Jugra Chanty-Mansijsk – Čerepovec 3:1 (kon.) | Čeljabinsk – Novgorod 3:2 (kon.) | Togliatti – Viťaz 4:5 (kon.)
Kazaň – CSKA Moskva 2:3 (0:2 po s.n.)
koniec
Lada Togliatti
4:5 (2:3, 1:0, 1:2)
Viťaz Moskovská oblasť
Sobota 08.11.2014, 14:00 • Lada Aréna, Togliatti • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri ďalšom zápase Kontinentálnej hokejovej ligy, v ktorom sa od 14:00 SEČ predstavia na ľade Lada Aréna hráči domáceho celku Lada Togliatti a hostia z klubu Viťaz Podolsk.

    Domáci celok Lada Togliatti sa po 25 odohraných ligových zápasoch nachádza na nepriaznivej trinástej priečke východnej konferencie so ziskom 21 bodov a gólovým skóre 47:69 za 8 výhier (2 pp. a 2 po s.n.) a 17 prehier (1 pp.). Pred Ladou momentálne sídli Amur Chabarovsk s náskokom jedného bodu a za Ladou Neftechimik Nižnekamsk so stratou jedného bodu.
    Hokejisti domáceho celku Lada Togliatti ťahajú v KHL už päťzápasovú šnúru prehier bez zisku akéhokoľvek bodu. V posledných troch zápasoch Lada najskôr prehrala na pôde Avangardu Omsk 0:1, následne na pôde Salavatu Julajev Ufa 2:3 a do tretice na domácom ľade podľahli celku HC Soči 1:3.

    Hosťujúci tím Viťaz Podolsk je na tom o čosi lepšie, keďže po 23 odohraných ligových zápasoch sídli na priebežnej ôsmej priečke západnej konferencie so ziskom 35 bodov a gólovým skóre 66:74 za 12 výhier (2 po s.n.) a 11 prehier (1 pp.). Pred Viťazom momentálne s náskokom troch bodov sídli Lokomotiv Jaroslavľ a za Viťazom so stratou jedného bodu Atlant Mytišči.
    Hráči Viťazu Podolsk dokázali v posledných troch zápasoch získať šesť bodov za dve výhry v riadnom hracom čase. Najskôr podľahol na domácom ľade petrohradského SKA 4:6, no následne si reputáciu napravil po domácej výhre 4:2 nad Dinamom Riga a výhre v Nižnekamsku výsledkom 3:2.

    Podarí sa domácej Lade prerušiť naozaj nepriaznivú zápasovú bilanciu?
     
    Úvodné zostavy:

    Lada Togliatti: Glass (Ježov) – Barancev, Hunkes, Vorobjov, Stulov, Šulakov, Ogurcov, Romanov – Černikov, Petrov, Golubev – Nikitenko, Valujskij, Bočarov – Shenfeld, Belousov, Zaťovič – A. Strelcov, V. Strelcov, Fedorov – Šarov

    Viťaz Podolsk: Sateri (Lisutin) – Porseland, Grebeškov, Semenov, Klimontov, Selezňov, Golovkov, Vyglazov, Šitikov – Cyganov, Horák, Kempe – Kučerjavenko, Afinogenov, Makejev – Soloduchin, Kousal, Koroľov – Švec-Rogovoi, Kudreman, Jakubov

    Rozhodca: Sergej Kulakov, Ronn Jyri – Dmitrij Sivov, Sergei Šeljanin.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:47
    Hosťujúci hokejisti sa dostali k puku po vyhratom vhadzovaní v strednom pásme, následne sa k zakončeniu od modrej dostal Porseland, no napokon nedokázal trafiť priestor Sateriho svätyne.
     
    01:22
    Hostia sa ihneď usadili pred bránou domácej Lady, no pozorná defenzíva tohto nováčika KHL je v úvodných minútach tohto zápasu naozaj pozorná.
     
    02:36
    Ogurcov pálil z centrálnej časti, no jeho hokejka sa pri tejto strele zlomila a puk smeroval len poriadne vedľa hosťujúcej brány.
     
    03:39
    Viťaz Podolsk dal gól!
    Hostia sa po ofenzívnej aktivite dostávajú do vedenia! Pred bránou gólmana Glassa sa najlepšie zorientoval ROMAN HORÁK, ktorý svoju strelu premenil na gól. Asistencie si pripisujú hráči Dmitrij Cyganov a Mario Kempe.
    Roman HORÁK - 0:1
     
    04:14
    Z medzikružia to opäť skúšal Horák, no jeho projektil napokon skončil zblokovaný len na zadnom mantineli.
     
    05:22
    Hostia pridávajú na ofenzívnej aktivite a snažia sa vsietiť ďalší gól. Defenzíva domácej Lady pôsobí poriadne nervóznym dojmom.
     
    06:24
    Nebezpečenstvo hosťujúceho útoku napokon domáci obrancovia zneškodnili a puk poslali cez všetky čiary až ku gólmanovi Saterimu.
     
    07:33
    Domáci hokejisti sa dostali do prečíslenia dvoch na jedného, no napokon domáci Petrov nedokázal trafiť bránu hostí.
     
    08:36
    Togliatti dáva gól!
    Je vyrovnané! Hostia bojovali o puk pred vlastnou bránou, no napokon ho nedokázali získať. Domáci MARTIN ZAŤOVIČ bol pri puku najskôr a strelou z prvej prekonal gólmana Sateriho. Bez asistencií.
    Martin ZAŤOVIČ - 1:1
     
    09:43
    Togliatti dáva gól!
    Domáci dokázali po krátkej chvíli otočiť gólový účet zápasu vo svoj prospech! Po peknej prihrávke od Baranceva pálil ALEXANDER ČERNIKOV, ktorý bez problémov prekonal gólmana Sateriho. Asistenciu si pripisuje Denis Barancev.
    Alexandr ČERNIKOV - 2:1
     
    10:47
    Hostia sa dostali do prečíslenia dvoch na jedného, no tvrdú strelu z pravej strany od Soloduchina napokon gólman Glass zachytil vo svojom náručí.
     
    11:24
    Domáci hokejisti majú puk vo svojej moci a snažia sa niečo zaujímavé vymyslieť, no zatiaľ sa im v tom veľmi nedarí.
     
    12:15
    Domáca Lada sa s pukom usadila pred bránou hostí, kde intenzívne kombinuje. Zatiaľ sa však hosťujúci obrancovia bránia dobre.
     
    13:48
    Viťaz Podolsk dal gól!
    V dnešnom zápase je gólový účet ako na hojdačke. Hostia sa zásluhou DENISA GREBEŠKOVA, ktorý pálil z medzikružia dotiahli na domáci celok a vyrovnali na 2:2. Bez asistencií.
    Denis GREBEŠKOV - 2:2
     
    14:20
    Domáci celok je opäť pri puku v útočnom pásme, kde si puk sympaticky kombinuje zo strany na stranu.
     
    15:38
    Porseland opäť tvrdo pálil spoza kruhov, no gólman Glass bol aj tentokrát v strehu a puk zachytil vo svojej lapačke.
     
    16:36
    Puk sa presúva zo strany na stranu, oba tímy sa snažia pred prvou prestávkou dostať do vedenia, a tak na ľade Lada Arény vidíme naozaj tuhý boj o každý puk.
     
    17:17
    Hostia si zahrajú v početnej výhode. Domáci Fedorov obdržal dve minúty za podrazenie a desaťminútový osobný trest za nešportové správanie.
     
    18:00
    Domáci Ogucov potiahol puk do útočného pásma, no jeho prízemná strela bola napokon len veľmi nepresná.
     
    19:20
    Domáci hokejisti hrajú už v plnom počte a dokázali sa v oslabení proti Viťazu Podolsk ubrániť.
     
    19:55
    Viťaz Podolsk dal gól!
    5 sekúnd pred koncom prvej tretiny napokon hostia dokázali udrieť opäť a podruhýkrát v dnešnom stretnutí sa dostávajú do vedenia! NIKITA VYGLAZOV vyviezol puk až k domácej bráne a dôrazným zakončením prekonáva gólmana Glassa. Bez asistencií.
    Nikita VYGLAZOV - 2:3
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu priniesla až päť gólov a vedenie sa menilo ako na hojdačke. Najskôr sa hostia dostali do vedenia po góle Horáka v 4. minúte, následne však domáci otočili na 2:1 po góloch Zaťoviča a Černikov, hostia nenechali na seba dlho čakať a gólmi Grebeškova a Vyglazova 5 sekúnd pred koncom prvej tretiny stiahli vedenie na svoju stranu.(

    Podarí sa domácim hokejistom pozviechať po nepríjemnom góle do šatní?
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:01
    V úvode druhej tretiny nastupuje do domácej brány Iľja Ježov!
     
    21:24
    Oba tímy sa previnili niekoľkými nepresnosťami. Tentokrát sa po domácom zakázanom uvoľnení bude vhadzovať pred gólmanom Ježovom.
     
    22:18
    Puk sa striedavo presúva z jednej strany na druhú a ani jeden z tímov sa zatiaľ nedokáže ofenzívne presadiť.
     
    23:18
    Hostia sa vydali na bránu domácej Lady, no po tvrdej strele od Kučerjavenka si gólman Ježov zachoval chladnú hlavu a puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    24:21
    Hostia si zahrajú v dvojminútovej početnej výhode. Domáca lavička sa previnila príliš veľa hráčmi na ľadovej ploche.
     
    25:33
    Selezňov pálil spoza kruhov, no gólman Ježov si aj počas oslabenia počína veľmi dobre.
     
    26:30
    Hokejisti domáceho celku sú už v plnom počte a okamžite sa snažia zaútočiť. Hostia však intenzívne napádajú rozohrávku svojich súperov.
     
    27:11
    Horák prihrával na Kempeho, no jeho projektil napokon smeroval len tesne vedľa domácej svätyne.
     
    28:33
    Romanov pálil od modrej spoza dvoch hráčov, no gólman Sateri bol v strehu a puk bez problémov zblokoval do bezpečia.
     
    29:16
    Domáci hráči sa s pukom usadili v útočnom pásme, no tam si ho len takticky prihrávajú.
     
    30:22
    Černikov sa na dvakrát snažil prekonať gólmana Sateriho dobrou strelou z centrálnej časti, no napokon sa mu to nepodarilo.
     
    31:12
    Švec-Rogovoi preveril gólmana Ježova tvrdou strelou spoza kruhov, no tentokrát bol neúspešný a trafil len pozorného Stulova.
     
    32:14
    Bočarov sa dostal do zakončenia na hranici pravého kruhu, no napokon bol proti gólmanovi Saterimu neúspešný, keďže trafil len jeho betóny.
     
    33:28
    Domáci hokejisti si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Dmitrij Šitikov.
     
    34:22
    Hostia sa dostali do rýchleho protiútoku, zakončoval Afinogenov, no skúsený gólman Ježov si opäť dokázal postrážiť svoje betóny.
     
    35:39
    Hostia hrajú už v plnom počte a dokázali sa teda bez problémov ubrániť v tomto oslabení.
     
    36:21
    Lada Togliatti zaberá na obrátkach a snaží sa vyrovnať, no hosťujúca defenzíva je naozaj v strehu a dobre sa bráni.
     
    37:32
    Togliatti dáva gól!
    Domáci hokejisti dokázali vyrovnať! Alexander Strelcov našiel dobrou prihrávkou na pravom krídle svojho spoluhráča JURIHO PETROVA, ktorý svojou peknou strelou švihom prekvapil nepripraveného Sateriho. Asistenciu si pripisuje Alexander Strelcov.
    Jurij PETROV - 3:3
     
    38:11
    Kousal našiel dobrou prihrávkou Soloduchina, no druhý menovaný napokon nedokázal nájsť recept na pozorného gólmana Sateriho.
     
    39:22
    Hráči domáceho celku zaberajú na plné obrátky a očividne by sa ešte v závere druhej tretiny chceli dostať do vedenia.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina tohto stretnutia bola už o niečo pokojnejšia ako tá prvá. Videli sme iba jeden gól, ktorý dostal prívlastok vyrovnávajúci z hokejky domáceho Petrova počas 38. minúty.

    Podarí sa jednému z tímov vyhrať tento zápas v tretej tretine alebo uvidíme aj predĺženie?
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:22
    V úvode tretej tretiny sa k puku dostali hráči domáceho celku, ktorí sa ihneď natlačili pred bránu hostí, kde útočia.
     
    41:17
    Kousal zakončoval spoza pravého kruhu, no jeho delovka napokon minula priestor Ježovovej brány.
     
    42:03
    Zaťovič našiel dobrou prihrávkou Senfelda, no ten už z hranice pravého kruhu zakončovať nedokázal.
     
    43:10
    Selezňov zaviezol puk do útočného pásma, no následne sa pri ňom pristavil pozorný Stulov, ktorý ho od neho odstavil.
     
    44:08
    Horák získal puk v medzikruží a tvrdo vystrelil, no ani tentokrát pozorný gólman Ježov neinkasuje gól.
     
    44:51
    Na rad prichádza domáca presilová hra. Na dve minúty si za držanie protihráča odchádza sadnúť Porseland.
     
    45:13
    Hokejistom domácej Lady sa zatiaľ veľmi nedarí a nedokážu sa usadiť v útočnom pásme na dlhšiu dobu.
     
    46:53
    Hostia hrajú už v plnom počte a dokázali tak prečkať aj toto oslabenie o jedného muža.
     
    47:22
    Lada stále pokračuje vo svojom ofenzívnom tlaku pred bránou gólmana Sateriho, no obrana Viťazi Podolsk je zatiaľ jasne proti.
     
    48:02
    Kučerjavenko sympaticky zakončoval z hranice pravého kruhu, no jeho projektil napokon skončil len v lapačke gólmana Ježova.
     
    48:37
    Togliatti dáva gól!
    Domáci hokejisti napokon otáčajú gólový účet tohto stretnutia opäť vo svoj prospech! Po peknej prihrávke od Belousovova sa k zakončeniu dostan ANTON SHENFELD, ktorý nedal gólmanovi Saterimu žiadnu šancu. Asistenciu si priipisuje Georgij Belousov.
    Anton SHENFELD - 4:3
     
    49:14
    Kudreman to skúšal na gólmana Ježova spoza pravého kruhu, no nepodarilo sa mu to. Domáci gólman si stále drží čistý štít.
     
    50:22
    Kousal našiel dobrou prihrávkou Koroľova, no ten svojim zakončením neprekvapil pripraveného Ježova.
     
    51:09
    Hostia pridávajú na ofenzívnej aktivite, no nedarí sa im dostať pred gólmana Ježova. Tentokrát dobre zapracoval pozorný Hunkes, ktorý zneškodnil prienik Makejeva.
     
    52:13
    Golubev sa vydal na ofenzívny prienik po pravom krídle, no pozorný Klimontov si ho postrážil a od puku ho napokon odstavil.
     
    53:18
    Viťaz Podolsk dal gól!
    Hostia nenechali na seba dlho čakať a dokázali vyrovnať! Pred gólmanom Ježovom sa najlepšie zorientoval VJAČESLAV SOLODUCHIN, ktorý ho napokon dokázal aj prekonať. Asistenciu si pripisuje Igor Golovkov.
    Vjačeslav SOLODUCHIN - 4:4
     
    54:15
    Puk sa momentálne nachádza v strednom pásme, kde o neho bojujú oba tímy. Aktívnejší sú domáci hokejisti, ktorí sa snažia získať dôležité tri body.
     
    55:12
    Hostia si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za držanie protihráča odchádza sadnúť Vasilij Strelcov.
     
    56:10
    Hostia sú naozaj aktívnia a snažia sa v závere zápasu dostať do vedenia. Pozorná domáca defenzíva je však v strehu.
     
    57:12
    Domáci hokejisti hrajú už v plnom počte a dokázali sa teda ubrániť aj v tomto oslabení.
     
    57:41
    Viťaz Podolsk dal gól!
    Je to neuveriteľné, ale hráči hosťujúceho Viťaza Podolsk opäť dokázali otočiť gólový účet vo svoj prospech! Po peknej prihrávke od Soloduchina sa k puku dostal ALEXANDER KUČERJAVENKO, ktorý sa už nemýlil.
     
    57:41
    Hosťujúci tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    58:19
    Vylúčenie na strane hostí – Nikitenko na dve minúty za seknutie.
     
    59:03
    Aj domáci tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    59:16
    Sily na ľade sa vyrovnajú, domáci Belousov si odpyká dve minúty za hákovanie.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V tomto naozaj veľmi vyrovnanom zápase sa napokon zo zisku troch bodov radujú hráči Viťazu Podolsk, ktorí síce v polovici tretej tretiny po góle Shenfelda prehrávali 4:3, no následne zabrali na plné obrátky a gólmi Soloduchina a Kučerjavenka otočili v závere zápasu skóre vo svoj prospech.

    Dovidenia pri ďalších prenosoch z KHL.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (16:24:58)

    Góly a asistencie: 9. Zaťovič, 10. Černikov (Barancev), 38. Petrov (A. Strelcov), 49. Shenfeld (Belousov) – 4. Horák (Cyganov, Kempe), 14. Grebeškov, 20. Vyglazov, 54. Soloduchin (Golovkov), 58. Kučerjavenko (Soloduchin)


    Lada Togliatti: Glass (21. Ježov) – Barancev, Hunkes, Vorobjov, Stulov, Šulakov, Ogurcov, Romanov – Černikov, Petrov, Golubev – Nikitenko, Valujskij, Bočarov – Shenfeld, Belousov, Zaťovič – A. Strelcov, V. Strelcov, Fedorov – Šarov
    Viťaz Moskovská oblasť: Sateri (Lisutin) – Porseland, Grebeškov, Semenov, Klimontov, Selezňov, Golovkov, Vyglazov, Šitikov – Cyganov, Horák, Kempe – Kučerjavenko, Afinogenov, Makejev – Soloduchin, Kousal, Koroľov – Švec-Rogovoi, Kudreman, Jakubov

    Rozhodca: Sergej Kulakov, Ronn Jyri – Dmitrij Sivov, Sergei Šeljanin

    Diváci: 5500