Cesena – Bergamo 2:2 (kon.) | Chievo – Cagliari 1:0 (kon.) | Juventus – Fiorentina 3:2 (kon.)
AC Miláno – CFC Janov 1:3 (kon.) | Sampdoria – Hellas Verona 1:1 (kon.) | Lazio – Parma 4:0 (kon.)
Sassuolo – AS Rím 0:3 (kon.) | Palermo – Turín 2:2 (kon.)
koniec
AC Miláno
1:3 (0:1)
CFC Janov
Streda 29.04.2015, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán (82 955 míst) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Príjemný dobrý večer Vážení fanúšikovia futbalu. Vítam Vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu talianskej Serie A, v ktorom AC Miláno privíta na svojom štadióne v rámci 33.kola mužstvo CFC Janov. Stretnutie sa začína o 20:45 hod.

    AC Miláno

    Domáci futbalisti sa aktuálne nachádzajú na 10.pozícii v tabuľke Seria A, kde majú na svojom konte 43 bodov pri 32 odohraných zápasov, so skóre 45:39. Futbalisti milánskeho AC majú stále šancu zahrať si v budúcoročnej edícii Európskej ligy, tá šanca je však už len v rovine teórii, keďže Rossoneri aktuálne strácajú na piatu Samdporiu Janov 7 bodov a vo zvyšných šiestich kolách sa bude hrať už len o osemnásť bodov. Domáci futbalisti už nie sú v hre ani v Coppa Italia, kde vypadli vo štvrťfinále po prehre s Laziom Rím, ktoré to dotiahlo až do finále, ktoré je na programe 7.6.2015 a zahrá si v ňom práve rímske Lazio proti Juventusu Turín, ktorý už počas tohto kola môže získať majstrovský titul a to v prípade výhry v domácom stretnutí s Fiorentinou a prehry alebo remízy rímskeho Lazia v stretnutí proti FC Parma, čo je však málo pravdepodobné.

    Aktuálna forma

    32.kolo, Udinese Calcio 2:1 AC Miláno
    31.kolo, Inter Miláno 0:0 AC Miláno
    30.kolo, AC Miláno 1:1 Sampdoria Janov

    Najlepší strelci

    1.J Menéz – 16 gólov
    2.M.Destro – 7 gólov
    3.K.Honda – 6 gólov

    CFC Janov

    Hostia, v ktorých drese nastupuje v tejto sezóne aj slovenský reprezentant, Juraj Kucka sa aktuálne nachádzajú na 7.pozícii v tabuľke, kde majú na svojom konte 47 bodov. Pred svojim dnešným súperom má tak Janov k dispozícii náskok štyroch bodov a v prípade výhry sa mu môže vzdialiť na sedem bodov a priblížiť sa k pozíciam, ktoré zaručujú účasť v Európskej lige, do ktorej kvalifikácie sa dostane 5.mužstvo konečného poradia, ktorým je aktuálne mestský rival hostí – Samdoria Janov, na ktorú aktuálne CFC stráca tri body.

    Aktuálna forma

    32.kolo, Janov 3:1 Cesena
    31.kolo, Palermo 2:1 Janov
    30.kolo, Janov 2:0 Cagliari

    Najlepší strelci

    1.I.Falque- 9 gólov
    2.D.Perotti, M.B.Niang – 4 góly
    3.A.Bertolacci – 3 góly
     
    Úvodné zostavy:

    AC Miláno: Diego López – Abate (C), Rami, Mexés, De Sciglio – van Ginkel, N. de Jong, Bonaventura – Cerci, Ménez, Honda.
    Náhradníci: Abbiati, Donnarumma – Muntari, Destro, Pazzini, Albertazzi, Poli, Zapata, Bocchetti, Bonera, Di Molfetta, Zaccardo.

    CFC Janov: Perin – Roncaglia, Burdisso, Izzo – Edenilson, Bertolacci, Rincón, Bergdich – Falqué, Niang, Costa.
    Náhradníci: Lamanna, Sommariva – També, De Maio, Marchese, Lestienne, Pavoletti, Borriello, Kucka, Mandragora, Laxalt..
     
    Domáci futbalisti nastupujú na dnešné stretnutie vo svojich typických červeno-čiernych dresoch, hostia z Janova nastúpia na dnešné stretnutie v bielom. Náš reprezentačný stredopoliar Juraj Kucka začne stretnutie na lavičke náhradníkov. Výkop v prvom polčase budú mať hostia.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Edenilson pri prechode do útoku stráca loptu a tej sa následne zmocňujú domáci futbalisti, ktorí môžu zahájiť svoju prvú útočnú akciu v dnešnom stretnutí.
     
    1
    Hneď v prvej minúte sa do strely spoza šestnástky oprel Bertolacci a Diego López mal čo robiť aby jeho strelu po zemi vyrazil rukami na rohový kop!
     
    3
    Ďalšia veľká tutovka hostí, po tom čo Niang prihrávkou ktorá mala oči našiel Costu a ten po tom čo sa krásne uvoľnil napálil loptu z hranice malého vápna len do Diega Lópeza ktorý vytiahol ďalší perfektný zákrok!
     
    4
    Tak takýto úvod domáci zrejme nečakali, hostia ich úplne uzavreli pred ich šestnástkou a vypracovali si dve gólové príležitosti.
     
    5
    Cerci si teraz v útoku pomohol rukami a rozhodca oprávnene odpískal útočný faul domáceho futbalistu.
     
    6
    Domáci po katastrofálnom úvode mierne upokojili hru a držia loptu na svojich kopačkách v strede ihriska.
     
    8
    Domáci teraz pri prechode do útoku stratili loptu a tá už je v moci hostí, ktorí sa snažia prejsť poliacu čiaru a založiť útok.
     
    9
    Cerci si teraz pýtal faul po ataku Rincona, ten sa však nepíska a loptu majú následne v moci hosťujúci futbalisti.
     
    10
    Faul sa teraz pískal na opačnej strane, keď si Mexes vyšliapol na Nianga.
     
    12
    Rossoneri v postavení mimo hry, ktoré signalizoval postranný rozhodca, domáci futbalista mu však gestikuluje že sa v offside nenachádzal, čo vyplinulo aj zo spomaleného záberu.
     
    13
    Hostia môžu ľutovať že sa im v úvode nepodarilo využiť svoj tlak a gólové šance, ktoré si dokázali vytvoriť.
     
    15
    Perin teraz musel von z brány a následne musel odkopnúť loptu do bezpečia, pretože ho naháňal Menéz, ktorý sa dostával k lopte pred šestnástkou.
     
    17
    Strela od Hondu končí tečovaná mimo bránu a domáci budú mať k dispozícii rohový kop.
     
    17
    Menéz sa teraz v šestnástke hostí nepríjemne zrazil s Bertolaccim a obaja hráči následne ostávajú otrasení ležať na trávniku.
     
    19
    Prechod do útoku teraz hosťom nevyšiel a lopta končí v moci domácich, ktorí vyhrali súboj v strede ihriska a môžu postupovať dopredu.
     
    20
    Lopta v moci hostí a to po dobrej práci Rincona, ktorý ju kopol priamo do tela jedného z domácich hráčov a od neho sa odrazila mimo hracej plochy.
     
    21
    Rincon opäť úspešnejší v osobnom súboji a to proti Menézovi, keď vybojoval hlavičkový súboj v strede ihriska a Janov môže následne ísť do útoku.
     
    22
    Bertolacci to opäť skúsil strelou spoza šestnástky a tá nebola vôbec zlá, škoda len že nemierila o pár centimetrov nižšie, určite by skončila v sieti.
     
    22
    Hostia teraz prešli obranou Rossoneri ako nôž maslom a následne sa zoči – voči Lópezovi objavil Falqué, ten však so svojou šancou nenaložil ako správny kanonier a Lópezovi poslal len malú domov, s ktorou brankár milánskeho AC nemal väčší problém!
     
    24
    Lepším mužstvom prvej polovice prvého polčasu sú jednoznačne hostia z Janova, ktorí si dokázali vypracovať hneď niekoľko gólových tutoviek, ani jedna však neostala využitá.
     
    25
    Mexés teraz poslal za obranu hostí dlhú loptu z vlastnej polovice ihriska, hostia však jej let bez problémov odhadli a upratali ju do bezpečia.
     
    26
    Domáci rozohrávajú a to konkrétne López s Mexésom, Rossoneri sa prechod do útoku nedarí a kombinujú prihrávkami na vlastnej polovici ihriska.
     
    27
    Strata lopty v strede ihriska posúva do útoku futbalistov Janova, ktorí majú výhodu autového vhadzovania.
     
    28
    Janov teraz uzavrel svojho súpera pred vlastnou šestnástkou, vyústilo to však len do zblokovanej strely Nianga, po ktorej sa do útoku dostávajú domáci futbalisti.
     
    29
    Žltú kartu dostáva Andrade Edenilson (CFC Janov).
     
    29
    Edenilson si teraz vyšliapol na Ramiho a neprimeraným skĺzom ho poslal zo zadu k zemi a oprávnene tak vidí žlté napomenutie.
     
    30
    Žltú kartu dostáva Jérémy Ménez (AC Miláno).
     
    31
    Žltú kartu vidí aj najlepší strelec domácich a francúzsky futbalista Menéz a to za zbytočné protesty voči rozhodcovi.
     
    31
    De Siglio zblokoval loptu po centri od Rincona a tá následne opúšťa hraciu plochu. Rohový kop pre hostí.
     
    32
    Rohový kop hostí nepriniesol v domácej šestnástke zcela žiadne nebezpečenstvo a pri lopte už je Diego López, ktorý bude rozohrávať.
     
    34
    Hostia faulujú v strede ihriska a lopta je následne prisúdená domácim, ktorí budú rozohrávať.
     
    34
    Cerci teraz napriahol po zemi spoza šestnástky a Perin zrejme túto strelu nečakal, keďže tento ďalekonosný pokus, ktorý by mu inak nenarobil väčšie problémy vyrazil s problémami len na rohový kop.
     
    36
    V útoku domáci, ale je to bez nápadu a bez myšlienky, ktorá by dokázala prekvapiť dobre organizovanú obranu Janova.
     
    37
    CFC Janov dal gól! Gól strelil ANDREA BERTOLACCI.
    A je to tu! Hostia idú zaslúženie do vedenia a to po tom čo si BERTOLACCI skvele podržal loptu a dokázal sa uhnúť skĺzu jedného z domácich futbalistov, ktorý sa ho snažil odzbrojiť, dostal sa na dostrel domácej brány a poslal loptu po zemi popri Lópezovi, ktorý bol v tejto situácii len štatistom.
     
    39
    Hostia vedú absolútne zaslúžene a čo sa im nepodarilo v úvode stretnutia po viacerých gólových šanciach, to napravil ku koncu prvého polčasu Bertolacci, ktorý využil jednu z viacerých chýb domácej obrany a samozrejme aj vlastnú šikovnosť a predvídavosť.
     
    40
    Niang faulovaný Abatem pred hranicou veľkého vápna a hostia majú k dispozícii zaujímavú štandartnú situáciu.
     
    41
    Priamy voľný kop zahral Costa, loptu zdvihol dobre, ale vo vzduchu si ju v šestnástke postrážili domáci futbalisti, ktorí ju upratali do bezpečia.
     
    41
    A mohlo to byť už o dva góly! Skvelým pohybom sa pred veľkým vápnom uvolnil Falque a následne skúsil aj vystreliť, lopta končí tesne vedľa pravej tyče domácej brány.
     
    43
    Prvý polčas patrí jednoznačne hosťom, ktorí sú pri lopte aj teraz a to na útočnej polovici ihriska.
     
    44
    Do konca polčasu už veľa času neostáva, podarí sa domácim nájsť odpoveď na gól hostí ešte do konca prvého dejstva?
     
    45
    Žltú kartu dostáva Nicolás Burdisso (CFC Janov).
     
    45
    Burdisso vidí po faule na De Siglia žltú kartu a domáci majú k dispozícii zaujímavú štandartnú situáciu, približne z dvadsiatich metrov.
     
    45+1
    Bonaventura poslal loptu po priamom kope vysoko nad hosťujúcu bránu a je tu záver prvého polčasu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Hostia z Janova vyhrávajú po prvom polčase absolútne zaslúžene a vyhrávajú nielen na góly ale aj na gólové príležitosti a čo je dôležitejšie, ich výkon nepriamo ocenilo aj publikum na San Sire, ktoré vypískalo svojich hráčov schádzajúcich z hracej plochy. Druhý polčas sa začne približne o 21:47 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Menéz a Cerci nám obstarali úvodný výkop druhého polčasu a pri lopte vidíme domácich, ktorí sa snažia dostať do útoku postupným sledom prihrávok.
     
    47
    Niang si teraz v útoku pomohol nedovolene a pri lopte sú následne hráči milánskeho AC, ktorí môžu ísť dopredu.
     
    48
    Rincon fauloval Bonaventuru a domáci majú výhodu priameho voľného kopu zo strednej vzdialenosti.
     
    48
    Izzo likviduje štandartnú situáciu hostí a to ráznym odkopom lopty až niekde na tribúnu.
     
    49
    CFC Janov dal gól! Gól strelil TINO COSTA.
    A je to už o dva góly! Skvelá práca Falqueho v šestnástke, ktorý teraz vyzvŕtal Bonaventuru, ktorému sa hlava krúti ešte teraz a následne poslal prihrávku do druhého sledu na COSTU, ktorý z prvej azda z jedenástich metrov prestrelil všetko čo mu stálo v ceste a lopta končí za Lópezom.
     
    50
    Žltú kartu dostáva Philippe Mexés (AC Miláno).
     
    51
    Domáci musia pridať keď chcú z tohto stretnutia vyťažiť čo i len bod, ich defenzívna hra je dnes na veľmi slabej až žiadnej úrovni.
     
    52
    Domáci mali teraz k dispozícii rohový kop, loptu si však na hranici malého vápna počkal brankár hostí Perin a skryl ju v náruči, kde si ju chvíľu popestoval a poslal ju dlhým výkopom na svojich spoluhráčov vpredu.
     
    54
    Striedanie v tíme AC Miláno: z ihriska odchádza Kejsuke Honda, prichádza Giampaolo Pazzini.
     
    54
    Žltú kartu dostáva Tino Costa (CFC Janov).
     
    55
    Janov opäť suverénne v obrane, domáci však ostávajú na útočnej polovici a budú vhadzovať.
     
    55
    Rossoneri teraz vpredu nevymysleli zcela nič a dopredu ide hosťujúce mužstvo.
     
    58
    Costa sa teraz odhodlal ku streleckému pokusu spoza šestnástky a v krátkom časovom úseku mohol pridať svoj druhý gól v dnešnom stretnutí, to by však musel namieriť o trochu presnejšie.
     
    59
    Striedanie v tíme CFC Janov: z ihriska odchádza Tino Costa, prichádza Juraj Kucka.
     
    60
    Na ihrisko sa práve dostáva slovenský reprezentant Juraj Kucka ktorý nahrádza strelca druhého gólu Janova, Costu.
     
    61
    Domáci s loptou na kopačkách kombinujú v strede ihriska, podarí sa im dostať na dostrel brány hostí?
     
    62
    Perin si na loptu siahol, zachytil však len padajúci list, ktorý nemal šancu ho ohroziť.
     
    63
    Na ihrisku teraz ostáva ležať Rincon, ktorý je značne otrasený a to po ataku jedného z domácich futbalistov, ktorý si na neho vyšliapol po odohratí lopty.
     
    64
    Rozhodca píska útočný faul v ktorom bol hlavným aktérom Bonaventura a lopta je následne prisúdená hosťom, od vlastnej brány rozohráva Perin.
     
    65
    Hostia teraz dlhú dobu obliehali šestnástku domácich až ich od lopty neodstavil Bonaventura, lopta však ostáva na polovici domácich, kde obidve mužstvá zvádzajú nespočetné množstvo súbojov.
     
    66
    AC Miláno dalo gól! Gól strelil PHILIPPE MEXÉS.
    Ukážkový gól, o ktorý sa teraz postaral PHILIPPE MEXÉS, ktorý si ako obranca počkal na loptu ďaleko za šestnástkou, domáci mali k dispozícii rohový kop a obranca Rossoneri učebnicovou strelou poslal loptu, ktorá sa odrazila od hornej tyče nechytateľne za chrbát Perina, ktorý pri tejto strele z azda tridsiatich metrov nemal nárok!
     
    69
    Domáci sa dostávajú po góle späť do zápasu a do konca zápasu to môže byť ešte zaujímavé.
     
    70
    Skórovať mohol teraz aj Juraj Kucka, ktorý sa odhodlal ku strele spoza veľkého vápna a tá nebola vôbec zlá, López vyráža jeho prízemnú strelu smerujúcu ku tyči na rohový kop!
     
    71
    Domáci začínajú z vlastnej polovice ihriska a pokúšajú sa o prechod do útoku.
     
    71
    Bonaventura bol na útočnej polovici faulovaný a domáci majú následne k dispozícii priamy voľný kop zo strednej vzdialenosti.
     
    72
    Lopta teraz len tak poskakovala v šestnástke hostí, ani jeden z domácich sa však neodhodlal ku strele a dopredu ide Janov.
     
    72
    Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Jérémy Ménez (AC Miláno).
     
    73
    Mexés s Menézom teraz zdvojili pri postrannej čiare Edenilsona a ten sa následne ocitol na zemi, za čo rozhodca nekompromisne vyťahuje z vrecka druhú žltú a následne červenú kartu pre útočníka domácich.
     
    74
    Vylúčenie najlepšieho strelca domáceho mužstva určite naruší plány domácich v závere stretnutia.
     
    76
    Jeden z hostí sa ocitol na hracej ploche a bude potrebovať ošetrenie.
     
    77
    Otraseným hráčom bol Bertolacci, ktorý sa už pýta na ihrisko a bude pokračovať ďalej v hre.
     
    78
    Hostia sa už nikam neponáhľajú a teraz predvádzajú sériu prihrávok "na istotu" aby natiahli cenné sekundy.
     
    79
    Žltú kartu dostáva Iago Falqué (CFC Janov).
     
    79
    Falqué poslal k zemi Bonaventuru a domáci budú mať k dispozícii výhodu priameho voľného hopu.
     
    79
    Veľmi zle zahraný priamy voľný kop a to na prednú tyč, kde bol len jeden z hosťujúcich hráčov, ktorý odkopuje loptu do bezpečia
     
    80
    Striedanie v tíme CFC Janov: z ihriska odchádza Zakarya Bergdich, prichádza Maxime Lestienne.
     
    81
    Striedanie v tíme AC Miláno: z ihriska odchádza , prichádza Mattia Destro.
     
    82
    Akcia domácich sa teraz končí, po tom čo center z ľavej strany zblokoval jeden z hosťujúcich hráčov a Rossoneri budú mať následne k dispozícii výhodu rohového kopu.
     
    82
    Štandartná situácia domácich sa končí, po tom čo sa útočným faulom previnil striedajúci Destro.
     
    83
    Domáci zrejme v záverečných minútach vsadia všetko na ofenzívu, budú si však musieť dať pozor aj v obrane, pretože hrajú o jedného hráča menej, po tom čo uvidel červenú kartu Menéz.
     
    84
    Cerci teraz dokázal odcentrovať a v šestnástke sa jeden z jeho spoluhráčov dostal aj do zakončenia, to však nebolo vôbec presné a lopta končí mimo hracej plochy.
     
    85
    Striedanie v tíme CFC Janov: z ihriska odchádza M´Baye Niang, prichádza Marco Borriello.
     
    86
    Hostia teraz nedokázali zúžitkovať rýchly protiútok a lopta nakoniec končí v moci domáceho brankára.
     
    87
    Rami na vlastnej polovici faulovaný a lopta je následne prisúdená domácim futbalistom.
     
    88
    Diego López teraz neuveriteľne podržal svoje mužstvo a to po ďalšom z rýchlych protiútokov hostí, keď najprv dokázal zlikvidovať zakončenie od Falqueho, po ktorého strele vyrazil loptu priamo na kopačky Lestienneho, ktorý nechal vyniknúť brankára domácich a loptu poslal priamo na neho.
     
    90
    Nadstavený čas v druhom polčase – 3 minúty.
     
    90
    Na útočnej polovici sú hostia, ktorí majú k dispozícii voľný kop z ľavej strany ihriska.
     
    90+1
    Bonaventura sa pri prieniku ocitol na zemi, rozhodca však ostáva chladný a faul sa nepíska.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Ignazio Abate (AC Miláno).
     
    90+2
    Bola nariadená penalta pre mužstvo CFC Janov!
     
    90+2
    Juraj Kucka teraz vybojoval penaltu pre svoje mužstvo keď prepadol cez Mexésa, ktorý sa nachádzal na zemi a rozhodca následne neváhal a ukázal na biely bod!
     
    90+3
    CFC Janov dal gól! Gól strelil IAGO FALQUÉ.
    Loptu si na biely bod postavil FALQUĚ, ktorý nezaváhal a prízemnou strelou ju poslal do stredu brány, pričom López smer strely nevystihol a vybral si jednu zo strán. Hostia rozhodujú o svojom víťazstve v dnešnom stretnutí!
     
    90+4
    Koniec zápasu. (22:37:29)

    Jakub Bobovič

    Góly: 66. Mexés – 37. Bertolacci, 49. Costa, 90+3. Falqué (pen.)

    Karty:   30. Ménez (ACM), 50. Mexés (ACM), 90+1. Abate (ACM) – 29. Edenilson (JAN), 45. Burdisso (JAN), 54. Costa (JAN), 79. Falqué (JAN)   72. Ménez (ACM)


    AC Miláno: Diego López – Abate (C), Rami, Mexés, De Sciglio (81. Destro) – van Ginkel, N. de Jong, Bonaventura – Cerci, Ménez, Honda (54. Pazzini).
    Náhradníci: Abbiati, Donnarumma – Muntari, Destro, Pazzini, Albertazzi, Poli, Zapata, Bocchetti, Bonera, Di Molfetta, Zaccardo.

    CFC Janov: Perin – Roncaglia, Burdisso, Izzo – Edenilson, Bertolacci, Rincón, Bergdich (80. Lestienne) – Falqué, Niang (85. Borriello), Costa (59. Kucka).
    Náhradníci: Lamanna, Sommariva – També, De Maio, Marchese, Lestienne, Pavoletti, Borriello, Kucka, Mandragora, Laxalt.