Tappara – Frölunda 1:5 (kon.) | Jyväskylä – Skellefteå 5:4 (kon.) | Kärpät – Vienna 3:1 (kon.)
TPS – Rauma 1:5 (kon.) | Sparta Praha – Linköping 1:2 (kon.) | Fribourg – IFK Helsinky 2:2 (kon.)
Ženeva – SaiPa 2:0 (kon.) | Luleå – Salzburg 2:4 (kon.)
koniec
HC Sparta Praha
1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
HC Linköping
cz Utorok 04.11.2014, 18:00 • Tipsport Arena, Praha • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítám všechny fanoušky evropského hokeje. Champions Hockey League dospěla do vyřazovací části a my budeme u toho!

    Mezi osmifinálovou šestnáctku se probojoval jediný český celek – pražská Sparta. Los v Helsinkách jí přisoudil švédský Linköping. První utkání se odehraje dnes v Praze. Úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin.
     
    Linköping vyhrál pardubickou skupinu F

    Pátý tým aktuálního ročníku švédské nejvyšší soutěže změřil v základní skupině síly s Pardubicemi, Bolzanem a finským TPS Turku. Švédský celek si připsal jedinou porážku v posledním duelu proti Turku, ale ani domácí porážka na jeho postupu z prvního místa nic nezměnila.

    V kanadském bodování týmu vládne dvojice Jeff Taffe – Broc Little. Oba mají na kontě osm bodů, ale Little se v Praze vinou zranění nepředstaví. První jmenovaný má společně s Mattiasem Sjögrenem na kontě nejvíce branek – celkem čtyři.
     
    Sparta zachránila postup v posledním utkání

    Pražská Sparta byla jedním z šesti českých týmů v základních skupinách CHL. Nakonec jako jediná postoupila mezi nejlepší šestnáctku mužstev, když vyhrála skupinu G.

    V ní změřila síly s KalPou Kuopio, švédským Växjö a Adlerem Mannheim z Německa. Právě proti týmu z DEL zachraňovala v posledním utkání prvenství ve skupině a postup do vyřazovací části, kde se utká se švédským Linköpingem.

    Spartu naopak táhl Lukáš Pech, který je s osmi kanadskými body nejproduktivnějším sparťanem. Se třemi zásahy se společně s Janem Buchtelem dělí o korunku pro nejlepšího střelce sparťanského týmu.
     
    Obě mužstva se potýkají s rozsáhlou marodkou

    Nepříjemnosti musí řešit trenéři obou mužstev. Josef Jandač bude postrádat nejlepšího střelce Sparty Lukáše Klimka, útočníka Daniela Přibyla, který se kvůli zranění omluvil reprezentačnímu kouči Vladimíru Růžičkovi či Miroslava Formana.

    Jeho švédský protějšek musí naopak postrádat zkušeného obránce Magnuse Johanssona a útočníka Jonase Almtorpa. Nejvíce bude ale chybět Broc Little, společně s Taffem nejproduktivnější hráč Linköpingu v Lize mistrů a nejlepší střelec LHC ve švédské nejvyšší soutěži.
     
    Utkání odřídí finsko-ruská dvojice

    Hlavními arbitry prvního osmifinále budou Rus Roman Gofman a finský sudí Anssi Salonen. Jako čároví sudí je doplní Češi Miroslav Lhotský a Libor Suchánek.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Staňa (Novotný) – Mikuš, Ďaloga, Polášek, Piskáček, Hrbas, Barinka, Pilař "A", Švrček – Pech, Kumstát, Rolinek "C" – Réway, Hlinka "A", Buchtele – Cingel, Sabolič, Klimek – Chlapík, Procházka, Bahenský.

    Linköpings HC: Högberg (Rautio) – A. Karlsson, Dahlström, Matheson, Rahimi "A", Hansson, Forsling – Micflikier, Vrána, Taffe – Tornqvist, Sjögren "A", Hardt – McDonell, M. Karlsson, Salmonsson – S. Karlsson "C", Andersson, Sundh.

    Rozhodčí: R. Gofman (RUS), A. Salonen (FIN) – M. Lhotský, L. Suchánek (oba CZE).
     
    Na hrací ploše už máme hráče obou týmů. Následuje hymna Champions Hockey League a poté může osmifinálová bitva začít.
     
    Na buly se staví nejproduktivnější hráči obou týmů. Lukáš Pech a Jeff Taffe.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Úvodní buly vyhrál sparťanský štírek a společně se svými spoluhráči založil první útok Pražanů. Sparta se nachází v útočném pásmu.
     
    00:47
    Okolo Hödberga se pár desítek vteřin zahřála, ale nedokázala si vytvořit trvalý tlak. Linköping následně vyhodil kotouč.
     
    01:01
    Musí se ovšem bránit dalšímu útoku, tentokrát v podání druhé útočné formace Sparty. Ani ta ovšem neuspěla a u kotouče jsou hráči v bílých dresech.
     
    01:27
    Ti se zatím neprosadili a v úvodu utkání se pouze brání. Spartě se ovšem nedaří trvale usadit v útočném pásmu a vytvořit si nějaký tlak, ze kterého by mohla ohrozit brankáře soupeře.
     
    01:59
    Hraje se převážně ve středu hřiště, ale hra je plný nepřesností. Obě mužstva se střídají v držení kotouče.
     
    02:14
    Linköping se dostal do útočné třetiny. V ní ovšem podobně jako Sparta neuspěl. Brankáři jsou zatím bez práce.
     
    02:41
    Rastislava Staňu neprověřila ani Vránova formace. Když se neprosadil ani třetí útok švédského celku, hra se přesunula opět do středu hřiště.
     
    03:21
    Jeden z hráčů Linköpingu se pokusil překvapit Staňu a vybruslil z rohu kluziště před branku. V obklíčení domácích obránců se ale do zakončení neprodral.
     
    03:43
    V posledních vteřinách je na puku Linköping a Sparta si s jeho útoky dokáže poradit bez větších problémů. Začátek je velmi opatrný a plný nepřesností.
     
    04:26
    Sparťanský brankář si připsal první zákrok. Útočná akce Linköpingu skončila v obranném pásmu domácího týmu, kde McDonell našel Johannese Salmonssona. Dělovka švédského křídelníka skončila pouze v náručí domácího brankáře.
     
    05:23
    Sparta se vymanila z tlaku zakázaným uvolněním. Vhazování sice prohrála, ale dokázala dostat hru až za branku Högberga.
     
    05:55
    Za držení hole míří na trestnou Jakub Vrána (LIN) a Sparta si tak zahraje první přesilovou hru.
     
    06:08
    Okamžitě se usadila u soupeřovy branky a Mikušova střela od modré byla tečována na hůl Lukáše Pecha, který z levé strany trefil pouze brankáře Högberga.
     
    06:19
    Obléhání švédské branky stále probíhá a Sparta je střelecky velmi aktivní. Zatím ovšem míří střelecké pokusy pouze mimo branku Linköpingu.
     
    06:39
    Hostující brankář teď nepředvedl příliš jistý zákrok a střela od modré mu vypadla. O pár vteřinek později se ocitl u branky zcela osamocený Tomáš Rolinek, který nedokázal zkrotit nezbedný puk a vystřelil pouze nad branku!
     
    06:55
    Linköping se osvobozuje. Za první minutu přesilové hry si Sparta zaslouží pochvalu. Střelecky byla velmi aktivní a svého soupeře dostala pod tlak.
     
    07:21
    Druhá polovina početní výhody už tak povedená není. Domácí tým se nemůže dostat do útočné třetiny.
     
    07:43
    Marný boj domácích stále pokračuje. Švédský celek zvládá druhou část oslabení velmi dobře.
     
    08:04
    Hosté už jsou kompletní. Marcus Högberg už byl tentokrát jistý a dalekonosnou střelu ukryl do náručí. Sparta se po vhazování neprosadila a hra se opět přesunula do středu hřiště.
     
    08:46
    Linköping je od konce svého oslabení aktivnější, přesto se mu nedaří zaměstnat Rastislava Staňu v brance Pražanů. Sparta zatím dobře brání obranné pásmo.
     
    09:07
    Aktivní Linköping donutil Spartu vyhodit na zakázané uvolnění, ale v útočném pásmu pražského celku se příliš neohřál.
     
    10:14
    Teď jsme viděli pěkné momenty na obou stranách! Nejprve se k puku dostal Vrána a pokoušel se na druhé tyči najít najíždějícího Mattiase Sjögrena, kterému kotouč přeskočil hůl. Toho využila Sparta a Martin Réway vlétl do útočné třetiny, pouze posunul puk pod sebe a Lukáš Pech pořádnou dělovkou vyprášil pavučiny v Högbergově lapačce!
     
    10:37
    Opět zahrozila Sparta. Švédský brankář musel likvidovat další střelecký pokus z levé strany.
     
    10:57
    Parádní akce Linköpingu ovoce nepřinesla. Spartě se nepodařilo vyhodit a na zadní tyči najíždějící a zcela osamocený Carl Dahlström dostal nabito. Jeho přízemní střelu zastavil pravý beton sparťanského brankáře, který si připsal první těžký zákrok!
     
    11:13
    Oba týmy se rozstřílely. Z levé strany zahrozila opět Sparta. Jeden z domácích hráčů se v chumlu hráčů opřel do puku a prověřil hostujícího brankáře.
     
    11:46
    Další zákrok Marcuse Högberga po střele od modré čáry. Zdá se, že švédský brankář už se rozehřál a spolehlivě kryje všechny střelecké pokusy pražského celku.
     
    12:11
    Švédský tým je na kotouči a snaží se překvapit obránce domácího týmu. Zatím se mu to nedaří.
     
    12:39
    Lukáš Pech (SPA) ve vlastním obranném pásmu podrazil hráče soupeře a dostal dvouminutový trest. Na ledě už je elitní přesilovková formace Linköpingu s Jakubem Vránou na modré čáře.
     
    12:58
    Gustav Forsling se na modré čáře opřel do puku a Rastislav Staňa přes clonícího hráče asi příliš neviděl. Přesto dokázal svým tělem střelu pokrýt.
     
    13:26
    Další střelecký pokus švédského týmu skončil závarem před sparťanskou brankou, kde puk skákal z jedné hokejky na druhou. Domácí obránci ovšem dokázali tuto situaci uhasit.
     
    13:49
    Linköping se těžce prosazuje v útočné třetině. Pátý tým švédské nejvyšší soutěže má s přechodem útočné modré problémy. Když už se přes ní dostane, tak krátce za ní jeho útočný val naráží.
     
    14:17
    Puk se sice nachází v útočném pásmu švédského celku, ale pouze u mantinelu, což vyhovuje pouze Spartě.
     
    14:48
    Sparta své první oslabení zvládla a může zaútočit...
     
    15:23
    Od modré čáry vystřelil nejproduktivnější hráč Sparty v Tipsport extralize Adam Polášek. Střela reprezentačního obránce byla zblokována mimo.
     
    15:52
    V mnohem lepší pozici se ocitl Martin Réway, který se dostal ke kotouči v mezikruží a dělovkou prověřil hostujícího brankáře.
     
    16:25
    Parádní akce v podání Lukáše Cingela. Slovenský útočník vymíchal za brankou Linköpingu hostujícího obránce Hanssona a nabil na modrou svému spoluhráči, který trefil pouze brankáře Högberga.
     
    16:56
    Další těžký zákrok si připsal také jeho protějšek. Rastislav Staňa ukryl jedovatou střelu a z následného závaru před brankou žádná mela nevzešla.
     
    17:45
    Na puku jsou více hráči Linköpingu, kterým se nedaří prověřit brankáře Staňu. Když už se dostanou ke střele, tak jejich pokusy míří mimo branku.
     
    18:22
    Zakázané uvolnění Linköpingu Sparta nevyužila a musí se opět bránit.
     
    19:12
    Parádní zákrok domácího brankáře! Před brankou dostal kotouč Nichlas Hardt. Dánský útočník v zajímavé pozici vystřelil, ale na slovenského brankáře si nepřišel.
     
    19:40
    Na druhé straně se aktivní druhá formace dostala až do zakončení. Spíše šmudlu než střelu ovšem brankář Högberg pokryl bez problémů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nenabídla ani jednu branku. Nebylo to tím, že by si týmy nevytvořily zajímavé příležitosti, ale prostě zatím chybí trochu štěstí. Velký podíl na tom mají také oba brankáři, kteří chytají jistě.

    Vzhledem k postupovému klíči by ovšem Sparta potřebovala nějaké branky nastřílet a nejlépe vyhrát. Uvidíme, zda se jí to v následujících třetinách podaří. Druhé dějství začíná v 18:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:33
    Do druhé třetiny vstoupili sparťané aktivně. Hned se usadili v útočném pásmu a Martin Réway si vybruslil zpoza branky, ale do zakončení se neprodral. Odražený kotouč se dostal k Lukáši Pechovi, který se už chystal vystřelit. V zakončení mu ovšem zabránil hůl bránícího hráče.
     
    20:57
    Tlak Sparty pokračuje. Zatím bez střeleckého efektu.
     
    21:22
    Sparta je nadále aktivnější. Zatím nepustila Linköping na svou polovinu. Švédský tým se osvobozuje zakázaným uvolněním.
     
    21:51
    Další útok Sparty skončil neúspěchem a soupeř Pražanů dostal kotouč až za branku domácího mužstva.
     
    22:08
    Ve slibné šanci se ocitl Jan Buchtele, který dostal kotouč na hranici levého kruhu pro vhazování, zpracoval si kotouč a vystřelil. Jeho pokus pouze lízl Högbergovu helmu a zamířil nad branku.
     
    23:04
    Sparta zahrála v útočném pásmu vysokou holí a hra se přesunula před brankáře Staňu. Sparta ovšem buly vyhrála a po pár vteřinách se vydala do útoku.
     
    23:28
    Ten skončil neúspěchem, jelikož modrá čára zůstala ubráněna. Na druhé straně se do zakončení prodrala dvojice Jakub Vrána – Micflikier, ale přihrávka od prvního jmenovaného adresáta nenašla.
     
    24:00
    Útočný výpad nevyšel ani Spartě, a ta se teď musí bránit švédským nájezdníkům. Zatím se jí to daří.
     
    24:46
    Linköping se nedostal k zakončení a pouze rozvlnil ochrannou síť nad brankou slovenského brankáře ve službách Sparty.
     
    24:55
    A švédský tým bude hrát přesilovou hru. Na trestnou lavici zamířil Jan Piskáček (SPA), který si pomohl hákováním a nabídl soupeři druhou početní výhodu.
     
    25:15
    Linköping roztočil kolotoč přihrávek v obranném pásmu Sparty, až se do zakončení dostal Sebastian Karlsson, jehož dělovka mířila mimo.
     
    25:58
    Hostujícímu týmu nevyšla rozehrávka na vlastní polovině a Sparta tuto chybu málem potrestala. Robert Sabolič se dostal ve středu hřiště k volnému puku, ale touš si připravoval příliš dlouho a nakonec minul Högbergovu svatyni.
     
    26:22
    Švédský celek se nemůže dostat zpátky do tempa. Sparta je v posledních vteřinách překvapivě nebezpečnějším týmem.
     
    26:57
    Teď už je v plném počtu a snaží se něco vymyslet na útočné polovině...
     
    27:58
    Dobývání ukončil Michal Barinka, který dostal nabito do slibné příležitosti. Obránce Sparty trefil pouze brankáře Högberga, od kterého se kotouč odrazil do břevna. Sparťanské trápení pokračuje.
     
    28:33
    Sparta je v dosavadním průběhu druhé části jednoznačně lepším týmem, ale zatím se jí nedaří vytěžit gólovou tečku.
     
    29:33
    V posledních desítkách vteřin sledovali diváci několik náznaků slibných příležitostí, ale z jedné nevzešlo vážné ohrožení branky.
     
    30:34
    Opatrná hra na obou stranách pokračuje. Neděje se nic zajímavého, oba týmy se střídají u puku, ale ani jeden z nich si nedokáže vytvořit vážnější příležitost.
     
    31:23
    Tentokrát se oba týmy přesunuly do rohu obranného pásma Sparty, kde se u mantinelu několik vteřin bojovalo o kotouč.
     
    32:34
    Ze závaru před brankou Linköpingu nezapršelo.
     
    34:15
    V obrovské šanci se ocitl Jakub Vrána společně s Jeffem Taffem. První jmenovaný se přiřítil z pravé strany až před Staňu, zamíchal s pukem a posunul na Vránu, který ovšem nedokázal puk usměrnit.
     
    35:13
    Linköping právě vstřelil branku!
    Tentokrát už se elitní útok Linköpingu prosadil. V pravém kruhu pro vhazování se k puku dostal Jeff Taffe a našel na zadní tyči JACOBA MICFLIKIERA (2), který už neměl těžký úkol – 0:1! Asistence: Jeff Taffe (5), Jakub Vrána (4).
    MICFLIKIER - 0:1
     
    36:29
    Sparta může litovat zahozených šancí, kterých neměla málo. Teď musí útočit sparťané, jelikož druhý zásah Linköpingu by byl velmi nepříjemný.
     
    36:59
    A domácí tým může odpovědět o chvíli později. Bude mít totiž přesilovou hru. Dvě minuty za sekání si odpyká Anton Karlsson (LIN).
     
    37:15
    Švédský tým okamžitě vyhazuje kotouč...
     
    37:57
    Sparta se vzápětí usadila v útočném pásmu, kde se do velmi dobré příležitosti dostal Adam Polášek. Čerstvý reprezentant ovšem puk mezi tři tyče neusměrnil.
     
    38:35
    Jediný český zástupce v Champions Hockey League sice operuje s kotoučem v útočné třetině, ale Marcus Högberg zatím zasahovat nemusel.
     
    39:00
    Linköping zvládl také toto oslabení a udržel tak těsný náskok. Obě mužstva tak hrají v plném počtu a puk se nachází ve středním pásmu.
     
    39:37
    Tři hráči Linköpingu se ocitli v útočné třetině proti dvěma bránícím hráčům Sparty, ale jejich šanci zhatila nepřesná přihrávka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina skončila a nabídla nám celkem pěknou podívanou. Zejména v první polovině řídila hru Sparta, ale brankáře Högberga nepřekonala. Hra se poté vyrovnala a Linköping špatnou koncovku Sparty potrestal gólem.

    Taffe chytrou přihrávkou našel najíždějícího Jacoba Micflikiera, pro kterého už nebyl těžký úkol dorazit puk do sítě. Sparta tak neskórovala pět třetin v kuse a pokud nechce mít v odvetě nůž na krku, musí ve třetí třetině zabrat.

    Závěrečná perioda začne v 19:35.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    O první střelecký pokus třetiny se postarala opět Sparta a Marcus Högberg uhájil čistý štít lehkým zákrokem.
     
    41:08
    Sparta vybojovala vhazování v útočné třetině nahozeným kotoučem, který doskákal až před branku Linköpingu, kde ho schoval pod lapačku Högberg.
     
    41:14
    Zbytečné. Lukáš Klimek (SPA) podrazil v útočném pásmu soupeře a zamířil na trestnou lavici. Přesilová hra pro Linköping.
     
    41:47
    Švédský celek kombinoval až se ke kotouči dostal Sebastian Karlsson, který naznačil přihrávku, ale z rohu kluziště nakonec vystřelil. Na brankáře Staňu si ovšem nepřišel, jelikož slovenský brankář si svou tyčku hlídal velmi pečlivě.
     
    42:10
    Pěkná akce Sparty gólem bohužel nekončí. Marek Ďaloga prosvištěl po pravé straně až na hranici kruhu pro vhazování, odkud vystřelil a Högbergovi puk vypadl. Švédský brankář si poté poradil také s dorážkou Petra Kumstáta a zachránil svůj tým od vyrovnání.
     
    42:49
    Linköping právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš! A nutno podotknout, že tato trefa byla parádní. MATHIAS KARLSSON (1) dostal přihrávku z rohu kluziště a backhandem zasunul z mezikruží kotouč mezi betony sparťanského brankáře. To je velká nepříjemnost. Asistence: Kent McDonell (1), Anton Karlsson (1).
    M. KARLSSON - 0:2
     
    43:42
    Sparta má ideální příležitost zdramatizovat utkání. Na trestnou zamířil Henrik Tornqvist (LIN), jehož krosček hlavní sudí nepřehlédl.
     
    44:37
    Českému celku se nedaří usadit v útočném pásmu. Puk je ve středu kluziště.
     
    45:25
    Sparta právě vstřelila branku!
    Máme sníženo! Zdeněk Bahenský šikovně posunul od pravého mantinelu kotouč a rozjetý LUKÁŠ CINGEL (2) střelou tahem překonal Marcuse Högberga. Sparta se tak po 105 minutách raduje z gólu. Asistence: Zdeněk Bahenský (1), Jan Švrček (1).
    CINGEL - 1:2
     
    45:57
    Pražanům vlila vstřelená branka čerstvou krev do žil. Uvidíme, zda to přinese zvrat v utkání.
     
    46:34
    Marek Ďaloga je dnes při chuti. Jeho pokus z pravé strany ovšem Högberg pokryl.
     
    46:57
    A opět ten Ďaloga. Tentokrát se sparťanský obránce vydal na výlet, útočným pásmem doslova proletěl, objel branku a z druhého rohu zakončil. K odraženému kotouči se ovšem nikdo z jeho spoluhráčů nedostal.
     
    47:17
    Na druhé straně ujel sparťanským obráncům Mattias Sjögren, ale ten s obráncem na zádech mířil nepřesně!
     
    47:59
    Sparta je při chuti. Teď je potřeba, aby to prodala na ledě a přímo v síti v Linköpingu. Českému týmu by se hodilo do odvety vítězství.
     
    48:28
    V posledních desítkách vteřin se sice hraje kolem branky švédského týmu, ale Sparta se do zakončení nedostala.
     
    49:41
    Pokračuje se ve stejné režii...
     
    50:02
    Další zajímavá možnost pro Spartu. Na trestnou lavici míří za krosček Jakub Vrána (LIN) a Sparta bude hrát přesilovku.
     
    50:37
    Pražský tým se vlastní vinou dostal ven ze třetiny a musí založit další útok ze středního pásma.
     
    50:57
    To se mu podařilo a dokonce zakončit. Högberg v těžké pozici kotouč pouze vyrazil, ale před brankou stojící Michal Barinka mířil z otočky nepřesně.
     
    51:26
    Spartě se nedaří usadit v útočném pásmu. Zdá se, že se Linköping dokáže ubránit.
     
    52:03
    Opravdu je tomu tak, přesto Sparta pokračuje v útočném snažení. Zatím bez gólového efektu. Högberg je pozorný.
     
    52:46
    Puk se po delší době ocitl za brankou Sparta, kde ho drží domácí hráči a snaží se něco vymyslet. Vypadá to, že Švédové přepínají do zodpovědné defenzivy, kterou umí.
     
    53:36
    Hraje se převážně na polovině Linköpingu, ale sparťané se dostávají do zakončení velmi těžko.
     
    54:28
    To ovšem neplatí o Marku Ďalogovi, kterého je dnes plné hřiště. Slovenský obránce dokazuje, proč mu reprezentační trenér Vladimír Vůjtek věří a tentokrát opět dostal kotouč až do útočné třetiny, kde od modré čáry velmi jedovatě vystřelil. Bohužel pro domácí trefil pouze brankáře Högberga.
     
    55:11
    Sparta založila postupný útok a dostala se až do zakončení. Sabolič vystřelil z pravé strany a Högberg vyrazil kotouč pouze před sebe. Odražený touš skončil u Cingela, kterému se ovšem zapletl puk mezi bruslemi.
     
    55:29
    Následně útočnou akci přerušuje postavení Jana Švrčka v brankovišti Linköpingu. Sparťanský obránce poslal do branky místo puku hráče soupeře.
     
    55:56
    Tomáš Rolinek vyvezl kotouč do útočné třetiny a pěknou střelou vystrašil brankáře Högberga. Naštěstí pro hosty mířil puk nad branku.
     
    56:45
    Sparta se musela bránit a celou situaci zvládla. Její následný protiútok zastavilo ofsajdové postavení. Vhazování na modré čáře.
     
    57:12
    Linköping o pár vteřin později vyhodil kotouč na zakázané uvolnění. Spartě už utíká čas. Pražané bojují alespoň o remízu, která by znamenala lepší pozici do odvety.
     
    57:21
    Sparta se nevzdává. Aktuálně se nachází v útočném pásmu a po dalším střeleckém pokusu od modré čáry zasahoval hostující brankář. Vhazuje se po jeho levici.
     
    57:43
    Závar před brankou švédského týmu ovoce nepřinesl a Sparta musí útočit opět ze středního pásma.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty utkání, které sleduje 2381 diváků!
     
    58:33
    Ti ženou Spartu za vyrovnáním a domácí se snaží. Bahenského pokus byl ovšem zblokován.
     
    58:52
    V obrovské příležitosti se ocitl Cingel, jehož hůl zasekl před brankou bránící hráč Linköpingu. Velká škoda.
     
    59:28
    Sparta se stále nemůže dostat do třetiny.
     
    59:37
    Nahozený kotouč do útočného pásmu ukryl Högberg. Vybojované vhazovájí a oddechový čas Sparty.
     
    59:37
    Sparta to zkusí v šesti. Na ledě je Ďaloga, Hlinka, Réway, Buchtele, Barinka a Sabolič...
     
    59:53
    Útok Sparty skončil krachem. Už to nevypadá dobře.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Bohužel, zazněla závěrečná siréna. Sparta své první osmifinálové utkání s Linköpingem prohrála a ve švédské odvetě musí bezpodmínečně zvítězit.

    Český tým dnes nebyl horším týmem, ba naopak. Opět ovšem doplatil na špatnou koncovku a její vinou dnes odchází poražen. O vítězství Linköpingu rozhodl Mathias Karlsson.
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, přeji příjemný zbytek večera! (20:12:08)
    Sparta první osmifinále prohrála 1:2.

    Daniel Ryl

    Góly a asistencie: 46. Cingel (Bahenský, Švrček) – 36. Micflikier (Taffe, Vrána), 43. M. Karlsson (McDonell, A. Karlsson)


    HC Sparta Praha: Staňa – Mikuš, Ďaloga, Polášek, Piskáček, Hrbas, Barinka, Pilař "A", Švrček – Pech, Kumstát, Rolinek "C" – Réway, Hlinka "A", Buchtele – Cingel, Sabolič, Klimek – Chlapík, Procházka, Bahenský.
    HC Linköping: Högberg – A. Karlsson, Dahlström, Matheson, Rahimi "A", Hansson, Forsling – Micflikier, Vrána, Taffe – Tornqvist, Sjögren "A", Hardt – McDonell, M. Karlsson, Salmonsson – S. Karlsson "C", Andersson, Sundh.

    Rozhodca: R. Gofman (RUS), A. Salonen (FIN) – M. Lhotský, L. Suchánek (oba CZE)

    Diváci: 2381