Almería – Bilbao 0:1 (kon.) | Real Madrid – Barcelona 3:1 (kon.) | Valencia – Elche 3:1 (kon.)
Córdoba – Sociedad 1:1 (kon.) | Eibar – Granada 1:1 (kon.)
koniec
Real Madrid
3:1 (1:1)
FC Barcelona
Sobota 25.10.2014, 18:00 • Estadio Santiago Bernabeu, Madrid • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Nervydrásajúce futbalové gala-predstavenie sa práve v tomto momente stalo korisťou Realu Madrid, ktorý v druhom polčase pridal dva góly zásluhou Pepého a Benzemu. Biely Balet sa tak postaral o to, že Katalánci prišli o svoju ligovú neporaziteľnosť a v deviatom zápase inkasovali vôbec prvé tri góly v sezóne. Real sa po dnešnom víťazstve dotiahol na svojho súpera už len na rozdiel jedného jediného bodu.

    Na záver mi už neostáva nič iné len sa s vami rozlúčiť. Ďakujem vám, že ste túto reklamu na futbal sledovali s nami a verím, že nám ostanete verní i naďalej. Prajem príjemný zvyšok víkendu. (20:51:41)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    V samom závere sa ešte strhla potyčka medzi Ronaldom a Danim Alvesom. Domáci kanonier dostal žltú kartu, no až tak mrzieť ho to nemusí.
     
    90+3
    Priamy kop rozohral svojou ľavačkou Messi, no loptu vôbec dobre netrafil a tá skončila vysoko, vysoko nad Casillasovou svätyňou.
     
    90+2
    Neymar sa dostal k lopte, no okamžite bol Pepem poslaný k zemi. FCB má k dispozícii ešte priamy kop, po ktorom môže nepriaznivý stav aspoň skorigovať.
     
    90+1
    K tomuto fantastickému zápasu sú pridané ešte tri nadstavené minúty.
     
    90
    Barcelona z rohu nevyťažili nič, dokonca musela rýchlo šprintovať dozadu, pretože Real vyštartoval so štvoricou hráčov do brejku, ktorý zbytočnou nepresnosťou pokazil Marcelo.
     
    89
    Posledné striedanie zápasu. Trávnik opustil Modrič, ktorého miesto zaujal na posledné momenty dnešného zápasu skúsený bek Alvaro Arbeola.
     
    88
    Dani Alves z pravého krídla dva krát nebezpečne centroval. V oboch prípadoch však úspešne dokázala zakročiť výborne fungujúca stopérska dvojica Bieleho Baletu.
     
    86
    Jeden z najlepších hráčov dnešného stretnutia, ak nie ten najlepší, ktorým Karim Benzema rozhodne bol opúšťa trávnik a miesto prenecháva Sammimu Khedirovi. Santago Bernabeu svojho dnešného hrdinu odprevadil na lavičkou obrovským aplauzom.
     
    85
    Barcelona sa ešte snaží niečo vymyslieť, no Katalánci útočia do plných. S výnimkou brankára Claudia Brava sú všetci aktéri dnešného stretnutia nasťahovaní pred pokutovým územím Ikera Casillasa.
     
    84
    Neymar si to namieril na osi ihriska medzi niekoľkých protihráčov. Jeho individuálny postup zo začiatku vyzeral nádejne, no Biely Balet napokon hviezdu Barcelony dokázal zastaviť.
     
    83
    Carlo Ancelotti siahol k prvému striedaniu až v záverečnej desaťminútovke riadneho hracieho času. Zaslúžené ovácie si užíva Isco, ktorého miesto zaujal defenzívnejšie ladený Asier Illarramendi.
     
    82
    Po úspešnom odvrátení centru od rohovej zástavky vybehol ofenzívny triplet Benzema-Rodriguez-Ronaldo opäť do nebezpečne vyzerajúcej brejkovej situácie. Po prihrávke prvého menovaného sa Ronaldo ešte snažil posunúť na pravú stranu Jamesovi, no tam už boli vracajúci sa hráči FCB.
     
    81
    Barcelona sa nadýchla zrejme k záverečnému náporu a zásluhou dobrého napádania získala loptu a následne i rohový kop.
     
    80
    Pedro Rodriguez predviedol dobrý šprint a v pokutovom území sa dostal k lopte. Pod nohy mu padol Sergio Ramos i Pepe. Dvojica domácich stopérov napokon situáciu zvládla vyriešiť v prospech domáceho tímu.
     
    78
    Real Madrid sa sériou pekných prihrávok opäť takmer dostal do velikánskej možnosti. Aj napriek tomu, že to Bielemu Baletu nevyšli, si fanúšikovia užívajú, že Barcelona bola prinútená vrátiť sa na vlastnú polovicu.
     
    77
    Fanúšikovia Realu Madrid si v tejto fáze zápas doslova vychutnávajú a každú úspešnú kombináciu svojho tímu oceňujú hlasitými oslavnými chorálmi.
     
    76
    Neúnavný Karim Benzema opäť trápil Gerrarda Piqueho, ktorý mal pred Francúzom náskok niekoľkých metrov, no aj tak loptu stratil. Jeden z najlepších hráčov dnešného duelu prihral pod seba na Jamesa Rodrigueza, ktorý vypálil z prvej, no trafil len jedného z padajúcich hráčov Barcelony.

     
    75
    Ivan Rakitič veľmi vtipne prenechal loptu Danimu Alvesovi, ktorý sa opäť po dlhšej dobe dostal k centru z pravej strany. Neymar sa v šestnástke už hotovil na zakončenie z voleja, no lopta k nemu neprenikla.
     
    74
    V mikro-súboji dvoch krajných bekov si Carvajal proti Mathiemu pomohol nedovoleným spôsobom a inkasoval žltú kartu. Vôbec prvý kartový trest pre hráča Bieleho Baletu v dnešnom stretnutí.
     
    73
    Neymar sa vnútri pokutového územia dostal ku strele, no tá nebola ani zďaleka tak vydarená, ako tá, ktorou brazílsky kúzelník otvoril v štvrtej minúte skóre.
     
    72
    Kapitánska páska mení v drese Barcelony opäť svojho majiteľa. Zraneného Iniestu nahradil mladík Sergi Roberto, ktorý príliš neočakával, že by mohol dnes nastúpiť.
     
    71
    Andres Iniesta sa zranil a v zápase skončil. Kapitán Barcelony už po prihrávke cítil, že niečo nie je v poriadku a jeho gesto k striedačke Barcelony bolo veľavravné.

     
    70
    Karim Benzema dnes predvádza úžasný výkon. Aj napriek tomu, že bol faulovaný, pokračoval v hre a potiahol rýchly brejk Realu troch proti dvom. Francúz odovzdal loptu Ronaldovi, ktorý mu ju šikovne vracal na hranicu pokutového územia, no Benzemovi nevyšiel práve najlepšie krok.
     
    69
    Prvý zápas Luisa Suraze od jeho excesu na svetovom šampionáte v Brazílii a vôbec prv duel za Barcelonu sa pre uruguajského strelca končí dvadsať minút pred koncom riadneho hracieho času. Svoje miesto na pravom krídle Suarez prepustil Pedrovi.
     
    68
    Je celkom logické, že ofenzívnu iniciatívu za aktuálneho stavu prebrala Barcelona, ktorá má loptu častejšie v držaní, no nevie sa dostať k nejakej dobrej príležitosti. S pribúdajúcim časom sa môže Realu otvárať viac a viac priestoru na kontry.
     
    67
    Ivan Rakitič to prvý krát od svojho príchodu vyskúšal strelecky, no jeho pokus pravačkou nepatril práve do kategórie vydarených. Iker Casillas zasahovať nemusel.
     
    66
    Suarez obdržal v pokutovom území prihrávku od Daniho Alvesa. Uruguajčan sa snažil pripraviť si to na strelu, no bol tesno bránený a o guľatý nezmysel prišiel.

     
    65
    Marcelo, ktorý dnes na ľavom krídle doslova potí krv, opäť fantasticky zabojoval a predviedol fenomenálny šprint až pred pokutové územie Barcelony. Loptu sa následne snažil predložiť Jamesovi, ktorý však dostal pomalšiu prihrávku, než by potreboval.
     
    64
    Blaugranas sa snažia svojho protivníka zatlačiť až do jeho vlastného pokutového územia. Takmer všetci aktéri stretnutia sústredení na polovici Realu.
     
    62
    Treba podotknúť, že Benzema si za svoj dnešný výkon gól dať rozhodne zaslúžil. Real tak je už vo veľmi výhodnej situácii, na rade sú Barcelončania.
    Karim BENZEMA - 3:1
     
    61
    Real Madrid dal gól! Barcelona z rohového kopu nedokázala nič vyťažiť. Iniesta s Mathieum sa následne vôbec nedohodli, ich fatálne zaváhanie využil na prechod do rýchlej kontry Isco. Zdalo sa, že kreatívny záložník Pusiniek svojou prihrávkou na Ronalda celú kontru pokazil, no lopta od Ronalda putovala ešte k Jamesovi Rodriguezovi, ktorý ju krásne posunul do pokutového územia na KARIMA BENZEMU. Francúz sa pohotovo oprel pravačkou do lopty a tá si po odraze od ľavej žrde našla cestu za chrbát Claudia Brava!
     
    60
    Xavi už rohový kop z pravého krídla nerozohrá. Ešte pred jeho exekúciou prepúšťa kapitán Blaugranas svoje miesto na trávniku bojovníkovi Ivanovi Rakitičovi.
     
    59
    Luis Suarez preukázal svoju rýchlosť a zbavil sa Sergia Ramosa. Domáci obranca sa okamžite po svojom súperovi natiahol rukou a ten sa porúčal k trávniku. Hlavný rozhodca Gil necháva hre plynulý priebeh.
     
    58
    Po súboji s Luisom Suarezom ostáva pri postrannej čiary ležať Pepe. Portugalský stopér Realu však, zdá sa, bude v poriadku a pripravený pokračovať.
     
    57
    Jeremy Mathieu sa z úctyhodnej vzdialenosti rozhodol vyskúšať strelecké šťastie a treba uznať, že ľavačkou to trafil náramne. Po jeho pokuse sa lopta točila k pravej žrdi domácej svätyne, odkiaľ ju výborným zákrokom vyškriabal Iker Casillas.
     
    56
    Messi krásnou kolmicou vysunul do pokutového územia Neymara, ktorý svojmu útočnému parťákovi loptu vracal spätnou prihrávkou, pri ktorej však boli defenzívni hráči Realu.
     
    55
    Luis Suarez si v pokutovom území pekne prepustil loptu, prebíjal sa do šance, no pristúpili k nemu obaja stopéri Bieleho Baletu, ktorý ho dokázali od lopty odstaviť. Uruguajský kanonier navyše fauloval.
     
    54
    Už-už sa zdalo, že Cristiano Ronaldo si to chystá na strelu ľavačkou, no na poslednú chvíľu ešte dokázal loptu pretlačiť na Isca. Jeho zblokovaný center skončil v rukaviciach Claudia Brava.
     
    53
    Karim Benzema si v súboji pokryl loptu telom a následne vymyslel krásnu kolmicu na Cristiana Ronalda, ktorému chýbal možno polkrok, aby sa mohol rútiť úplne sám na Claudia Brava.
     
    52
    Luis Enriqué reaguje na vývoj zápasu a posiela rozcvičovať sa niekoľko svojich zverencov. Očakáva sa najmä príchod Ivana Rakitiča.
    PEPE - 2:1
     
    51
    Real Madrid dal gól! štadion Santiago Bernabeu praskajúci vo švíkoch dostal od svojich miláčikov po druhý krát v zápase obrovský dôvod na radosť. Center Krossa od rohovej zástavky našiel v pokutovom území PEPEHO, ktorý bol absolútne voľný, položil sa do vzduchu a svojou hlavičkou krásne zakončil. Bravo plachtil vzduchom k svojej pravej žrdi márne! Biely Balet otočil vývoj stretnutia vo svoj prospech.
     
    51
    Real predviedol ukážkový brejk, ktorý potiahol Karim Benzema. Ten posunul po svojej pravej ruke Cristianovi Ronaldo, ktorý sa oprel do lopty, no trafil len Piquého, ktorý blokuje na rohový kop.
     
    50
    Dani Alves sa dnes hádam po prvý krát dostal k podpore útočnej činnosti svojho tímu. Jeho center z pravej až pred Casillasa neprenikol.
     
    49
    Sergio Ramos výborne zachytil prihrávku na poliacej čiare, posunul loptu na Marcela a sám sa vydal na podporu ofenzívy. Stopér Pusiniek sa však musí veľmi rýchlo vracať späť, pretože Ronaldo v pokutovom území Marcela nenašiel.
     
    48
    Bolo to tak. Barcelonský čarodej sa snažil loptu prepasírovať cez múr svojou ľavačkou, no trafil len hlavu Jamesa Rodrigueza.
     
    47
    Suarez si vykoledoval faul od Luku Modriča. Priam kop zo zaujímavej pozície pre Blaugranas, ktorý zrejme rozohrá Messi.
     
    46
    Real vstúpil po zmene strán do zápasu poriadne zostra. Benzema na seba naviazal v pokutovom území niekoľko hráčov a loptu pod seba posunul na Jamesa, ktorý to vyskúšal ľavačkou, no jeho pokus bol zblokovaný a Bravo nemal so zachytením lopty problém.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvé dejstvo napätého a ostro-sledovaného duelu medzi Realom Madrid a FC Barcelona oko futbalového fajnšmekra nesklamalo. Hralo sa vo vysokom tepme, k videniu bolo množstvo zaujímavých momentov pred jednou i druhou bránou. Blaugranas šokovali domácich fanúšikov. Už v štvrtej minúte išla po milimetrovo presnej koncovke Neymara Barcelona do vedenia. Real však od tohto momentu prevzal iniciatívu a vyrovnania sa dočkal desať minút pred koncom prvého dejstva, kedy úspešne realizovaným pokutovým kopom Ronaldo ukončil barcelonskú sériu bez inkasovaného gólu.

    Už samotný priebeh prvého polčasu je tou najlepšou pozvánkou k sledovaniu druhého dejstva, v ktorom sa rozhodne bude opäť, na čo pozerať. Nenechajte si ujsť, kto napokon z dnešného vrcholu klubovej jesene v Španielsku vyjde úspešnejšie.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Prvý polčas sa chýli ku svojmu koncu. Vyzerá to tak, že hviezdy oboch tímov pôjdu do kabín za patového stavu.
     
    44
    James Rodriguez ponúkol loptu na krídlo Marcelovi, ktorý ľavačkou našiel práve hlavu svojho kolumbijského spoluhráča. Ten však bol sám prekvapený, že k nemu Piqué, ktorý bol bližšie pri lopte, nechal preniknúť a nestačil už z dobrej pozície umiestniť tú hlavičku tak, akoby potreboval!
     
    43
    Podľa vzoru svojho súpera volí teraz aj Real pred nejakým zbesilým útočením skôr pokojnejšiu rozohrávku s množstvom krátkych prihrávok.
     
    42
    Na otvorenej scéne v Madride ohlušujúci piskot, čo je neklamným znamením toho, že loptu kontroluje na útočnej polovici Barcelona.
     
    41
    Cristiano Ronaldo sa rozbehol po pravej strane, zbavil sa svojho strážcu a do šestnástky poslal pekný center pravačkou. Na zadnej žrdi však za Benzemu nezbiehal z hráčov v bielom nikto.
     
    40
    Ďalší nepríjemný center v podaní barcelonského kapitána musel likvidovať kapitán domáci. Iker Casillas dobre vyštartoval zo svojej svätyne a loptu vyboxoval do bezpečia.
     
    39
    Barcelona zahrávala roh z ľavej strany. Na center Xaviho si v strede pokutového územia naskakoval Gerrad Piqué, pred ktorým Marcelo odvracia na ďalší roh.

     
    38
    Barcelona dostáva už štvrtú žltú kartu behom prvého polčasu a inkasoval ju opäť hráč, od ktorého ostré zákroky často nevidíme. Andres Iniesta však Modriča fauloval neoddiskutovateľne na kartu.
     
    37
    Marcelo, ktorý robí v prvom polčase defenzíve Blaugranas obrovské starosti, opäť v aktivite na ľavom krídle. Po súboji s krajanom Danim Alvesom ostal na zemi, no faul si pýtal márne.
     
    36
    Realu dodal gól obrovské množstvo síl a energie. Po pravom krídle sa snažil niečo zaujímavé vymyslieť Carvajal, ktorý bol zastavený, no Real ostane v držaní lopty.
    Cristiano RONALDO - 1:1
     
    35
    Real Madrid dal gól! Desať minút pred koncom prvého polčasu je to v zápase dvoch gigantov opäť vyrovnané. Zodpovednosť exekútora dôležitej penalty na seba vzal CRISTIANO RONALDO, ktorý nezaváhal, loptu poslal do opačného dolného rohu ako sa hodil Bravo a séria barcelonskej defenzívy bez inkasovania je tak už minulosťou!
     
    34
    Gerrard piqué navyše dostal i žltú kartu.
     
    34
    Marcelo vnikol do pokutového územia, Piqué išiel na zem a prízemný center ľavého obrancu Realu zastavil rukou. Gil jasne ukazuje na biely bod, bude sa kopať penalta!
     
    34
    Z ľavej strany prišiel ostrý center Jamesa Rodrigueza, ktorý mal smerovať na Karima Benzemu. Francúz mohol zakončovať do prázdnej brány, no to by pred ním loptu nesmel ukryť do svojej moci Claudio Bravo.
     
    33
    Vzrušenie bolo po prihrávke Neymara na Messiho do pokutového územia absolútne zbytočné. Argentínčan sa totiž nachádzal v tesnom ofsajde.
     
    32
    Messi mal na ľavom krídle opäť voľného Mathieuho, ktorý bol úplne osamotený, no loptu poslal do centrálnej pozície Suarezovi, ktorý bol dobre pokrytý.
     
    31
    Real sa v posledných minútach nevie dostať do tesnej blízkosti pokutového územia Barcelony, ktorá tak má možnosť predvádzať svoju klasickú hru.
     
    30
    Messi sa zbavil Jamesa Rodrigueza, dostal sa s loptou na hranicu pokutového územia a posunul ju po svojej ľavej ruke Mathiemu. Ten zakončil svoj ofenzívny výpad centrom, no ten Carvajal dobre zablokoval.
     
    29
    Barca v trojici vyrazila pekelne rýchlo vpred. Luis Suarez sa snažil naraziť loptu Neymarovi a poslať ho do pokutového územia, no brazílska hviezda zámer svojho spoluhráča nepochopila.
     
    28
    Isco sa na ľavom krídle pekne zbavil svojho strážcu. Zo strany talentovaného Španiela to však bolo všetko a pri lopte už je Barcelona.
     
    27
    Neymar sa v pokutovom území opäť dostal k lopte. Pre Brazílčana to znovu vyzeralo veľmi zaujímavo, no napokon bol v poslednej chvíli zastavený.
     
    26
    Rýchlu kontru Realu potiahol po ľavom krídle Cristiano Ronaldo, ktorý sa po súboji s Busquetsom ocitol v rohu pokutového územia ocitol na trávniku a pýtal si odpískanie penalty. Gil však posúdil súboj ako čistý a medzi oboma aktérmi tejto situácie to poriadne iskrilo.
     
    25
    Iniesta to zaujímavým spôsobom skúšal prehodiť na Luisa Suareza, ktorý bol v nábehu za chrbát defenzívy Realu, no Pepe jeho prihrávku stihol včas dešifrovať a zastaviť.
     
    24
    Modrič si pekne vymenil loptu s Benzemom, čím sa otvoril priestor pre chorvátskeho záložníka na prihrávku Jamesovi. Kolumbijský záložník dostal loptu na pravé krídla, odkiaľ vyprodukoval zaujímavý center na zadnú tyč, kde bol už vo vzduchu zavesený Ronaldo, no k lopte sa nedostal.
     
    23
    Barcelona mohla po druhý raz udrieť ako blesk z čistého neba. Na pravom krídle sa otvoril priestor pre Luisa Sureza, ktorý sa opäť vynikajúco zhostil úlohy nahrávača a Messimu predložil do pokutového územia nádhernú prihrávku. Lionel Messi bol pred Casillasom úplne sám, no ľavačkou ho neprekonal. Kapitán Realu predviedol famózny zákrok!
     
    22
    Hostia teraz predvádzajú sebe vlastnú a typickú sériu krátkych prihrávok na útočnej polovici. Je to však príliš ďaleko od Casillasovej svätyne.
     
    21
    Barcelona bránila so všetkými svojimi hráčmi na vlastnej polovici. Dobre zapracoval v defenzíve na pravom krídle hrajúci Suarez, ktorý pripravil o loptu Marcela.
     
    20
    Pepé sa rozbehol od poliacej čiare smerom dopredu. Jeho kostrbatý ofenzívny výpad sa napokon skončil faulom barcelonských hráčov.
     
    19
    Na opačnej strane ihriska to spoza pokutového územia po prieniku Marcela vyskúšal strelou Cristiano Ronaldo. Portugalský kanonier však nie príliš dobrým pokusom Brava len pozdravil.
     
    18
    Barcelona nedokázala po rohu ohroziť Casillasa, ktorý si zatiaľ na loptu príliš nesiahol, no dokázala ostať nasťahovaná pred pokutovým územím Realu.
     
    17
    Luis Suarez sa dostal s loptou v pokutovom území, kde si trúfol na individuálny prienik. Ten však bol rýchlo zlikvidovaný a nasledovať bude rohový kop.
     
    16
    Marcelo smeroval svoj center do stredu pokutového územia, kde mal trojicu svojich spoluhráčov. Defenzíva Blaugranas odvrátila loptu mimo pokutové územie k Tonymu Kroosovi, ktorého rozbujarené hľadisko v Madride vyzvalo k strele. Nemecký stredopoliar si to pripravil na pravačku, z ktorej však napokon vyslal slabú strelu presne do miest, kde stál Claudio Bravo.
     
    15
    Barcelona po prvý krát od chvíle, kedy sa dostala do vedenia, pobudla s loptou na polovici Realu dlhšiu dobu. Defenzíva Bieleho Baletu však nič zásadné riešiť nemusela.
     
    14
    Neymar v následnom vzdušnom súboji Carvajalovi oplácal predošlú situáciu a Gil opäť siaha ho svojej kapsičky. Po Messim tak dostáva žlté napomenutie i druhá hviezda barcelonskej ofenzívy.
     
    13
    Po nedovolenom zákroku Carvajala na Neymara sa hra môže trošku upokojiť. El Clásico však od svojho samotného začiatku nenecháva nič dlžné svojej povesti a ponúka strhujúce futbalové divadlo.
     
    12
    Center z ľavej strany opäť smeroval do pokutového územia Barcelona. Bol však až príliš pretiahnutý, no James Rodriguez zabojoval a ešte loptu na zadnej tyči zachytil. Poslal ju však len do moci Brava.
     
    11
    Tak, po inkasovanom góle Real pridal na podstatne vyšší rýchlostný stupeň a nula v kolónke inkasovaných gólov Barcelony sa otriasa v základe! Karim Benzema si naskočil na center z ľavej strany, svoju hlavičku poslal do brvna. Francúz pokračoval v sledovaní lopty, opäť sa k nej dostal a z niekoľkých metrov ju napálil do spojnice Bravovej svätyne!
     
    10
    Real v tejto fáze prvého polčasu svojho súpera poriadne zatlačil. Marcelo sa prehnal na ľavom krídle okolo Daniho Alvesa, vnikol do pokutového územia a okamžite predkladal loptu pred Brava, kde však Benzema nebol na mieste, akom by potreboval!
     
    9
    Zdá sa, že Lionel Messi je na dnešný zápas poriadne namotivovaný. Dohral totiž aj súboj s Pepém a rozhodca Gil už v tomto prípade milosrdný nebol. Prvá žltá karta dnešného El Clásica tak má nečakaného majiteľa.
     
    8
    Lionel Messi sa pri návrate na vlastnú polovicu ihriska poriadne oprel do Luku Modriča. Vo vzduchu bola prvá žltá karta v zápase, no argentínska hviezda napokon dostala od rozhodcu nateraz len napomenutie.
     
    7
    Biely Balet však pokračoval vo svojej ofenzívnej aktivite. Výbornú loptu za chrbát stopérov Blaugranas dostal Karim Benzema, proti ktorému Claudio Bravo pohotovo vybehol, no Francúz ešte stihol pravačkou do lopty udrieť a tá skončila mimo barcelonskej svätyne!
     
    6
    Štandardnú situáciu, samozrejme, nerozohral nik iný ako Cristiano Ronaldo, ktorý sa poriadne pravačkou oprel do lopty, no trafil len múr.
     
    5
    Real sa okamžite pokúsil odpovedať. Niekoľko metrov pred pokutovým územím sa Barcelona dopustila faulu, po ktorom nasleduje priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti.
    NEYMAR - 0:1
     
    4
    Barcelona dala gól! Famózny vstup do duelu v podaní Kataláncov, ktorí rozjasali svojich Culés prítomných v hľadisku! Luis Suarez krásnou prihrávkou preniesol hru z pravej strany na NEYMARA, ktorý si loptu posunul do stredu, pripravil na pravačku a z hranice pokutového územia nedal svojou neskutočne presnou umiestnenou strelou Casillasovi najmenší nárok zakročiť!
     
    4
    James Rodriguez posunul loptu po svojej pravici rozbehnutému Dani Carvajalovi, ktorý poslal do šestnástky strieľaný center, s ktorým si Mascherano poradil a loptu zo vzduchu vzal Claudio Bravo.
     
    3
    Cristiano Ronaldo okamžite otočil hru na polovicu Kataláncov, kde na jeho snaženie nadviazal Isco. Jeho center z ľavej strany bol zablokovaný Alvesom.
     
    2
    Iniesta sa pekne uvoľnil, všimol si, že má rozbehnutého Luisa Suaréza, ktorému sa snažil loptu prehodiť, no zámer mu príliš nevyšiel a na lopte už Real.
     
    1
    Čas vo futbalovom sete sa práve v tejto chvíli zastavil. Výkopom rozohrali očakávané stretnutia Barcelončania. Oba tímy nastúpili vo svojich tradičných farbách.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Casillas – Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo – James Rodríguez, Modrič, Kroos, Isco – Benzema, Cristiano Ronaldo.
    Náhradníci: Navas – Arbeola, Varane, Illarramendi, Khedira, Nacho, Hernandéz.

    FC Barcelona: FC Barcelona: Bravo – Alves, Piqué, Mascherano, Mathieu – Xavi, Sergio Busquets, Iniesta – Suarez, Messi, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Alba, Bartra, Rakitič, Roberto, El Haddadi, Pedro.

    Rozhodca: Gil – Nevedo, Martinéz – (Sanchéz)..
    Dnes sa na 90 minút zastaví čas na celom svete!

    Neskutočné!

     
    Príjemný futbalový gala-večer z madridského štadióna Santiaga Bernabeu, kde sa v sobotu od šiestej hodiny podvečer odohrá jednoznačne najsledovanejší a najočakávanejší duel klubovej futbalovej jesene, v ktorom sa o víťazstvo pobijú v El Clasicu španielski giganti – Real Madrid a FC Barcelona.



    Situácia v kluboch

    Real Madrid nevstúpil do nového ročníka na ligovom fronte práve ideálnym spôsobom. Po prehrách s Atléticom Madrid a najmä výbuchu v San Sebastiane sa ozývalo veľa kritikov, ktorí odsudzovali predaj jedných z kľúčových strojcov májového víťazstva v Lige Majstrov Angela di Mariu a Xabiho Alonsa. Carlo Ancelotti však neustále prizvukoval, že noví hráči, ako Toni Kroos, či James Rodriguez potrebujú dostatok času na zžitie s jeho herným systémom. S pribudajúcim časom to bolo v podaní kraľovského veľkoklubu lepšie a lepšie, až sa stroj menom Real Madrid rozbehol do neskutočných obrátok a v posledných stretnutiach zmietol každého jedného súpera, ktorý sa družine okolo hviezdneho a vo famóznej streleckej forme hrajúceho Cristiana Ronalda, postavil do cesty. Najlepšie o tomto fakte dokumentuje posledných päť ligových zápasov Bieleho Baletu, v ktorých Real inkasoval len tri krát a vsietil neskutočných 25 gólov.



    FC Barcelona po vlaňajšom nezdare v domácej súťaže i medzi európskou smotánkou siahla k menšej generačnej obmene a vedenie Blaugranas posilnilo najmä post stredného obrancu, ktorý bol vo vlaňajšom ročníku Achillovou pätou katalánskeho veľko-klubu. Tieto zmeny, ako i práca nového kouča Luisa Enriquého, ktorý sa vrátil na staré známe miesto, sa prejavujú od úvodu nového súťažného ročníku. Barca síce nemá také strach vzbudzujúce číslo v kolónke strelených gólov, no na druhej strane v doposiaľ odohraných siedmych stretnutiach Claudio Bravo ani raz loptu neťahal spoza svojho chrbta. Barcelonu však zatiaľ nemal, kto poriadne preveriť. Na súpera z ťažšej kategórie narazili Messi s Neymarom a spol. len v Lige Majstrov proti PSG, ktorý dokázal Barcelonu na domácom trávniku zdolať i bez podpory svojej hlavnej hviezdy Zlatana Ibrahimoviča. Defenzíva Barci bola v tomto súboji pokorená tri krát a ďalší veľký test na ňu čaká práve dnes.



    Nadvládu Bieleho Baletu a Blaugranas, ktorí sa v posledných rokoch výhradne striedali na španielskom futbalovom tróne, vo vlaňajšej sezóne narušilo Atlético Madrid, ktoré sa tešilo zo zisku ligového primátu. O to väčšiu motiváciu majú obaja tréneri, ako Carlo Ancelotti, tak i Luis Enriqué, ktorých hlavnou úlohou je v aktuálne prebiehajúcom ročníku doviesť svoje tímy k prvenstvu v španielskej La Lige.

    Real Madrid aj Barcelona sa počas týždňa naladili na vzájomný súboj bezproblémovými víťazstvami v Lige Majstrov proti Liverpoolu, respektíve Ajaxu.

    Zranenia

    Domácim v dnešnom stretnutí s určitosťou nepomôže trojica Gareth Bale, Fabio Coentrao a Jese Rodriguez, ktorá je mimo pre zdravotné problémy. Posledné týždne sa so zranením trápil aj stopér Sergio Ramos. Ten však intenzívne pracoval na návrate a na El Clasico by mal byť stopercentne pripravený.



    Luis Enriqué do zápasovej nominácie nemohol pre zranenia zaradiť takisto trojicu svojich zverencov – brazílskych obrancov Adriana, Douglasa Pereiru a Belgičana Thomasa Vermelena, ktorý sa stále ešte nestihol dať po zdravotnej stránke dokopy a od svojho letného príchodu ešte za Blaugranas neodohral ani jednu minútu. Barcelona však už na súboj s Realom Madrid môže počítať s kanonierom Luisom Suarézom, ktorý sa vracia po treste spôsobenom pohryznutím Talaina Chielliniho na svetovom šampionáte v Brazílii. Ťažko povedať, či si trúfne Luis Enriqué nasadiť bývalého hráča Liverpoolu do základnej zostavy, no skôr sa predpokladá, že do zápasu nastúpi až v jeho priebehu.



    Posledné vzájomné ligové stretnutia

    Z oboch vzájomných konfrontácii v minulom súťažnom ročníku vyšla lepšie Barcelona, ktorá dokázalo vyhrať ako na Nou Campe, tak aj na štadióne Realu Madrid, kde sa zápas skončil divokým výsledkom 4:3 v prospech Blaugranas.

    Dnešný duel odpovie na tieto základné otázky:

    Nadviaže Cristiano Ronaldo na famóznu strelecké formu v súboji s Kataláncami?

    Dokáže barcelonská defenzíva udržať čisté konto v deviatom ligovom zápase za sebou?

    Odbije si Luis Suaréz úspešnú premiéru v drese FCB práve v El Clasicu?

    Dokážu Pusinky ukončiť sériu FC Barcelona bez straty čo i len jedného bodu?


    Potvrdí Biely Balet svoju neskutočnú fazónu?

    Kto vzíde ako víťaz zo súboja dvoch najlepších hráčov planéty?

     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Michal Bakoš

    Góly: 35. Cristiano Ronaldo, 51. Pepé, 61. Karim Benzema – 4. Neymar

    Karty:   74. Dani Carvajal (RMA), 90+4. Ronaldo (RMA) – 9. Messi (FCB), 14. Neymar (FCB), 34. Gerrad Piqué (FCB), 38. Andres Iniesta (FCB)


    Real Madrid: Casillas – Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo – James Rodríguez, Modrič, Kroos, Isco – Benzema, Cristiano Ronaldo.
    Náhradníci: Navas – Arbeola, Varane, Illarramendi, Khedira, Nacho, Hernandéz.

    FC Barcelona: FC Barcelona: Bravo – Alves, Piqué, Mascherano, Mathieu – Xavi, Sergio Busquets, Iniesta – Suarez, Messi, Neymar.
    Náhradníci: ter Stegen – Alba, Bartra, Rakitič, Roberto, El Haddadi, Pedro.

    Rozhodca: Gil – Nevedo, Martinéz – (Sanchéz).

    Diváci: 85,464