CSKA Moskva – Bayern 0:1 (kon.) | Manchester City – AS Rím 1:1 (kon.) | Paríž – Barcelona 3:2 (kon.)
APOEL – Amsterdam 1:1 (kon.) | Schalke – Maribor 1:1 (kon.) | Lisabon – Chelsea 0:1 (kon.)
Doneck – Porto 2:2 (kon.) | Borisov – Bilbao 2:1 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
0:1 (0:1)
Bayern Mníchov
Utorok 30.09.2014, 18:00 • Arena Khimki, Moskva, Rusko • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Nadstavený čas v 2.polčase sú 3 minúty!
     
    90
    Striedanie v tíme Bayernu Mníchov: ihrisko opúšťa Lewandowski, jeho miesto zaujme Pizarro.
     
    86
    Shaqiri sa dostal po chybe obrany k lopte pred Akinfeevom, brankár domácich výborne vybehol a Shaqiri len do lopty ťukol a od Akinfeeva sa odrazila tesne vedľa jeho pravej tyčky.
     
    85
    Muller dostal loptu za obranu, ocitol sa sám pre Akinfeevom, ktorý mu výborne zmenšil strelecký uhol. Strelec gólu prihrával vedľa seba, no tam nikto nebol.
     
    81
    Striedanie v tíme Bayernu Mníchov: ihrisko opúšťa Robben, jeho miesto zaujme Rafinha.
     
    79
    Striedanie v tíme CSKA Moskva: ihrisko opúšťa Tosic, jeho miesto zaujme Jefremov.
     
    77
    Striedanie v tíme Bayernu Mníchov: ihrisko opúšťa Götze, jeho miesto zaujme Shaqiri.
     
    68
    Benatia (Bayern) sa teraz prezentoval nedovoleným zákrokom, za ktorý videl žltú kartu.
     
    66
    Striedanie v tíme CSKA Moskva: ihrisko opúšťa Natcho, jeho miesto zaujme Doumbia.
     
    54
    Nádejná šanca domácich! Musa sa dostal k lopte za obranou hostí, pohral si s obrancami, no jeho strela bola zblokovaná na roh. Tak konečne nejaké vzrušenie v 2.polčase.
     
    45+1
    Eremenko (CSKA) videl žltú kartu od hlavného rozhodcu.
     
    45
    Nadstavený čas v 2.polčase je 1 minúta!
     
    44
    Tak hostia teraz zahodili nemožné! Robben potiahol loptu cez pokutové územie, vystrelil, no jeho strela bola zblokovaná. K lopte sa dostal Lewandowski, no aj jeho strela bola zblokovaná a ďalšia strela sa skončila opäť zblokovaním. Tak hostia sa teraz ponúkali, že kto dá gól a nakoniec z toho nič nebolo.
     
    41
    Brvno! Tak hostia mali druhý-krát šťastie v priebehu niekoľkých minút. O odrazenej lopte sa dostal Eremenko, lenže jeho strela skončila na brvno Neuerovej brány. Tak pri hosťoch teraz stálo šťastie hneď v dvoch gólových šanciach CSKA.
     
    40
    Kapitán Lahm (Bayern) teraz zastavil protiútok domácich za cenu žltej karty. Bolo to tesne pred pokutovým územím. Tak toto bude veľká šanca pre CSKA.
     
    37
    Tak toto bola obrovská šanca CSKA! Musa prešprintoval Benatiu a rútil sa sám na Neuera, no útočník domácich mieril iba do Nemeckého brankára. Následne sa k lopte dostal pravdepodobne Tosic, ktorý mieril vysoko nad. Tak teraz nechýbalo veľa a mohlo byť vyrovnané.
     
    34
    Strelec gólu Muller teraz nebezpečne vystrelil na bránu Akinfeeva, no jeho razantný pokus letel len do stredu brány. Lenže domáci brankár si neveril na chytenie tejto lopty, a tak ju radšej vyboxoval.
     
    24
    Domáci vybojovali rohový kop, ten už bol rozohraný nakrátko, no nič z neho nebolo. Lenže k odrazenej lopte sa dostal Eremenko, ktorého strela minula Neuerovu bránu len o pár centimetrov. Tak po 2 minútach už mohlo byť vyrovnané!
    MüLLER - 0:1
     
    22
    Bayern dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil THOMAS MULLER, ktorý brankára poslal k jeho pravej žrdi, zatiaľ čo on loptu do opačného smeru. Bavori sa dostávajú do jednogólového vedenia.
     
    21
    Pokutový kop pre Bayern! Fernandes poslal k zemi Gotzeho a hostia si tak v 22.minúte kopnú penaltu.
     
    15
    Pekná akcia domácich! Milanov sa dostal k odrazenej lopte na hranici pokutového územia a aj vystrelil z prvej, no jeho pokus nemal dostatočnú razanciu a mieril iba presne do rúk brankára Neuera. Tak CSKA teraz pohrozilo, no stav sa znova nemenil.
     
    12
    Thomas Muller teraz vybojoval rohový kop. Ten už bol rozohraný nakrátko a Robben sa typickou kľučkou dostal do pokutového územia a ľavačkou mieril na prednú žrď, no Akinfeev vyrazil loptu na roh. Tak v rozpätí 2 minút, 2 nádejné šanca hostí na otvorenie skóre.
     
    11
    Bayern teraz výborne zakombinoval a mohol byť z toho prvý gól! Xabi Alonso našiel na krídle Bernata, ten z prvej odcentroval a Mario Gotze half-volejom namieril dobrých 4-5 metrov vedľa Akinfeevovej brány. Tak s touto šancou sa dalo lepšie naložiť.

    Marek Farkaš

    Góly: 22. Müller (pen.)

    Karty:   45+1. Eremenko (CSK) – 40. Lahm (BAY), 68. Benatia (BAY)


    CSKA Moskva: Akinfeev – Fernandes, Ignashevich, V. Berezutskiy, Shchennikov – A. Berezutskiy, Natcho (66.Doumbia), Tosic (79.Jefremov), Eremenko, Milanov – Musa
    Náhradníci: Bazelyuk, Doumbia, Chepchugov, Jefremov, Nababkin
    Manažér: Leonid Slutsky

    Bayern Mníchov: Neuer – Benatia, Dante, Alaba – Robben (81.Rafinha), Lahm, Alonso, Götze (77.Shaqiri), Bernat – Müller, Lewandowski (90.Pizarro)
    Náhradníci: Reina – Shaqiri, Rafinha, Pizarro, Boateng, Rode, Hojbjerg
    Manažér: Pep Guardiola

    Rozhodca: William Collum – William Conquer, Graham Chambers (Všetci Škótsko)