Gruzínsko – Poľsko 0:4 (kon.) | Nemecko – Gibraltar 4:0 (kon.) | Grécko – Faerské ostrovy 0:1 (kon.)
Maďarsko – Fínsko 1:0 (kon.) | Rumunsko – Sev. Írsko 2:0 (kon.) | Portugalsko – Arménsko 1:0 (kon.)
Srbsko – Dánsko 1:3 (kon.) | Škótsko – Írsko 1:0 (kon.)
koniec
Srbsko
1:3 (1:0)
Dánsko
Piatok 14.11.2014, 20:45 • Stadion Partizana • Kvalifikácia ME
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    -14
    Úvodné zostavy:

    Srbsko: V. Stojković – D. Tošić, B. Ivanović (C), M. Biševac, S. Mitrović, N. Matić, D. Tadić, Z. Tošić, N. Gudelj, F. Đuričić, D. Lazović
    Náhradníci: N. Maksimović, R. Petrović, F. Đorđević, P. Rajković, N. Tomović, M. Jojić, A. Mitrović, L. Marković, Z. Kuzmanović, Ž. Brkić, A. Rukavina

    Dánsko: K. Schmeichel – S. Kjær, A. Bjelland, P. Ankersen, N. Boilesen, T. Kahlenberg, M. Krohn-Dehli, W. Kvist (C), C. Eriksen, L. Vibe, N. Bendtner
    Náhradníci: R. Würtz, S. Andersen, P. Højbjerg, J. Lössl, K. Hansen, L. Jacobsen, M. Rasmussen, N. Thomsen, S. Poulsen, U. Bech, Y. Yurary

    Rozhodca: C.Çakιr – B.Duran, T.Ongun.
     
    -3
    Štadiómom práve zazneli štátne hymny oboch štátov, zápas sa onedlho začne.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    O úvodné rozohratie sa postarali Dáni a hneď v úvode sme videli faul na domáceho Dušana Tadiča, hráča Southamptonu, ktorý bol faulovaný Lassem Vibem. Následkom tohto faulu zahrávali domáci priamy kop z ľavej strany, ale po ňom dokázali Dáni odvrátiť loptu do bezpečia.
     
    4
    Srbsko dalo gól!
    Jeden z domácich hráčov bol faulovaný na hranici šestnástky, ale Srbom bola ponechaná výhoda, ktorú dokonale využil ZORAN TOŠIČ. Hráč moskovského CSKA sa dostal k odrazenej lopte a nikým neatakovaný prízemnou strelou prekonal dánskeho gólmana, Kaspera Schmeichela.
    TOŠIČ - 1:0
     
    6
    O gólovú odpoveď sa pokúšali hostia po pravom krídle, ale nedokázali sa presadiť. Spoza postrannej čiary vrátil loptu do hry srbský bek Duško Tošič.
     
    8
    Srbi si prihrali až k vlastnému gólmanovi a následne zamierili do útoku, kde najskôr pekné nožničky vyskúšal v pokutovom území Zoran Tošič a následne sa snažil poslať odrazenú loptu do siete Nemanja Matič, lenže tesne minul.
     
    10
    Dáni kombinujú v oblasti stredového kruhu a skúšali odcentrovať na pravú stranu, ale tam sa k lopte dostal srbský gólman Vladimir Stojkovič. Po úvodných desiatich minútach možno skonštatovať, že zatiaľ sú jednoznačne lepším tímom domáci reprezentanti Srbska.
     
    12
    Hostia to znova skúšali centrom z pravej strany do vápna Srbov, ale tam bol pozorný zadák londýnskej Chelsea, Branislav Ivanovič, ktorý odvrátil loptu do bezpečia. Krátko potom sa v strede pola dopustil faulu na Lazoviča Simon Kjaer.
     
    14
    Center Dánov na ľavé krídlo bol odvrátaný a podobne tak dopadol i rýchly protiútok Srbov na druhej strane ihriska. Krátko potom to Srbi skúšali znovu a zdalo sa, že sa dostanú do prečíslenia, ale napokon si sami pribrzdili svoju akciu nepresným pasom na ľavú stranu.
     
    16
    Center do vápna Dánov bol odvrátený a následne sa domáci v strede pola dopustili faulu na Michaela Krohn- Dehliho, lenže po voľnom kope sa Dáni nedokázali dostať na dostrel Stojkovičovej brány. Je za nami štvrťhodina hry a Srbsko vyhráva nad Dánskom pred prázdnymi tribúnami, 1:0.
     
    17
    Christian Eriksen pekne zakombinoval so spoluhráčom pri ľavej postrannej čiare a následne sa snažil centrovať pred srbskú bránu, ale záložník Tottenhamu nenašiel nikoho zo spoluhráčov.
     
    19
    Po Kahlenbergovej akcii sa dostal k lopte na ľavej strane vápna Nicklas Bendtner, ktorý bol v ostrom uhle a navyše netrafil loptu ideálne, takže z tejto šance Dánov nebude nič iné ako odkop od Stojkovičovej svätyne.
     
    20
    Tadič to prehnal s ofenzívnou snahou na polovici Dánov a tí sa tak dostanú k lopte po faule hráča Southamptonu.
     
    22
    Eriksen dostal dobrý pas na ľavé krídlo a keby sa mu podarilo zbaviť sa beka, mohol sa rútiť sám na Stojkoviča, ale Branislav Ivanovič bol proti a odstavil dánskeho záložníka od lopty.
     
    23
    Dánska séria prihrávok sa skončila ďalekonosným centrom z pravej strany, po ktorom si vzal loptu do náruče bez problémov Stojkovič a vhodením lopty medzi srbských bekov ju vrátil do hry.
     
    24
    Nicklas Bendtner sa chcel presadiť na ľavej strane vápna pomedzi dvoch srbských bekov, čo sa mu však nepodarilo. Dáni avizovali, že Bendtner bol faulovaným Tošičom, ale arbiter penaltu nepískal.
     
    26
    Danko Lazovič ostal ležať na trávniku a musel sa zveriť do opatery lekárov. Napokon sa však zdá, že hráč Partizanu Belehrad bude môcť v dnešnom stretnutí pokračovať.
     
    29
    V strede pola sa oba celky dopustili nepresností, následne však centroval do vápna Ivanovič, ale jeho center zblokoval dánsky zadák. Lopta sa ale dostala na ľavé krídlo k jednému zo Srbov, ktorý ju prudkým centrom posielal do vápna, ale tam opäť dokázala dánska defenzíva odvrátiť nebezpečenstvo. Na druhej strane sa ale po spolupráci Eriksena s Bendtnerom dostal k strele z ľavej strany vápna Lasse Vibe, ktorý vyslal pekný prízemný pokus na domácu bránu. Srbský gólman Stojkovič, ale končekmi prstov loptu vyrazil na roh a po ňom sa hra sťahovala do stredu pola.
     
    30
    Na valstnej obrannej polovici bol Stephan Mitrovič faulovaný Bendtnerom a Srbsko malo možnsoť voľného kopu, ktorý zahrával gólman Stojkovič. Je za nami polhodinka hry.
     
    32
    Thomas Kahlenberg vysúval na pravom krídle prihrávkou do behu Vibeho, ktorý ale spadol v šprinbtérskom súboji s Nemanja Vidičom. Dáni protestujú, ale faul sa nepíska.

     
    34
    Srbi skúšali kombináciu na jeden dotyk po ľavej strane útočnej polovice, ale stratili loptu. Dáni sa takisto po ľavej strane pokúsili o rýchly protiútok, ale ten včas zastavil hráč londýnskej Chelsea, Nemanja Matič.
     
    35
    Lasse Vibe dostal prihrávku na krátko od kapitána Dánov, Williama Kwista, a pokúšal sa odcentrovať do vápna. Jeho pokus bol pekný, ale nikoho zo spoluhráčov nenašiel.
     
    36
    Po nepresnostiach na oboch stranách v strede pola sa lopta dostala až ku Stojkovičovi a srbský gólman, momentálne pôsobiaci v Maccabi Haifa, poslal loptu prudkým odkopom späť do stredu pola.
     
    38
    Akcia Dánov bola v oblasti stredového kruhu pribrdzená, ale nie zastavená a dopredu sa predieral Kahlenberg, ktorý našiel na pravej strane Krohn-Dehliho, lenže následne sa Dáni sami vytlačili až na vlastnú polovicu. Tam sa k lopte dostal Matič, ale nepresadil a rýchlo o ňu znova prišiel.
     
    40
    Lopta sa po malej domov dostala až ku brankárovi Dánov, Kasperovi Schmeichelovi,. ktorý ju ale neodkopával do stredu pola a zahrával na krátko. Dáni sa však svojími krátkymi prízemnými pasmi nedokázali dostať na dostrel súperovej brány. Prvý polčas sa prehupol do svojej poslednej päťminútovky a na vlastnej polovici bol faulovaný Srb Matič.
     
    42
    Kahlenberg sa ocitol v dobrej streleckej pozícii, ale strela skúseného záložníka skončila len na Ivanovičovi, ktorý odkopával loptu do bezpečia. Krátko potom fauloval Bendtner Matiča na obrannej polovici Srbska.
     
    43
    Na dlhý center do behu si nabiehal pred Stojkoviča Nicklas Bendtner, ktorý sa ale nedokázal dostať k zakončeniu, pretože veľmi razantne po lopte vyštartoval Vladimir Stojkovič, ktorý ju v sklze dokázal prudko odkopnúť do stredu ihriska.
     
    45
    Michaela Krohn-Dehliho tvrdo atakoval odzadu Nemanja Gudelj a Dáni mali možnosť priameho kopu z ľavej strany z veľmi sľubnej pozície, ktorého exekútorom bol Christian Eriksen. Záložník anglického Tottenhamu však svoju šancu nevyužil a strelou z priameho kopu trafil len múr brániacich hráčov.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme videli vyrovnaný futbal s viacerými náznakmi šancí na oboch stranách. V prvej polovici polčasu boli lepším tímom domáci Srbi, ale s pribúdajúcim časom sa viac darilo hosťujúcim Dánom. V prvom polčase sme videli len jeden gól a to v 4.minúte, keď sa presadil prízemnou strelou Zoran Tošič.

    Po prvom polčase Srbsko vyhráva na domácej pôde nad Dánskom 1:0, ale ešte nie je nič rozhodnuté a nás čaká aj druhý polčas, ktorý sa začne približne 21:50.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Srbsko: z ihriska odchádza Filip Duričič, prichádza Zdravko Kuzmanovič.
     
    47
    V úvode druhého dejstva sa ani jeden z celkov nevedel dostať zo stredu pola. Keď sa o to pokúšali Dáni, tak Stojkovič si vzal loptu do náruče pred nabiehajúcim Bendtnerom.
     
    49
    Záložník Tottenhamu Christian Eriksen sa odhodlal k strele a svojím prízemným pokusom triafa tyčku Stojkovičovej svätyne!
     
    52
    Opsravedlňujem sa za menší technický výpadok. Zápas pokračuje za nezmeneného stavu, 1:0 pre Srbsko. V útoku boli Dáni, ale krížny pas na Bendtnera skončil len v Stojkovičovom náručí.
     
    54
    Tempo zápasu je oproti prvému polčasu slabšie, vidíme viac nepresností a tak trošku sa mi zdá, že sa domáci uspokojili s jednogólovým vedením, čo sa im ale môže ľahko vypomstiť.
     
    56
    V strede pola sa faulu dopustili oba celky a takisto sa oba celky dostali do náznaku šance, ale bez priameho streleckého pokusu. Najskôr z pravého krídla centroval do vápna Dánov Ivanovič, ale jeho pokus bol odvrátený Kjaerom a krátko potom vysúval spoluhráča do brejku na pravej strane vápna Bendtner, ale jeho snaha bola zastavená Matičon.
     
    57
    K strele spoza šestnástky sa dostal dánsky útočník Nicklas Bendtner, ale jeho strela z ľavej strany minula konštrukciu domácej brány.
     
    60
    Dánsko dalo gól!
    Eriksonovu strelu dokázal Stojkovič vyraziť pred seba, ale na dorážku NICKLASA BENDTNERA už srbský gólman nestačil a Dáni vyrovnávajú na 1:1.
    BENDTNER - 1:1
     
    62
    Dánsko dalo gól!
    A v priebehu dvoch minút Dánsko otáča zápas. Po Bendtnerovom vyrovnaní sa Severania znova presadzujú, keď si na dlhý center z ľavej strany najlepšie vyskočil na pravej strane vápna SIMON KJAER a hlavou poslal loptu do siete.
    KJAER - 1:2
     
    65
    Po nenápadnej akcii Dánov sa opäť rozozvučala konštrukcia Stojkovičovej brány, keď svojou strelou z pravej strany spoza šestnástky trafil Peter Ankersen brvno srbskej svätyne.
     
    66
    Striedanie v tíme Srbsko: z ihriska odchádza Nemanja Gudelj, prichádza Aleksandar Mitrovič.
     
    68
    V hlavičkovom súboji v strede pola sa faulu dopustil Stefan Mitrovič a Dáni zahrávali voľný kop. Krátko po ich útočnej snahe sa však hra znovu vrátila do stredu pola.Hosťom ale netrvalo dlho a dostali sa do útoku znovu, keď na dlhý center nabiehal do vápna Vibe, ktorý ale nedokzal zakončiť. Z ľavej strany pribehol do vápna Bendtner, ktorý vystreliť dokázal, lenže poslal svoju strelu vysoko nad brvno domácej brány.
     
    70
    Striedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Peter Ankersen, prichádza Lars Jacobsen.
     
    71
    Striedanie v tíme Srbsko: z ihriska odchádza Dušan Tadič, prichádza Lazar Markovič.
     
    74
    Dánsko malo ďalšiu stopercentnú šancu potom, čo sa dostal k strele opäť Bendtner, ktorého pokus však odkopával spred bránkovej čiary Branislav Ivanovič.
     
    76
    Mali by to byť Srbi, kto bude dostávať súpera pod tlak, ale opak je pravdou. Po rýchlom brejku Dánov po pravej strane sa dostal k strele z hranice vápna Lasse Vibe, ktorý však svoj strelecký pokus namieril len do stredu brány, kde ho dokázal výborne vyraziť Stojkovič.
     
    77
    A Dánsko sa pokúšalo znova o rýchly prechod do streleckej pozície, ale tentokrát ich zastavuje postavenie mimo hru.
     
    79
    William Kwist nestíhal v šprintérskom súboji na Zorana Tošiča a autora jediného gólu Srbov tvrdo fauloval. Dánsky kapitán dostal za to žlté napomenutie.
     
    79
    Za postrčenie Zorana Tošiča dostal žltú kartu Michael Krohn-Dehli.
     
    80
    K strele spoza vápna sa po dlhšej kombinácii domácich dostal striedajúci Aleksandar Mitrovič, ktorý ale poslal svoj pokus tesne vedľa. Zápas sa prehupol do svojej poslednej desaťminútovky a Srbsko musí v ofenzíve zabrať, ak chce zvrátiť momentálny výsledok.
     
    82
    Tohtosezónna posila anglického Liverpoolu, Lazar Markovič, sa dostal k centru z ľavej strany, ale jeho pokus bol odvrátený do bezpečia jedným z dánskych bekov.
     
    84
    Markovič si nabehol rped Schmeichela na pekný lob od spoluhráča spoza šestnástky, ale napokon sa nedostal k zakončeniu. Škoda pore Srbov, že nedokážu byť v koncovke dôraznejší.
     
    85
    Dánsko dalo gól!
    Na mäkkučký center z ľavej strany šestnástky si nabehol pred gólmana NICKLAS BENDTNER, ktorý sa sám proti Stojkovičovi presadil a strelou pomedzi nohy srbského brankára zvyšuje stav svojím druhým gólom v zápase už na 1:3.
    BENDTNER - 1:3
     
    87
    Striedajúci Lars Jacobsen potiahol za dres Tošiča a dánsky obranca dostáva za tento počin žlté napomenutie.
     
    87
    Striedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Nicklas Bendtner, prichádza Simon Poulsen.
     
    88
    Striedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Thomas Kahlenberg, prichádza Rasmus Würtz.
     
    90
    Hrá sa posledná minúta riadnej hracej doby druhého polčasu a stále sú to Dáni, kto kombinuje na obrannej polovici súpera.
     
    90+1
    Druhý polčas sa nadstavuje o tri minúty.
     
    90+2
    Center z ľavej strany od domáceho hráča sa do vápna hostí nedostal, pretože loptu odvrátil hlavou jeden z dánskych zadákov.
     
    90+3
    Videli sme rohový kop Srbska a následne si domáci túto štandardnú situáciu zopakovali, ale ani po jednom centri od rohovej zástavky sa nedostali k vážnejšiemu ohrozeniu brány Dánov.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Srbsko vyhrávalo po prvom polčase nad Dánmi 1:0, ale na výhru to domácim nestačilo. Dáni už v 49.minúte ukázali, že to s vyrovnaním myslia vážne, keď Eriksen nastrelil tyčku domácej brány. V 60.minúte sa po prvýkrát v dnešnom stretnutí presadil Nicklas Bendtner, ktorý sa dostal k odrazenej lopte a pohodlne strelou do odkrytej brány vyrovnal,. O dve minúty neskôr po gólovej hlavičke obrancu Simona Kjaera už Dáni viedli 1:2 a v 65.minúte už mohlo byť 1:3, ale Ankersen mieril len do brvna. Po zvyšok zápasu už boli Dáni pánmi na ihrisku, vytvorili si niekoľko sľubných šancí a v 85.minúte definitívne rozhodol o ich výhre svojím druhým gólom v zápase Bendtner.

    S konštatovaním, že Srbsko na vlastnej pôde pred prázdnymi tribúnami podľahlo Dánsku 1:3, sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok piatkového večera. (22:51:03)

    Tomáš Pajerský

    Góly: 4. Tošič – 60. Bendtner, 62. Kjaer, 85. Bendtner

    Karty:   79. Kwist (DEN), 79. Krohn-Dehli (DEN), 87. Jacobsen (DEN)


    Srbsko: V. Stojković – D. Tošić, B. Ivanović (C), M. Biševac, S. Mitrović, N. Matić, D. Tadić, Z. Tošić, N. Gudelj, F. Đuričić, D. Lazović
    Náhradníci: N. Maksimović, R. Petrović, F. Đorđević, P. Rajković, N. Tomović, M. Jojić, A. Mitrović, L. Marković, Z. Kuzmanović, Ž. Brkić, A. Rukavina

    Dánsko: K. Schmeichel – S. Kjær, A. Bjelland, P. Ankersen, N. Boilesen, T. Kahlenberg, M. Krohn-Dehli, W. Kvist (C), C. Eriksen, L. Vibe, N. Bendtner
    Náhradníci: R. Würtz, S. Andersen, P. Højbjerg, J. Lössl, K. Hansen, L. Jacobsen, M. Rasmussen, N. Thomsen, S. Poulsen, U. Bech, Y. Yurary

    Rozhodca: C.Çakιr – B.Duran, T.Ongun