Maďarsko – Litva 4:0 (kon.) | Holandsko – USA 3:4 (kon.) | Škótsko – Katar 1:0 (kon.)
koniec
Holandsko
3:4 (1:1)
USA
cz Piatok 05.06.2015, 20:30 • Amsterdam ArenA , Amsterdam • Medzinárodné zápasy
Predzápasové kurzy
    Bobby WOOD - 3:4
     
    90
    Američané právě vstřelili branku!
    Toto je naprosto neuvěřitelný zápas! Hned z protiútoku po de Jongově šanci střílí USA další branku. Přihrávka od Morrise se dostala až k BOBBY WOODOVI a ten propálil Cillessena.
    Luuk de Jong trefil tyč
     
    89
    Rychle na druhou stranu! De Jongovu první ránu zlikvidoval Guzan, ale poté se domácí útočník dostal k dorážce a tou trefil tyč!
    Danny WILLIAMS - 3:3
     
    89
    Američané právě vstřelili branku!
    Cillessen nejdříve zlikvidoval obrovskou šanci USA, ale poté hosté zahrávali roh, míč se dostal až k DANNY WILLIAMSOVI a ten za pomoci teče dostal střelou míč do brány.
     
    86
    Druhou žlutou kartu zápasu dostává opět hráč Nizozemska. Tentokrát jim je Gregory van der Wiel.
    Závar před Guzanem
     
    83
    Neuvěřitelné! Blind si zaběhl za svého strážce, přihrávkou ke skórování vybídl Luuka de Jonga, ale tomu se míč jaksi zamotal mezi nohami, odrazil od tyče a svědky čtvrté branky Nizozemska jsme tak nebyli.
     
    81
    Dochází k dalšímu střídání hostující reprezentace. Místo střelce první branky USA, Zardese, přichází na hřiště hráč s číslem 8, Jordan Morris.
    Diskerud bránu těsně minul
     
    80
    Yedlin byl faulován, ale poté pokračoval v akci, našel spoluhráče v pokutovém území a ten ke střele vybídl Diskeruda. Jeho pokus těsně minul pravou tyč Cillessenovy brány.
     
    78
    Depay si pomohl faulem a poté dochází ke střídání. Huntelaara nahrazuje de Jong a Clasieho zmiňovaný Sneijder.
    John BROOKS - 3:2
     
    70
    Američané právě vstřelili branku!
    Hosté se ještě nevzdávají a bojují o dobrý výsledek. Bradley skvěle vyslal Yedlina, který ještě akci vyšperkoval přihrávkou na JOHNA BROOKSE a ten neměl problém vstřelit gól.
     
    66
    DeAndre Yedlin si šikovně předkopl míč a byl faulován. USA bude mít k dispozici dobrou standardní situaci. Žlutou kartu navíc dostává Daley Blind.
     
    65
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Johánnsson, přichází Wood.
     
    64
    A nyní pro změnu mohl udeřit Zardes. K němu se skrz velké vápno dostala výborná přihrávka, avšak Cillessen byl včas na zemi a udržel dvoubrankové vedení Nizozemska.
     
    63
    Střídání v týmu USA: ze hřiště odchází Beckerman, přichází Williams.
     
    62
    Nizozemsko bylo blízko čtvrté branky. Z levé strany přiletěl do vápna parádní centr, ale Wijnaldum si vylámal zuby na skvělém Guzanovi.
     
    56
    Spojené státy americké opět střídají. Mix Diskerud nahrazuje Moralese a DeAndre Yedlin jde na místo Breka Shea. Z týmu nizozemská dohrál van Persie, jehož nahradí Pröpper.
    Memphis DEPAY - 3:1
     
    53
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Gól nepadl na jedné, tak padl na druhé straně. Depay nejprve hlavou trefil Guzana, ale poté dostal míč ke Huntelaarovi a jeho střelu zády tečoval právě MEMPHIS DEPAY.
    Neuznaný gól Spojených států amerických
     
    50
    Mohlo být vyrovnáno. Jedovatou střelu zpoza vápna vytáhl Cillessen na roh a po něm se k hlavičce, která skončila gólem dostal Brooks. Zardes se však podobně jako Wijnaldum provinil faulem.
    Klaas-Jan HUNTELAAR - 2:1
     
    49
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Van Persieho to však mrzet nemusí. Z opačné strany než při jeho šanci poslal míč do vápna van der Wiel a míč přistál přesně na hlavě KLAASE-JANA HUNTELAARA, který si připsal druhou branku v zápase.
    Šance Robina van Persieho
     
    47
    Hned v druhé minutě druhého poločasu měl obrovskou šanci Robin van Persie. Domácí útočník, který nosí dres s číslem 10 si naskočil na centr, ale ani hlavou ani následnou patičkou míč do brány nedostal.
     
    46
    Máme tady první střídání zápasu. Z domácího týmu střídal Janmaat s Promesem, na jejich místa přišel van der Wiel a Narsingh. V týmu USA došlo ke střídání Alvarada, kterého nahradil Orozco.
     
    45
    V samotném závěru poločasu měl na noze gól Memphis Depay. Ofenzivní hráč Nizozemska se uvolnil na levé straně pokutového území, ale tvrdou ranou minul bránu.
    Neuznaná branka Wijnalduma
     
    44
    Nizozemci vsítili druhou branku, ale ta Wijnaldumovi uznána není. Domácí záložník se dopustil dalšího faulu.
    Depay tutovkou pohrdl
     
    39
    Memphis Depay mohl vstřelit druhou branku Nizozemska. Parádní míč za obranu si skvěle zpracoval, položil si obránce, brankáře, ale poté nesmyslně přihrával a z gólovky nebylo nic.
    Gyasi ZARDES - 1:1
     
    33
    Američané právě vstřelili branku!
    Zničehonic je vyrovnáno. Johnson se parádně uvolnil, odcentroval na vzdálenější tyč, kde si zaběhl GYASI ZARDES a ten z první překonal Cillessena.
    Klaas-Jan HUNTELAAR - 1:0
     
    27
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Ale teď už jdou Nizozemci do vedení! Po odvráceném rohu zůstali domácí u míče, Depay fantasticky nacentroval a KLAAS-JAN HUNTELAAR hlavou rozvlnil síť za zády Brada Guzana.
    Huntelaar velkou šanci pokazil
     
    26
    Zničehonic přišla za obranu USA skvělá přihrávka a Huntelaar šel sám na brankáře. Zakončení mu však trvalo příliš dlouho a jeden z obránců USA odvrátil tuto šanci na roh.
    Cillessen se opět vyznemanal
     
    21
    A záhy přichází další obří šance. Na pravé straně se ocitl zcela sám Shea, který postupoval na Cillessena, avšak zakončení mu nesedlo a brankář Nizozemska si připsal další skvělý zákrok.
    Američané trefili dvě tyčky
     
    19
    Američané byli opět blízko gólu! Bradleyho tečovaná střela zpoza vápna skončila na tyči, ale poté se míč odrazil k volnému Johnsonovi. Ten se nezachoval dobře, nepřihrál volnému Johánnssonovi a z úhlu trefil rovněž tyčku.
    Zardesova šance
     
    15
    Obrovská šance USA! Po druhém rohovém kopu se míč dostal až k Zardesovi, který se ocitl sám před Cillessenem. Brankář Ajaxu předvedl fantastický zákrok a udržel čisté konto!

    Lukáš Podleśny

    Góly: 27. Huntelaar (Depay), 49. Huntelaar (van der Wiel), 53. Depay (Huntelaar) – 33. Zardes (Johnson), 70. Brooks (Yedlin), 89. Williams, 90. Wood (Morris)

    Karty:   66. Blind (NED), 86. van der Wiel (NED)


    Holandsko: Cillessen – Janmaat (46.van der Wiel), Bruma, Martins Indi, Blind – Clasie (78.Sneijder), Wijnaldum – Promes (46.Narsingh), Van Persie (56.Pröpper), Depay – Huntelaar (78.de Jong)
    Náhradníci: Krul, Vermeer – van der Wiel, Veltman, Rekik, Willems, de Vrij, Narsingh, Pröpper, de Jong, Chery, Berghuis, Sneijder

    USA: Guzan – Chandler, Alvarado (46.Orozco), Brooks, Shea (56.Yedlin) – Beckerman (63.Williams), Morales (56.Diskerud), Bradley – Johnson, Johánnsson (65.Wood), Zardes (81.Morris)
    Náhradníci: Rimando – Yedlin, Evans, Morris, Diskerud, Agudelo, Williams, Orozco, Ibarra, Wood

    Rozhodca: M. Strömbergsson – M. Klasenius, D. Wärnmark (vš. SWE)