Montreal – Ottawa 3:2 (po pr.) | Washington – NY Islanders 4:3 (kon.) | Nashville – Chicago 6:2 (kon.)
Vancouver – Calgary 4:1 (kon.) | Tampa Bay – Detroit 5:1 (kon.) | St. Louis – Minnesota 4:1 (kon.)
koniec
St. Louis Blues
4:1 (2:0, 0:0, 2:1)
Minnesota Wild
cz Sobota 18.04.2015, 21:00 • Scottrade Center, St. Louis (kapacita 19243 míst) • Play-off NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Vladimir TARASENKO - 4:1
     
    59:44
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto, Bluesmani vyhrají druhý zápas série! Po úspěšné práci v obraně se domácí dostali ke kotouči a VLADIMIR TARASENKO se z poloviny kluziště trefil přesně do odkryté klece! Ruský útočník tak zaznamenává hattrick, čepice už létají na led! Asistence: Jori Lehterä.
     
    58:56
    Tentokrát už je Dubnyk definitivně na střídačce, Minnesota to zkusí v šesti hráčích v poli!
     
    58:39
    Dubnyk už směřoval na střídačku, domácí ale rychle získali kotouč a Tarasenko už pálil na prázdnou branku, brankář hostů ale ještě akrobatickým zákrokem dokázal zastavit kotouč!
    Patrik BERGLUND - 3:1
     
    58:02
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí přidávají třetí branku a výrazně se tak přibližují vítězství v dnešním zápase! Jeden z protiútoků táhl PATRIK BERGLUND, ze středního pásma se z ničeho nic dostal až před branku a přesnou střelou prostřelil Dubnyka! Asistence: Jaden Schwartz.
     
    51:23
    Neskutečný moment! Charlie Coyle se dostal do úniku, v pádu nastřelil pouze horní tyč, puk se ale od Allena odrazil a směřoval do branky, David Backes ovšem dokázal dostat kotouč do bezpečí!
     
    45:42
    Ryan Suter našel v dobré pozici Kyla Brodziaka, jehož výtečným zákrokem vychytal Jake Allen!
    Marco SCANDELLA - 2:1
     
    41:46
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Hosté snižují na rozdíl jediné branky velmi šťastným gólem! Coyle zatáhl kotouč do útočného pásma, přenechal jej Vanekovi, který nabil na modrou čáru MARCU SCANDELLOVI, jenž při své tvrdé střele sice zlomil hokejku, puk se ale po ledě proklouzal až do branky! Při své cestě ještě projel skrz miniaturní mezeru mezi Shattenkrikovými betony! Asistence: Thomas Vanek a Charlie Coyle.
     
    40:27
    Další podivný odraz od mantinelu přinesl obrovskou šanci pro Zuckera, který ale bekhendovou střelou Allena nepřekonal!
     
    39:10
    Vladimir Tarasenko opět zaútočil na hattrick, po perfektní přihrávce od Steena zpoza branky mohl střílet do odkryté části branky, Brodin mu ale dokázal šanci znepříjemnit a tak ruský snajpr nenavýšil vedení svého týmu!
     
    35:04
    Jason Zucker se dostal při vlastním oslabení do úniku, vytvořil si dobrou šanci, branku ale minul! Z dorážky pak neuspěl ani Mikko Koivu!
     
    33:24
    Trest na straně Minnesoty, za nedovolené bránění brankáře míří za katr Zach Parise.
     
    30:31
    Blues si každopádně zahrají přesilovou hru, za nedovolené bránění míří na trestnou lavici obránce Wild Jared Spurgeon.
     
    30:31
    Alexander Steen parádní přihrávkou zpoza branky našel Gunnarssona, jehož střelu Dubnyk dokázal pouze vyrazit před sebe, Lehterä se ale nedokázal zorientovat tak, aby mohl dorážet!
     
    27:45
    Velmi kuriózní moment! Jake Allen vůbec nečekal s atypickým odrazem puku od mantinelu, puk se dostal do jeho brankoviště, naštěstí pro domácí se ale zastavil o levý beton nic netušícího brankáře!
     
    27:22
    Po zdánlivě všedním souboji u mantinelu je nakonec vyloučen český obránce Zbyněk Michálek za nedovolené bránění, Minnesota si tak zahraje první přesilovou hru v dnešním zápase.
    Vladimir TARASENKO - 2:0
     
    18:01
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí přesilovou hru využívají rychle a zvyšují tak své vedení! Alexander Steen dlouho držel puk u pravého mantinelu, poté přihrávkou napříč celou třetinou našel VLADIMIRA TARASENKA, který z velkého úhlu překvapil Dubnyka střelou na přední tyč, brankář Minnesoty si puk sám srazil do branky. Asistence: Alexander Steen a Kevin Shattenkirk.
     
    17:43
    Poprvé v dnešním zápase se bude vylučovat, za nedovolené bránění je vyloučen hostující obránce Matt Dumba.
    Vladimir TARASENKO - 1:0
     
    13:18
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí se ujímají vedení! Lehterä se Steenem nejdříve neuspěli, akce ovšem pokračovala, po kombinaci obránců na modré čáře se puk dostal zpátky ke Steenovi, který vyslal střílenou přihrávku do předbrankového prostoru, kde jej za Dubnykova záda tečoval VLADIMIR TARASENKO! Asistence: Alexander Steen a Kevin Shattenkrik.

    Adam Lacek

    Góly a asistencie: 14. Tarasenko (Steen, Shattenkirk), 19. Tarasenko (Steen, Shattenkirk), 59. Berglund (Schwartz), 60. Tarasenko (Lehterä) – 42. Scandella (Vanek, Coyle)


    St. Louis Blues: Allen (Elliott) – Gunnarsson, Pietrangelo, Bouwmeester, Michálek, Jackman, Shattenkirk – Jaškin, Backes (C), Oshie – Steen, Lehterä, Tarasenko – Schwartz, Stastny, Berglund – Ott, Goc, Reaves. Trenér: Ken Hitchcock.
    Minnesota Wild: Dubnyk (Kuemper) – Suter, Brodin, Scandella, Spurgeon, Leopold, Dumba – Zucker, Koivu (C), Stewart – Parise, Granlund, Pominville – Vanek, Coyle, Niederreiter – Schroeder, Brodziak, Cooke. Trenér: Mike Yeo.

    Rozhodca: St. Pierre, McCauley – Cormier, Devorski

    Diváci: 19243 (vyprodáno)