Zenit – Eindhoven 3:0 (kon.) | FK Dinamo Moskva – Anderlecht 3:1 (kon.) | Mönchengladbach – Sevilla 2:3 (kon.)
Salzburg – Villarreal 1:3 (kon.) | Beşiktaş – Liverpool 1:0 (5:4 po pen.) | Fiorentina – Tottenham 2:0 (kon.)
D.Kyjev – Guingamp 3:1 (kon.) | Inter – Celtic 1:0 (kon.) | Légia Varšava – Amsterdam 0:3 (kon.)
Bilbao – Turín 2:3 (kon.) | Feyenoord – AS Rím 1:2 (kon.) | Everton – YB Bern 3:1 (kon.)
Neapol – Trabzonspor 1:0 (kon.) | Brugge – Aalborg 3:0 (kon.) | Lisabon – Wolfsburg 0:0 (kon.)
Olympiakos – Dnipropetrovsk 2:2 (kon.)
koniec
Légia Varšava
0:3 (0:3)
Ajax Amsterdam
Štvrtok 26.02.2015, 19:00 • Pepsi Aréna, Varšava • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    V priebehu druhého polčasu to jednoznačne nebol zaujímavý futbal. Ajax si výhru v tomto zápase zabezpečil v prvom dejstve, kde skóroval trikrát.
    Do osemfinále teda postupuje Ajax, ktorý to pri takomto nasadení môže dotiahnuť aj do finále.

    Ďakujem Vám za pozornosť pri sledovaní a prajem Vám ešte príjemný večer! Dočítania, priatelia. (20:48:54)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Dossa Júnior sa v týchto chvíľach previnil faulom voči protihráčovi, Ajax bude mať ešte v záverečných sekundách hry priamy kop.
     
    90+1
    Rozhodcovia ešte pridávajú tomuto zápasu dve minúty.
     
    90
    Práve prebieha posledná minúta riadnej hracej doby, futbalisti Ajaxu bezpečne s loptou na kopačkách s absolútnym pokojom v hlavách.
     
    89
    Zápas smeruje ku koncu, Ajax Amsterdam už len bezpečne kontroluje loptu a teší sa na svojho ďalšieho súpera v osemfinále, ktorého môže pokoriť.
     
    88
    El Ghazi v týchto chvíľach nazbieral niekoľko cenných sekúnd pre svoj tím, keď sa po pravej strane nachádzal s loptou na kopačke. Až po pár sekundách mu ju dokázal Guilherme vziať.
     
    87
    Po dlhšom čase sme počuli aj hvizd z píšťalky hlavného rozhodcu. Stalo sa to vtedy, keď Andersena vo vzdušnom súboji zasiahol protihráč. Obaja sú však v poriadku.
     
    86
    Z pravej strany to delovkou na opačnej strane skúšal El Ghazi, no jeho tvrdý projektil letel iba na tribúnu. Kuciak si teda mohol po dlhšej dobe siahnuť na loptu, no protihráč mu tento pocit prekazil.
     
    84
    Tentokrát však Légia poriadne zavarila Ajaxu! Z rohového kopu si našiel voľný priestor v šestnástke Jodlowiec, no fantastický brankár Cillessen loptu vyrazil z bránkovej čiary. To už bola druhá situácia v tomto zápase, keď lopta takmer prekročila bránkovú čiaru Ajaxu.
     
    83
    Z ľavej strany hracej plochy chcel loptu do vnútra pokutového územia poslať Kucharczyk, no jeho pokus bezpečne odrazil účinný obranca Van Rhijn.
     
    82
    Domáci futbalisti skúšali šťastie znovu, opäť to bol šikovný Kosecki, ktorý strieľal z pravej strany, no tentokrát to nebol až tak vydarený pokus ako ten predošlý. Jasper Cillessen však ale mal prácu.
     
    81
    Poľský futbalista Kosecki v službách Varšavy vyslal spoza pravej krajnej hranice šestnástky prekvapivú strelu, ktorú nečakal ani brankár Cillessen. Musel ju zachytiť v poriadnom výskoku a zároveň si dávať pozor, aby loptu "nevložil" do brány. Cillessen to však s prehľadom všetko zvládol.
     
    80
    Striedanie v tíme Ajax Amsterdam: z ihriska odchádza Kishna, prichádza Andersen.
     
    78
    Saganowski sa dostal ku lopte vo vnútrozemí šestnástky, ešte sa otočil a prihrával späť dozadu, no nevyšlo to. Na mieste bol pripravený Van Rhijn.
     
    77
    Domáci futbalista Kucharczyk posielal približne z priestoru v okolí rohovej zástavky center do vnútra vápna. Tam sa však šance jeho spoluhráči nechopili, a tak Cillessen bezpečne odkopol ďaleko od svojej svätyne.
     
    76
    Kucharczyk sa dostal ku odrazenej lopte za šestnástku Ajaxu, neváhal ani na moment a okamžite vyslal projektil smerom na bránu. Hosťujúci Viergever však jednoznačne zblokoval strelu.
     
    75
    El Ghazi si spracoval loptu na pravej strane, rýchlo vyšprintoval a vypálil spoza šestnástky. Jeho strela nebola presná, preto Kuciak nemal žiadnu prácu.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 11. Milik, 13. Viergever, 43. Milik

    Karty:   18. Vrdoljak (LEG), 21. Guilherme (LEG), 24. Orlando Sá (LEG), 39. Źyro (LEG), 63. Rzezniczak (LEG)


    Légia Varšava: Kuciak – Broź, Rzezniczak, Dossa, Guilherme – Jodlowiec, Vrdoljak ("C") – Źyro, Maslowski, Kucharczyk – Orlando Sá
    Náhradníci: Malarz – Duda, Astiz, Bereszyński, Kosecki, H. Pinto, Saganowski

    Ajax Amsterdam: Cillessen – van Rhijn, Veltman, Viergever, Boilesen ("C") – Bazoer, Serero, Klaassen – El Ghazi, Mili, Kishna
    Náhradníci: Boer – Andersen, Moisander, Riedewald, Schöne, Sinkgraven, van der Hoorn

    Rozhodca: Fernández – Cabanero, R. Alonso