Villarreal – Real Madrid 0:2 (kon.) | Barcelona – Granada 6:0 (kon.) | Atlético Madrid – Sevilla 4:0 (kon.)
Bilbao – Eibar 0:0 (kon.) | Levante – Rayo Vallecano 0:2 (kon.)
koniec
Villarreal CF
0:2 (0:2)
Real Madrid
Sobota 27.09.2014, 16:00 • Estadio El Madrigal, Villarreal • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Máme za sebou zápas, v ktorom bol Villarreal opticky lepším a aktívnejším tímom, no doplatil na slabú efektivitu v zakončení, ktorá naopak Realu rozhodne nechýbala. Biely Balet tak vyhral tretí zápas v rade a s týmto konštatovaním sa s vami lúčim. Ďakujem za pozornosť. (17:49:25)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Viettovi by som za jeho dnešný výkon gól jednoznačne doprial, Argentínsky zakončovateľ sa však nepresadil ani po poslednom rohovom kope v zápase.
     
    90+2
    Vietto svojou prácou v pokutovom území ešte vybojoval pre Villarreal rohový kop. Tak, žeby sa domáci dočkali v samom závere aspoň gólu?
     
    90+1
    Hráči Villarrealu síce držia loptu na svojich kopačkách, no už nemajú energiu vymyslieť niečo zaujímavé smerom dopredu.
     
    90
    Nad rámec riadnej hracej doby boli nadstavené tri minúty.
     
    90
    Čerstvý Isco sa rozbehol do defenzívy Villarrealu. Mladý Španiel svoj pekný individuálny prienik dotiahol až na hranicu pokutového územia, odkiaľ sa neúspešne snažil o zakončenie.
     
    89
    Domáci fanúšikovia si žiadajú odpískanie faulu na Vietta, ktorý ostáva ležať na trávniku po vzájomnom súboji so Sergiom Ramosom.
     
    88
    Myslím, že už je nad slnko jasnejšie, že Real si z Villarrealu dnes odvezie tri body. Neviem si predstaviť, čo by sa v záverečných minútach muselo stať, aby tomu tak nebolo.
     
    87
    Carvajal si po prihrávke od Modriča na pravom krídle poradil s Gabrielom prehodením lopty na ľavačku, no to bolo zo strany pravého obrancu Bieleho Baletu všetko.
     
    85
    Real sa už zbytočne dopredu neženie a snaží sa skôr kontrolovať hru množstvom krátkych prihrávok. Villarreal predsa len už nemá síl na vysoké napádanie, navyše zápas sa skončil pre Musacchia, ktorý už nemôže byť vystriedaný, a tak musí Žltá Ponorka dohrávať duel len v desiatich mužoch.
     
    84
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Benzema, prichádza Isco.
     
    84
    Hra je prerušená, pretože na trávniku ostal sedieť Musacchio, ktorý toho už pravdepodobne pre dnes má dosť.
     
    83
    Biely Balet vyrazil do rýchleho brejku vedeného Ronaldom, ktorý prehodil loptu na Benzemu. Francúzsky útočník sa snažil loptu vrátiť pred bránu, no defenzíva Villarrealu dobre zafungovala.
     
    82
    Prvotný center odvrátil dnes veľmi dobre hrajúci Varane, akcia Villarrealu však pokračovala a napokon skončila zakončením Vietta, ktoré však bolo nepresné.
     
    80
    Illarramendi prišiel do súboja s Espinosom neskoro a zozadu ho fauloval. Obišlo sa to bez kartového trestu, no Villarreal bude kopať priamy kop.
     
    78
    Carvajal skúsene pokryl loptu a počkal, kým Casillas vybehne zo svojej brány a loptu ukryje do svojej moci. Villarreal sa neúnavne snaží, no gól nie a nie dnes streliť.
     
    77
    Nový muž na trávniku Nacho odvrátil center len ku Jonathanovi dos Santosovi, ktorý dobiehal z druhej vlny a do lopty sa oprel priam parádne! Casillas však preukázal svoje kvality a tvrdú strelu bývalého hráča Barcelony zneškodnil!
     
    76
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Marcelo, prichádza Nacho.
     
    75
    Jonathan dos Santos naznačil strelu, no napokon loptu posunul po svojej pravej ruke Mariovi Gasparovi, ktorý dnes po pravej strane neúnavne behá hore-dole. Pravý obranca Villarrealu však poslal loptu len k Ramosovi.
     
    74
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza James Rodriguez, prichádza Asier Illarramendi.
     
    73
    Espinosa si fantasticky poradil v pokutovom území s Marcelom, striedajúci záložník Žltej Ponorky dokázal aj zakončiť, no bol zozadu atakovaný Jamesom, ktorý si výborne splnil defenzívne povinnosti a Espinosovi povolil len slabé zakončenie.
     
    72
    Giovani dos Santos si v bežeckom súboji poradil s Marcelom a z ľavej strany ešte stačil odcentrovať, no v pokutovom území nemal potrebnú podporu spoluhráčov.
     
    71
    Espinosa uvoľnil na pravom krídle Maria, ktorého center smeroval presne do stredu pokutového územia Realu, kde kraľoval Sergio Ramos.
     
    70
    Giovani krásne zakombinoval na pravej strane s Mariom, mexický hráč sa následne po strete so Sergiom Ramosom ocitol na trávniku. Vyzeralo to na faul, no hlavný rozhodca mal iný názor.
     
    69
    Real zahrával roh z ľavej strany, konkrétne si jeho exekúcii vzal na starosti James. Miesto v pokutovom území sa snažil nájsť Varane, no hľadal si ho až príliš vehementne a previnil sa útočným faulom.
     
    68
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Trigueros, prichádza Jonathan dos Santos.
     
    67
    Vietto perfektne zakombinoval s Giovanim dos Santosom, ktorý si vynikajúco nabehol do pokutového územia, loptu okamžite vracal pod seba na Vietta. Najlepší hráč domácich v dnešnom stretnutí chcel vystreliť z prvej, no loptu minul!
     
    66
    Bale nasadil do pokutového územia okolo Gabriela a pravačkou hľadal v pokutovom území nabiehajúcich Ronalda, či Benzemu. Lopta napokon skončila v moci Asenja.
     
    65
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Uche, prichádza Giovani dos Santos.
     
    64
    Výbornú defenzívnu robotu predviedol Sergio Ramos, ktorý sa snažil následne vyviesť loptu na polovicu Villarrealu. Jeho snaha bola zmarená len za cenu nedovoleného zákroku.
     
    62
    Bale svojou prihrávkou hľadal v strede pokutového územia Cristiana Ronalda, ktorý sa k lopte aj dostal, snažil sa ju trafiť z prvej, no guľaté čudo poskakovalo, a tak to Portugalčan nezvládol.
     
    61
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Goméz, prichádza Espinosa.
     
    60
    Vietto sa snažil vysunúť do samostatného nájazdu Ucheho, ktorý stál za Varanem a bol to práve francúzsky stopér, ktorý v roli poslednej inštancie zastavil loptu.
     
    59
    Ďalšiu akciu domáceho tímu započal Vietto, ktorý odovzdal loptu Canimu a okamžite sa rozbehol do pokutového územia. Cani sa mu snažil poslať loptu z prvej to stopercentnej šance, no bolo to na domáceho útočníka príliš dlhé.
     
    58
    Na nebezpečný center z pravej strany sa márne naťahoval, ako Casillas, tak aj domáci útočník Vietto. Lopta tak len presvišťala krížom cez hosťujúce pokutové územie.
     
    57
    Marcelo si veľmi dobre všimol Cristiana Ronalda, ktorý si svojim pohybom za domácu defenzívu pýtal prihrávku do plného šprintu. Brazílsky obranca sa mu ju aj snažil poslať, no neúspešne.
     
    56
    Dvaja najdrahší hráči Realu sa stretli na pravom krídle. Ronaldo naštartoval Balea, ktorý neuspel v individuálnom súboji s Gabrielom.
     
    55
    Real sa teraz snaží trošku upokojiť hru sériou krátkych prihrávok na vlastnej polovici ihriska.
     
    54
    Mario Gaspar si poľahky poradil s Marcelom, ktorého obišiel, akoby tam brazílsky obranca ani nebol, no následne úplne zbabral svoj center, do ktorého dal až príliš veľa razancie.
     
    53
    Caniho kolmica skončila mimo hracej plochy. Portugalský záložník v domácich službách si nie úplne porozumel s Mariom, ktorému svoju prihrávku adresoval.
     
    52
    Nezainteresovanému fanúšikovi musí byť Villarrealu v niektorých momentoch dnešného duelu poriadne ľúto! Žltá Ponorka si totiž vytvára šancu za šancu, no nie a nie prelomiť streleckú smolu. Po práci Vietta v pokutovom území loptu dostal na hranici pokutového územia Gaspar, ktorý vystrelil z prvej, no veľmi, veľmi nepresne!
     
    51
    Soriano našiel svojou prihrávkou Ucheho, ktorý bol otočený chrbtom k bráne. Domáci útočník sa snažil uvoľniť, no na chrbát mu dýchaj Sergio Ramos, ktorý ho od lopty dokázal aj odzbrojiť.
     
    50
    Po rohovom kope už žiadne nebezpečenstvo pre hosťujúcu svätyňu nevzniklo. Pri lopte hostia z Madridu.
     
    49
    Biely Balet vytiahol svoje napádanie ohromne vysoko, Villarreal sa však peknou kombináciou dostal z pod tlaku a na polovici Realu sa pred domácou štvoricou otvorilo veľmi veľa priestoru. Napokon si to z ľavej strany naviedol na stred Vietto, ktorého prízemná rana bola tečovna, nasleduje rohový kop.
     
    48
    Ľavý obranca domácich Gabriel fantasticky podporil útok Žltej Ponorky, dostal vynikajúcu loptu do pokutového územia, no doplatil trošku na to, že v takýchto situáciách ako rodený stopér nie je príliš zbehlý a jeho zakončenie aj podľa toho vyzeralo.
     
    47
    Do druhého dejstva vstúpili oba tímy bez zmien v základnej zostave. Paulista aj napriek enormnej snahe už loptu na ľavom krídle nestihol na hracej ploche.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Real Madrid po prvom polčase vedie vo Villarreale 2:0, čo je pre domácich veľmi nešťastný stav. Žltá Ponorka totiž bola v prvom dejstve veľmi aktívna a v niektorých momentoch svojho súpera dokonca aj prevyšovala. Domáci však doplatili na slabú efektivitu v zakončení, čo tak silný tím ako Real dokonale potrestal a z dvoch nevine vyzerajúcich situácii udrel. Futbal to bol v každom prípade počas úvodného dejstva fantastický, bolo sa na, čo pozerať na oboch stranách. Verme, že to tak bude pokračovať aj po prestávke.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Marcelo sa oprel do lopty z úctyhodnej vzdialenosti, ľavý obranca Pusiniek to trafil fantasticky, Asenjo sa musel preletieť vzduchom a loptu smerujúcu k pravej tyčke zachytil.
     
    44
    Carvajal sa na pravom krídle síce cez Gabriela nepresadil, no pre svoj tím vybojoval aspoň rohový kop.
     
    42
    Druhý inkasovaný gól, akoby domácich hráčov zdravo naštval a Villarreal sa naštartoval k ešte väčšej ofenzívnej aktivite. V strede pokutového územia ostal trestuhodne voľný Vietto, ktorý pohotovo vypálil, no obetavým spôsobom sa do jeho voleja vložil Marcelo, ktorý zrazil loptu na rohový kop.
     
    41
    Triguerosovu strelu Casillas vyrazil len pred seba, Villarreal sa dostal k dvom dorážkam, pričom najmä tá Ucheho volala po góle, no domáci útočník netrafil prázdnu bránu. Napokon ho to vôbec nemusí mrzieť, pretože sa pískal ofsajd!
    Cristiano RONALDO - 0:2
     
    40
    Real Madrid dal gól! Po exkluzívne prevedenej rýchlej kontre, ktorú by mohli pokojne umiestniť do futbalových učebníc, sa Real pred koncom druhého polčasu dostáva do dvoj-gólového vedenia! Bale nádherným pasom preniesol hru na pravú stranu k Benzemovi, ktorý sa v pokutovom území dobre zorientoval, posunul loptu pod seba na CRISTIANA RONALDA, ktorý ju z prvej upratal presne k vzdialenejšej tyči Asenjovej svätyne!
     
    39
    Rozohratie priameho kopu na seba vzal domáci kapitán Soriano, ktorý to skúšal ľavačkou, no loptu nedokázal prepasírovať cez múr, ktorý si Casillas postavil.
     
    38
    Uche sa hnal za loptou a na hranici pokutového územia ho mierne za ruku pridržal Sergio Ramos. Drobný kontakt Mallencovi neunikol a španielsky arbiter odpískal priamy kop v prospech Villarrealu. Hriešnika celej situácie navyše potrestal žltou kartou.
     
    38
    Obrovská škoda pre domácich, že Uche zastavil prihrávku smerujúcu na rozbehnutého Vietta, ktorý sa mohol dostať do veľkej šance, no loptu napokon jeho kolega z útoku zastavil a zakončil ľavačkou, no vôbec nie dobre.
     
    37
    Do rýchlej kontry vedenej po pravej strane sa vydal Bale, proti ktorému tam však vyštartovala trojica hráčov v žltých dresoch a tá využila svoju presilu na zisk lopty.
     
    36
    Futbalisti Villarrealu zahrali priamy kop veľmi rýchlo, snažili sa prekvapiť obranu Realu, no napokon prekvapili aj sami seba a veľmi lacno prišli o loptu.
     
    35
    Dani Carvajal zastavil Vietta, ktorý je v prvom dejstve mimoriadne aktívny, len za cenu nedovoleného zákroku.
     
    34
    Villarreal mohol prakticky okamžite odpovedať. Mario z pravého krídla nebezpečne ocentroval do pokutového územia, kde sa napokon k lopte dostal Vietto, ktorý však zakončoval zo záklonu a svoju hlavičku tak na Casillasovu bránu nedokázal umiestniť.
    Luka MODRIČ - 0:1
     
    32
    Real Madrid dal gól! Biely Balet dokázal využiť fázu, počas ktorej zavrel svojho súpera pred jeho pokutové územia, na strelenie vedúceho gólu! Kroos posunul loptu na hranicu pokutového územia LUKOVI MODRIČOI, ktorý si prvým dotykom loptu spracoval a z druhého pohotovo vystrelil. Asenjo ostal stáť na bránkovej čiare ako zamrznutý a len sa obzrel za loptou, ktorá zapadla na pravú stranu jeho svätyne!
     
    31
    Po Kroosovej prihrávke si na ľavej strane trošku zavadzali James a Marcelo. Napokon centroval prvý menovaný, no v strede pokutového územia dominovali stopéri Villarrealu.
     
    29
    Center z ľavej strany napokon prešiel až na pravú stranu, kde sa do lopty z druhej vlny poriadne oprel Mario Gaspar. Jeho pätelicu Casillas dokázal zlikvidovať!
     
    28
    Obrovská šanca Villarrealu ostala nevyužitá! Vietto to po prihrávke Ucheho spravil famózne, argentínsky útok si prekrásne obhodil oboch hosťujúcich stopérov a dostal sa do stopercentnej tutovky! Tú mu napokon dokázal zmariť Varane, ktorý v rozhodujúcej chvíli, kedy sa už Vietto chystal zakončovať, do domáceho zakončovateľa ešte trošku zozadu postrčil a Vietto loptu napokon napálil nad Casillasovu svätyňu!
     
    27
    Štandardku rozohral Tony Kroos, ktorý svojim centrom v pokutovom území hľadal fantastického hlavičkára Sergia Ramosa. Ten sa ku zakončeniu nedostal a navyše sa pískal aj ofsajd.
     
    26
    Cristiano Ronaldo chcel obísť Gabriela, po vzájomnom strete sa obaja hráči ocitli na trávniku, no píska sa proti bráne Villarrealu. Priamy kop pre Biely Balet.
     
    25
    Marcelo sa rozbehol smerom k domácej šestnástke, snažil sa loptu s niekym si naraziť, no proti bola obrana Villarrealu, ktorá pohotovo zasiahla.
     
    24
    Cristiano Ronaldo prepúšťal dlhočiznú prihrávku na Benzemu, no ani on nemal dostatočnú rýchlosť na to, aby sa k lopte dostal skôr, než Asenjo.
     
    23
    Po faule na Modriča bola Realu poskytnutá výhoda. Do súboja jeden na jedného sa na pravej strane dostal Bale, ktorý podobné situácie miluje. Waleský krídelník tentoraz nenasadil k prieniku, ale centroval do pokutového územia, kde však kraľoval brankár Asenjo, ktorý stiahol loptu zo vzduchu do svojich rukavíc.
     
    22
    Rýchly brejk Realu ťahaj Ronaldo, ktorý však prihral medzi trojicu obrancov Villarrealu a jeho úmysel fantasticky vystihol Ruiz. Domáci stopér nielenže loptu vyviezol, no dokonca sa s ňou po prihrávke Gomeza dostal až do pokutového územia. Svoj krásny ofenzívny výlet zakončil Victor Ruiz prihrávkou pred bránu, s ktorou si však defenzíva Realu poradila.
     
    21
    Marcelo opäť centroval z ľavej strany, no tentoraz mu to hrubo nevyšlo a lopta skončila vysoko, vysoko nad Ronaldom, ktorý bol pripravený na hlavičku v pokutovom území.
     
    20
    V posledných minútach začína preberať kontrolu nad vývojom zápase predsa len Real Madrid, ktorý teraz útočí do plných.
     
    19
    Marcelo mal na ľavom krídle priestor zaútočiť do otvorenejšej defenzívy Villarrealu. Brazílsky obranca okamžitým krížnym pasom hľadal v pokutovom území nabiehajúceho Ronalda, pred ktorým fantasticky zasiahol Ruiz.
     
    18
    Späť však k dianiu na trávniku.Od svojej svätyne bude odkopávať Sergio Asenjo.
     
    17
    Teraz trošku odbočíme od dnešného zápasu. Nad štadiónom Ed Madrigal totiž prechádza lietadlo zaobstarané fanúšikmi Manchestru United, ktorý odkazujú svojej bývalej hviezde Cristianovi Ronaldovi, aby sa vrátil na Old Trafford.
     
    16
    Ďalší rohový kop Realu zahrával Tony Kroos, ktorého center prepadol až na zadnú tyč ku Jamesovi. Kolumbijský stredopoliar sa oprel do lopty, no napálil ju len vysoko nad.
     
    15
    Ronaldo z podobného priestoru tentoraz už pod seba neprihrával, ale centroval do pokutového územia, kde bezpečne zasiahol pred Benzemom Musachio.
     
    14
    Cristiano Ronaldo sa rozbehol na pravom krídle proti dvojici protihráčov, napokon sa rozhodol pre spätnú prihrávku Modričovi, ktorý však príliš dlho váhal a jeho prenesenie hry napokon Benzema na ľavej strane nezachytil.
     
    13
    Gomez sa fantasticky uvoľnil na ľavom krídle, svojim prízemným centrom našiel v pokutovom území úplne voľného Vietta, ktorý však mal loptu troška pod sebou a strela z prvej mu ideálne nesadla. Lopta skončila vedľa ľavej tyčky Casillasovej brány.
     
    12
    Domáci po rohovom kope bleskovo prepli do ofenzívy. Dlhý nákop našiel Ucheho, ktorý si to hneď prvým dotykom hádzal do pokutového územia. Ofenzíveho hráča Villarrealu však fantasticky zakrižoval Varane.
     
    11
    Cristiano Ronaldo dostal priestor v pokutovom území, na nič nevyčkával a vyskúšal strelecké šťastie. Ľavačkou to Portugalčan poslal len tesne vedľa ľavej žrde domácej svätyne, no Asenjo si aj napriek tomu siahol na loptu a nasledovať tak bude rohový kop.
     
    10
    Pravá strana domácej ofenzívy je v úvodnej desať-minútovke zápasu poriadne nebezpečná. Individuálne presadiť sa snažil Cani, ktorý sa však pošmykol a Marcelo mu bez problémov loptu vzal.
     
    9
    Toni Kroos je vyhláseným strelcom zo stredných vzdialeností. Nemecký záložník sa to snažil potvrdiť aj v tomto momente, keď zakončoval po rohovom kope z druhej vlny, no loptu poslal len nad brvno Asenjovej svätyne!
     
    8
    Mario Gaspar opäť na ofenzívnom výpade, jeho prízemný center z pravej strany bol poriadne nebezpečný. Do brány Realu sa tlačilo viacero domácich hráčov, zasahovať napokon musel Casillas, ktorý loptu vykopával do bezpečia.
     
    7
    Gaspar dostal na pravom krídle až luxusne veľa priestoru. S jeho spätnou prihrávkou si Kroos síce dokázal poradiť, no akcia Žltej Ponorky pokračovala a na jej konci bola veľmi nebezpečná strela Ucheho, ktorý pohotovo vypálil ľavačkou a donútil ísť Casillasa veľmi rýchlo k ľavej tyčke!
     
    6
    Sergio Ramos sa v pokutovom území dostal po centri z ľavej strany k lopte, ktorú upratal k pravej žrdi Asenjovej brány. Vzrušenie však bolo zbytočné, už dávno predtým sa pískal útočný faul.
     
    5
    Cristianovi Ronaldovi lopta dobre skočila, portugalský krídelník sa to snažil využiť a pohotovo vypálil ľavačkou. Pokus hosťujúcej hviezdy bol tečovaný na rohový kop.
     
    4
    Garethovi Baelovi, ktorý si vo vlaňajšom vzájomnom zápase na štadióne Villarrealu debut za Real Madrid, svoj prvý kontakt s loptou v dnešnom zápase na radosť domácich priaznivcov nezvládol.
     
    4
    Villarreal sa veľkosti svojho dnešného súpera rozhodne nezľakol a od úvodných minút na Biely Balet poriadne vyletel. Na hranici pokutového územia sa otvoril priestor na strelu Canimu, ktorý to skúsil prízemnou delovkou. Do tej sa však vložil Varane.
     
    3
    Ten tentoraz domáci zahrali nakrátko. Gomez následne na zadnej žrdi našiel Victora Ruiza, ktorý však mal, čo robiť, aby loptu aspoň zasiahol. Na hracej ploche ju už zachytiť nestačil.
     
    2
    Po nepresnosti v hosťujúcej rozohrávke sa Villarreal prakticky zadarmo dostal k zahrávaniu rohového kopu. Center z pravej strany odvrátil Varane len na ďalší roh.
     
    1
    O výkop sa postarali domáci, ktorí nastúpili v tradičných žltých dresoch. Real Madrid takisto v sebe vlastnej bielej kombinácii.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Villarreal CF: Asenjo – Paulista, Ruiz, Musachio, Gaspar – Cani, Soriano, Gomez, Trigueros – Vietto, Uche.
    Náhradníci: Juan Carlos – Espinosa, Rukavina, Moreno, Pina, Jonathan dos Santos, Giovani dos Santos.

    Real Madrid CF: Casillas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Kroos, Modrič – Ronaldo, James Rodriguez, Bale – Benzema
    Náhradníci: Navas – Illarramendi, Aguza, Arbeola, Nacho, Isco, Chicharito.

    Rozhodca: A. U. Mallenco – R. Díaz Pérez del Palomar, J. Z. Lobato.
     
    V sobotu je na programe prvá časť zápasov šiesteho kola najvyššej španielskej súťaže, medzi ktorými nájdeme aj duel na štadióne El Madrigal, kde sa Villarreal pokúsi ozbíjať o body Biely Balet.

    Žltá ponorka bola vo vlaňajšom ročníku ako nováčik veľmi príjemným prekvapením a domáci sa dlho držali na popredných priečkach a napokon skončili na výbornom šiestom mieste, ktoré by chceli v aktuálnom ročníku minimálne dorovnať. Po piatich zápasoch patrí zverencom Marcelina García Torala ôsme miesto ligovej tabuľky s ôsmymi bodmi na konte.

    V zápase proti Realu domácim nepomôže štvorica Giovani dos Santos, Jaume Costa, Bojan Jokič a Hernane Perez, ktorá je mimo hry pre zranenie.

    Real Madrid vlani ovládol španielsky ligový pohár, no predovšetkým sa stal víťazom najprestížnejšej klubovej súťaže a konečne sa dočkal vytúženého zisku desiateho titulu v Lige Majstrov. K dokonalej spokojnosti chýbalo partii okolo hviezdneho Cristiana Ronalda už len vyhrať ligu, čo sa mu vlani nepodarilo, a tak má v aktuálnom ročníku o motiváciu postarané. Vstup do sezóny však nevyšiel zverencom Carla Ancelottiho vôbec ideálne. Po prehrách so Sociedadom a mestským konkurentom Atléticom sa začali ozývať zlé jazyky, ktoré kritizovali krok vedenie Pusiniek, ktoré predalo Angela di Mariu i Xabiho Alonsa. V ostatných dvoch zápasoch domácej súťaže však Biely Balet všetkých kritikov umlčal a na konto si pripísal dve výhry, pri ktorých sa futbalisti Realu v ofenzíve dokonale vybláznili.

    Ancelotti nemôže dnes počítať so službami portugalského stopéra Pepeho, nemeckého defenzívneho záložníka Khediru a talentovaného Jesého.

    Oba vzájomné duely dnešných súperov boli vo vlaňajšom ročníku veľmi zaujímavé a gólové. Stretnutie v Madride sa skončilo výsledkom 4:2 v prospech favorita, no Villarreal doma uchmatol veľkému favoritovi aspoň bod po remíze 3:1. Sme zvedaví, či sa mu podobný kúsok podarí zopakovať aj dnes.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Michal Bakoš

    Góly: 32. Luka Modrič, 40. Cristiano Ronaldo

    Karty:   38. Sergio Ramos (RMA)


    Villarreal CF: Asenjo – Paulista, Ruiz, Musacchio, Gaspar – Cani, Soriano, Gomez, Trigueros – Vietto, Uche.
    Náhradníci: Juan Carlos – Espinosa, Rukavina, Moreno, Pina, Jonathan dos Santos, Giovani dos Santos.

    Real Madrid: Casillas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Kroos, Modrič – Ronaldo, James Rodriguez, Bale – Benzema
    Náhradníci: Navas – Illarramendi, Aguza, Arbeola, Nacho, Isco, Chicharito.

    Rozhodca: A. U. Mallenco – R. Díaz Pérez del Palomar, J. Z. Lobato