Gruzínsko – Poľsko 0:4 (kon.) | Nemecko – Gibraltar 4:0 (kon.) | Grécko – Faerské ostrovy 0:1 (kon.)
Maďarsko – Fínsko 1:0 (kon.) | Rumunsko – Sev. Írsko 2:0 (kon.) | Portugalsko – Arménsko 1:0 (kon.)
Srbsko – Dánsko 1:3 (kon.) | Škótsko – Írsko 1:0 (kon.)
koniec
Srbsko
1:3 (1:0)
Dánsko
Piatok 14.11.2014, 20:45 • Stadion Partizana • Kvalifikácia ME
Predzápasové kurzy
     
    Srbsko vyhrávalo po prvom polčase nad Dánmi 1:0, ale na výhru to domácim nestačilo. Dáni už v 49.minúte ukázali, že to s vyrovnaním myslia vážne, keď Eriksen nastrelil tyčku domácej brány. V 60.minúte sa po prvýkrát v dnešnom stretnutí presadil Nicklas Bendtner, ktorý sa dostal k odrazenej lopte a pohodlne strelou do odkrytej brány vyrovnal,. O dve minúty neskôr po gólovej hlavičke obrancu Simona Kjaera už Dáni viedli 1:2 a v 65.minúte už mohlo byť 1:3, ale Ankersen mieril len do brvna. Po zvyšok zápasu už boli Dáni pánmi na ihrisku, vytvorili si niekoľko sľubných šancí a v 85.minúte definitívne rozhodol o ich výhre svojím druhým gólom v zápase Bendtner.

    S konštatovaním, že Srbsko na vlastnej pôde pred prázdnymi tribúnami podľahlo Dánsku 1:3, sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok piatkového večera. (22:51:03)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Videli sme rohový kop Srbska a následne si domáci túto štandardnú situáciu zopakovali, ale ani po jednom centri od rohovej zástavky sa nedostali k vážnejšiemu ohrozeniu brány Dánov.
     
    90+2
    Center z ľavej strany od domáceho hráča sa do vápna hostí nedostal, pretože loptu odvrátil hlavou jeden z dánskych zadákov.
     
    90+1
    Druhý polčas sa nadstavuje o tri minúty.
     
    90
    Hrá sa posledná minúta riadnej hracej doby druhého polčasu a stále sú to Dáni, kto kombinuje na obrannej polovici súpera.
     
    88
    Striedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Thomas Kahlenberg, prichádza Rasmus Würtz.
     
    87
    Striedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Nicklas Bendtner, prichádza Simon Poulsen.
     
    87
    Striedajúci Lars Jacobsen potiahol za dres Tošiča a dánsky obranca dostáva za tento počin žlté napomenutie.
    BENDTNER - 1:3
     
    85
    Dánsko dalo gól!
    Na mäkkučký center z ľavej strany šestnástky si nabehol pred gólmana NICKLAS BENDTNER, ktorý sa sám proti Stojkovičovi presadil a strelou pomedzi nohy srbského brankára zvyšuje stav svojím druhým gólom v zápase už na 1:3.
     
    84
    Markovič si nabehol rped Schmeichela na pekný lob od spoluhráča spoza šestnástky, ale napokon sa nedostal k zakončeniu. Škoda pore Srbov, že nedokážu byť v koncovke dôraznejší.
     
    82
    Tohtosezónna posila anglického Liverpoolu, Lazar Markovič, sa dostal k centru z ľavej strany, ale jeho pokus bol odvrátený do bezpečia jedným z dánskych bekov.
     
    80
    K strele spoza vápna sa po dlhšej kombinácii domácich dostal striedajúci Aleksandar Mitrovič, ktorý ale poslal svoj pokus tesne vedľa. Zápas sa prehupol do svojej poslednej desaťminútovky a Srbsko musí v ofenzíve zabrať, ak chce zvrátiť momentálny výsledok.
     
    79
    Za postrčenie Zorana Tošiča dostal žltú kartu Michael Krohn-Dehli.
     
    79
    William Kwist nestíhal v šprintérskom súboji na Zorana Tošiča a autora jediného gólu Srbov tvrdo fauloval. Dánsky kapitán dostal za to žlté napomenutie.
     
    77
    A Dánsko sa pokúšalo znova o rýchly prechod do streleckej pozície, ale tentokrát ich zastavuje postavenie mimo hru.
     
    76
    Mali by to byť Srbi, kto bude dostávať súpera pod tlak, ale opak je pravdou. Po rýchlom brejku Dánov po pravej strane sa dostal k strele z hranice vápna Lasse Vibe, ktorý však svoj strelecký pokus namieril len do stredu brány, kde ho dokázal výborne vyraziť Stojkovič.
     
    74
    Dánsko malo ďalšiu stopercentnú šancu potom, čo sa dostal k strele opäť Bendtner, ktorého pokus však odkopával spred bránkovej čiary Branislav Ivanovič.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 4. Tošič – 60. Bendtner, 62. Kjaer, 85. Bendtner

    Karty:   79. Kwist (DEN), 79. Krohn-Dehli (DEN), 87. Jacobsen (DEN)


    Srbsko: V. Stojković – D. Tošić, B. Ivanović (C), M. Biševac, S. Mitrović, N. Matić, D. Tadić, Z. Tošić, N. Gudelj, F. Đuričić, D. Lazović
    Náhradníci: N. Maksimović, R. Petrović, F. Đorđević, P. Rajković, N. Tomović, M. Jojić, A. Mitrović, L. Marković, Z. Kuzmanović, Ž. Brkić, A. Rukavina

    Dánsko: K. Schmeichel – S. Kjær, A. Bjelland, P. Ankersen, N. Boilesen, T. Kahlenberg, M. Krohn-Dehli, W. Kvist (C), C. Eriksen, L. Vibe, N. Bendtner
    Náhradníci: R. Würtz, S. Andersen, P. Højbjerg, J. Lössl, K. Hansen, L. Jacobsen, M. Rasmussen, N. Thomsen, S. Poulsen, U. Bech, Y. Yurary

    Rozhodca: C.Çakιr – B.Duran, T.Ongun