Česko – Fínsko 2:1 (po pr.)
koniec po predl.
Česko
2:1 (1:0, 0:1 - 1:0)
Fínsko
cz Piatok 12.06.2015, 23:50MS inline hokej žien • Semifinále
Partner:
     
    Finálová bitva nás čeká už dnes ve 23:45 českého času. Naším soupeřem bude vítěz následujícího semifinále mezi Spojenými státy a Španělskem. Jak čeští junioři, tak ženy budou hrát v Rosariu finále. Nádhera, paráda! Zítra se s vámi těšíme zase na počtenou, držte palce! (01:16:09)
     
    Tak to je nádhera. Finále bylo cílem našich hokejistek a už je jasné, že z Argentiny neodjedou bez medaile. Upřímně jsme proti Finkám čekali snadnější partii, ale nikdo se nebude ptát, jak holky vyhrály – prostě vyhrály.
     
    Konec zápasu.
     
    43:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    JSME VE FINÁLE, JSME VE FINÁLE!!! Velké hráče dělají velké momenty, a právě ten teď zařídila nejmladší hokejistka české reprezentace na mistrovství světa! Martina Vonková narýsovala prudkou přihrávku na KRISTÝNU KALTOUNKOVOU, která na hranici brankoviště ideálně tečovala puk do odkryté svatyně. Třináctiletá Kaltounková posouvá národní tým do finále šampionátu v argentinském Rosariu – 2:1 po prodloužení! Asistence: Martina Vonková.
     
    43:22
    Vonková s Kaltounkovou výtečně bojovaly, ale k zakončení se v přehuštěném prostoru nedostaly. Ztečovaná střela Pančákové pak vypadla ze hry.
     
    42:54
    Střela Jančové byla zblokována, potom v tísni neuspěla Mlýnková. Česká střídačka se hecuje k vítězné brance!
     
    42:31
    Uff. Katka Mrázová se včas vrátila, aby zažehnala hrozící finské nebezpečí.
     
    42:10
    A už je ve hře zase ta první. Češky hrají už dlouho na dvě lajny.
     
    41:48
    Češky útočí, konkrétně druhá formace.
     
    41:08
    Hokejistky Suomi se dostávaly dopředu, ale naše sestava je za červenou čarou dokázala zastavit.
     
    40:45
    Nyní zblokovala pokus Studentové jedna z protivnic.
     
    40:21
    Střelu Mrázové dokázala Koivistová vyrazit a rozhodčí poté přerušila hru.
     
    40:01
    Začalo prodloužení.
     
    Jak jsme se právě dozvěděli, prodloužení trvá deset minut, potom by následovaly nájezdy. Asi nemusím zvlášť zdůrazňovat, že gól všechno ukončí.
     
    Tak to jsou neskutečné nervy. Finsko dokázalo ve druhé polovině vyrovnat a o postupujícím do finále ženského turnaje mistrovství světa rozhodne buď prodloužení, nebo samostatné nájezdy.
     
    40:00
    Druhý poločas skončil.
     
    39:56
    Studentová tečovala ránu Mrázové a gólmance vypadl puk za záda. Ale ne za brankovou čáru! To je škody.
     
    39:48
    První lajna to ještě zkusí.
     
    39:14
    Puk za naši brankou, běží poslední minuta. Napětí by se dalo porcovat.
     
    38:41
    Češky jsou aktivní, chtějí rozhodnout. To je dobře. Ale jediná chyba může všechno ukončit.
     
    38:17
    V rychlém sledu se na plochu vrátily obě vyloučené hráčky a hraje se zase čtyři na čtyři.
     
    37:31
    Miisa Klemolaová mohla v brejku vystřelit Finkám vedení, ale Šmardová jí bekhendovou kličku vytáhla!
     
    36:40
    Mrázová teď minula první tyčku, na druhé straně to samé pomohlo Šmardové při bekhendu Rajahuhtaové.
     
    36:16
    Výborně! Finská střela šla mimo a Katka Mrázová následne vybojovala finský faul. Viivi Vattovaaraová (FIN) je vyloučena za podražení, bude se hrát tři na tři.
     
    36:00
    Finky pochopitelně cítí velkou šanci a vybírají si oddechový čas.
     
    36:00
    Ale tohle je hodně nepříjemné. Po souboji u hrazení se Niemeläová poroučela k zemi a Martina Vonková (CZE) si odpyká dvě minuty za podražení. Tohle musíme přežít, i kdybychom měli puk sežrat.
     
    35:12
    Snaha národního týmu k úspěchu nevedla, první přesilovku jsme nedokázali využít. Základní hrací doba už hodně rychle kvapí ke svému konci...
     
    34:34
    Dvakrát v rychlém sledu vyletěl kotouč mimo hrací plochu, Češky pokračují v tlaku.
     
    34:27
    Mrázová posunula puk na střed Jančové, ta ho ještě chtěla své spoluhráčce vrátit, ale pohotová finská hokejka přihrávku zastavila.
     
    33:40
    Na ploše samozřejmě první útok, ale Finky se nyní dokázaly osvobodit.
     
    33:11
    Tu sice Češky nevyužily, ale teď si zahrají dvě minuty v přesilové hře. Doufejme tedy, že to celé dvě minuty nebudou. Susanna Niemeläová (FIN) – menší trest za hákování.
     
    32:45
    Yes! Natálie Mlýnková si došla pro faul a Češky mají ponechanou výhodu.
     
    32:23
    Druhý oddechový čas pro českou reprezentaci. Co naše střídačka, na které nechybí ani juniorší trenéři Ladislav Vlček s Pavlem Würtherlem, vymyslí?
     
    31:15
    České hokejistky se snaží držet na kotouči a uklidnit hru. Hned po gólu ale soupeřky zase zahrozily a Petra Šmardová musela zasahovat.
     
    29:58
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ale to je obrovská škoda, finské hokejistky v polovině druhé části vyrovnávají skóre. MINTTU TUOMINENOVÁ střílela od červené čáry, dráhu letu puku ale podle všeho změnila nešťastná česká teč a Šmardová nestačila zareagovat – 1:1. Asistence: Mia Airolaová.
     
    29:48
    Ani Mlýnkové se nezadařilo, když zůstala před finskou brankářkou osamocená na dorážku.
     
    29:27
    A další střídání si vyhradila Tereza Němcová. Ač je v týmu jednou ze tří ryzích obránkyň, dvakrát nebezpečně vypálila. Z první rány ještě bude Koivistovou dlouho bolet hlava.
     
    28:47
    Před Koivistovou Finky zapomněly úplně volnou Věru Pančákovou. Ta ale ve výstroji gólmanky místo nenašla!
     
    28:25
    "Pojď, Mlýnku!" podporovala česká střídačka naši druhou nejmladší hokejistku, která si krásně obhodila soupeřku a prchla dopředu. Přes obránkyni vypálila těsně vedle.
     
    27:34
    Joj, tohle bylo pěkné! Mrázová tentokrát dokázala propasírovat pas na Studentovou, ta se ale dostala do příliš velkého úhlu. Hra je navíc přerušena pro posunutou branku.
     
    26:19
    Kotouč propadl za záda české obrany k Niemeläové, která zblízka zase nenašla recept na Šmardovou.
     
    25:38
    Zdá se, že finské hokejistky dokázaly přečíst spolupráci Mrázové se Studentovou. Už poněkolikáté předvídaly přihrávku a situaci zastavily.
     
    25:02
    A na druhé straně uhasila protiútok olympioničky Tuominenové Petra Šmardová. Pohlídala si mezeru mezi betony.
     
    24:36
    O přihrávku si křikla Věra Pančáková a Kristýna Kaltounková ji přenechala kotouč. Následná střela ovšem minula druhou tyčku.
     
    23:49
    Přihrávku Mrázové na Studentovou dokázaly Seveřanky přečíst a prchly dopředu. Niemeläová se dostala k nebezpečné střele bekhendem, ale ta se stala kořistí Šmardové.
     
    22:55
    Petra Zelenková se buldočí silou prokousala až k dorážce, která zase rozezvučela finskou tyč!
     
    22:25
    Dlouho zůstal na ploše druhý útok, ale i přes nadějnou rotaci se mu nezadařilo. Vše skončilo pokusem Martiny Vonkové ze záporného úhlu.
     
    21:15
    V generační spolupráci výtečně našla Kaltounková Pančákovou. Naše "Věrka" se do puku opřela z první, ovšem finská obránkyně puk zblokovala, ani nevěděla jak.
     
    20:51
    Simona Studentová vymyslela výbornou střelu, ale tu zastavilo finské břevno! To je obrovská škoda.
     
    20:08
    Už nám to zase vzadu trochu hořelo, ale holky se naštěstí dokázaly vrátit a zablokovat nebezpečně dorážející Rajahuhtaovou.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Územní převaha je jasně na straně českých hokejistek, ale Finky maji zatraceně nebezpečné protiútoky. Našemu výběru se nedaří dostat do až tak velkého počtu gólových šancí, jak by chtěl, nicméně díky brance Simony Studentové drží zasloužené vedení.

    Několikrát nás ale musela podržet Petra Šmardová, která je reprezentaci už od skupinového souboje se Španělskem velkou oporou. Bez výborného gólmana se nikdy žádná medaile vyhrát nedá, pro český tým tady v Rosariu to platí úplně stejně.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:04
    Skvělá Šmardová. Finská střela z dálky byla hodně nebezpečně tečována, ale naše zkušená opora vytrčila levý beton, jako by se nechumelilo!
     
    18:13
    Jako dvacetiletá mladice se dopředu vydala Věra Pančáková a pak tvrdě vypálila. Kotouč se odrazil pod brusle Kaltounkové, ale na dorážku se to semlelo příliš rychle.
     
    17:43
    Gólmanka Suomi si poradila i se střelou Studentové ze střední vzdálenosti. Zatím sledujeme povedené představení obou brankářek.
     
    17:28
    Mrázová vystihla moment, kdy před gólmankou zůstala samotná Míša Jančová. Té se ale z dorážky nepodařilo procpat puk do sítě!
     
    16:53
    Příliš prostoru na střelu přes obránkyni dostala Miisa Klemolaová, naštěstí trefila jen Šmardovou. Ale tohle by se nám mohlo ošklivě vymstít, Finky mívají v protiútocích hodně času.
     
    15:39
    Těsně před brankovištěm se k dorážce dostala Niemeläová, málem propíchla puk pod betonem Šmardové. Ale jenom málem!
     
    15:27
    Střelu Kaltounkové však Finky zblokovaly a Rajahuhtaové v protiútoku zase nebezpečně mířila na růžek.
     
    14:47
    A už se zase pokračuje podle českých not, soupeře nyní svírá druhá formace.
     
    14:24
    Česká střídačka si vybírá oddechový čas.
     
    14:24
    To už jsou Češky v plném počtu. Mrázová hned pílila dopředu a hledala skulinu nad lapačkou, ale Mari Kovistová výtečně zasáhla. Šmardová to z brankoviště doprovodila hlasitým "Dobře, Mrázka!"
     
    14:10
    Česká brankářka viděla na skrytý pokus Tuominenové a pohotovým betonem ho poslala do rohu pásma. Její přehled je úžasný.
     
    13:24
    A tak si zuby na druhou trefu brousila nejlepší česká dvojka. Mrázová vracela puk zpoza branky Studentové, ale lehce ho otřela o konstrukci a přihrávka šla kousek mimo.
     
    12:39
    Znovu výborně Petra. Finka Jokipeltová narýsovala velmi dobrou střelu na druhý růžek, ale Šmardová ji udržela v teploměru!
     
    12:06
    Národní tým si poprvé zahraje oslabení. Za hru tělem, která se v inline hokeji nepřipouští, je vyloučena hrající trenérka Věra Pančáková (CZE).
     
    11:58
    Na finské protiútoky ale musíme dávat neustálý pozor. Ještě že máme Petru Šmardovou, která teď zastavila atak Klemolaové.
     
    11:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je tam, v semifinále mistrovství světa se české hokejistky ujímají vedení! Po buly ve středovém kruhu vybojovala puk Kateřina Mrázová, natáhla na sebe soupeřku a pak vybídla svou parťačku SIMONU STUDENTOVOU. Ta z gólové pozice nezaváhala a je to 1:0! Asistence: Kateřina Mrázová.
     
    11:07
    Kapitánka Minttu Tuominenová zaváhala v rozehrávce, ale akci dvojice Pipková – Zelenková pak dokázala se štěstím zbrzdit.
     
    10:39
    Nyní Vonková střílela sama, zkusila to z pravého kruhu, ale ani tentokrát to pro Mari Koivistovou nepředstavovalo větší nebezpečí.
     
    10:03
    Do střílené přihrávky Němcové vkládala hokejku Vonková. Gólmanka ale měla dost čistý výhled na to, aby si poradila.
     
    09:18
    Rajahuhtaová znovu provětrala českou defenzívu, naštěstí tentokrát zůstalo jen u napůl úspěšného forčekingu.
     
    08:41
    Mrázová se zleva proštrikovala až před gólmanku, zkusila to na bližší růžek, ale těsně minula.
     
    08:21
    Další desítky sekund si na umělé ploše vyhradil první útok. Skončilo to ranou Kateřiny Mrázové, na kterou Koivistová viděla, ale Studentové stejně chyběl k dorážce jen malý kousek.
     
    07:40
    Kateřina Pipková s Monikou Řepkovou si přiťukly kotouč a první jmenovaná otestovala lapačku Koivistové. Junioři rozjíždějí Vysoký jalovec.
     
    06:41
    Dvojice nebezpečných situací znovu z hokejky Rajahuhtaové! Její střelu v přečíslení zblokovala Martina Vonková, ale napodruhé už musela lapačkou skvěle zasáhnout Petra Šmardová.
     
    05:53
    V hokeji by se teď pískal icing, v inline hokeji s pravidly FIRS ale neexistuje. Finky vyhodily puk, aby mohly vystřídat.
     
    05:06
    Lasička Simona Studentová se mlsně protahovala finskou sestavou. Kotouč jí odskočil na hokejku Michaely Jančové, ta ale neměla víc prostoru na přesné zakončení.
     
    04:35
    Dopředu tak přejela Annina Rajahuhtaová, jedna ze dvou hokejových reprezentantek Finska. Její střelu holky zblokovaly vysoko nad.
     
    04:29
    Monika Řepková poslala kotouč zkusmo do ohně a Koivistová ho trochu nejistě vyrazila, ale teď nám chyběla před brankou hráčka.
     
    03:56
    Na druhé straně měla první práci Petra Šmardová. Češky stihly dojet hrozící přečíslení a Vattovaaraová poslala na branku jen takovou žblabuňku.
     
    03:27
    Ze zadní pozice pálila Tereza Němcová, jež trefila Koivistovou do masky.
     
    02:56
    Kotouč za českou brankou. Od začátku máme jednoznačnou převahu a zdá se být jenom otázkou času, kdy to povede k dalším gólovkám.
     
    02:03
    Nacvičené kousky jako ze školy čar a kouzel už zase ukazuje Katka Mrázová. Teď ale skončila v příliš velkém úhlu, aby Koivistovou překonala.
     
    01:14
    Finky se dokázaly osvobodit jen na chvilku a jejich otevřenou obranou pak pronikla Kristýna Kaltounková. Bekhendovou kličku ale nedokázala gólově zakončit!
     
    00:44
    Po pokusu Michaely Jančové je hra poprvé přerušena, zpomalený kotouč se stal snadnou kořistí brankářky.
     
    00:29
    Elitní český útok tradičně spustil svůj nápor a ze zadní pozice střílela Kateřina Mrázová. Brankářka Koivistová včas vykopla pravý beton.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Obě hymny máme za sebou, tu českou zazpívaly holky společně s juniory, kteří nechybí v ochozech. Všechno už je připraveno k úvodnímu buly!
     
    Předchozí zápasy se trochu zpozdily, zápas tak vypukne asi ve 23:50.
    Češky si před semifinálovým soubojem věří. Proč by ne!

    Junioři už to mají úspěšně za sebou. A jaká nálada panuje před semifinále u holek? Důkaz místo slibů :)

    Posted by Czechinline on 12. červen 2015
     
    Na plochu dnes znovu vyjede jako hrající trenérka Věra Pančáková, která zaujme místo ve druhé formaci. Jako třináctá hráčka do pole bude připravena naskočit na jakýkoli post Magdalena Erbenová.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Šmardová (Nenadálová) – Jančová, Mrázová "C", Studentová, Mlýnková – Němcová, Pančáková, Vonková, Kaltounková – Vojtěchová, Řepková, Zelenková, Pipková – Erbenová. Hrající trenérka: Věra Pančáková.

    Finsko: M. Koivistová (Jokipolviová) – Vattovaaraová, Tuominenová "C", Jokipeltová, Airolaová, E. Kovistová, Niemeläová, Klemolaová, Rajahuhtaová. Trenér: Sami Inkiläinen.
    Petra Zelenková: Každý zápas je jiný, Finky taky budou chtít vyhrát. Musíme ukázat srdíčko a hrát týmově!

     
    Poté, co naše hokejistky vybojovaly první příčku v základní skupině, čekala je ve čtvrtfinále domácí Argentina. Nebyla to procházka růžovou zahradou, ale holky roli favoritek potvrdily. Po nervózním začátku nasázely soupeřkám čtyři branky a přestože pak Argentinu pustili ke snížení, větší drama už nedopustily.

    čtvrtfinále: Česko – Argentina 6:2 (4:0, 2:2)

    Branky a nahrávky: 14. Mrázová (Studentová), 15. Mrázová (Studentová), 17. Kaltounková, 19. Studentová (Mrázová), 28. Mrázová, 34. Vonková (Jančová) – 23. Bendinelliová (Villagraová), 28. Abratiová.

    To Finky si s Kolumbií tolik hlavu nelámaly. Poprvé skórovaly už po devíti sekundách a nakonec vyhrály drtivě 9:1. Na mistrovství světa přijely s pouhými dvěma formacemi, ve svém středu ale mají dvě známé hokejistky, které se zúčastnily i olympijských her – Minttu Tuominenovou a Anninu Rajahuhtaovou.

    Dobře víme, že pohlídat si tyto reprezentantky bude klíčem k úspěchu. Finky nemají s inline hokejem moc zkušeností a nepostoupit přes ně by se rovnalo velkému zklamání. Naše děvčata se na zápas těší, už proti Argentině předvedla parádní bojovnost, která by je k medaili určitě mohla dovést!
     
    Hezký pátek do České republiky! Krok za krokem se české reprezentace na mistrovství světa v inline hokeji organizace FIRS přibližují ke svému cíli. Medaile teď už mají v argentinském Rosariu nadosah junioři i ženy, oba výběry jsou totiž v semifinále! Naše hokejistky se o postup do zlatého finále utkají s Finskem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:45.

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 12. Studentová (Mrázová), 44. Kaltounková (Vonková) – 30. Tuominenová (Airolaová)


    Česko: Šmardová (Nenadálová) – Jančová, Mrázová "C", Studentová, Mlýnková – Němcová, Pančáková, Vonková, Kaltounková – Vojtěchová, Řepková, Zelenková, Pipková – Erbenová. Hrající trenérka: Věra Pančáková.
    Fínsko: M. Koivistová (Jokipolviová) – Vattovaaraová, Tuominenová "C", Jokipeltová, Airolaová, E. Kovistová, Niemeläová, Klemolaová, Rajahuhtaová. Trenér: Sami Inkiläinen.