Česko – Švédsko 3:4 (0:2 po s.n.) | Rusko – Fínsko 2:6 (kon.)
po s.n. (0:2)
Česko
3:4 (0:0, 3:3, 0:0 - 0:0)
Švédsko
cz Sobota 08.11.2014, 11:00 • Hartwall Arena, Helsinky • Euro Hockey Tour
Predzápasové kurzy
Partner:
    KLASEN - 3:4
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Švédsko.

    Rozhodující penaltu proměnil LINUS KLASEN.
    PETTERSON - 3:3
     
    39:46
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    To je obrovská škoda. Ztráta koncetrace, jinak se to vysvětlit nedá. ANDRÉ PETERSSON tečoval střílený pas Klasena, překonal Hrubce a vyrovnal na 3:3. Asistence: Linus Klasen, Johan Fransson.
    SMOLEŇÁK - 3:2
     
    39:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ano, otáčíme stav a misky vah se převážily na naší stranu! Kapitán RADEK SMOLEŇÁK v mezikruží natáhl ke střele, která si našla cestu do branky. Bez asistence.
    ZÁMORSKÝ - 2:2
     
    34:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! Využitá přesilovka. PETR ZÁMORSKÝ vypálil od modré a puk se zastavil až o síťku v Nilssonově svatyni! Švédský brankář nemohl nic vidět, dobrou práci odvedli clonící hráči na hranici jeho brankoviště. Asistence: Vladimír Svačina
    FILIPPI - 1:2
     
    22:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tomu se říká blesková odpověď! TOMÁŠ FILIPPI si obhodil Burströma a spektakulární ranou vymetl pavučinky v horním růžku Nilssonovy klece! Asistence: Tomáš Kubalík.
    ERICSSON - 0:2
     
    21:39
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    To je k neuvěření! JIMMIE ERICSSON během jednoho střídání přidává i druhou branku Tre Kronor. Tentokrát mu střela příliš nesedla, přesto si našla cestu až do sítě. Asistence: Marcus Paulsson.
    ERICSSON - 0:1
     
    21:17
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    To je škoda. Adam Polášek zaváhal v obranném pásmu a dovolil JIMMIEMU ERICSSONOVI, aby se dostal až před Hrubce, kde zkušený forvard nezaváhal. Asistence: Patrik Hersley.

    Vojtěch Balon

    Góly a asistencie: 23. Filippi (Kubalík), 35. Zámorský (Svačina), 40. Smoleňák – 22. Ericsson (Hersley), 22. Ericsson (Paulsson), 40. Petterson (Klasen, Fransson), rozh. náj. Klasen

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Engqvist (SWE)
    0:0   Smoleňák (CZE)
    2. séria:
    0:1   Klasen (SWE)
    0:1   Svačina (CZE)
    3. séria:
    0:2   Petterson (SWE)


    Česko: Hrubec (Francouz) – Zámorský, Polášek, Mozík, Doudera, Krejčík, Vitásek, Kempný, Pláněk – Pohl, Roman, Svačina – Valský, Zohorna "A", Holík – Radil, Birner "A", Smoleňák "C" – Kubalík, Filippi, Simon. Trenér: Vladimír Růžička.
    Švédsko: Nilsson (Karlsson) – Fransson, Hersley, Rahimi, Burström, Urbom, Lundgren, Andersen – Danielsson "A", Lundqvist "C", Thuresson – Klasen, Wandell, Petterson – Ridderwall, Engqvist, Brithen – Janmark-Nylen, Ericsson "A", Paulsson – Axelsson, Ullström. Trenér: Pär Mårts.

    Rozhodca: Kautokari, Rantala – Pesonen, Sormunen (všichni Finsko)

    Diváci: 2994