Bayern – Stuttgart 2:0 (kon.) | Dortmund – Freiburg 3:1 (kon.) | Hoffenheim – Wolfsburg 1:1 (kon.)
Hertha – Mainz 1:3 (kon.) | Paderborn – Kolín nad Rýnom 0:0 (kon.) | Mönchengladbach – Schalke 4:1 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
2:0 (1:0)
VfB Stuttgart
Sobota 13.09.2014, 15:30 • Allianz-Aréna • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Domáci boli počas takmer celého duelu lepším a aktívnejším tímom, čo dokázali v každom polčase ptvrdiť vsieteným gólom. V prvom polčase sa strelecky presadil Mario Götze, v závere toho druhého mieril rpesne Frank Ribéry. Bayern si tak pripsuje očakávané a zaslúžené tri body po domácej výhre v pomere 2:0.

    Odo mňa je to na dnes všetko, ďakujem za pozornosť a prajem Vám príjemný zvyšok víkendu. (17:36:20)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Nadstavujú sa dve minúty, ale v úvode nadstaveného času sme boli svedkami faulu na domáceho hráča, po ktorom dostáva žlté napomenutie Filip Kostič.
     
    90
    Hrá sa posledná minúta zápasu a stretnutie sa za už rozhodnutého stavu len dohráva.
     
    89
    Dnešné stretnutie sleduje 71 000 divákov.
     
    87
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Robert Lewandowski, prichádza Claudio Pizarro.
    Frank RIBÉRY - 2:0
     
    85
    Bayern dal gól!
    Striedajúci FRANK RIBÉRY posiela svojím presným zásahom v závere zápasu Bayern do dvojgólového vedenia potom, čo zúžitkoval Lewandowskeho pas a z ostrého uhla poslal loptu do hosťujúcej siete.
     
    83
    Po dlhšej odmlke sa dostali do útoku aj hostia, ale ich nepresná kombinácia končí len v náručí domáceho Neuera.
     
    81
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Moritz Leitner, prichádza Alexandru Maxim.
     
    80
    Videli sme nepresný center Alabu a krátko potom to David Aklaba skúsil sám, ale svojou strelou gólmana hostí neohrozil. Medzitým strieľal na Ulreicha aj domáci kapitán, Lahm, ale ani jemu sa vedenie Bayernu zvýšiť nepodarilo.
     
    77
    Ribéryho pas bol myslený dobre, ale nenašiel nikoho zo spoluhráčov a k lopte sa dostal Stuttgart. Akciu hostí sa pokúšal zastaviž Boateng, ale počínal si nedovolene a tak mu bol pískaný faul. Pir lopte teda zostávajú hostia.
     
    75
    Bayern takmer viedol už o dva góly, ale Xabi Alonso namieril svoju prudkú strelu len do brvna. K odrazenej lopte sa dostal kanonier Lewandowski a ten ju pre zmenu napálil do tyčky Ulreichovej brány.
     
    73
    Opäť to boli hostia, kto sa dostal k strele na bránu, ale Neuer, rovnako ako pri pokuse Kostiča, zasahovať nemusel, pretože Werer domácu svätyňu minul.
     
    71
    Po dlhšej dobe, počas ktorej kombinoval Bayern v oblasti stredového kruhu, sa dostali dopredu hostia. Ich akciu zakočnoval striedajúci Kostič, ale presne nenamieril.
     
    69
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Christian Gentner, prichádza Carlos Gruezo.
     
    68
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Mario Götze, prichádza Frank Ribéry.
     
    66
    Do brejku sa rútil autor jediného gólu stretnutia, Mario Götze, ale jeho snaha bola zbytočná, pretože bol v ofsajde.
     
    65
    Bavorský veľkoklub mal šancu v podobe rohového kopu, ale po centri od rohovej zástavky sa domáci do šance dosta nedokázali.
     
    63
    Xabi Alonso hrá dnes svoj prvý duel v Allianz-Aréne v drese Bayernu, ale teraz si v súboji počínal nedovolene a dostáva žltú kartu.
     
    62
    Bayern postupne stupňoval svoj tlak, ale napokon dokázal Daniel Schwaab odkopnúť loptu do bezpečia. Krátko potom Byern stratil loptu na útočnej polovici.
     
    60
    Je za nami polhodinka hry, Stuttgart sa v útoku dlho neohrial a na druhej strane ihriska už kombinuej Bayern, ktorý sa však stále nevie dostať do vyloženej šance.
     
    57
    Bayern už nepôsobí tak dominatne ako v prvom polčase, hoci stále platí, že má územ,nú prevahu. jedna z jeho akcíí však teraz skončila po útočnom faule a k lopte sa dostali hráči Stuttgartu.
     
    54
    Vo veľkej šanci sa ocitol Robert Lewandowski, ktorý si vo vápne súpera spracoval loptu, kľučkou zbavil beka, ale potom vystrelil nepresne.
     
    53
    Hráči Stuttgartu si po rýchlej útočnej akcii vybojovali roh, ale z neho nevyťažili nič, rpetože jeden z hsotí sa dosputil útočného faulu a pri lopte je tak znovu domáci Bayern.
     
    51
    Striedajúci Gaudino fauloval v oblasti stredového kruhu a bola to šanca pre Stuttgart, ktorý ju využil na to, aby sa dostal do tesnej blízksoti Neuerovej brány, ale ten napokon zasahovať nemusel.
     
    49
    Dvakrát v krátkom časovom slede mierili domáci na Ulreichovu bránu. Najskôr nepresne centroval pred bránu Xabi Alonso a krátko potom Ulrecih zastaviil center domáceho hráča z pravého krídla.
     
    47
    Druhý polčas sa začal v pdoobnom duchu, v akom sa hral ten prvý a teda kombináciou Bayernu na polovici súpera. Strelu na bránu sme však zatiaľ nbevideli a po nepresnej prihrávke majú loptu vo svojej moci hostia.
     
    46
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Vedad Ibiševič, prichádza Filip Kostič.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Bayern bol v prvom polčase podľa očakávania lepším celkom a svoju prevahu dokázal pretaviť aj v otvárací rpesný zásah, ktorý vsietil v 27.minúte Mario Götze. Do konca prvého dejstva sa už stav nemenil a do druhého polčasu tak pôjdu obe mužstvá za stavu 1:0.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    K riadnemu hraciemu času sa nadstavuje jedna minúta. Prvý polčas sa dohráva v pokojnom tempe v nevýraznom strede pola.
     
    43
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Holger Badstuber, prichádza Gianluca Gaudino.
     
    43
    Na trávniku ostal po súboji otrasene ležať Holger Badstuber, ktorý musel byť dokonca ošetrovaný a zrejme už v zápase nebude môcť pokračovať.
     
    41
    Vidlei sme ďalší ofsajd, tentokrát v ňom bol hosťujúci Werner.
     
    40
    Obraz hry sa nemení, Bayern kombinuje na polovici súpera, ale v bezpečnej vzdialenosti od Ulreichovej brány. Na prihrávku si nabiehal Robert Lewandowski, ale aj on bol podľa arbitrov v postavení mimo hru.
     
    37
    Vedad Ibiševič vyvinul veľmi dobrú rýchlosť a chcel si nabehnúť na prihrávku, ale podľa rozhodcov bol v ofsajde a k lopte sa dostane Bayern.
     
    36
    Opsravedlňujem sa za technický výpadok. Domácemu Bayernu bol pískaný ofsajd, v ktorom bol Lewandowski a k lopte sa dostali hostia. Tí ju však dlhým a nepresným centrom opäť len vrátili na kopačky domácich.
     
    30
    Hostia mali veľkú šancu na vyrovnanie, keď nebezpečne hlavičkoval pred bránou po centri z pravého krídla Ibiševič. Hosťujúci hráč však nemieril presne a bude nasledovať výkop v podaní Manuela Neuera.
    Mario GÖTZE - 1:0
     
    27
    Bayern dal gól!
    Po peknom centri sa na hranici šestnástky dostal k lopte MARIO GÖTZE, ktorý prudkou a presnou strelou otvára skóre dnešného duelu. Bayern sa tak zaslúžene ujíma vedenia 1:0.
     
    27
    Po faule od zadu na Badstubera dostáva žltú kartu hosťujúci Oriol Romeu.
     
    25
    Obrana Stuttgartu je veľmi dôrazná a zastavila akciu domácich z pravej strany. Hostia si na valstnej polovic nahrávali na krátko až k Ulreichovi, ktorý poslal dlhým výkopom loptu späť do stredu pola.
     
    23
    Ďalšiu z akcíí Bayernu mal na svedomí Dante, ktorý rozohrával z vlastnej polovice na Lahma. Ten to myslel pekne, ale jeho krížny pas presný nebol a uvidíme výkop od brány hostí.
     
    21
    V oblasti stredového kruhu sa dopustil tvrdého a nedovoleného sklzu domáci Alaba a hoci to vyzeralo na žltú kartu, zrejme ju za tento zákrok nedostane.
     
    20
    Stále sledujeme územ,nú prevahu Bayernu, ale ťažiskom hry je prevažne stred pola.
     
    18
    Stuttgart získal po snahe Wernera rohový kop, ktorý zahrával Vedad Ibiševič z ľavej strany. Po jeho centri od rohovej zástavky veľmi nebezpečne zakončoval z tesnej blízkosti brány Oriol Romeu, ale nemieril presne.
     
    15
    Jérome Boateng veľmi nebezpečne centroval pred bránu Stuttgartu, kde sa dostal k hlavičke Müller, ale Ulreich jeho pokus vytlačil mimo svojej bránky. Z následného rohu Bayern nič nevyťažil.
     
    13
    Na vlastnej obrannej polovici bol jeden z hostí faulovaný Xabim Alonsom v súboji pri postrannej čiare.
     
    12
    Zápas sa začal opatrne, ale výraznú hernú prevahu má Bayern, ktorý je takmer neustále pri lopte a kombinuje, ale zatiaľ v bezpečnej vzdialenosti od brány hostí.
     
    10
    Kapitán domáceho výberu, Philipp Lahm, pekne vysunul prihrávkou do behu Lewandowskeho, ktorý sa však do zakončenia nedostal, pretože skvele zasiahol vybehnutím Sven Ulreich, strážca svätyne hostí.
     
    8
    Gotoku Sakai sa predieral do útoku pozdĺž pravej postrannej čiary, ale jeho akcia skončila len na kopačkách Bayernu. Domáci však prišli o loptu a teraz kombinuje v strede pola Stuttgart.
     
    6
    Akcia Bayernu bola zastavená pre ofsajd, v ktorom bol Müller, ktorý dnes mimochodom oslavuje 25.narodeniny. Krátko potom sa po Alabovej šanci pokúšal o prienik do vápna jeden z domácich, ale obrana Stuttgartu si napokon s nebezpečnou situáciou poradila.
     
    4
    Ibiševič sa dostával dopredu po pravokm krídle, ale k strele na domácu bránu sa nedostal. Krátko potom na druhej strane ihriska, rovnako z pravého krídla centroval nebezpečne Thomas Müller, ale jeho pokus skončil len v náručí pozorného Ulreicha.
     
    2
    Po Danteho peknom pase z defenzívy sa Bayern dostával dopredu, ale obrana hostí dokázala odvrátiť nebezpečemnstvo. Bavorský klub však ostáva pri lopte a kombinuje v strede pola.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -42
    Úvodné zostavy:

    FC Bayern Mníchov: M. Neuer - P. Lahm, J. Boateng, D. Alaba, H. Badstuber, Dante, Xabi Alonso, M. Götze, Juan Bernat, T. Müller, R. Lewandowski
    Náhradníci: M. Benatia, F. Ribéry, X. Shaqiri, C. Pizarro, G. Gaudino, S. Rode, T. Starke

    VfB Stuttgart: S. Ulreich – F. Klein, D. Schwaab, G. Sakai, A. Rüdiger, C. Gentner, Oriol Romeu, M. Leitner, V. Ibišević, M. Harnik, T. Werner
    Náhradníci: K. Haggui, G. Niedermeier, C. Gruezo, F. Kostić, T. Kirschbaum, K. Rausch, A. Maxim

    Rozhodca: T. Kinhöfer – C. Fischer, F. Assmuth.
     
    Vítam Vás pri prenose z nemeckej Bundesligy, v ktorej je počas tohto víkendu na programje 3.kolo a v rámci neho sa v Allianz-Aréne stretne domáci Bayern Mníchov s celkom VfB Stuttgart..
     
    Bayern

    Domáci Bayern obhajuje v tejto sezóne majstrovský titul, keďže v minulom ročníku skončil na prvom mieste s 19 bodovým náskokom pred druhou Borussiou Dortmund. Do tohto súťažného ročníka vstúpili Mníchovčania víťazne, keď si v prvom ligovom kole poradili na domácom trávniku s Wolfsburgom pomerom 2:1, pričom sa o ich góly postarali Robben a Müller. V tom druhom a zatiaľ poslednom zápase Bayern len remizoval na pôde Schalke 04 1:1. V tomto zápase si prvý bundesligový gól v drese bavorského veľkoklubu pripísal Robert Lewandowski.
    Po dvoch kolách majú tak domáci na svojom konte 4 body a pozitívne skóre 3:1
    .

    Stuttgart

    Pre Stuttgart nie je minulá sezóna príjemnou spomienkou, hostia získali len 32 bodov a "obhajujú" pätnástu priečku. Tento súťažný ročník začali hráči Stuttgartu na pôde Borussie Mönchengladbach, s ktorou remizovali 1:1. O úvodný gól Stuttgartu v tejto sezóne sa postaral Alexandru Maxim, keď otváral v 51.minúte skóre. V tom zatiaľ poslednom stretnutí už Stuttgart bodovať nedokázal, pretože na domácom trávniku podľahol Kolínu 0:2.
    Po dvoch zápasoch tak majú hostia na svojom konte jeden bod a negatívne skóre 1:3
    .
     
    Letné prestupy

    Bayern priviedol v lete niekoľko zaujímavých posíl. Tou prvou a už dlhšie avizovanou bol Robert Lewandowski, ktorý do Bavorska zamieril z konkurenčnej Borussie Dortmund. Neskôr do tímu pribudli Juan Bernat z Valencie či gólman Pepe Reina z Liverpoolu. V závere prestupového obdobia ešte Bayern získal z AS Rím Mehdiho Benatiu a z Realu Madrid Xabiho Alonsa.

    Mníchov naopak opustili Mario Mandžukič, ktorý zamieril do Atlética Madrid a do Madridu, ale do Realu, odišiel Toni Kroos. Na hosťovanie do francúzskeho Bordeaux bol poslaný Diego Contento.


    Do Stuttgartu pribudol z Norimbergu český záložník Adam Hloušek a spolu s ním prišiel do nového pôsobiska aj Daniel Ginczek. Z Chelsea prišiel na hosťovanie Oriol Romeu a do Stuttgartu tiež pribudol Filip Kostič z Groningenu.

    Mužstvo naopak opustilo niekoľko dlhoročnýchn opôr. Arthur Boka zamieril po ôsmych rokoch v Nemecku do španielskej Málagy, zatiaľ čo Ibrahima Traoré prestúpil do konkurečnej Borussie Mönchengladbach. Cacau pôsobil v organizácii Stuttgartu od roku 2003, ale pred touto sezónou sa rozhodol skúsiť novú výzvu a podpísal zmluvu s japonským celkom Cerezo Osaka.
     
    Vzájomné zápasy

    Posledná výhra Stuttgartu nad Bayernom sa odohrala práve na mníchovskej pôde, ale bolo to už pred štyrmi rokmi, konkrétne 27.marca 2010. Stuttgart vtedy síce prehrával 1:0, ale napokon dokázal dvoma gólmi zvrátiť vývoj zápasy a vyhrať 2:1. Odvtedy sa však viac darí bavorskému veľkoklupu, pretože Bayern vyhral nad Stuttgartom už jedenásťkrát za sebou!. Naposledy sa tak stalo 10.mája tohto roku, keď si v poslednom ligovom kole pripísal Bayern tri body za výhru 1:0, o ktorej sa rozhodlo až v nadstavenom čase druhého polčasu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 27. Götze, 85. Ribéry

    Karty:   63. Alonso (BAY) – 27. Romeu (STU), 90+1. Kostič (STU)


    Bayern Mníchov: M. Neuer - P. Lahm, J. Boateng, D. Alaba, H. Badstuber, Dante, Xabi Alonso, M. Götze, Juan Bernat, T. Müller, R. Lewandowski
    Náhradníci: M. Benatia, F. Ribéry, X. Shaqiri, C. Pizarro, G. Gaudino, S. Rode, T. Starke

    VfB Stuttgart: S. Ulreich – F. Klein, D. Schwaab, G. Sakai, A. Rüdiger, C. Gentner, Oriol Romeu, M. Leitner, V. Ibišević, M. Harnik, T. Werner
    Náhradníci: K. Haggui, G. Niedermeier, C. Gruezo, F. Kostić, T. Kirschbaum, K. Rausch, A. Maxim

    Rozhodca: T. Kinhöfer – C. Fischer, F. Assmuth