Liverpool – Everton 1:1 (kon.) | Chelsea – Aston Villa 3:0 (kon.) | Crystal Palace – Leicester 2:0 (kon.)
Hull City – Manchester City 2:4 (kon.) | Manchester United – West Ham 2:1 (kon.) | Southampton – QPR 2:1 (kon.)
Sunderland – Swansea 0:0 (kon.) | Arsenal – Tottenham 1:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
1:1 (0:0)
Everton FC
Sobota 27.09.2014, 13:45 • Anfield, Liverpool • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sa vedenia ujali v 65.minúte domáci, keď prekrásnou strelou z priameho kopu skóroval ich kapitán Steven Gerrard. Už sa zdalo, že Liverpool si dnes vybojuje tri body za najtesnejšiu výhru 1:0, ale všetko sa zmenilo po ďalšej nádhernej delovke, ktorú poslal do siete pre zmenu kapitán hostí Phil Jagielka.

    Liverpool v mestkom derby remizoval pred vlastnými fanúšikmi s Evertonom 1:1.
    S týmto konštativaním sa s Vami lúčim a prajem príjemný zvyšok sobotného popoludnia. (15:43:55)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    V blízkosti vlastného pokutového územia fauloval na pravej strane Jordan Henderson, ktorý za svoj faul dostáva žltú kartu. Z následného priameho kopu z tesnej blízkosti nemieril jeden z hráčov Evertonu presne.
    JAGIELKA - 1:1
     
    90+1
    Everton FC dal gól!
    V nadstavenom čase druhého polčasu sa hosťom podarilo vyrovnať na 1:1. Po centri z pravej strany sa lopta presunula na ľavú stranu domáceho vápna a odtiaľ jeden z hráčov hostí centroval pred bránu, kde Lovren odvracal hlavou loptu do bezpečia, ale k odrazenej lopte sa dostal hosťujúci kapitán PHIL JAGIELKA, ktorý nádhernou ďalekonosnou strelou, ktorá sa od brvna odrazila do siete, vyrovnáva.
     
    90+1
    Po rohovom kope hostí z ľavej strany sa Everton dostal k vhadzovaniu spoza postrannej čiary a následne si hostia prihrávali spätne až k Howardovi, zatiaľ čo sa k riadnej hracej dobe druhého polčasu nadstavujú tri minúty.
     
    90
    Everton kombinoval na vlastnej polovici, ale následne v strede pola stratil loptu, ktorú získal Liverpool, ale domáci o ňu na útočnej polovici taktiež prišli a tak sa k nej dostali znovu hostia. Ich akciu založil Barry. Na rohový kop odvracal center hostí Steven Gerrard.
     
    88
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Mario Balotelli, prichádza Rickie Lambert.
     
    87
    Snaha Liverpoolu po pravej strane sa skončila, keď Phil Jagielka sklzom zastavil krížny pas na nabiehajúceho Sterlinga.
     
    86
    Akciu hostí potiahol po ľavej postrannej čiare striedajúci Eto'o, po ktorého pase sa dostal k strele spoza šestnástky Steven Naismith. Jeho prízemný pokus však nemal potrebnú razanciu a trafil len jedného z domácich bekov. Krátko potom Martin Škrtel odvracal loptu po centri Browninga z pravej strany.
     
    84
    Liverpool zahrával po Bainesovom faule priamy kop z pravej strany, ktorého exekútorom bol Gerrard, ale ten svoj center namieril len na hlavu jedného z hostí, ktorý následne odvrátil loptu do stredu pola.
     
    83
    Jagielka dlhým odkopom zastavil akciu domáceho celku, ale Liverpool sa dostal k lopte znovu a kombinuje na pravom krídle, kde bol jeden z domácich hráčov zastavený tvrdým faulom od Leightona Bainesa.
     
    81
    Nádhernou ďalekonsonou strelou sa prezentoval Talian Balotelli, ale jeho tvrdá rana zvýšenie náskoku pre domácich nepriniesla. Krátko potom sa podobným pokusom prezentoval na druhej strane ihriska Lukaku, ale ten nemieril presne a poslal loptu vysoko nad brvno domácej brány.
     
    80
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Muhamed Bešič, prichádza Samuel Eto'o.
     
    77
    Hra sa často kúskuje, v strede pola bol Mario Balotelli faulovaný, ale krátko po rozohraní voľného kopu sám fauloval jedného z hostí.
     
    75
    Tempo hry trošku opadlo, ale náskok Liverpoolu nie je tak vysoký, aby sa domáci mohli uspokojiť a aby hostia definitívne stratili šancu na bodový zisk.
     
    73
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Tony Hibbert, prichádza Tyias Browning.

     
    73
    Ospravedlňujem sa za menší technický výpadok, zápas pokračuje za nezmeneného stavu 1:0.
     
    67
    Raheem Sterling našiel centrom z ľavej strany Balotelliho, ktorý následne svojou strelou z tesnej blízkosti trafil len brvno hosťujúcej brány.
     
    67
    Žltú kartu dostáva Steven Gerrard (Liverpool FC).
    GERRARD - 1:0
     
    65
    Liverpool dal gól!
    K zahrávaniu priameho kopu sa postavil domáci kapitán STEVEN GERRARD, ktorý svojím obľúčikom prestrelil múr hosťujúcich hráčov a prekonáva Tima Howarda. Pre autora gólu je to druhý presný zásah v tomto ročníku.
     
    64
    Po faule na Maria Balotelliho sa bude kopať priamy kop Liverpoolu z nebezpečnej pozície.
     
    62
    Adam Lallana neustál osobný súboj s Leightonom Bainesom a padá na trávnik v šestnástke súpera. Nič iné ako odkop od brány hostí v podaní Howarda však z toho nebol. Krátko potom sa na druhej polovici ihriska dostal k strele spoza šestnástky Steven Naismith. Pri lopte na vlastnej polovici už hráči domáceho Liverpoolu.
     
    60
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Lazar Markovič, prichádza Philippe Coutinho.
     
    59
    Je za nami takmer hodinka hry a my uvidíme ďalší odkop od brány Evertonu po veľmi nepresnej strele Balotelliho, ktorý sa oprel do odrazenej lopty za hranicou šestnástky.

     
    58
    Everton s loptou na kopačkách nič nevymyslel a lopta sa po sérii prihrávok dostala opäť až k Howardovi. Na striedačke Liverpoolu sa zatiaľ pripravuje striedanie.
     
    57
    Howard rozohráva na krátko od vlastnej brány po nepresnom Gerrardovom pokuse.
     
    55
    Videli sme nepresnosti aj na jednej aj na druhej strane. Na polovici hostí bol Balotelli faulovaný Jamesom McCarthym. Z následnej štandradnej situácie hráči Liverpoolu nič nevyťažili a k lopte sa dostal Everton.
     
    53
    Raheem Sterling vybpojoval rohový kop pre Liverpool z pravej strany. Po jeho rozohratí sa dostal k zakončeniu Balotelli, ale jeho strela hlavou presná nebola. Krátko potom bol v oblasti stredového kruhu faiulovaný Romelu Lukaku.
     
    51
    Liverpool pekne kombinoval v strede pola, následný krížny pas na Markoviča presný nebol a loptu do bezpečia odkopával Phil Jagielka.
     
    50
    Veľmi pekne kombinovali hostia na útočnej polovici, ale akcia po osi Lukaku – Baines úspech neprinielsa a krátko potom, čo Everton stratil loptu bol faulovaný Mario Balotelli.
     
    49
    Po peknom nadýchanom centri sa dostal k lopte na ľavej strane úplne voľný Aiden McGeady, ktorý svojím prienikom vybojoval rohový kop z ľavej strany pre Everton, ale po jeho zahratí hostia prišli o loptu, ktorú odkopával do bezpečia Steven Gerrard. Krátko po jeho odkope sa dostali domáci k centru do vápna, kde Markovič v osobnom súboji neuspel a nedostal sa k zakončeniu.
     
    47
    Henderson prihrávkou do behu našiel Adama Lallanu, ktorý z ľavej strany hľadal prudkou prízemnou prihrávkou do vápna jedného zo spoluhráčov, ale obrana Evertonu tento pas zastavila.
     
    46
    V druhom polčase rozohrávali hostia, ale po ich nepresnom centre na pravé krídlo sa dostanú vďaka vhadzovaniu spoza postrannej čiary k lopte domáci.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvode duelu boli aktívnejší domáci hráči, ale postupom času sa hra na trávniku vyrovnala a do šancí sa dokázali dostať aj hostia. Napriek tomu bol Liverpool v prvom polčase dnešného derby lepším celkom, ale strelecky sa nedokázal nikto z hráčov The Reds presadiť a keďže ani jedna z akcii Evertonu neskončila presným zásahom, po prvom polčase je stav bezgólový 0:0. Druhé dejstvo dnešného futbalového predstaveia sa začne približne 14:49.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    V samostnom závere nadstaveného času prvého polčasu sa pokúšali o prienik po ľavom krídle hráči Evertonu. Ich snaha sa však po nepresnoti skončila a hlavný arbiter ukončuje prvý polčas.
     
    45+1
    Nadstavujú sa dve minúty a na útočnej polovici kombinujú domáci hráči.
     
    45
    Tim Howard je veľkou oporou Evertonu v dnešnom stretnutí, čo potvrdil aj teraz. Na ľavej strane vápna dostal priihrávku do behu Raheem Sterling, ktorý neváhal a prudkou strelou ohrozil hosťujúcu bránu, ale Howard fantastickým pohotovým zákrokom zabránil lopte v ceste do siete. Krátko potom centroval z pravej strany Škrtel, ktorý hľadal Sterlinga, ale mieril len do rukavíc hosťjúce brankára.
     
    43
    Balotelli sa kľučkou pekne zbavil hosťujúceho beka a vystrelil na bránu, kde bol však pozorný Howard a strelu do stredu brány bez problémov zneškodnil.
     
    41
    Liverpool zahrával rohový kop z ľavej strany. K odrazenej lopte sa na hranici šestnástky dostal Lazer Markovič, ktorý skúsil vystreliť na bránu, ale jeho strela bola príliš vysoká a Howardovu svätyňu neohrozila.

     
    39
    Pekná akcia domácich po akcii Sterling – Markovič – Balotelli sa skončila nepresnou strelou posledného z trojice menovaných. Po hlavičkovom súboji v strede pola zostal na trávniku sedieť Martin Škrtel, slovenský zadák v službách Liverpoolu, ktorý sa momentálne drží za pravú nohu a zveril sa za postrannou čiarou do opatery lekárov.
     
    37
    Už už sa zdalo, že domáci pri kombinácii na ľavom krídle stratia loptu, ale tú skvele získal pre Liverpoo v hlavičkovom súboji Lallana, ktorý je dnes veľmi aktívny. Liverpool sa následne sám vytlačil až na vlastnú polovicu.
     
    35
    Po Lukakovom nepresnom centri kombinoval Liverpool v strede pola, ale pri pokuse o prechod do útoku stratili domáci loptu a znova sa predieral po pravom krídle hosťujúci Romelu Lukaku, ale jeho snaha bola zastavená domácou defenzívou.
     
    33
    Hostia sa dokázali dostať do domáceho vápna, kde z tesnej blízkosti pekne zakončoval striedajúci McGeady, ale po jeho pokuse sa dostal k lopte Liverpool, ktorý neváhal a dostal sa dopredu. Vo vápne hostí však bol Balotelliho pokus o nájdenie spoluhráča zblokovaný.
     
    31
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Kevin Mirralas, prichádza Aiden McGeady.
     
    30
    Na striedačke Evertonu sa zrejme schyľuje k striedaniu, kedy by mal ihrisko opustiť zranený Mirrales. Everton sa však musel brániť, pretože po rýchlej akcii sa dostal k prudkej strele z prvého krídla Adam Lallana, ale predsezónna posila zo Southamptonu bola v ostrom uhle a tak lopta skončila len v náručí Howarda.
     
    29
    V strede pola sa začal za stehno držať hosťujúci Kevin Mirrales, ktorý je momentálne v opatere lekárov. K zraneniu došlo bez zavinenia od hráčov Liverpoolu.
     
    28
    Akcia Evertonu sa skončila pre postavenie mimo hru, krátko potom sa na druhej strane predieral k zakončeniu z pravého krídla Lallana, ale skôr než stihol vystreliť, tak si vzal loptu do svojej moci Tim Howard.
     
    27
    Po Mirralesovom centri z pravej strany jeden z domácich bekov odvracal loptu, ale tá sa nedostala ďaleko a dostal sa k nej Leighton Baines, ktorý však ponúknutú možnosť na otvárací gól nevyužil a trafil len dobre postaveného domáceho gólmana, ktorý ľavou ohou zabránil lopte v ceste do siete a následne ju jeden z bekov Liverpoolu odkopával z vápna až za postrannú čiaru.
     
    25
    Liverpool sa postupným útokom dostal až pred vápno Evertonu, kde sa z ľavej strany odhodlal k strele Mario Balotelli, ale trafil len spoluhráča a navyše bol domácim pískaný ofsajd. Krátko potom už kombinovali na pravej strane útočnej polovice hostia.
     
    23
    Lalanov center z pravej strany bol zblokovaný na rohový kop, ktorý zahrával domáci kapitán Steven Gerrard. Po jeho centri od rohovej zástavky zakončoval nepresne Jordan Henderson.
     
    22
    Lallana posunul spätnou prihrávkou loptu jednému zo spoluhráčov, ktorý centroval na ľavú stranu vápna, ale tam Sterling nedokázal spracovať loptu a dopredu sa dostali hráči Evertonu. Pekným prienikom pomedzi dvoch bekov sa prezentoval Romelu Lukkaku, ale jeho pokus ľavačkou do stredu brány Simona Mignoleta neprekvapil.

     
    20
    Akcia hostí sa skončila po dlhom centri na ľavé krídlo, pretože Kevin Mirrales bol v postavení mimo hru.
     
    19
    Na útočnej polovici si Balotelli dokázal hruďou spracovať ťažký center, ale pri následnom súboji s Johnom Stonesom fauloval a k lopte sa dostali hráči Evertonu, ktorí síce kombinujú dlho s loptou na kopačkách, ale na dostrel Mignoletovej brány sa dostať nevedia.
     
    17
    Liverpool sa pokúšal o úvodný tlak, ale nedokázal z neho vyťažiť úvodný gól a s pribúdajúcim časom sa hra vyrovnáva. Akcia Evertonu sa však skončila nepresným centrom z kopačky Lukkaku.
     
    15
    V peknom prieniku po ľavom krídle bol hosťujúci Kevin Mirrales, ale jeho snaha bola pribrzdená tvrdým, ale čistým sklzom jedného z domácich hráčov.
     
    13
    Liverpool zahrával ďalší roh z pravej strany potom, čo Balotelli strieľal hlavou do Howarda po centri z pravej strany. Z rohu domáceho Liverpool ale nebezpečenstvo pre Everton nehrozilo.
     
    11
    Po Balotelliho priamom kope uvidíme roh domácich, rpetože Howard končekmi prstov vyrazil jeho prudkú strelu. Po rohu sa dostal k strele hlavou Lallana, ale aj jeho pokus dokázal strážca svätyne hostí vyraziť.
     
    9
    Po Balotelliho ofsajde sa znovu dostal do útočnej šance Liverpool a domáci hráči signalizujú, že mala byť pískaná ruka, pretože Sterling svojou strelou trafil vo vápne Evertonu ruku hosťujúceho Garetha Barryho. Krátko potom to bol práve Barry, kto fauloval Balotelliho na vlastnej polovici a Liverpool tak bude zahrávať priamy kop zo strednej vzdialenosti.
     
    7
    V strede pola bol faulovaný jeden z domácich hráčov, ale bola ponechaná výhoda pre Liverpool a po dlhom centri sa dostal k strele na bránu z tesnej blízkosti Mario Balotelli, ale taliansky útočník Howarda neprekonal a dokonca mu bol pískaný i ofsajd.
     
    6
    Po peknej akcii domácich sa z ľavej strany vápna odhodlal k strele Raheem Sterling, ale jeho pokus pravačkou skončil len v náručí Tima Howarda, gólmana hostí.
     
    5
    Hostia kombinovali v strede pola a sami sa vytlačili až na vlastnú polovicu. Následne našiel Barry voľného Lukkaku na pravom krídle, ale ten v súboji s Morenom pri vápne domácich prišiel o loptu a dopredu už smeruje Liverpool.
     
    3
    Balotelli svojím pokusom z priameho kopu triafa len múr z hosťujúcich hráčov. Krátko potom sa k odrazenej lopte dostal Lallana, ktorý našiel na ľavej strane vápna Sterlinga, ale ten sa do zakončenia predrať nedokázal.
     
    2
    V prvom polčase rozohrávali domáci, konkrétne dvojica Balotelli a Lallana. Práve druhý menovaný sa pokúšal o center z pravého krídla, ale bolo z toho len vhadzovanie pre The Reds. Krátko po vhodení lopty bol však Adam Lallana faulovaný Garethom Barrym a Liverpool má možnosť v podobe priameho kopu z dobrej pozície. Barry dostal za svoj faul žltú kartu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -2
    Domáci Liverpool dnes nastupuje v červených dresoch, jeho mestký rival Everton dnes bude o bojovať o body v modrom.
     
    -13
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Mignolet – Manquillo, Škrtel, Lovren, A. Moreno – Henderson, Gerrard (C) – Marković, Sterling, Lallana – Balotelli
    Náhradníci: Jones – Enrique, K. Touré, Lucas Leiva, Coutinho, Lambert, Suso

    Everton FC: Howard – Hibbert, Stones, Jagielka (C), Baines – McCarthy, Bešić, Barry – Naismith, R. Lukaku, Mirallas
    Náhradníci: Robles – Browning, Alcaraz, Gibson, McGeady, Osman, Eto'o

    Rozhodca: M. Atkinson – M. Mullarkey, S. Child.
     
    Na štadióne Anfield nás dnes čaká súboj 6.kola anglickej Premier League, v ktorom domáci FC Liverpool privíta v tradičnom mestkom derby Everton FC.
     
    Liverpool

    Po piatich ligových zápasoch majú domáci na svojom konte 6 bodov za dve výhry nad Southamptonom a Tottenhamom. V lige sa im však v posledných dvoch stretnutiach nedarilo, pretože najskôr na domácej pôde podľahli Aston Ville najtesnejším rozdielom 0:1 a potom prehrali na trávniku West Hamu s domácimi United pomerom 1:3. Medzitým sa hráči FC predstavili aj v Lige Majstrov, kde v rámci skupiny B zviedli súboj s bulharským celkom FK Ludogorets, s ktorým si poradili 2:1. Okrem týchto dvoch mužstiev učinkujú v skupine B aj Real Madrid a FC Bazilej. Zatiaľ posledný zápas odohrali hráči Liverpoolu na domácom štadióne, kde si po penaltách poradili 3:2 s tímom Middlesbrough v rámci Ligového pohára a postúpili do osemfinále tejto domácej súťaže. Osemfinálový duel odohrajú proti Swansea City a na programe je presne o mesiac, 27.októbra.


    Everton FC

    Hosťujúci Everton má na svojom konte 5 bodov, ktoré získal za dve remízy s Leicesterom a Arsenalom a za jednu výhru v pomere 2:0 na pôde West Bromu. V tom poslednom ligovom zápase sa hráčom Evertonu nedarilo a pred vlastnými fanúšikmi podľahli 2:3 hosťom z Crystal Palace. Okrem Premier League Everton pôsobí aj v Európskej lige, v ktorej bol zaradený do skupiny H, v rámci ktorej si už zmeral sily s nemeckým Wolfsburgom a vyhral nad ním rozdielom triedy, 4:1. Zvyšnými celkami v skupine H sú FK Krasnodar a OSC Lille. Svoj zatiaľ posledný zápas odohral Everton proti celku Swansea City na jej trávniku a pripísal si prehru 3:0. Bol to súboj o postup do osemfinále Ligového pohára. Ako už bolo spomenuté vyššie,v tom sa Swansea, ktorá Everton porazila, stretne práve s Liverpoolom
     
    Vzájomné stretnutia

    Tieto dve mužstvá sa v prestížnom derby stretávajú pravidelne a úspešnejším celkom je domáci Liverpool, ktorý si nad Evertonom pripísal 71 výhier, naopak v 52 prípadoch odchádzali z trávnika ako porazený. Celkovo 58 vzájomných zápasov sa skončilo remízou.

    V tom zatiaľ poslednom meraní síl sa na tomto štadióne Anfield zrodila jednoznačná výhra Liverpoolu 4:0, pričom jej hlavným aktérom bol dvojgólový Daniel Sturridge. Len pre zaujímavosť, Everton čaká na výhru nad svojím rivalom už bezmála štyri roky, konkrétne od 17.októbra 2010.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:45.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 65. Gerrard – 90+1. Jagielka

    Karty:   67. Gerrard (LIV), 90+3. Henderson (LIV) – 2. Barry (EVE)


    Liverpool FC: Mignolet – Manquillo, Škrtel, Lovren, A. Moreno – Henderson, Gerrard (C) – Marković, Sterling, Lallana – Balotelli
    Náhradníci: Jones – Enrique, K. Touré, Lucas Leiva, Coutinho, Lambert, Suso

    Everton FC: Howard – Hibbert, Stones, Jagielka (C), Baines – McCarthy, Bešić, Barry – Naismith, R. Lukaku, Mirallas
    Náhradníci: Robles – Browning, Alcaraz, Gibson, McGeady, Osman, Eto'o

    Rozhodca: M. Atkinson – M. Mullarkey, S. Child