostáva bez potrestania.
     
    16
    Jelić sa skúšal predrať do vápna Gliwíc. Priechod cez dvojicu hráčov sa mu však nepodaril a tak sa hostia poľahky môžu oslobodiť.
     
    15
    Domáci sa konečne oslobodzujú. Pri lopte je Kadlec, no ten si loptu vymieňa len s vlastným gólmanom.
     
    14
    Hra sa presunula na stred ihriska. Pri lopte sú hráči Piastu, ktorí to skúšajú po výške, no domáca obrana sa len tak ľahko nenechá vzduchom prekonať.
     
    13
    Center od vlajočky padol priamo na hlavu Denisa Vavra. Denis loptu neusmernil na bránku a tak aj v tomto prípade ostáva Žilina stále bez gólu.
     
    13
    Špalek si z krídla zbehol až do vápna Piastu. Nepodarilo sa mu síce prekľučkovať, no pre svoj tím vybojoval aspoň rohový kop.
     
    12
    Moskwyk loptu síce prehodil, no domáci sa nedali a my už sledujeme rýchly protiútok Žilinčanov.
     
    12
    Štandardka pre hostí . Pri lopte stojí Moskwyk, ktorý sa pokúsil loptu prehodiť za domácu obranu.
     
    11
    Volešákov istý zákrok proti Marcinovi Pietrowskemu bol úplné zbytočný. Jednalo sa o ofsajdové postavenie hosťujúceho hráča.
     
    9
    Z rohového kopu gólová radosť na strane Žiliny neprišla. Hra sa presúva na stred ihriska, kde je lopta v moci domácich futbalistov.
     
    8
    A takmer sme sa dočkali dorovnania. Jakub Paur sa pokúšal prehlavičkovať vybehnutého Doba Rusova, no lopte v putovaní zabránil Pietrowski. Uvidíme len rohový kop.
     
    7
    Piast Gliwice dal gól!

    Piastu sa z ničoho nič podarilo skórovať. P ochybe v strede ihriska sa už Fedor Presdagović dostal k lopte a bez protestov domácej obrany ju naservíroval PATRICOVI DYTKOVI, ktorý s vybehnutým Volešákom nemal problém.
     
    6
    Paur trošku zavaril Králikovi. Napádajúci Presdagović sa však k lopte nedostal. Tá je znovu na kopačke Volešáka, ktorý sa chystá na razantný odkop.
     
    5
    Žilinčania sa sú však v úvode stretnutia o čosi aktívnejší. Kto iný ako Špalek mohol krútiť loptu pred Doba Rusova. Zatiaľ je to však bez presnej koncovky.
     
    4
    Lopta na kopačkách Gliwíc. Tie zatiaľ len na svojej polovičke hľadajú cestu cez stred ihriska.
     
    3
    Škvarkov center od vlajočky tentokrát našiel vo vápne hlavu Jakupa Paura. Jakub zakončuje, no nie moc presne.
     
    3
    Špalek je na krídle v úvode stretnutia veľmi aktívny. Po ďalšom prieniku sa mu podarilo vybojovať druhý rohový kop.
     
    2
    Štandardku od vlajočky rozohral Michal Škvarka nakrátko. Lopta z kopačky Andreja Kadleca bola pridlhá a tak preletela vápno Piastu bez povšimnutia.
     
    2
    Po výkope Volešáka sa k lopte dostal Nikolas Špalek. Center mu síce moc nevyšiel, no vybojoval pres voj tím aspoň rohový kop.
     
    1
    O úvodný výkop sa síce postarali domáci futbalisti, no lopta sa ihneď dostala na kopačky hostí, ktorí sa dostali pred vápno Žiliny. Prišla aj prvá strela z kopačky Murawskiho, no ten mieril privysoko.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči oboch celkov sú pripravení na hracej ploche, stretnutie o malý okamžik začne. Domáci dnes nastúpia v žlto-zelených a hostia v modrých dresoch.
     
    Vážení priaznivci futbalu! Vítam Vás pro sledovaní prípravného stretnutia, v ktorom si zmerá sily vicemajster Slovenska MŠK Žilina s poľským klubom Piast Gliwice

    Vzájomné zápasy:
    2014 Piast Gliwice – MŠK Žilina 2:0


    MŠK Žilina sa v sezóne 2014/2015 umiestnila síce na druhej priečke, no svojími výkonmi oslovila určite oko nejedného diváka. Posledný ligový zápas odohrali Žilinčania pred 20 dňami, no Európska liga klope na dvere a tak museli žlto-zelení začat s prípravou o čosi skôr. Domáci káder sa zatiaľ rozširil len o trojicu futbalistov v skušobnej lehote a tými sú 19-ročný Kórejec Roan Kwon, 23-ročný Belgičan Bigen Yala a Luka Lučić. Po tomto stretnutí čaká Žilinu ďalší zápas s NK Olimpija Ljubljana, ktorý je na programe 22.6.

    Piast Gliwice sa v základnej časti poľskej Ekstraklasy umiestnil na 10. priečke a tak si Piast musel zahrať v skupine o udržanie. Túto fázu súťaže Gliwice zvládli a umiestnili sa na 4. priečke z 8 klubov. Pre hostí je toto taktiež prvý prípravný zápas. Okrem Žiliny čakájú Piast v príprave kluby ako Sigma Olomouc, SFC Opava alebo aj Zaglebie Lubin. O aktuálnych prestupoch v klube Vás neviem momentálne informovať.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Patrik Ondrovič

    Góly: 29. Jelić, 45. Paur, 63. Lučič, 73. Paur, 76. Paur – 7. Dytko, 41. Pietrowski (pen.), 87. Ciechaňski

    Karty:   40. Vavro (ZIL)


    MŠK Žilina: Volešák – Michlík, Káčer, Paur, Jelić, Špalek, Vavro, Škvarka, Letić, Králik, Kadlec.
    Náhradníci: Lé Giang – Hučko, Lučič, William, Kopičár, Kwon, Klec, Mabouka.

    Piast Gliwice: Rusov – Klepczyňski, Dlugolecki, Sivsic, Pietrowski, Murawski, Dytko, Presdagović, Moskwyk, Szeliga, Szarek
    Náhradníci: Szmatula – Leszczyňski, Ciechaňski, Setla, Badia, Liskowski, Kuzdra, Mokwa, Bodzioch, Osyra.