Slovensko – Bielorusko 5:2 (kon.)
koniec
Slovensko
5:2 (4:0, 0:2, 1:0)
Bielorusko
Sobota 18.04.2015, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Euro Hockey Challenge
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Štatistiky po Tretej tretine:
    Góly: 5:2
    Vylúčení na dve min.: 6:7
    Presilovky: 2:0
    Oslabenia: 0:0
    Strely: 41:19
    Úspešnosť brankárov: 89,5%:87,7% (19:17:35)
     
    Našim chlapcom sa napokon v tretej tretine tohto zápasu podarilo skórovať aj piatykrát, gól si pripísal Libor Hudáček.
    Slovenským hokejistom ďakujeme za predvedený výkon, ktorý bol najmä v prvej tretine bezchybný. Slovensko teda v poslednom domácom prípravnom zápase pred Majstrovstvami sveta v Česku zvíťazilo nad Bieloruskom 5:2.

    Záverečné ocenenia

    Najlepší hráč Bieloruska: Andrej Kosticyn
    Najlepší hráč Slovenska: Dominik Graňák

    To bolo z nášho prenosu všetko, ďakujeme vám za pozornosť a prajeme vám pekný večer.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:30
    Diváci sa pomaličky zo svojich sedadiel dvíhajú na nohy a našim hokejistom pripravujú záverečné standing ovation.
     
    59:00
    Rozhodcovia si všimli prihrávku rukou, po jej odpískaní sa bude vhadzovať v strednom pásme. Ostáva minúta do konca tretej tretiny.
     
    58:03
    Bielorusi budú hrať v početnej prevahe. Michael Vandas dostáva dve minúty za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    56:52
    V medzikruží si puk na svojej hokejke pripravil Michel Miklík, vypálil, ale jeho príklep skončil v pripravenej výstroji brankára Milčakova.
     
    56:03
    Naši a ani hráči súpera sa veľmi nikam nenáhlia, je už takmer jasné, že tento zápas skončí v prospech nášho tímu. Či sa však ešte zmení stav, to predpovedať neviem.
     
    55:18
    Jánovi Lacovi tentokrát bieloruskí hráči poriadne podkúrili, najprv si našiel priestor v medzikruží Aleksej Kaľužný, vystrelil na bránu, ale náš brankár dokázal šikovne vyraziť. Potom sa dostal k dorážke ešte Pavel Razvadovský, ale taktiež neuspel.
     
    53:54
    Michael Vandas smeroval do zakončenia po pravom krídle, tento pohyb mu však bol nakoniec znemožnený, keďže proti nemu s istotou zasiahol obranca Oleg Goroško.
     
    Dnešný zápas je vypredaný do posledného miesta, bol hlásený údaj 4172 divákov!
     
    53:09
    Do dobrej šance sa dostal Andrej Šťastný, ktorý získal samostatné zakončenie zárukou zlého spracovania puku hráčmi Bieloruska. Postupoval ku bráne, no Milčakov inštinktívne vykorčuľoval z brány a strelu zneškodnil svojou výstrojou.
     
    51:46
    Slovenskí hokejisti v týchto chvíľach nepredviedli dobrú a úspešnú rozohrávku, pretože sa bude vhadzovať po pravej ruke brankára Laca v dôsledku zakázaného uvoľnenia.
     
    50:46
    Aktuálne sa diváci tu na popradskom zimnom štadióne už druhýkrát v priebehu tohto zápasu bavia elegantnou mexickou vlnou, ktorá práve vyráža do svojho tretieho kola.
     
    49:37
    Diváci sa teda dočkali nášho piateho gólu v bieloruskej sieti, naďalej svojich chlapcov skvelo povzbudzujú a aj tým ich privádzajú k výborným výkonom na ľade.
    HUDÁČEK - 5:2
     
    48:10
    Slovensko dalo gól! Naši chlapci strieľajú po dlhšej výluke piaty gól v tomto stretnutí! Akciu cez stredné pásmo potiahol sebavedomo Marcel Haščák, ktorý následne dokázal puk preniesť pred brankára Milčakova. Tam mal bieloruský brankár problémy s jeho zachytením a výrazne mu ich zvýšil LIBOR HUDÁČEK, ktorý využil svoju prítomnosť a dravo dorazil puk do brány, čím opätovne navyšuje naše vedenie!
    Asistencie: Milan Jurčina a Marcel Haščák.
     
    47:11
    Michal Sersen vystrelil od modrej čiary smerom na Milčakova, ale jeho zakončenie napokon bieloruský gólman bezpečne zastavil na svojich betónoch.
     
    46:49
    Bieloruskí hráči sa chceli čo najrýchlejšie dostať do útočného pásma, pravdepodobne aj bez ohľadu na pravidlá. To sa im však, samozrejme, vypomstilo, keďže čiaroví rozhodcovia odpískali postavenie mimo hry.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 2. Bližňák (Bartovič), 8. Miklík (Réway, Ďaloga), 10. Lušňák (Tybor, Haščák), 15. J. Mikuš (Réway), 49. Hudáček (Jurčina, Haščák) – 29. Kosticyn (Gavrus, Kaľužný), 39. Kovyršin (t.s.)


    Slovensko: Laco (Konrád) – Graňák ("C"), Jaroš, J. Mikuš, Ďaloga, Švarný, Jánošík, Sersen ("A"), Jurčina – Tybor, Lušňák, Haščák – Réway, Viedenský, Miklík – Bartovič ("A"), Bližňák, L. Hudáček – Dej, A. Šťastný, Vandas – Cehlárik
    Bielorusko: Goriačevskich (10. Milčakov) – Korobov ("A"), Usenko, Stasenko, Goroško, Lisovec, Karev, Demkov, Ustinenko – Gavrus, Kaľužný ("C"), Kosticyn ("A") – Stepanov, Kovyršin, Kulakov – Jefimenko, Kitarov, Demagin – Pavlovič, Kolosov, Razvadovský

    Rozhodca: Baluška, Jonák – Smrek, Kacej

    Diváci: 4172