Almería – Bilbao 0:1 (kon.) | Real Madrid – Barcelona 3:1 (kon.) | Valencia – Elche 3:1 (kon.)
Córdoba – Sociedad 1:1 (kon.) | Eibar – Granada 1:1 (kon.)
koniec
Real Madrid
3:1 (1:1)
FC Barcelona
Sobota 25.10.2014, 18:00 • Estadio Santiago Bernabeu, Madrid • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    V samom závere sa ešte strhla potyčka medzi Ronaldom a Danim Alvesom. Domáci kanonier dostal žltú kartu, no až tak mrzieť ho to nemusí.
     
    89
    Posledné striedanie zápasu. Trávnik opustil Modrič, ktorého miesto zaujal na posledné momenty dnešného zápasu skúsený bek Alvaro Arbeola.
     
    86
    Jeden z najlepších hráčov dnešného stretnutia, ak nie ten najlepší, ktorým Karim Benzema rozhodne bol opúšťa trávnik a miesto prenecháva Sammimu Khedirovi. Santago Bernabeu svojho dnešného hrdinu odprevadil na lavičkou obrovským aplauzom.
     
    83
    Carlo Ancelotti siahol k prvému striedaniu až v záverečnej desaťminútovke riadneho hracieho času. Zaslúžené ovácie si užíva Isco, ktorého miesto zaujal defenzívnejšie ladený Asier Illarramendi.
     
    74
    V mikro-súboji dvoch krajných bekov si Carvajal proti Mathiemu pomohol nedovoleným spôsobom a inkasoval žltú kartu. Vôbec prvý kartový trest pre hráča Bieleho Baletu v dnešnom stretnutí.
     
    72
    Kapitánska páska mení v drese Barcelony opäť svojho majiteľa. Zraneného Iniestu nahradil mladík Sergi Roberto, ktorý príliš neočakával, že by mohol dnes nastúpiť.
     
    69
    Prvý zápas Luisa Suraze od jeho excesu na svetovom šampionáte v Brazílii a vôbec prv duel za Barcelonu sa pre uruguajského strelca končí dvadsať minút pred koncom riadneho hracieho času. Svoje miesto na pravom krídle Suarez prepustil Pedrovi.
    Karim BENZEMA - 3:1
     
    61
    Real Madrid dal gól! Barcelona z rohového kopu nedokázala nič vyťažiť. Iniesta s Mathieum sa následne vôbec nedohodli, ich fatálne zaváhanie využil na prechod do rýchlej kontry Isco. Zdalo sa, že kreatívny záložník Pusiniek svojou prihrávkou na Ronalda celú kontru pokazil, no lopta od Ronalda putovala ešte k Jamesovi Rodriguezovi, ktorý ju krásne posunul do pokutového územia na KARIMA BENZEMU. Francúz sa pohotovo oprel pravačkou do lopty a tá si po odraze od ľavej žrde našla cestu za chrbát Claudia Brava!
     
    60
    Xavi už rohový kop z pravého krídla nerozohrá. Ešte pred jeho exekúciou prepúšťa kapitán Blaugranas svoje miesto na trávniku bojovníkovi Ivanovi Rakitičovi.
     
    53
    Karim Benzema si v súboji pokryl loptu telom a následne vymyslel krásnu kolmicu na Cristiana Ronalda, ktorému chýbal možno polkrok, aby sa mohol rútiť úplne sám na Claudia Brava.
    PEPE - 2:1
     
    51
    Real Madrid dal gól! štadion Santiago Bernabeu praskajúci vo švíkoch dostal od svojich miláčikov po druhý krát v zápase obrovský dôvod na radosť. Center Krossa od rohovej zástavky našiel v pokutovom území PEPEHO, ktorý bol absolútne voľný, položil sa do vzduchu a svojou hlavičkou krásne zakončil. Bravo plachtil vzduchom k svojej pravej žrdi márne! Biely Balet otočil vývoj stretnutia vo svoj prospech.
     
    44
    James Rodriguez ponúkol loptu na krídlo Marcelovi, ktorý ľavačkou našiel práve hlavu svojho kolumbijského spoluhráča. Ten však bol sám prekvapený, že k nemu Piqué, ktorý bol bližšie pri lopte, nechal preniknúť a nestačil už z dobrej pozície umiestniť tú hlavičku tak, akoby potreboval!
     
    38
    Barcelona dostáva už štvrtú žltú kartu behom prvého polčasu a inkasoval ju opäť hráč, od ktorého ostré zákroky často nevidíme. Andres Iniesta však Modriča fauloval neoddiskutovateľne na kartu.
    Cristiano RONALDO - 1:1
     
    35
    Real Madrid dal gól! Desať minút pred koncom prvého polčasu je to v zápase dvoch gigantov opäť vyrovnané. Zodpovednosť exekútora dôležitej penalty na seba vzal CRISTIANO RONALDO, ktorý nezaváhal, loptu poslal do opačného dolného rohu ako sa hodil Bravo a séria barcelonskej defenzívy bez inkasovania je tak už minulosťou!
     
    34
    Gerrard piqué navyše dostal i žltú kartu.
     
    34
    Marcelo vnikol do pokutového územia, Piqué išiel na zem a prízemný center ľavého obrancu Realu zastavil rukou. Gil jasne ukazuje na biely bod, bude sa kopať penalta!
     
    26
    Rýchlu kontru Realu potiahol po ľavom krídle Cristiano Ronaldo, ktorý sa po súboji s Busquetsom ocitol v rohu pokutového územia ocitol na trávniku a pýtal si odpískanie penalty. Gil však posúdil súboj ako čistý a medzi oboma aktérmi tejto situácie to poriadne iskrilo.
     
    23
    Barcelona mohla po druhý raz udrieť ako blesk z čistého neba. Na pravom krídle sa otvoril priestor pre Luisa Sureza, ktorý sa opäť vynikajúco zhostil úlohy nahrávača a Messimu predložil do pokutového územia nádhernú prihrávku. Lionel Messi bol pred Casillasom úplne sám, no ľavačkou ho neprekonal. Kapitán Realu predviedol famózny zákrok!
     
    14
    Neymar v následnom vzdušnom súboji Carvajalovi oplácal predošlú situáciu a Gil opäť siaha ho svojej kapsičky. Po Messim tak dostáva žlté napomenutie i druhá hviezda barcelonskej ofenzívy.
     
    11
    Tak, po inkasovanom góle Real pridal na podstatne vyšší rýchlostný stupeň a nula v kolónke inkasovaných gólov Barcelony sa otriasa v základe! Karim Benzema si naskočil na center z ľavej strany, svoju hlavičku poslal do brvna. Francúz pokračoval v sledovaní lopty, opäť sa k nej dostal a z niekoľkých metrov ju napálil do spojnice Bravovej svätyne!
     
    10
    Real v tejto fáze prvého polčasu svojho súpera poriadne zatlačil. Marcelo sa prehnal na ľavom krídle okolo Daniho Alvesa, vnikol do pokutového územia a okamžite predkladal loptu pred Brava, kde však Benzema nebol na mieste, akom by potreboval!
     
    9
    Zdá sa, že Lionel Messi je na dnešný zápas poriadne namotivovaný. Dohral totiž aj súboj s Pepém a rozhodca Gil už v tomto prípade milosrdný nebol. Prvá žltá karta dnešného El Clásica tak má nečakaného majiteľa.
     
    7
    Biely Balet však pokračoval vo svojej ofenzívnej aktivite. Výbornú loptu za chrbát stopérov Blaugranas dostal Karim Benzema, proti ktorému Claudio Bravo pohotovo vybehol, no Francúz ešte stihol pravačkou do lopty udrieť a tá skončila mimo barcelonskej svätyne!
    NEYMAR - 0:1
     
    4
    Barcelona dala gól! Famózny vstup do duelu v podaní Kataláncov, ktorí rozjasali svojich Culés prítomných v hľadisku! Luis Suarez krásnou prihrávkou preniesol hru z pravej strany na NEYMARA, ktorý si loptu posunul do stredu, pripravil na pravačku a z hranice pokutového územia nedal svojou neskutočne presnou umiestnenou strelou Casillasovi najmenší nárok zakročiť!

    Michal Bakoš

    Góly: 35. Cristiano Ronaldo, 51. Pepé, 61. Karim Benzema – 4. Neymar

    Karty:   74. Dani Carvajal (RMA), 90+4. Ronaldo (RMA) – 9. Messi (FCB), 14. Neymar (FCB), 34. Gerrad Piqué (FCB), 38. Andres Iniesta (FCB)


    Real Madrid: Casillas – Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo – James Rodríguez, Modrič, Kroos, Isco – Benzema, Cristiano Ronaldo.
    Náhradníci: Navas – Arbeola, Varane, Illarramendi, Khedira, Nacho, Hernandéz.

    FC Barcelona: FC Barcelona: Bravo – Alves, Piqué, Mascherano, Mathieu – Xavi, Sergio Busquets, Iniesta – Suarez, Messi, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Alba, Bartra, Rakitič, Roberto, El Haddadi, Pedro.

    Rozhodca: Gil – Nevedo, Martinéz – (Sanchéz).

    Diváci: 85,464