Gruzínsko – Poľsko 0:4 (kon.) | Nemecko – Gibraltar 4:0 (kon.) | Grécko – Faerské ostrovy 0:1 (kon.)
Maďarsko – Fínsko 1:0 (kon.) | Rumunsko – Sev. Írsko 2:0 (kon.) | Portugalsko – Arménsko 1:0 (kon.)
Srbsko – Dánsko 1:3 (kon.) | Škótsko – Írsko 1:0 (kon.)
koniec
Srbsko
1:3 (1:0)
Dánsko
Piatok 14.11.2014, 20:45 • Stadion Partizana • Kvalifikácia ME
Predzápasové kurzy
     
    88
    Striedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Thomas Kahlenberg, prichádza Rasmus Würtz.
     
    87
    Striedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Nicklas Bendtner, prichádza Simon Poulsen.
     
    87
    Striedajúci Lars Jacobsen potiahol za dres Tošiča a dánsky obranca dostáva za tento počin žlté napomenutie.
    BENDTNER - 1:3
     
    85
    Dánsko dalo gól!
    Na mäkkučký center z ľavej strany šestnástky si nabehol pred gólmana NICKLAS BENDTNER, ktorý sa sám proti Stojkovičovi presadil a strelou pomedzi nohy srbského brankára zvyšuje stav svojím druhým gólom v zápase už na 1:3.
     
    79
    Za postrčenie Zorana Tošiča dostal žltú kartu Michael Krohn-Dehli.
     
    79
    William Kwist nestíhal v šprintérskom súboji na Zorana Tošiča a autora jediného gólu Srbov tvrdo fauloval. Dánsky kapitán dostal za to žlté napomenutie.
     
    76
    Mali by to byť Srbi, kto bude dostávať súpera pod tlak, ale opak je pravdou. Po rýchlom brejku Dánov po pravej strane sa dostal k strele z hranice vápna Lasse Vibe, ktorý však svoj strelecký pokus namieril len do stredu brány, kde ho dokázal výborne vyraziť Stojkovič.
     
    74
    Dánsko malo ďalšiu stopercentnú šancu potom, čo sa dostal k strele opäť Bendtner, ktorého pokus však odkopával spred bránkovej čiary Branislav Ivanovič.
     
    71
    Striedanie v tíme Srbsko: z ihriska odchádza Dušan Tadič, prichádza Lazar Markovič.
     
    70
    Striedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Peter Ankersen, prichádza Lars Jacobsen.
     
    68
    V hlavičkovom súboji v strede pola sa faulu dopustil Stefan Mitrovič a Dáni zahrávali voľný kop. Krátko po ich útočnej snahe sa však hra znovu vrátila do stredu pola.Hosťom ale netrvalo dlho a dostali sa do útoku znovu, keď na dlhý center nabiehal do vápna Vibe, ktorý ale nedokzal zakončiť. Z ľavej strany pribehol do vápna Bendtner, ktorý vystreliť dokázal, lenže poslal svoju strelu vysoko nad brvno domácej brány.
     
    66
    Striedanie v tíme Srbsko: z ihriska odchádza Nemanja Gudelj, prichádza Aleksandar Mitrovič.
     
    65
    Po nenápadnej akcii Dánov sa opäť rozozvučala konštrukcia Stojkovičovej brány, keď svojou strelou z pravej strany spoza šestnástky trafil Peter Ankersen brvno srbskej svätyne.
    KJAER - 1:2
     
    62
    Dánsko dalo gól!
    A v priebehu dvoch minút Dánsko otáča zápas. Po Bendtnerovom vyrovnaní sa Severania znova presadzujú, keď si na dlhý center z ľavej strany najlepšie vyskočil na pravej strane vápna SIMON KJAER a hlavou poslal loptu do siete.
    BENDTNER - 1:1
     
    60
    Dánsko dalo gól!
    Eriksonovu strelu dokázal Stojkovič vyraziť pred seba, ale na dorážku NICKLASA BENDTNERA už srbský gólman nestačil a Dáni vyrovnávajú na 1:1.
     
    49
    Záložník Tottenhamu Christian Eriksen sa odhodlal k strele a svojím prízemným pokusom triafa tyčku Stojkovičovej svätyne!
     
    46
    Striedanie v tíme Srbsko: z ihriska odchádza Filip Duričič, prichádza Zdravko Kuzmanovič.
     
    45
    Michaela Krohn-Dehliho tvrdo atakoval odzadu Nemanja Gudelj a Dáni mali možnosť priameho kopu z ľavej strany z veľmi sľubnej pozície, ktorého exekútorom bol Christian Eriksen. Záložník anglického Tottenhamu však svoju šancu nevyužil a strelou z priameho kopu trafil len múr brániacich hráčov.
     
    8
    Srbi si prihrali až k vlastnému gólmanovi a následne zamierili do útoku, kde najskôr pekné nožničky vyskúšal v pokutovom území Zoran Tošič a následne sa snažil poslať odrazenú loptu do siete Nemanja Matič, lenže tesne minul.
    TOŠIČ - 1:0
     
    4
    Srbsko dalo gól!
    Jeden z domácich hráčov bol faulovaný na hranici šestnástky, ale Srbom bola ponechaná výhoda, ktorú dokonale využil ZORAN TOŠIČ. Hráč moskovského CSKA sa dostal k odrazenej lopte a nikým neatakovaný prízemnou strelou prekonal dánskeho gólmana, Kaspera Schmeichela.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 4. Tošič – 60. Bendtner, 62. Kjaer, 85. Bendtner

    Karty:   79. Kwist (DEN), 79. Krohn-Dehli (DEN), 87. Jacobsen (DEN)


    Srbsko: V. Stojković – D. Tošić, B. Ivanović (C), M. Biševac, S. Mitrović, N. Matić, D. Tadić, Z. Tošić, N. Gudelj, F. Đuričić, D. Lazović
    Náhradníci: N. Maksimović, R. Petrović, F. Đorđević, P. Rajković, N. Tomović, M. Jojić, A. Mitrović, L. Marković, Z. Kuzmanović, Ž. Brkić, A. Rukavina

    Dánsko: K. Schmeichel – S. Kjær, A. Bjelland, P. Ankersen, N. Boilesen, T. Kahlenberg, M. Krohn-Dehli, W. Kvist (C), C. Eriksen, L. Vibe, N. Bendtner
    Náhradníci: R. Würtz, S. Andersen, P. Højbjerg, J. Lössl, K. Hansen, L. Jacobsen, M. Rasmussen, N. Thomsen, S. Poulsen, U. Bech, Y. Yurary

    Rozhodca: C.Çakιr – B.Duran, T.Ongun