Manchester City – West Bromwich 3:0 (kon.) | Aston Villa – Swansea 0:1 (kon.) | Newcastle – Arsenal 1:2 (kon.)
Southampton – Burnley 2:0 (kon.) | Stoke City – Crystal Palace 1:2 (kon.) | Tottenham – Leicester 4:3 (kon.)
West Ham – Sunderland 1:0 (kon.)
koniec
Manchester City
3:0 (2:0)
West Bromwich Albion
Sobota 21.03.2015, 13:45 • Etihad Stadium (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Manchester City v úvodnom stretnutí 30. kola anglickej Premier League zvládol úlohu favorita. Domácim zásadným spôsobom dopomohlo McAuleyho vylúčenie z druhej minúty. Citizens počas celého zápasu dominovali. O góly sa postarala trojica Bony, Fernando a David Silva. Domáci držali loptu v osemdesiatich percentách celkového hracieho času! Drozdov prestrieľali pomerom 42:3, z toho na bránku 16:0. Sky Blues sa na čele tabuľky doťahujú na Chelsea na rozdiel troch bodov, no Mourinhova partia má k dobru dva zápasy. West Brom zostáva trinásty, no zajtra ho môže preskočiť Everton. (15:39:38)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Neil Swarbrick už nebude zbytočne naťahovať trápenie Drozdov. K úvodnému zápasu 30. kola pridáva dve minútky.
     
    89
    Na trávnik sa dostáva defenzívny pes Youssouf Mulumbu. Konžský defenzívny štít nahrádza ďalšieho Afričana Sességnona.
     
    89
    Práve po Dawsonovom defenzívnom zákroku tu bol rohový kop pre Citizens, ktorý sa však Drozdom po rozohrávke nakrátko podarilo odvrátiť.
     
    88
    Navas s dobrou prihrávkou na Aguera, ktorý ale v šestnástke zaváhal a loptu mu následne odkopol Craig Dawson.
     
    87
    Tých sa už nezúčastní práve spomínaný Saido Berahino, ktorý prepúšťa miesto prvému žolíkovi Tonyho Pulisa – nigerijskému útočníkovi Anichebemu.
     
    86
    Krátky center Jamesa Milnera od rohovej zástavky zas odpratal útočník Saido Berahino. Do konca už len posledné minútky.
     
    85
    Domáci dobre vykombinovali pravú stranu, no Navasov center ešte stačil odvrátiť na rohový kop Chris Baird.
     
    84
    Nevyrovná ho ani žiadúci pokutový kop, ktorý sa po Jovetičovom teatrálnom páde pískať nebude.
     
    83
    V súboji o majstrovskú korunu by mohlo rozhodovať i skóre, ktoré má Manchester City o jeden gól horšie, než londýnska Chelsea.
     
    81
    Čilský manažér domáceho mužstva strieda i naposledy. Na trávnik vybehne anglický robotník James Milner, ktorý nahradí práve posledného strelca Davida Silvu.
     
    80
    West Bromwich zatiaľ behá o desiatich v nezmenenej podobe. Tony Pulis akoby rezignoval a stratil vieru vo vyrovnanie.
     
    78
    Manuel Pellegrini po strelenom góle obmieňa svojich hrotových útočníkov. Namiesto robustného Bonyho Wilfrieda prichádza ďalší statný junák Edin Džeko.
    D. SILVA - 3:0
     
    77
    Manchester City dal gól!
    Bledomodrí definitívne upokojujú situáciu na Etihad Stdium a pridávajú i tretí zásah do siete Drozdov. Po odvrátenom rohovom kope útočil z druhej vlny Gael Clichy, ktorý spätnou prihrávkou nachádzal na hranici šestnástky osamoteného Stevana Jovetiča. Striedajúci Černohorec pálil pravačkou k pravej žrdi. Gólmana Boaza Myhilla ešte tečom zmiatol DAVID SILVA. Waleský gólman zostal bez nároku na reakciu, lopta sa po tretíkrát trepoce v sieti. 3:0 pre úradujúceho šampióna, ktorý zastaví sériu zakopnutí.
     
    77
    Na opačnom konci ihriska neprešli domáce penaltové protesty po údajnej ruke Joleona Lescotta, ktorú nastrelil Sergio Aguero. Rozohrávať sa bude iba roh.
     
    76
    Vysoký center Craiga Gardnera z voľného kopu nachádzal na hrote Olssona, no niekdajší kapitán Baggies sa nachádzal v postavení mimo hru.
     
    75
    Štyridsiaty prvý mal na svedomí Bony Wilfried, ktorý z dvadsiatich metrov mieril podstatne mimo troch žrdí.
     
    73
    West Bromwich Albion mohol zo svojho prvého streleckého pokusu v zápase vyťažiť kontaktný gól! Rohový kop z pravej strany rozohrával stredopoliar Craig Gardner. Anglický futbalista centroval na hranicu malého vápna, kde najvyššie skákal Jonas Olsson. Švédsky stopér šikovne predlžoval na vzdialenejšiu žrď, kde však ani z dvoch metrov nedokázal dotlačiť loptu do siete Saido Berahino. Najlepší strelec hostí opečiatkoval len brvno Hartovej svätyne a gólom neskončila ani následná nepodarená koncovka. West Brom upravuje bilanciu strelecký pokusov na 40:1!
     
    72
    V druhom dejstve zatiaľ ešte neinkasovali, no rovnako sa im nepodarilo ohroziť Joea Harta. Uvidíme, či sa to zmení po ich druhom rohovom kope zápasu.
     
    71
    Bledomodrí sa znovu púšťajú do svojho baga, ktorým trápia defenzívne rady Drozdov. Tí ale stále držia dvojgólovú stratu.
     
    70
    Navasov prudký center nachádzal na hrote Bonyho, no ešte pred strelcom úvodného gólu odkopával Chris Baird.
     
    69
    Striedajúci Černohorec Stevan Jovetič sa uviedol pekným obstrelom, ktorým o necelý meter minul ľavú žrď Myhillovej bránky.
     
    68
    Ďalšiu hádzanársku akciu Manchestru City zatrhol hosťujúci Olsson, ktorý odkopával pred nabiehajúcim Pablom Zabaletom.
     
    67
    Joe Hart si azda po prvýkrát v dnešnom stretnutí siahol na loptu, keď musel boxovať Morissonov center od rohovej zástavky.
     
    66
    V 66. minúte tu bude úvodný rohový kop hosťujúceho výberu Tonyho Pulisa. Citizens ich rozohrávali už šesť.
     
    65
    Po dvadsiatich minútach druhého dejstva tu máme prvú zmenu, ktorý urobil Manuel Pellegrini. Namiesto Franka Lamparda nastupuje Stevan Jovetič.
     
    64
    Citizens faulovali vôbec po prvýkrát v dnešnom zápase! West Bromwich taktiež vyprodukoval len štyri nedovolené zákroky, no od druhej minúty hrá o desiatich.
     
    63
    Bony s Aguerom sa tlačili do ďalšej šance, no argentínsky útočník podľa Neila Swarbricka fauloval ležiaceho Lescotta.
     
    62
    Silva na pravej strane prestrčil loptu na Zabaletu, no ten si loptu predkopol až príliš. Ľahká práca pre gólmana West Bromwichu.
     
    61
    Citizens sa takýmto tempom môžu dostať cez hranicu päťdesiatich streleckých pokusov v zápase! To som teda ešte nevidel.
     
    59
    Minútu pred koncom úvodnej hodiny hry sa CItizens dostávajú na hranicu tridsiatich piatich streleckých pokusov! West Brom nezakončil ešte ani raz. Sergio Aguero sa dnes gólu snáď nedočká, aj keď teraz mal k nemu sakramentsky blízko. Argentínsky forward sa na hranici veľkého vápna obtočil s loptou, aby následne vypálil krížom do pravej žrde. Lopta sa od konštrukcie bránky odrazila k Bonymu Wilfriedovi, ktorý pre zmenu napálil hornú konštrukciu hosťujúcej svätyne. Krátko nato tu bol Fernandov oblúčik a Silvov pokus z uhlu, ktorý už musel vyrážať Boaz Myhill.
     
    58
    Stále ešte úradujúci šampión po necelej hodine hry prekročil hranicu tridsiatich streleckých pokusov. Neuveriteľná prevaha.
     
    57
    Toho následne preveril i David Silva, no i bývalý hráč Valencie pálil len do stredu bránky. Strelecký deň bledomodrého klubu z Manchestru pokračuje.
     
    55
    Boaz Myhill opäť preukázal svoj výborný reflex pravou nohou, aj keď v tomto prípade ho lopta skôr trafila. Sergiovi Aguerovi to už skrátka nepáli tak, ako v prvej polovici sezóny. S loptou sa na pravej strane výborne presadil Jesús Navas. Rýchlonohý krídelník následne prudko centroval na hranicu malého vápna, kde operoval Sergio Aguero. Domáca šestnástka zakončovala z prvej, no z piatich metrov zasiahla len koleno waleskej jednotky hostí. Kun tomu nemôže uveriť, dvíhajúc sa z hracej plochy chváli Boaza Myhilla.
     
    54
    Manchester City sa veľmi rýchlo vyrojil do protiútoku, ktorý zakončoval David Silva. Španiel však z hranice veľkého vápna znovu mieril len do stredu bránky.
     
    53
    Saido Berahino snáď po prvýkrát testoval Vincenta Kompanyho. Anglický útočník síce loptu udržal, no musel prihrávať len dozadu.
     
    52
    Každopádne, Citizens neberú druhé dejstvo na ľahkú váhu a zápas sa snažia rozhodnúť v najkratšej možnej dobe.
     
    50
    Sergio Aguero sa i naďalej snaží otvoriť svoje strelecké konto, no zatiaľ sa mu to nedarí. Argentínsky zakončovateľ sa teraz šikovne presadil cez Craiga Dawsona. Loptu si následne predkopol na pravej strane šestnástky, odkiaľ sa krížnou strelou snažil prepáliť Boaza Myhilla. Waleský brankár pravačkou vykopol loptu na rohový kop. Následný center od rohovej zástavky v podaní Davida Silvu prepadol k Bonymu Wilfriedovi, no africký útočník nedokázal z desiatich metrov zasiahnuť priestor troch žrdí. Prudká rana preletela povedľa pravej žrde.
     
    49
    Uvidíme, akou hernou tvárou sa v druhom polčase prezentuje West Bromwich, ktorý si v oslabení do ofenzívy príliš netrúfa.
     
    48
    Aguero padá na hranici veľkého vápna, no Neil Swarbrick tentokrát púšťa hru ďalej. Baggies ale nedokázali loptu odkopnúť.
     
    47
    Domáci sa rovnako ako prví pokúsili ohroziť bránku súpera, Bonyho pokus ale waleský brankár Boaz Myhill musel kryť.
     
    46
    V personálnej skladbe oboch mužstiev sme počas polčasovej prestávky nezaznamenali ani jednu zmenu. Výkop mali domáci.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodné dejstvo na Etihad Stadium do zásadnej miery ovplyvnilo skoré vylúčenie Garetha McAuleyho. Červená karta bola namieste, no potrestaným hráčom mal byť Craig Dawson. Manchester City z ponúknutej presilovky doteraz stihol vyťažiť dvojgólové vedenie, ktoré gólmi zariadili Bony a Fernando. West Brom sa dopredu ešte poriadne ani nedostal, za všetko hovoria najdôležitejšie zápasové štatistiky.

    Držanie lopty: 80 – 20
    Strely celkom: 26 – 0
    Strely na bránku: 8 – 0
    Stely mimo bránku: 7 – 0
    Zablokované strely: 11 – 0
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V rámci nadstavby základnej hracej doby sa dopredu dostali i hostia, no ich prvá ofenzívna výprava úspech nepriniesla.
     
    45
    Rozhodcovská štvorica na čele s Neilom Swarbrickom pridáva k úvodnému dejstvu ešte dve nadstavené minútky.
     
    43
    Mohlo byť ešte horšie, keď sa o prvý dnešný zásah pokúsil i Sergio Aguero. Argentínsky zakončovateľ sa v šestnástke presadil cez katastrofálneho Jonasa Olssona, aby sa následne krížnym pokusom snažil prekonať i Boaza Myhilla. Waleský brankár však tretí zásah úvodného dejstva nepripustil a rýchlo sa dostal na trávnik. Loptu potom dokázal vyraziť aspoň pred seba, kde už dostupovala defenzíva Drozdov. West Bromwich i naďalej stráca dva góly.
    FERNANDO - 2:0
     
    40
    Manchester City dal gól!
    David Silva sa z pravej strany snažil centrovať pred Myhilla, no jeho pokus bol odvrátený na rohový kop. Po jeho rozohrávke prepadla lopta k Olssonovi, ktorý ju nedôrazne odvracal pred Myhilla. Waleský brankár následne nedokázal nájsť stratenú loptu a príliš mu nepomohol ani prekážajúci James Morrison. Myhillovi lopta vypadla z rúk presne na kopačku nachystaného FERNANDA, ktorému už nerobilo problém doklepnúť guľaté čudo do odkrytej bránky. Tonyho Pulisa podobné momenty rozčertia ešte viacej, než skoré vylúčenie Garetha McAuleyho. Favorit zdvojnásobuje svoje vedenie.
     
    40
    Osemnástu domácu strelu vyprodukoval Sergio Aguero, no Argentínčanov pokus skončil len na Craigovi Dawsonovi.
     
    39
    Krátko pred polčasovou prestávkou vedú domáci hráči vo všetkých štatistických ukazovateľoch. Na strely je to 17:0!
     
    38
    Clichyho vysoký center mal znovu nájsť ex-sparťanského zakončovateľa Bonyho, no pred ním dobre operoval Chris Baird.
     
    37
    Réžia si ešte raz vyberá Bonyho gól, ktorý bol pre afrického bombardéra prvým od januárového príchodu zo Swansea City.
     
    36
    Z nejakých sedemnástich metrov ho realizoval sám faulovaný David Silva, no španielsky filigrant pálil vysoko nad bránku.
     
    35
    James Morrison pred šestnástkou atakoval Davida Silvu, ktorý neustál jeho bodyček zozadu. Priamy kop pre Manchester City.
     
    34
    Navas so Silvom pekne vykombinovali hosťujúcu defenzívu. Zo španielskej spolupráce mohol ťažiť Lampard, ale Frankie zakončoval nepresne.
     
    32
    Boaz Myhill s druhým efektným a hlavne efektívnym zákrokom skorého poobedia. Po šikovnej práci Davida Silvu sa lopty zmocnil Jesús Navas. Španielsky krídelník si loptu začal navádzať mimo šestnástky, no razom z otočky vypálil pod brvno hosťujúcej bránky. Gólman Myhill musel na jeho obstrel z nejakých trinástich metrov reagovať veľmi pohotovo a waleský strážca svätyne to i zvládol. Loptu vyráža do strany, West Bromwich Albion pokračuje s jednogólovým mankom.
     
    31
    Po polhodine hry prehrávajú na pôde majstra 0:1 a navyše už od druhej minúty hrajú bez nesprávne vylúčeného McAuleyho.
     
    30
    Brániaci sa Drozdi, ktorí nám v doterajšom priebehu smerom dopredu nič neponúkli, to budú mať vo zvyšnej hodinke hry nesmierne náročné.
     
    29
    Clichy po Silvovej prihrávke do priestoru znovu centroval pred bránky hostí, no lopta sa mu zviezla po kopačke a smerovala len do zámedzia.
    BONY - 1:0
     
    27
    Manchester City dal gól!
    Citizens sa predsa len dočkali a po necelej polhodine hry sa ujímajú očakávaného vedenia. Lescottom odvrátenú loptu na pravej strane ihriska ešte zachytil Sergio Aguero, ktorý vracal na hranicu veľkého vápna. Tam sa v skrumáži najlepšie orientoval Fernando, ktorý sa po Clichyho priťuknutí pokúsil prepáliť hradbu tiel. Brazílčanov pokus zrážal Jonas Olsson iba k BONYMU WILFRIEDOVI, ktorý po krásnej prebierke lopty vypálil nechytateľne pod brvno. Myhill zostal bez šance, favorit sa ujíma vedenia.
     
    26
    Ako ďalší sa Myhilla pokúsil zamestnať Aguero, no jeho pokus pramenil len v rohový kop, ktorý pred hosťujúcim brankárom odvracal Lescott.
     
    24
    Konečne sme sa dočkali premiérovej zaujímavej príležitosti (teda aspoň z toho futbalového hľadiska). Manchester City na konci svojho hádzanárskeho obliehania vykombinoval pravú stranu ihriska. Od krídelníka Navasa smerovala prihrávka na Bonyho, ktorý okamžite prestrčil loptu na Davida Silvu. Španielsky technik si na hranici šestnástky narovnal guľaté čudo na strelu a pokúsil sa trafiť ľavú šibenicu Myhillovej svätyne. Waleský gólman si ale zastal svoje miesto a efektným zákrokom vyrazil loptu do strany, kde už odkopával Jonas Olsson.
     
    23
    Nemení to ani Sergo Aguero, ktorý sa po nápaditej Silvovej prihrávke nachádzal v nedovolenom postavení mimo hru.
     
    22
    Atmosféra zatiaľ pripomína tréningovú jednotku Manchestru City. Rovnaký je i herný obrázok, kedy to je skôr bago, než drvivý nápor Sky Blues.
     
    21
    Citizens pokračujú v hádzanej okolo šestnástky hostí. Navasov center ale končí len u švédskeho stopéra Jonasa Olssona.
     
    20
    Silva na ľavej strane ešte dostihol dlhý pas, no loptu už na hracej ploche neudržal. Po dobrej Gardnerovej práci bude rozohrávať WBA.
     
    19
    Mierne zúfalí Citizens už pália na bránku z každej možnej pozície. Lampardovi strela nesadla, lopta letela nejaké tri metre mimo ľavej žrde.
     
    18
    Lajtmotívom doterajšieho priebehu zostáva nesprávne vylúčenie Garetha McAuleyho, ku ktorému sa anglická réžia neustále vracia.
     
    16
    Jesús Navas tentokrát s pekným nábehom z pravej strany, po ktorom sklepával loptu pod seba na Davida Silvu. Ten však Lescotta neprestrelil.
     
    15
    Štvrťhodinka hry je už za nami. Manchester City pomaly rozleptáva defenzívu Drozdov, no tí zatiaľ nemuseli čeliť ani jednej gólovke.
     
    13
    O nič nebezpečnejšie nezakončoval ani Sergio Aguero, ktorý napálil loptu len vysoko nad svätyňu West Bromwichu.
     
    12
    Frank Lampard to skúšal spoza veľkého vápna, no strelecký pokus smeroval presne do stredu bránky, kde bol pripravený Myhill.
     
    11
    Baggies teda prežili bezprostredný sled udalostí po červenej karte. City zatiaľ tlačí, no len po šestnástku Pulisových zverencov.
     
    9
    Rohový kop sa dostal na Fernandovu kopačku, ktorý ale zasiahol len jedného z blokujúcich hráčov Manchestru City.
     
    8
    Hádzanárske obliehanie narušil až David Silva, ktorý tvrdou bombou zasiahol Jonasa Olssona. Roh pre bledomodrých.
     
    6
    Citizens okamžite v úvode stretnutia ťažia zo svojej presilovky. Domácim sa podarilo zavrieť Drozdy pred vlastnú šestnástku.
     
    4
    Domáci následne rozohrávali nebezpečnú štandardku z osemnástich metrov, no Boaz Myhill ešte nemusel zasahovať.
     
    2
    Šokujúci úvod na Etihad Stadium! West Bromwich akoby vybehol na stretnutie o jedného muža menej! Už v druhej minútke totiž zatiahol ručnú Craig Dawson, ktorý musel hasiť pred unikajúcim Bonym. Útočník z Pobrežia Slonoviny sa už rútil sám na bránku, kontakt tam bol, oprávnené vylúčenie Neila Swarbricka. Hlavný arbiter však tasil kartu pre Garetha McAuleyho, ktorý v pokračovaní celej situácie ako druhý fauloval Bonyho Wilfrieda. Potrestaný hráč fauloval vo vnútri veľkého vápna, no Swarbrick nariadil priamy kop už za Dawsonovo zákrok. Anglické médiá budú maž opäť o čom písať. Kontroverzný úvod na Etihad Stadium nemení nič na tom, že Baggies budú od samého začiatku zápasu hrať o desiatich!
     
    1
    Hostia v bielo-modrej sade obstarali úvodný výkop stretnutia. Bledomodrí Manchester City v prvom dejstve zľava-doprava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany (C), E. Mangala, Clichy – J. Navas, Fernando, Lampard, D. Silva – Bony, Agüero
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Milner, Džeko, Fernandinho, Demichelis, Jovetič
    Manažér: Manuel Pellegrini (CHI)

    West Bromwich Albion: Myhill – C. Dawson, Lescott, J. Olsson, McAuley – Sessègnon, C. Gardner, Baird, D. Fletcher (C), J. Morrison – Berahino
    Náhradníci: J. Rose – Wisdom, Anichebe, Davidson, Pocognoli, Mulumbu, Nabi
    Manažér: Tony Pulis (WAL)

    Rozhodca: Neil Swarbrick – D. Bryan, M. Salisbury – G. Scott.
     
    Program tridsiateho kola anglickej Premier League štartujeme na pôde stále ešte úradujúceho šampióna. Na Etihad Stadium cestuje WBA.

    Tabuľkové postavenie:

    2. Man.City: 17 – 7 – 5; skóre 59:28; body 58
    13. W. B. A.: 8 – 9 – 12; skóre 27:36; body 33

    Forma:

    Man.City: V – P – P – V – P – P
    W. B. A.: V – R – V – P – P – V

    Manchester City dostal len na dva dni na to, aby sa dal po mentálnej stránke dokopy a opätovne sa zapojil do majstrovského zápolenia v Premier League. Citizens z druhej priečky strácajú na vedúcu Chelsea šesť bodov, pričom partia Josého Mourinha má ešte jeden zápas k dobru. Skôr ako o majstrovskom titule by sme sa ale mali baviť o miestenke do prestížnej Ligy majstrov.
    Sky Blues totiž prehrali štyri súťažné zápasy z posledných piatich hraných! Bledomodrý klu z Manchestru v týždni cestoval na Camp Nou, kde nedokázal dohnať jednogólovú stratu z domáceho stretnutia (1:2). Katalánci vinou fantastického výkonu Joea Harta zvíťazili len 1:0. Za posledný mesiac tak City vyhralo len v domácom zápase s posledným Leicestrom (2:0). Ak by sa to dnes hostiteľovi nepodarilo, kľudne by sa po 30. kole mohol prepadnúť až na štvrtú priečku!

    Kým Citizens sa v ostatných týždňoch nedarí, West Bromwich naopak úspešne zahájil svoj záchranársky boj. Od jeho víťazného konca delí Drozdov podľa nepísaných anglických pravidiel sedem bodov. Pri trinásťbodovom náskoku na zónu zostupu by výnimočne mohla stačiť i nižšia cifra. Albion ale nepotrebuje riskovať, v posledných týždňoch sa hra Baggies dokonale stabilizovala.
    West Brom pod vedením Tonyho Pulisa prehral v deviatich ligových stretnutiach len dvakrát. Okrem domáceho šoku s Tottenhamom (0:3) si na Drozdov vyšliapla ešte Aston Villa (1:2), ktorá sa tešila i v rámci štvrťfinále FA Cup-u (0:2). WBA si medzitým napravil chuť na The Hawthorns, kde pred týždňom zdolal Stoke City 1:0. Dnes sa ale budú body rodiť podstatne náročnejšie.

    Vzájomné zápasy:

    26.12.2014; W. B. A. – Man.City 1:3
    (Ideye – Fernando, Y. Touré, D. Silva)

    21.04.2014; Man.City – W. B. A. 3:1
    (Zabaleta, Aguero, Demichelis – Dorrans)

    04.12.2013; W. B. A. – Man.City 2:3
    (Pantilimon (VG), Anichebe – 2x Y. Touré, Aguero)

    07.05.2013; Man.City – W. B. A. 1:0
    (Džeko)

    20.10.2012; W. B. A. – Man.City 1:2
    (Long – 2x Džeko)

    11.04.2012; Man.City – W. B. A. 4:0
    (2x Aguero, Tévez, D. Silva)

    Manchester City pri skóre 24:7 vyhral deväť z posledných desiatich vzájomných ligových zápasov (zvyšný remizoval).
    V lige sa West Bromwich naposledy radoval ešte v decembri 2008, kedy o tesnom víťazstve Baggies 2:1 rozhodol Roman Bednář.

    Absencie:

    Domácim dnes bude znovu chýbať nepostrádateľný muž zo srdca zálohy – Yaya Touré, ktorého trápi zranená achilovka.
    Pre problémy s kolenom bude určite chýbať i anglický robotník James Milner, zatiaľ čo štart Aleksandara Kolarova zostáva otázny.

    Na druhej strane nemožno rátať s dvojicou Chris Brunt a Claudio Yacob, ktorá sa musí odpykať disciplinárny trest od FA.
    Pripravená nebude ani gólmanska jednotka Ben Foster či krídelník Callum McManman. Anichebe, Ideye a Jonas Olsson musia prejsť predzápasovou zdravotnou prehliadkou.

    Môj tip: 2:0
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:45.

    Erik Farkaš

    Góly: 27. Bony, 40. Fernando, 77. D. Silva

    Karty:   2. McAuley (WBA)


    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany (C), E. Mangala, Clichy – J. Navas, Fernando, Lampard, D. Silva – Bony, Agüero
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Milner, Džeko, Fernandinho, Demichelis, Jovetič
    Manažér: Manuel Pellegrini (CHI)

    West Bromwich Albion: Myhill – C. Dawson, Lescott, J. Olsson, McAuley – Sessègnon, C. Gardner, Baird, D. Fletcher (C), J. Morrison – Berahino
    Náhradníci: J. Rose – Wisdom, Anichebe, Davidson, Pocognoli, Mulumbu, Nabi
    Manažér: Tony Pulis (WAL)

    Rozhodca: Neil Swarbrick – D. Bryan, M. Salisbury – G. Scott