Liverpool – Everton 1:1 (kon.) | Chelsea – Aston Villa 3:0 (kon.) | Crystal Palace – Leicester 2:0 (kon.)
Hull City – Manchester City 2:4 (kon.) | Manchester United – West Ham 2:1 (kon.) | Southampton – QPR 2:1 (kon.)
Sunderland – Swansea 0:0 (kon.) | Arsenal – Tottenham 1:1 (kon.)
koniec
Chelsea FC
3:0 (1:0)
Aston Villa FC
Sobota 27.09.2014, 16:00 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Vzájomné zápasy

    Tieto dve mužstvá zviedli už 137 vzájomných duelov, v 54 prípadoch bola úspešnejšia Chelsea, o tri výhry menej má na konte Aston Villa. Celkom 32 stretnutí sa skončilo nerozhodným výsledkom.

    Chelsea ťahala sériu štyroch výhier v rade nad Aston Villou, vrátane debaklu 8:0, ale v tom zatiaľ poslednom vzájomnom meraní síl sa zrodila najtesnejšia výhra hpstí 0:1.
     
    Chelsea

    Domácim vyšiel vstup do nového ročníka výborne, keď počas piatich zápasov získali 13 bodov. Prvé štyri stretnutia Chelsea bodovala naplno, domáci body stratili len pri remíze 1:1 v prestížnom súboji s Manchesterom City. Práve pred súbojom so City sa "The Blues" predstavili v súboji Ligy Majstrov, keď sa v rámci skupiny G stretli so Schalke a aj tento duel sa skončil nerozhodným výsledkom 1:1. Okrem týchto dvoch celkov pôsobia v skupine G aj Maribor a Sporting.

    Zatiaľ naposledy sa Chelsea predstavila v súboji Ligového pohára, v ktorom si poradila s Boltonom 2:1 a vybojovala si tak postup do osemfinále tejto domácej súťaže.

    Najlepším ligovým strelcom Chelsea je so siedmymi presnými zásahmi Diego Costa, za ktorým nasleduje dvojica dvojgólových strelcov, Branislav Ivanovič a André Schürrle.


    Aston Villa

    Aston Villa patrí medz najtradičnejšie, ale nie najsilnejšie anglické mužstvá a preto je jej výborný vstup do nového ročníka príjemným prekvapením. Hosťom momentálne za 10 získaných bodov patrí tretia priečka, o skóre za druhým Southamptonom. V prvých štyroch zápasoch sezóny bodovala Aston Villa trikrát naplno a raz si pripísala bod za bezgólovú remízu s Newcastlom. Až v tom zatiaľ poslednom stretnutí našli hostia premožiteľa a stal sa ním londýnsky Arsenal, ktorý si s Aston Villou poradil na jej trávniku rozdielom triedy, 0:3.

    Najlepšímí kanoniermi v tábore hostí sú Gabriel Agbonlahor a Andreas Weimann, ktorí majú na svojom konte po dva góly.
     
    Vitajte pri prenose zo 6.kola anglickej Premier League, v ktorom nás čaká súboj popredných celkov tabuľky, keď sa v Londýne na štadióne Stamford Bridge stretne líder tabuľky, domáca Chelsea, s treťou Aston Villou.

     
    -13
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: Courtois – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Fàbregas, Matić – Willian, Oscar, E. Hazard – D. Costa
    Náhradníci: Čech – Luís, K. Zouma, Mikel, Schürrle, Drogba, Rémy

    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, Senderos, Baker, Cissokho – Cleverley, Delph, A. Westwood – Weimann, Agbonlahor (C), Richardson
    Náhradníci: Given – Clark, Bacuna, C. Sánchez, N´Zogbia, Grealish, Bent

    Rozhodca: P. Dowd – P. Kirkup, S. Ledger.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    5
    V úvode duelu sme sa nevyhli technickým problémom, za ktoré sa ospravedlňujem,. Úvod duelu však žiadne vážnejšie šance nepriniesol.
     
    7
    Chelsea dala gól!
    Branislav Ivanovič pasom do behu vysunul na pravej strane Williana, ktorý skúsil strelu z ostrého uhlu. Tú dokázal gólman hostí vyraziť, ale k odrazenej lopte sa dostal znovu Willian, ktorý prihrávkou našiel pred bránou voľného OSCARA, ktorý presnou strelou do svätyne hostí otvára skóre.
    OSCAR - 1:0
     
    10
    Po hlavičkovom súboji vo vápne domácej Chelsea sa tvrdo zrazili domáci Cahill s hosťujúcim Westwoodom a obaja sa zverili do opatery lekárov.
     
    12
    Chelsea zahrávala voľný kop na vlastnej polovici po faule od jedného z hostí. Následne domáci pekne kombinovali na pravej strane útočnej polovice, ale po nepresnom Oscarovom centri sa k lopte dostanú hostia, ktorí budú odkopávať od vlastnej brány.
     
    14
    Zdalo sa, že Willian bude z ľavej strany centrovať do vápna, ale zabránil mu v tom Senderos a tak Willian zvolil prihrávku na krátko na Fábregasa. Prihrávkami na krátko teraz Chelsea obliehala pokutové územie súpera, až kým Fábregas hľadal pasom do behu Hazarda, ale Bradley Guzan, gólman hostí, bol rýchlejší.
     
    17
    Po dlhej dobe, kedy domáci obliehali súperove vápno, sa dostali do útoku aj hostia, ale ich útočná snaha nemala dlhé trvanie. Na druhej strane ihriska bol však Hazard odzbrojený Senderosom.
     
    19
    Chelsea sa na útočnej polovici neudržala dlho a k lopte sa dostali hráči Aston Villy, ktorí si vybojovali roh z pravej strany potom, čo jeden z domácich bekov odvrátil loptu po centri z kopačky Kierana Richardsona.
     
    20
    Po rohovom kope sa dostal k zakončeniu z tesnej blízkosti brány Aly Cissokho, ale jeho strela sa medzi tri žrde domácej brány nezmestila. Krátko potom zahrávali roh na druhej strane ihriska domáci, ale nedokázali z neho vyťažiť strelecký pokus.
     
    22
    Chelsea pekne kombinovala na ľavom krídle, ale po Matičovom nepresnom pase sa dostali k lopte hráči hostí. Costa sa dopustil útočného faulu a Aston Villa tak zahrávala voľný kop na vlastnej polovici.
     
    23
    Spoza Philippeho Senderosa sa dokázal dostať k strele domáci útočník Diego Costa, ktorý však mieril len do stredu brány, kde bol pozorný Bradley Guzan.
     
    24
    V oblasti stredového kruhu sa faulu dopustil hosťujúci Richardson, ktorý sa previnil tvrdým šlapákom na nohu Azpilicuetu.
     
    25
    Domáca kombinácia sa skončila zblokovanou strelou z kopačky Fábregasa a následne hráčom Chelsea nevyšla spolupráca, po ktorej sa k lopte po vhodení spoza postrannej čiary dostanú hostia.
     
    26
    Na dlhý center zo stredu pola si nabiehal hosťujúci Gabriel Agbonlahor, ktorý bol však faulovaný. Za ručnú brzdu zatiahol Gary Cahill, ktorý dostáva za tvrdý faul od zadu žlté napomenutie.
     
    28
    Pri lopte hráči Chelsea, ktorí majú zatiaľ jednozančnú hernú prevahu. Na pravej strane sa snažil spracovať dlhý Fábregaspv center Diego Costa, ale bude z toho len odkop do brány hostí.
     
    30
    Oscar na ľavom krídle hľadal prihrávkou do behu Hazarda, ale jeho pas bol zblokovaný. Lopta sa však dostala len za postrannú čiaru, odkiaľ ju do hry vrátili hráči Chelsea, ktorí tak naďalej kombinovali na útočnej polovici ihriska, až kým sa vlastnou nepresnosťou nevytlačili do stredu pola. Je za nami polhodinka hry a Chelsea vedie zaslúžene nad Aston Villou 1:0.
     
    31
    Oscar z ľavej strany vápna našiel prihrávkou Fábregasa, ktorý vyslal z hranice šestnástky peknú prízemnú strelu. Tej však chýbali centimetre a uvidíme ďalší odkop do brány v podaní Guzana.
     
    33
    Hazard pekne vysunul do behu na ľavej strane Oscara, ktorý sa rovnako ako pred chvíľou pokúšal nájsť pasom do stredu pokutového územia niekoho zo spoluhráčov. Jeho myšlienku však defenzíva hostí prečítala a dokázala odvrátiť loptu.
     
    34
    Na Willianov krásny center z pravej strany si najvyššie vyskočil vo vápne Diego Costa, ktorý ale svojou hlavičkou do stredu brány Guzana neprekvapil.
     
    36
    Po zblokovanom pokuse Diega Costu zahrávala Chelsea rohový kop z pravej strany. Ten rozohrali domáci na krátko a k strele z ostrého uhlu z pravej strany sa dostal Fábregas. Po jeho pokuse si domáci The Blues roh zopakovali, tentokrát vyslal jeden z domácich hráčov od rohovej zástavky prudký center do vápna, na ktorý si vyskočil Ivanovič, ale hlavou poslal loptu vysoko nad bránu hostí.
     
    38
    Po osi Fábregas – Willian – Oscar sa dostala lopta ku Diegovi Costovi, ktorý sa rozhodol vyskúšať strelu spoza šestnástky. Jeho pokus z ľavej strany mu však nevyšiel a poslal nepresnú loptu vysoko nad bránu Bradleyho Guzana.
     
    39
    Branislav Ivanovič hľadal dlhým centrom z hĺbky vlastnej defenzívy na ľavej strane Oscara, ktorý bol však v ofsajde a k lopte sa tak dostanú hostia.
     
    40
    Akcia hostí nemala dlhé trvanie a v strede pola si vybojovali loptu späť na svoje kopačky domáci hráči. Tentokrát im však prechod do útoku nevyšiel a navyše budú hostia zahrávať voľný kop v oblasti stredového kruhu po faule Nemanju Matiča na Richardsona.
     
    42
    Po voľnom kope sa hostia dostali do útočného tlaku, dve strely Cissokha dokázala domáca obrana zblokovať, ale následne sa k strele z ďiaľky odhodlal Fabian Delph. Jeho pokus však presný nebol a domácu bránu neohrozil.
     
    43
    Na ľavej strane vápna hostí stratil Willian loptu, tú však dokázal vybojovať späť na domáce kopačky Oscar, ktorý pasom našiel opäť Williana. Ten sa pokúsil o strelu z ľavej strany, ale poslal loptu vysoko nad bránu hostí.
     
    45
    V závere prvého polčasu sa obraz hry nemení a stále sledujeme útočnú kombináciu Chelsea na polovici súpera. Ivanovičov oas z pravej strany bol síce zblokovaný, ale Chelsea sa k lopte dostane znova vďaka vhadzovaniu spoza postrannej čiary.
     
    45+1
    Willian dostal prihrávku z pravej strany, kľučkou sa zbavil beka, ale následne vyslal veľmi nepresnú strelu na bránu hostí. Guzan bude vykopávať a k riadnemu hraciemu času prvého polčasu sa nadstavujú dve minúty.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sa až na pár výnimiek hralo len na jednu bránu. Chelsea je jednoznačne lepším tímom a pokiaľ sa nič prevratné v hre oboch celkov nezmení, tak zrejme pohodlne dokráča za výhrou v dnešnom stretnutí. Zatiaľ je však vedenie domácich len jednogólové potom, čo sa v 7.minúte presadil strelou do odkrytej brány Oscar. Druhé dejstvo dnešného futbalového predstavenia sa začne približne 17:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto duelu rozohrali domáci. ktorím sa hneď v úvode podarilo usadiť sa na súperovej polovici. Oscar vysunul Hazarda na ľavej strane a ten centroval do vápna, kde však loptu odvracal jeden z bekov hostí.
     
    47
    Hosťom sa podaril rýchly prechod do útoku a z veľkej vzdialenosti sa odhodlal k strele Fabian Delph. Jeho pokus sa však medzi tri žrde domácej brány nezmestil.
     
    48
    Chelsea zahrávala priamy kop z veľkej vzdialenosti, ale Fábregasov center bol odvrátený. K odrazenej lopte sa dostal Willian, ktorý hľadal centrom Matiča, ale nič iné ako výkop od brány Aston Villy z toho nebude.
     
    50
    Akcia domácich sa skončila pre postavenie mimo hru, v ktorom bol Diego Costa.
     
    51
    V strede pola sa faulu dopustil Tom Cleverley, ktorý nedovolene zastavil Oscara a dostáva žltú kartu.
     
    53
    Chelsea kombinovala v strede pola, až kým Oscar nenašiel na ľavom krídle Hazarda. Ten sa však nepresadil a krátko potom domáci o loptu prišli a dopredu išli hostia. Tí sa však na útočnej polovici dlho neohriali a znovu sme mohli sledovať útočnú kombináciu domáceho celku.
     
    55
    V strede pola prekazil domácim prihrávku pekným spôsobom Nathan Barker a hostia sa dostali na útočnú polovicu, kde Kieran Richardson svojím prienikom vybojoval rohový kop z pravej strany pre Aston Villu.
     
    56
    Rohový kop hostí nepriniesol žiadne nebezpečenstvo pre domácu defenzívu, ale Oscar na vlastnej polovici fauloval Cleverleyho a Aston Vila zahrávala priamy kop z pravej strany, po ktorom si na center do vápna vyskočil najvyššie Nathan Barker, ale svoju strelu hlavou posiela tesne nad brvno Courtoisovej brány.
     
    58
    Prienik Gabriela Agbonlahora nedokázali zastaviť Willian a ani Ivanovič. Dokázal to až Francesc Fábregas, ale počínal si nedovolene a tak dostáva žltú kartu.
     
    59
    Chelsea dala gól!
    Po spolupráci Williana s Hazardom na ľavej strane si loptu spracoval Azpilicueta, ktorý sa rozhliadol a zbadal vo vápne voľného spoluhráča. Poslal mu krásny center, ktorý hlavou usmernil do siete DIEGO COSTA. Pre španielskeho útočníka je to už ôsmy presný zásah v tomto ročníku.
    Diego COSTA - 2:0
     
    62
    Za zbytočný faul na vlastnej polovici dostáva žltú kartu švajčiarsky bek v službách hostí, Philippe Senderos, ktorý fauloval pri postrannej čiare Hazarda.
     
    64
    Po rýchlej akcii z pravej strany sa dostal k strele Costa, ale jeho pokus presný nebol. Po Guzanovom odkope však loptu získala Chelsea, ktorá znovu kombinuje na útočnej polovici.
     
    66
    Oscar centroval na pravú stranu na Ivanoviiča, ten centroval na ľavú stranu vápna na Diega Costu, ten si vymenil loptu s Willianom, ale krátko potom sa Chelsea vytlačila až do stredu pola.
     
    68
    Nádhernými kľučkami sa Eden Hazard zbavil na ľavej strane Alana Huttona a odcentroval pred bránu, kde sa snažil hlavičkovať Diego Costa, ale k lopte sa napokon nedostal.
     
    68
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Eden Hazard, prichádza André Schürrle.
     
    69
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Andreas Weimann, prichádza Charles N´Zogbia.
     
    69
    Striedanie v tíme Aston Villa FC: z ihriska odchádza Kieran Richardson, prichádza Darren Bent.
     
    72
    Tempo hry už s približujúcim sa záverom upadá, všetko nasvedčuje tomu, že tri body si dnes pripíše Chelsea. Domácu akciu teraz zabrzdili arbitri pre postavenie mimo hru, v ktorom bol autor druhého gólu The Blues, Diego Costa.
     
    74
    Aston Villa zahrávala priamy kop po faule domáceho Nemanju Matiča, ale nič z toho nebolo, pretože loptu odvracal Cesc Fábregas.
     
    76
    Domáci opäť kombinujú na súperovej polovici. Oscarovi lopta ušla, ale dostal sa k nej Willian, ktorý následne našiel Ivanoviča. Ten bol faulovaný Barkerom a tak má Chelsea možnosť na zvýšenie stavu v podobe priameho kopu z pravej strany.
     
    77
    Priamy kop zahrával Fábregas, ktorý centrom našiel Nemanju Matiča, ale ten nehlavičkoval presne.
     
    77
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Oscar, prichádza John Obi Mikel.
     
    78
    Aston Villa sa po prieniku delpha dostala dopredu, ale Darren Bent z ľavej strany necentroval presne a k lopte sa dostala Chelsea.
     
    79
    Chelsea dala gól!
    Po dlhom centri sa dostal k lopte na ľavej strane Diego Costa, ktorý sa zbavil beka a pomedzi ďalších dvoch obrancov dokázal vystreliť z hranice šestnástky. Trafil však len Guzana, gólmana hostí. K odrazenej lopte sa ale dostal WILLIAN, ktorý si presnou strelou z tesnej blízkosti brány otvára strelecký účet v tomto ročníku.
    WILLIAN - 3:0
     
    81
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Diego Costa, prichádza Loïc Rémy.
     
    82
    Dnešné stretnutie sleduje 41 616 divákov.
     
    84
    Na vlastnej polovici kombinujú domáci hráči, ktorí sa už za stavu 3:0 nemajú kam ponáhľať.
     
    86
    Rémy si vo vápne nabehol na center z pravej strany. Svojou hlavičkou trafil len gólmana hostí, Guzana, ktorý loptu vyrazil. Následne sa obaja hráči dostali vo vzduchu do kolízie.
     
    88
    V strede pola bol tvrdo faulovaný domáci Nemanja Matič, ale všetko sa zaobišlo bez kariet. Chelsea už kombinuje na ľavej strane útočnej polovice.
     
    90
    K riadnemu hraciemu času druhého polčasu sa nadstavujú tri minúty. Dnešné stretnutie sa však už len dohráva, pričom v strede pola držia loptu na svojich kopačkách hráči Aston Villy.
     
    90+2
    Chelsea drží loptu na svojich kopačkách a v závere duelu si kontroluje svoje vedenie.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Do druhého polčasu vstúpili domáci vo vedení 1:0 po presnom zásahu Oscara zo 7.minúty a dokázali v ňom svoj náskok ešte zveľadiť. V 59.minúte zvyšoval na rozdiel dvoch gólov presnou hlavičkou Diego Costa a v 79.minúte uzavrel stav stretnutia na konečných 3:0 presnou strelou do odkrytej brány Willian.

    S konštatovaním, že Chelsea vyhrala zaslúžene pred vlastnými fanúšikmi nad Aston Villou rozdielom triedy 3:0, sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok sobotného večera. (17:55:39)

    Tomáš Pajerský

    Góly: 7. Oscar, 59. Costa, 79. Willian

    Karty:   26. Cahill (CHE), 58. Fábregas (CHE) – 51. Cleverley (AST), 62. Senderos (AST)


    Chelsea FC: Courtois – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Fàbregas, Matić – Willian, Oscar, E. Hazard – D. Costa
    Náhradníci: Čech – Luís, K. Zouma, Mikel, Schürrle, Drogba, Rémy

    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, Senderos, Baker, Cissokho – Cleverley, Delph, A. Westwood – Weimann, Agbonlahor (C), Richardson
    Náhradníci: Given – Clark, Bacuna, C. Sánchez, N´Zogbia, Grealish, Bent

    Rozhodca: P. Dowd – P. Kirkup, S. Ledger