J. Kórea – SAE 3:0 (kon.) | Španielsko – Kostarika 2:1 (kon.)
koniec
Španielsko
2:1 (2:1)
Kostarika
cz Štvrtok 11.06.2015, 22:00Medzinárodné zápasy
Predzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! Španělsko zvládlo přípravný duel s Kostarikou a vyhrálo 2:1!

    První poločas nabídl velmi zajímavou fotbalovou podívanou. Kostarika do utkání nevstoupila dobře, avšak byla to právě ona, kdo šla do vedení! Campbell našel ve vápně Johana Venegase, který nedal De Geovi šanci. O dvě minuty později již bylo vyrovnáno! Do úniku se dostal Paco Alcácer, který si věděl rady s gólmanem Navasem. Ve 27. minutě nebezpečně střílel Vidal, nicméně obrana Kostariky střelu zablokovala. O tři minuty se již fanoušci dočkali! Centr Vidala tečoval ve vápně Nolito a míč doklepl do sítě Cesc Fábregas!

    Druhý poločas začal velkou šancí Ramose, kterého však vychytal Navas! Tlak Španělska pokračoval a i v další příležitosti se objevil Sergio Ramos. I v tomto případě ho vychytal Navas! V závěru ještě nepřesně pálil David Silva, Španělsko už vítězství udrželo!

    To je z mé strany vše a u dalšího fotbalového přenosu se těším brzy nashledanou! (23:55:38)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    U postranní čáry se prezentoval výborným obranným zákrokem Marc Barta, který tak zastavil rychlý protiútoku Kostariky!
     
    90+1
    David Silva se pokoušel obejít ve středu pole Millera. To se mu však nepovedlo, nicméně dobrým napadáním vybojoval míč zpět a Španělsko pokraučje v útoku.
     
    90
    Hlavní arbitr nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
    Silvova střela mířila mimo
     
    89
    Míč se dostal na nohu David Silvy, který udělal kličku do středu a z hranice vápna vypálil. Jeho přízemní rána skončila těsně mimo! Navas se natahoval marně!
     
    89
    V samém závěru střídá také Kostarika. Svůj pobyt na hřišti dokončil Celso Borges, kterého nahrazuje Álvaro Saborio!
     
    88
    Na hranici vápna kombinovala dvojice Isco – Santi Carozla, avšak kombinace se nepovedla dle představ a míč skončil v zámezí.
     
    87
    Španělé opět předvedli velmi rychlý přechod do útoku. Z pravé strany se pokoušel zakončit David Silva, avšak jeho střela byla zablokovaná.
     
    86
    Po delší době se do souvislé kombinace dostala i Kostarika. Z levé strany poslal Cubero zajímavý centr do vápna. Míč dopadl na nohu volného Campbella, ten však přestřelil.
     
    85
    Isco hru Španělska viditelně oživil. Záložník Realu Madrid se na branku Kostariky řítil po pravé straně. Do střely si netroufl, a tak hledal obloučkem ve vápně Cazorlu. Na toho byl však míč příliš dlouhý a záložník Arsenalu ho na hrací ploše nestihl!
     
    84
    Akcácer však vybojoval alespoň rohový kop! V pořadí devátý rozehrál právě Isco, jehož nadýchaný centr na zadní tyči odvrátila obrana Kostariky.
     
    83
    Isco se hned po svém příchodu zapojil do kombinace a svým chytrým pasem našel na pravé straně Paca Alcácera, ten však viditelně nepočítal, že míč projde, a tak jeho zakončení nebylo ideální!
     
    82
    V pořadí již šesté střídání provedla evropská země! Ze hřiště odchází po velmi dobrém výkonu Cesc Fábregas, kterého nahrazuje záložník Realu Isco!
     
    81
    Lehké zmatky teď provedla Kostarika při střídání, nejdříve měl jít střídat Vega, který však zatím není ani na hřišti. Nakonec jde střídat Júnior Díaz, kterého nahrazuje Elías Aguilar!
     
    80
    Z rohového kopu však žádné nebezpečí pro branku Keylora Navase nevzniklo! U míče jsou však nadále Španělé.
     
    79
    Teď však každý na stadionu musel zatleskat! Španělsko předvedlo krásnou rychlou akci, kdy Fábregas našel na pravé strany naběhnutého Carvajala, který naznačil centr, avšak to zkoušel z hodně ostrého úhlu. Navas si však dal pozor a míč vyrazil na roh!
     
    78
    Španělé se usazjí v kombinaci na útočné polovině. Do zakončení se však nikterak zvlášť nehrnou a domácí fanoušci občas i pískají!
     
    77
    Vitolo táhl útočnou akci Španělska po pravé straně. Následně se pokoušel akci vylepšit přihrávkou Silvovi. K tomu však míč nedošel, neboť jej vypíchl Cubero.

    Jan Havlovic

    Góly: 7. Alcácer, 30. Fábregas (Nolito) – 5. Venegas (Campbell)

    Karty:   57. Gamboa (CRC), 75. Borges (CRC)


    Španielsko: De Gea – Juan Bernat, Sergio Ramos (C), Bartra, Daniel Carvajal – Koke, San José – Nolito, Fábregas, Aleix Vidal (46. Vitolo) – Paco Alcácer
    Náhradníci: Álvaro Morata, Busquets, Jordi Alba, Juanfran, Pedro, Piqué, Casillas, David Silva, Vitolo

    Kostarika: Navas – Díaz, Miller, Umaňa, Gamboa – González, Guzmán, Borges – Venegas, Ruiz (C) – Campbell
    Náhradníci: Sabrío, Carvajal, Myrie, Vega, Aguilar, Alvarado, Calvo, Cubero, McDonald, Moya, Brown, Angulo