Manchester City – West Bromwich 3:0 (kon.) | Aston Villa – Swansea 0:1 (kon.) | Newcastle – Arsenal 1:2 (kon.)
Southampton – Burnley 2:0 (kon.) | Stoke City – Crystal Palace 1:2 (kon.) | Tottenham – Leicester 4:3 (kon.)
West Ham – Sunderland 1:0 (kon.)
koniec
Manchester City
3:0 (2:0)
West Bromwich Albion
Sobota 21.03.2015, 13:45 • Etihad Stadium (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    89
    Na trávnik sa dostáva defenzívny pes Youssouf Mulumbu. Konžský defenzívny štít nahrádza ďalšieho Afričana Sességnona.
     
    87
    Tých sa už nezúčastní práve spomínaný Saido Berahino, ktorý prepúšťa miesto prvému žolíkovi Tonyho Pulisa – nigerijskému útočníkovi Anichebemu.
     
    81
    Čilský manažér domáceho mužstva strieda i naposledy. Na trávnik vybehne anglický robotník James Milner, ktorý nahradí práve posledného strelca Davida Silvu.
     
    78
    Manuel Pellegrini po strelenom góle obmieňa svojich hrotových útočníkov. Namiesto robustného Bonyho Wilfrieda prichádza ďalší statný junák Edin Džeko.
    D. SILVA - 3:0
     
    77
    Manchester City dal gól!
    Bledomodrí definitívne upokojujú situáciu na Etihad Stdium a pridávajú i tretí zásah do siete Drozdov. Po odvrátenom rohovom kope útočil z druhej vlny Gael Clichy, ktorý spätnou prihrávkou nachádzal na hranici šestnástky osamoteného Stevana Jovetiča. Striedajúci Černohorec pálil pravačkou k pravej žrdi. Gólmana Boaza Myhilla ešte tečom zmiatol DAVID SILVA. Waleský gólman zostal bez nároku na reakciu, lopta sa po tretíkrát trepoce v sieti. 3:0 pre úradujúceho šampióna, ktorý zastaví sériu zakopnutí.
     
    73
    West Bromwich Albion mohol zo svojho prvého streleckého pokusu v zápase vyťažiť kontaktný gól! Rohový kop z pravej strany rozohrával stredopoliar Craig Gardner. Anglický futbalista centroval na hranicu malého vápna, kde najvyššie skákal Jonas Olsson. Švédsky stopér šikovne predlžoval na vzdialenejšiu žrď, kde však ani z dvoch metrov nedokázal dotlačiť loptu do siete Saido Berahino. Najlepší strelec hostí opečiatkoval len brvno Hartovej svätyne a gólom neskončila ani následná nepodarená koncovka. West Brom upravuje bilanciu strelecký pokusov na 40:1!
     
    65
    Po dvadsiatich minútach druhého dejstva tu máme prvú zmenu, ktorý urobil Manuel Pellegrini. Namiesto Franka Lamparda nastupuje Stevan Jovetič.
     
    59
    Minútu pred koncom úvodnej hodiny hry sa CItizens dostávajú na hranicu tridsiatich piatich streleckých pokusov! West Brom nezakončil ešte ani raz. Sergio Aguero sa dnes gólu snáď nedočká, aj keď teraz mal k nemu sakramentsky blízko. Argentínsky forward sa na hranici veľkého vápna obtočil s loptou, aby následne vypálil krížom do pravej žrde. Lopta sa od konštrukcie bránky odrazila k Bonymu Wilfriedovi, ktorý pre zmenu napálil hornú konštrukciu hosťujúcej svätyne. Krátko nato tu bol Fernandov oblúčik a Silvov pokus z uhlu, ktorý už musel vyrážať Boaz Myhill.
     
    55
    Boaz Myhill opäť preukázal svoj výborný reflex pravou nohou, aj keď v tomto prípade ho lopta skôr trafila. Sergiovi Aguerovi to už skrátka nepáli tak, ako v prvej polovici sezóny. S loptou sa na pravej strane výborne presadil Jesús Navas. Rýchlonohý krídelník následne prudko centroval na hranicu malého vápna, kde operoval Sergio Aguero. Domáca šestnástka zakončovala z prvej, no z piatich metrov zasiahla len koleno waleskej jednotky hostí. Kun tomu nemôže uveriť, dvíhajúc sa z hracej plochy chváli Boaza Myhilla.
     
    50
    Sergio Aguero sa i naďalej snaží otvoriť svoje strelecké konto, no zatiaľ sa mu to nedarí. Argentínsky zakončovateľ sa teraz šikovne presadil cez Craiga Dawsona. Loptu si následne predkopol na pravej strane šestnástky, odkiaľ sa krížnou strelou snažil prepáliť Boaza Myhilla. Waleský brankár pravačkou vykopol loptu na rohový kop. Následný center od rohovej zástavky v podaní Davida Silvu prepadol k Bonymu Wilfriedovi, no africký útočník nedokázal z desiatich metrov zasiahnuť priestor troch žrdí. Prudká rana preletela povedľa pravej žrde.
     
    43
    Mohlo byť ešte horšie, keď sa o prvý dnešný zásah pokúsil i Sergio Aguero. Argentínsky zakončovateľ sa v šestnástke presadil cez katastrofálneho Jonasa Olssona, aby sa následne krížnym pokusom snažil prekonať i Boaza Myhilla. Waleský brankár však tretí zásah úvodného dejstva nepripustil a rýchlo sa dostal na trávnik. Loptu potom dokázal vyraziť aspoň pred seba, kde už dostupovala defenzíva Drozdov. West Bromwich i naďalej stráca dva góly.
    FERNANDO - 2:0
     
    40
    Manchester City dal gól!
    David Silva sa z pravej strany snažil centrovať pred Myhilla, no jeho pokus bol odvrátený na rohový kop. Po jeho rozohrávke prepadla lopta k Olssonovi, ktorý ju nedôrazne odvracal pred Myhilla. Waleský brankár následne nedokázal nájsť stratenú loptu a príliš mu nepomohol ani prekážajúci James Morrison. Myhillovi lopta vypadla z rúk presne na kopačku nachystaného FERNANDA, ktorému už nerobilo problém doklepnúť guľaté čudo do odkrytej bránky. Tonyho Pulisa podobné momenty rozčertia ešte viacej, než skoré vylúčenie Garetha McAuleyho. Favorit zdvojnásobuje svoje vedenie.
     
    32
    Boaz Myhill s druhým efektným a hlavne efektívnym zákrokom skorého poobedia. Po šikovnej práci Davida Silvu sa lopty zmocnil Jesús Navas. Španielsky krídelník si loptu začal navádzať mimo šestnástky, no razom z otočky vypálil pod brvno hosťujúcej bránky. Gólman Myhill musel na jeho obstrel z nejakých trinástich metrov reagovať veľmi pohotovo a waleský strážca svätyne to i zvládol. Loptu vyráža do strany, West Bromwich Albion pokračuje s jednogólovým mankom.
    BONY - 1:0
     
    27
    Manchester City dal gól!
    Citizens sa predsa len dočkali a po necelej polhodine hry sa ujímajú očakávaného vedenia. Lescottom odvrátenú loptu na pravej strane ihriska ešte zachytil Sergio Aguero, ktorý vracal na hranicu veľkého vápna. Tam sa v skrumáži najlepšie orientoval Fernando, ktorý sa po Clichyho priťuknutí pokúsil prepáliť hradbu tiel. Brazílčanov pokus zrážal Jonas Olsson iba k BONYMU WILFRIEDOVI, ktorý po krásnej prebierke lopty vypálil nechytateľne pod brvno. Myhill zostal bez šance, favorit sa ujíma vedenia.
     
    24
    Konečne sme sa dočkali premiérovej zaujímavej príležitosti (teda aspoň z toho futbalového hľadiska). Manchester City na konci svojho hádzanárskeho obliehania vykombinoval pravú stranu ihriska. Od krídelníka Navasa smerovala prihrávka na Bonyho, ktorý okamžite prestrčil loptu na Davida Silvu. Španielsky technik si na hranici šestnástky narovnal guľaté čudo na strelu a pokúsil sa trafiť ľavú šibenicu Myhillovej svätyne. Waleský gólman si ale zastal svoje miesto a efektným zákrokom vyrazil loptu do strany, kde už odkopával Jonas Olsson.
     
    2
    Šokujúci úvod na Etihad Stadium! West Bromwich akoby vybehol na stretnutie o jedného muža menej! Už v druhej minútke totiž zatiahol ručnú Craig Dawson, ktorý musel hasiť pred unikajúcim Bonym. Útočník z Pobrežia Slonoviny sa už rútil sám na bránku, kontakt tam bol, oprávnené vylúčenie Neila Swarbricka. Hlavný arbiter však tasil kartu pre Garetha McAuleyho, ktorý v pokračovaní celej situácie ako druhý fauloval Bonyho Wilfrieda. Potrestaný hráč fauloval vo vnútri veľkého vápna, no Swarbrick nariadil priamy kop už za Dawsonovo zákrok. Anglické médiá budú maž opäť o čom písať. Kontroverzný úvod na Etihad Stadium nemení nič na tom, že Baggies budú od samého začiatku zápasu hrať o desiatich!

    Erik Farkaš

    Góly: 27. Bony, 40. Fernando, 77. D. Silva

    Karty:   2. McAuley (WBA)


    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany (C), E. Mangala, Clichy – J. Navas, Fernando, Lampard, D. Silva – Bony, Agüero
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Milner, Džeko, Fernandinho, Demichelis, Jovetič
    Manažér: Manuel Pellegrini (CHI)

    West Bromwich Albion: Myhill – C. Dawson, Lescott, J. Olsson, McAuley – Sessègnon, C. Gardner, Baird, D. Fletcher (C), J. Morrison – Berahino
    Náhradníci: J. Rose – Wisdom, Anichebe, Davidson, Pocognoli, Mulumbu, Nabi
    Manažér: Tony Pulis (WAL)

    Rozhodca: Neil Swarbrick – D. Bryan, M. Salisbury – G. Scott