J. Kórea – SAE 3:0 (kon.) | Španielsko – Kostarika 2:1 (kon.)
koniec
Španielsko
2:1 (2:1)
Kostarika
cz Štvrtok 11.06.2015, 22:00Medzinárodné zápasy
Predzápasové kurzy
     
    KOSTARIKA
    Kostarika se připravuje na červenocový Concacaf Gold Cup a pro přípravu na tento turnaj využila i utkání se Španělskem.

    V letošním kalendářním roce sehráli svěřenci trenéra Paula Wanchopeho již tři přípravná utkání. To první na konci března doma s Paraguayí. Utkání toho příliš nenabídlo a fanoušci jistě s bezbrankovou remízou spokojeni být nemohli. O čtyři dny později se Kostarika představila v Panamě, ani toho utkání nevyšlo svěřencůmm trenéra Wanchopeho ideálně a prohráli 1:2! Poslední utkání Kostarika sehrála v Kolumbii před čtyřmi dny. Kolumbie je momentálně v přípravě na Copa America a svého soupeře po brance Falcaa porazila 1:0!

    Země ze Střední Ameriky vstupuje do dnešního utkání v roli velkého outsidera, který však může překvapit!
     
    ŠPANĚLSKO
    Španělsko čeká kvalifikační utkání až v neděli, tudíž dnešní den využilo k přípravnému utkání s Kostarikou. Trenér Vicente Del Bosque chce jistě vyzkoušet nějaké taktické varianty a doufá, že na zápas v Bělorusku bude jeho tým náležitě připraven.

    V letošním kalendářním roce odehrálo Španělsko celkem dvě soutěžní utkání. To první odehrál tým z jihu Evropy v rámci kvalifikace na EURO 2016 doma s Ukrajinou. Španělé nepředvedli zrovna přesvědčivý výkon, nicméně po brance Álvara Moraty se mohli radovat z vítězství! Španělsko si zatím v kvalifikační skupině C nepočíná úplně dle představ. Momentálně mu patří druhá pozice se ziskem dvanácti bodů, na zatím vedoucí Slovensko ztrácí tři body! Poslední utkání sehráli Španělé v Nizozemsku v rámci přípravného utkání. Repríza finále MS 2010 dopadla lépe pro domácí "tulipány", kteří vyhrály 2:0!

    Do dnešního utkání však vstupují Španělé v roli velkého favorita, který by měl vstřelit minimálně dvě, tři branky a utkání vyhrát!
     
    Hezký čtrvteční večer všem fotbalovým fanouškům a fanynkám! Klubová sezóna je již uzavřena, avšak na začátku června bude pokračovat kvalifikace na ME 2016. Týmy však využívají možnosti přípravných duelů. My se společně zaměříme na velmi zajímavé utkání mezi Španělskem a Kostarikou! Úvodní výkop je naplánován na Estadio Santiago Bernábéu v 22:00 a u textového onlajnu se na vás bude těšit Jan Havlovic.
    Gólman Keylor Navas dnes nastoupí v brance Kostariky. Prostředí stadionu Santiaga Bernábéua velmi dobře zná, neboť hájí barvy Realu Madrid!

     
    Úvodní sestavy:

    Španělsko: De Gea – Juan Bernat, Sergio Ramos, Bartra, Daniel Carvajal – Koke, San José – Nolito, Fábregas, Aleix Vidal – Paco Alcácer
    Náhradníci: Álvaro Morata, Busquets, Jordi Alba, Juanfran, Pedro, Piqué, Casillas

    Kostarika: Navas – Díaz, Miller, Umaňa, Gamboa – González, Guzmán, Borges – Venegas, Ruiz – Campbell
    Náhradníci: Sabrío, Carvajal, Myrie, Vega, Aguilar, Alvarado, Calvo, Cubero, McDonald, Moya, Brown, Angulo.
     
    Hymny obou zemí již zazněly a nyní již nic nebrání zahájení samotného zápasu!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání bylo právě zahájeno! Úvodní výkop dnešního zápasu měli k dispozici fotbalisté Španělska. Sergio Ramos se hned v úvodu pokoušel najít na levé straně Kokeho. Centr však poslal do zámezí Gamboa.
     
    1
    San José krásně přenesl hru na pravou stranu, kam si naběhl Carvajal. Pravý bek Realu si však míč nepříliš ideálně zpracoval, a ten mu unikl k protihráči.
     
    2
    Španělé se hned od začátku ujímají otěží zápasu a kombinují na útočné polovině. Kostarika je zatažená v obranném bloku a bude vyčkávat na protiútoky.
     
    3
    Ramos se pokoušel najít na levé straně Nolita, nejprvě přihrávku zablokoval Umaňa, od kterého se míč odrazil k Kokemu. Středopolař Atlética se pokoušel o stejnou myšlenku jako Ramos, nicméně svůj centr poslal příliš dlouhý.
     
    4
    Zajímavý únik středem hřiště provedl Campbell, který v této sezóně hájil barvy Villarealu. Jeho průnik zastavil nedovoleným zákrokem Koke.
     
    5
    Kostarika právě vstřelila branku!
    Tak pozor! Kostarika zatím byla hodně pasivní, avšak je to právě ona, kdo se dostává do vedení! Na levé straně dostal krásný míč Campbell, který skvěle načasoval přihrávku na JOHANA VENEGASE, ten propálil Davida De Geu přesnou přízemní střelou!
    Johan VENEGAS - 0:1
     
    7
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Tak však Španělé přispěchali s odpovědí velmi rychle! Útok Evropanů založil Sergio Ramos, který poslal do středu přihrávku, kterou šikovně tečoval Koke a do úniku se dostal PACO ALCÁCER, který si proti Navasovi veděl rady!
    Pablo ALCÁCER - 1:1
     
    9
    Španělé jsou po vyrovnávací brance jasně lepší. Z levé straně si našel cestu Juan Berňat, který pálil z hranice vápna jeho ránu zablokoval jeden z obránců Kostariky.
     
    10
    Evropané zahrávali rohový kop, svůj první v zápase, kterého se ujal Cesc Fábregas. Jeho centr se dostal ve vápně až k volnému San Josému, který však svou střelu nedokázala namířit mezi tři tyče!
     
    11
    Střelec vyrovnávací branky Alcácer dostal hodně prostoru na pravé straně. Jeho dobře načasovaný centr hledal na zadní tyči Nolita. Těsně před ním však míč odhlavičkoval na roh Umaňa.
     
    12
    V pořadí druhý rohový kop se Fábregasovi nepovedl. Jeho centr byl hodně přetažený a až na druhé straně míč dokázal dostihnout Carvajal.
     
    13
    Kostarika také zahrávala svůj první rohový kop. Ten se však vůbec nepovedl a domácí mohli jít do protiútoku. Sergio Ramos předal míč do středu, kde se nacházel Koke. Jeho přízemní rána však nebyla dostatečně razantní a Navas dokázal zasáhnout.
     
    14
    Koke s Carvajalem nepřesně kombinovali na pravé straně, míč však zpět vybojoval Fábregas, který vymýšlel krásnou přihrávku na Alixe Vidala. Za minutu dvanáct však míč zastavil hlavičkou Díaz!
     
    15
    Guzmán si chtěl na levé straně narazit s Gonzálezem, nicméně do jejich kombinace se vložil Daniel Carvajal, který míč vybojoval čistým způsobem.
    Gólová radost Paca Alcácera, který v La Lize hájí barvy Valencie

     
    18
    Španělé mají zatím více ze hry! Kostarika se po vyrovnávací brance hodně zatáhla, což není úplně nejlepší recept, jak proti Španělsku hrát.
     
    19
    K ojedinělé kombinaci se dostala také Kostarika, avšak dlouhý míč Millera na Gambou přesný nebyl a u míče bude znovu Španělsko.
     
    20
    Velmi dobrý zápas zatím hraje Daniel Carvajal, který byl u míče před malou chvílí. Pravý bek Realu se pokoušel najít pěkným centr ve vápně Paca Alcácera, nicméně Navas výborně četl hru a pro míč si došel!
     
    21
    Ve středu pole poslal hodně riskantní přihrávku Guzmán, který se pokoušel najít Borgese. Míč málem vypíchl San José, to se však nestalo a obrana Kostariky může být v klidu!
     
    22
    Španělsko se teď při vlastní rozehrávce dostalo pod velký tlak, neboť Kostarika velmi vysoko napadala. Španělé jsou však při práci s míčem excelentní a z těžké situace se dostali.
     
    23
    Kostarika se postupnou kombinací mohla dostat na útočnou polovinu. Přenesení Guzmána na levou stranu, kam si nabíhal Venegas, však vůbec přesné nebylo a u míče jsou opět Španělé.
     
    24
    Další dlouhý míč za obranu hledal naběhnutého Díaze. Toho však výborně křížoval Ramos, který pohlídal, aby míč došel do zámezí.
     
    25
    Zajímavý míč do vápna dostal Joel Campbell, který si dokázal odstavit Juana Bernata a poslal míč před branku, zde ho však zachytil David De Gea!
     
    26
    Na druhé straně se objevil s míčem Paco Alcácer, který si přizval do kombinace Vidala. Střelcem první branky však hned po odehrání míče zasáhl do obličeje Díaz a Španělsko bude mít k dispozici volný přímý kop!
     
    27
    Rozehrávka se Fábregasovi povedla a míč se ve vápně odrazil na nohuAleixe Vidala, který však svou ranou z první napálil pouze bránícího hráče!
    Střela Aleixe Vidala byla zablokovaná
     
    28
    Hostující kapitán Ruiz hledal za obranou Joela Campbella, který svůj náběh však špatně načasoval, neboť vybíhal z ofsajdu!
     
    30
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Španělé jdou po půlhodině hry do vedení! Na počátku gólové akce byl na pravé straně Aleixe Vidala, kterého vysunul Carvajal. Vidal našel svým centrem ve vápně Nolita, který ideálně posunul míč k noze CESCA FÁBREGASE, ten již neměl problém dostat míč do sítě!
    Cesc FÁBREGAS - 2:1
     
    32
    Na levé straně posílal do vápna centr za obranu Guzmán. Míč si však v pohodě zpracoval Marc Bartra, která neriskoval a raději poslal míč zpátky ke gólmanu De Geovi.
     
    33
    Od Bernata dostal míč na hranici vápna Aleix Vidal, jenže mu zpracování nesedlo a míč mu utekl k protihráčům, kteří mohou založit protiútok.
     
    34
    Španělé však výborně napadali a míč si vzali rychle zpět. Krásnou přihrávku za obranu vymýšlel Koke, na kterou si naběhl Vidal. U toho byl však velmi rychle Díaz, který ho ke střele nepustil.
     
    35
    Po nedovoleném zákroku Guzmána na Daniela Carvajala jsou u míče opět Španělé, kteří kombinují na vlastní polovině. Do kombinace se zapojuje i De Gea.
     
    36
    Španělé teď vykombinovali pozici pro Kokeho, který se na levé straně rázem ocitl osamocen. Se střelou však váhal a míč mu skvěle načasovaným skluzem sebral Gamboa.
     
    37
    Kapitán Kostariky Rui dostal míč na hranici vápna k Joelu Campbellovi, který sice v souboji s Bartrou míč ztratil, avšak stoper Barcelony si míč do zámezí srazil sám a bude z toho rohový kop.
     
    37
    V pořadí druhý rohový kop se Kostarice příliš nepovedl. Ve vápně se sice dostal k hlavičce Miller, avšak míč tečoval do zámezí Ramos a Kostarika si rohový kop zopakuje.
     
    38
    Ani druhý rohový kop nebyl nikterak povedený. Tentokrát si centr Guzmána pohlídal De Gea. Gólman Manchesteru se pokoušel rychle rozehrát, avšak Vidalovi neposlal přesnou přihrávku.
     
    39
    Levý obránce Díaz teď velmi tvrdě narazil do Aleixe Vidala, který to ve vzdušném souboji vůbec nečekal. Hůře na tom je domácí borec, který se však po krátké chvilce také zvedá z trávníku a vypadá to, že bude pokračovat!
     
    40
    Johan Venegas se po špatné rozehrávce Španělska dostal k míči a pohotově se pokoušel hledat za obranou Joela Campbella. Útočník Villarealu si opět nedal pozor na ofsajdovou past!
    Momentka z prvního poločasu

     
    41
    Kostarika si v krátké době připisuje již druhý ofsajd a opět v něm byl Campbell. Opakované záběry však ukázaly, že tentokrát se pomezní "umávl", neboť Campbell v ofsajdu nebyl.
     
    Držení míče – Španělsko 59% – Kostarika 41%
     
    42
    Aleix Vidal si ve středu hřiště výborně kryl míč, trpělivost došla kapitánu Ruizovi, který do Vidala ostře zajel. Žlutou kartu však za svůj zákrok neviděl.
     
    43
    V posledních minutách se hra často přerušuje, kvůli častým nedovoleným zákrokům! Na pravé straně opět skončil na zemi Aleix Vidal, kterého tentokrát poslal k zemi González. Vidal odchází za pomoci lékařů za postranní čáru.
     
    44
    Španělé rozehráli standardní situaci na krátko a rozhodli se pro postupnou kombinaci. Momentálně si předávají míč ze strany na stranu a pokoušejí se překvapit obranu Kostariky.
     
    45
    V dalším ofsajdu se nacházel Joel Campbell, kterého hledal za obranu Johan Venegas. Mimochodem hlavní rozhodčí nastavuje celkem jednu minutu nad rámec základní hrací doby!
     
    45+1
    Španělé se ještě v závěru poločasu mohli dostat do zakončení, nicméně Nolito si na levé straně nerozuměl s Bernatem a domácí míč ztrácí!
     
    45+1
    První poločas skončil.
    Gólová radost španělských fotbalistů po vstřelní vedoucí branky!

     
    První poločas nabídl velmi zajímavou fotbalovou podívanou. Kostarika do utkání nevstoupila dobře, avšak byla to právě ona, kdo šla do vedení! Campbell našel ve vápně Johana Venegase, který nedal De Geovi šanci. O dvě minuty později již bylo vyrovnáno! Do úniku se dostal Paco Alcácer, který si věděl rady s gólmanem Navasem. Ve 27. minutě nebezpečně střílel Vidal, nicméně obrana Kostariky střelu zablokovala. O tři minuty se již fanoušci dočkali! Centr Vidala tečoval ve vápně Nolito a míč doklepl do sítě Cesc Fábregas!

    Španělé tak vedou po prvním poločase 2:1. Druhý poločas začne přibližně v 23:03!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Španělsko provádí první změnu v tomto utkání! Hodně ran schytal v prvním poločase Aleix Vidal, toho na jeho místě nahrazuje Vitolo. Další změny se dají v brzké době očekávat.
     
    47
    Po tvrdém dohrání od Sergia Ramos zůstal na trávníku ležet Joel Campbell. Za malou chvilku se však zvedl a bolest je pryč. Útočník Kostariky tak může pokračovat ve hře.
     
    48
    Poprvé v zápase jsme viděli střídajícího Vitola při práci s míčem. Na pravé straně dostal přihrávku od Carvajala, avšak neodcentroval, ale vybojoval alespoň rohový kop!
     
    49
    Španělé rozehráli rohový kop na krátko, míč putoval od Nolita do středu pole k Fábregasovi, který poslal do vápna skvělý centr, na který si naběhl Sergio Ramos. Jeho hlavičku však vyrazil Keylor Navas!
    Skvělý zákrok Navase
     
    50
    Tentokrát centroval za obranu Bernat, který našel přesným centrem Nolita. Ten si však nepohlídal ofsajdovou linii, což postřehl pomezní rozhodčí.
     
    51
    Španělé se teď lehce zatáhli a Kostarika je dostala pod lehký tlak, nicméně následně se provnil útočným faulem Ruiz a hosté přicházejí o míč.
     
    53
    Do protiútoku se dostal Joel Campbell, který postupoval po levé straně. Výbornou práci však odvedl Sergio Ramos, který nakonec vybojoval odkop od branky!
     
    55
    Přízemný centr z pravé strany z kopačky Borgese došel až do vápna k Campbellovi. Tomu však nesedlo zpracování a míč se odrazil k Cavajalovi, který těžkou situaci zvládl a vše vyřešil odkopem míče.
     
    56
    Španělé zatím hrají ve druhé půli opravdu soustředně a velmi takticky. Kostarika zatím hrozí pouze z rychlých protiútoků.
     
    57
    První žlutou kartu tohoto utkání dostává hostující borec Christian Gamboa. Španělsko navíc bude mít k dispozici standardní sitauci!
     
    58
    Tak Cesc Fábregas kopl standardní situaci výborně! Jeho cenr našel za obranou úplně volného Sergia Ramose, který však i druhý souboj s Navasem prohrál! Brankář Kostariky předvedl parádní zákrok!
    Fantastický zákrok Navase
     
    59
    Španělsko provádí hned trojité střídání! Ze hřiště jde Sergio Ramos, kterého nahrazuje další stoper Pique. Svou dnešní práci ukončil také Koke, na jehož místo jde Santi Cazorla z Arsenalu. Také Nolito střídá a na trávník jde David Silva!
     
    60
    Španělsko je opět usazeno na útočné polovině a kombinuje "házenkářským" způsobem u vápna Kostariky. Obrana hostů však zatím odolává!
     
    62
    Kostarice byl nyní odpískán další ofsajd. Pomezní rozhodčí si všiml špatného postavení hostujícího kapitána Ruize!
     
    63
    Krásnou kombinaci na levé straně započal Vitolo, který prošel do středu, kde předal míč Silvovi, ten krásně pustil míč na nabíhajícího Cazorlu, který však Navase nepřekonal!
     
    64
    Vitolo našel na levé straně Davida Silvu, který se dostal až do blízkosti Navase. Následně předlal míč Marcu Bartrovi, který však z dobrých dvou metrů přestřelil!
    Bartra branku Kostariky přestřelil!
     
    65
    Španělé v posledních minutách svému soupeři nedávají příliš příležitostí zaútočit, naopak Španělé si vesele kombinují na útočné polovině.
     
    66
    Specialita dnešního utkání – ofsajd Kostariky, byl před malou chvílí opět k vidění! Na levé straně prostrkával míč Díaz Johanu Venegasovi do ofsajdu.
     
    67
    A právě Johan Venegas ukončuje svůj pobyt na hřišti a jde stídat. Na jeho pozici přijde Deyer Vega, který se bude pokoušet probudit ofenzivu Kostariky.
     
    68
    Hned o minutu později střídá hostující celek podruhé. Ze hřiště jde David Guzmán, kterého ve středu pole nahradí José Cubero!
     
    69
    Z levé strany se dostal k centru právě střídající Cubero, který našel ve vápně hlavu Venegase. Jeho pokus však letěl mimo branku.
     
    71
    Rychlou Španělska založil Marc Bartra, který si udělal útočný výlet a před vápnem předal míč na pravou stranu, kde se nacházel David Silva. Záložník City měl proti sobě hned trojici protihráčů, i tak se dostal ke střele. Tu však lapil Keylor Navas.
     
    72
    Na pravé straně se ocitl s míčem po přihrávce Campbella kapitán Kostariky Ruiz. Ten se i přes aktivní napadání Bernata dostal k centru, který však odvrátil Pique!
    Fábregas děkuje Nolitovi za skvělou asistenci na druhou branku Španělska

     
    73
    Daniel Carvajal vymýšlel výbornou přihrávku na "desítku", kam si nabíhal Santi Cazorla. Míč se však k záložníkovi Arsenalu nedostal, neboť těsně před ním míč odkopl Umaňa.
     
    74
    Španělé provádí již celkově páté střídání v tomto zápase! Ze hřiště jde záložník Bilbaa Mikel San José, an jeho místo jde Sergio Busquets!
     
    75
    Druhou žlutou kartu udělil hlavní arbitr hostujícímu Celso Borgesovi, který zatáhl za dres unikajícího Vitola.
     
    76
    Ve velmi těsném ofsajdu se nacházel střelec první branky Paco Alcácer. Velmi bystrý byl pomezní sudí, který tuto situaci vyhodnotil velmi dobře!
     
    77
    Vitolo táhl útočnou akci Španělska po pravé straně. Následně se pokoušel akci vylepšit přihrávkou Silvovi. K tomu však míč nedošel, neboť jej vypíchl Cubero.
     
    78
    Španělé se usazjí v kombinaci na útočné polovině. Do zakončení se však nikterak zvlášť nehrnou a domácí fanoušci občas i pískají!
     
    79
    Teď však každý na stadionu musel zatleskat! Španělsko předvedlo krásnou rychlou akci, kdy Fábregas našel na pravé strany naběhnutého Carvajala, který naznačil centr, avšak to zkoušel z hodně ostrého úhlu. Navas si však dal pozor a míč vyrazil na roh!
     
    80
    Z rohového kopu však žádné nebezpečí pro branku Keylora Navase nevzniklo! U míče jsou však nadále Španělé.
     
    81
    Lehké zmatky teď provedla Kostarika při střídání, nejdříve měl jít střídat Vega, který však zatím není ani na hřišti. Nakonec jde střídat Júnior Díaz, kterého nahrazuje Elías Aguilar!
     
    82
    V pořadí již šesté střídání provedla evropská země! Ze hřiště odchází po velmi dobrém výkonu Cesc Fábregas, kterého nahrazuje záložník Realu Isco!
     
    83
    Isco se hned po svém příchodu zapojil do kombinace a svým chytrým pasem našel na pravé straně Paca Alcácera, ten však viditelně nepočítal, že míč projde, a tak jeho zakončení nebylo ideální!
     
    84
    Akcácer však vybojoval alespoň rohový kop! V pořadí devátý rozehrál právě Isco, jehož nadýchaný centr na zadní tyči odvrátila obrana Kostariky.
     
    85
    Isco hru Španělska viditelně oživil. Záložník Realu Madrid se na branku Kostariky řítil po pravé straně. Do střely si netroufl, a tak hledal obloučkem ve vápně Cazorlu. Na toho byl však míč příliš dlouhý a záložník Arsenalu ho na hrací ploše nestihl!
     
    86
    Po delší době se do souvislé kombinace dostala i Kostarika. Z levé strany poslal Cubero zajímavý centr do vápna. Míč dopadl na nohu volného Campbella, ten však přestřelil.
     
    87
    Španělé opět předvedli velmi rychlý přechod do útoku. Z pravé strany se pokoušel zakončit David Silva, avšak jeho střela byla zablokovaná.
     
    88
    Na hranici vápna kombinovala dvojice Isco – Santi Carozla, avšak kombinace se nepovedla dle představ a míč skončil v zámezí.
     
    89
    V samém závěru střídá také Kostarika. Svůj pobyt na hřišti dokončil Celso Borges, kterého nahrazuje Álvaro Saborio!
     
    89
    Míč se dostal na nohu David Silvy, který udělal kličku do středu a z hranice vápna vypálil. Jeho přízemní rána skončila těsně mimo! Navas se natahoval marně!
    Silvova střela mířila mimo
     
    90
    Hlavní arbitr nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90+1
    David Silva se pokoušel obejít ve středu pole Millera. To se mu však nepovedlo, nicméně dobrým napadáním vybojoval míč zpět a Španělsko pokraučje v útoku.
     
    90+2
    U postranní čáry se prezentoval výborným obranným zákrokem Marc Barta, který tak zastavil rychlý protiútoku Kostariky!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je u konce! Španělsko zvládlo přípravný duel s Kostarikou a vyhrálo 2:1!

    První poločas nabídl velmi zajímavou fotbalovou podívanou. Kostarika do utkání nevstoupila dobře, avšak byla to právě ona, kdo šla do vedení! Campbell našel ve vápně Johana Venegase, který nedal De Geovi šanci. O dvě minuty později již bylo vyrovnáno! Do úniku se dostal Paco Alcácer, který si věděl rady s gólmanem Navasem. Ve 27. minutě nebezpečně střílel Vidal, nicméně obrana Kostariky střelu zablokovala. O tři minuty se již fanoušci dočkali! Centr Vidala tečoval ve vápně Nolito a míč doklepl do sítě Cesc Fábregas!

    Druhý poločas začal velkou šancí Ramose, kterého však vychytal Navas! Tlak Španělska pokračoval a i v další příležitosti se objevil Sergio Ramos. I v tomto případě ho vychytal Navas! V závěru ještě nepřesně pálil David Silva, Španělsko už vítězství udrželo!

    To je z mé strany vše a u dalšího fotbalového přenosu se těším brzy nashledanou! (23:55:38)

    Jan Havlovic

    Góly: 7. Alcácer, 30. Fábregas (Nolito) – 5. Venegas (Campbell)

    Karty:   57. Gamboa (CRC), 75. Borges (CRC)


    Španielsko: De Gea – Juan Bernat, Sergio Ramos (C), Bartra, Daniel Carvajal – Koke, San José – Nolito, Fábregas, Aleix Vidal (46. Vitolo) – Paco Alcácer
    Náhradníci: Álvaro Morata, Busquets, Jordi Alba, Juanfran, Pedro, Piqué, Casillas, David Silva, Vitolo

    Kostarika: Navas – Díaz, Miller, Umaňa, Gamboa – González, Guzmán, Borges – Venegas, Ruiz (C) – Campbell
    Náhradníci: Sabrío, Carvajal, Myrie, Vega, Aguilar, Alvarado, Calvo, Cubero, McDonald, Moya, Brown, Angulo