Manchester City – West Bromwich 3:0 (kon.) | Aston Villa – Swansea 0:1 (kon.) | Newcastle – Arsenal 1:2 (kon.)
Southampton – Burnley 2:0 (kon.) | Stoke City – Crystal Palace 1:2 (kon.) | Tottenham – Leicester 4:3 (kon.)
West Ham – Sunderland 1:0 (kon.)
koniec
Manchester City
3:0 (2:0)
West Bromwich Albion
Sobota 21.03.2015, 13:45 • Etihad Stadium (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
    D. SILVA - 3:0
     
    77
    Manchester City dal gól!
    Bledomodrí definitívne upokojujú situáciu na Etihad Stdium a pridávajú i tretí zásah do siete Drozdov. Po odvrátenom rohovom kope útočil z druhej vlny Gael Clichy, ktorý spätnou prihrávkou nachádzal na hranici šestnástky osamoteného Stevana Jovetiča. Striedajúci Černohorec pálil pravačkou k pravej žrdi. Gólmana Boaza Myhilla ešte tečom zmiatol DAVID SILVA. Waleský gólman zostal bez nároku na reakciu, lopta sa po tretíkrát trepoce v sieti. 3:0 pre úradujúceho šampióna, ktorý zastaví sériu zakopnutí.
    FERNANDO - 2:0
     
    40
    Manchester City dal gól!
    David Silva sa z pravej strany snažil centrovať pred Myhilla, no jeho pokus bol odvrátený na rohový kop. Po jeho rozohrávke prepadla lopta k Olssonovi, ktorý ju nedôrazne odvracal pred Myhilla. Waleský brankár následne nedokázal nájsť stratenú loptu a príliš mu nepomohol ani prekážajúci James Morrison. Myhillovi lopta vypadla z rúk presne na kopačku nachystaného FERNANDA, ktorému už nerobilo problém doklepnúť guľaté čudo do odkrytej bránky. Tonyho Pulisa podobné momenty rozčertia ešte viacej, než skoré vylúčenie Garetha McAuleyho. Favorit zdvojnásobuje svoje vedenie.
    BONY - 1:0
     
    27
    Manchester City dal gól!
    Citizens sa predsa len dočkali a po necelej polhodine hry sa ujímajú očakávaného vedenia. Lescottom odvrátenú loptu na pravej strane ihriska ešte zachytil Sergio Aguero, ktorý vracal na hranicu veľkého vápna. Tam sa v skrumáži najlepšie orientoval Fernando, ktorý sa po Clichyho priťuknutí pokúsil prepáliť hradbu tiel. Brazílčanov pokus zrážal Jonas Olsson iba k BONYMU WILFRIEDOVI, ktorý po krásnej prebierke lopty vypálil nechytateľne pod brvno. Myhill zostal bez šance, favorit sa ujíma vedenia.

    Erik Farkaš

    Góly: 27. Bony, 40. Fernando, 77. D. Silva

    Karty:   2. McAuley (WBA)


    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany (C), E. Mangala, Clichy – J. Navas, Fernando, Lampard, D. Silva – Bony, Agüero
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Milner, Džeko, Fernandinho, Demichelis, Jovetič
    Manažér: Manuel Pellegrini (CHI)

    West Bromwich Albion: Myhill – C. Dawson, Lescott, J. Olsson, McAuley – Sessègnon, C. Gardner, Baird, D. Fletcher (C), J. Morrison – Berahino
    Náhradníci: J. Rose – Wisdom, Anichebe, Davidson, Pocognoli, Mulumbu, Nabi
    Manažér: Tony Pulis (WAL)

    Rozhodca: Neil Swarbrick – D. Bryan, M. Salisbury – G. Scott