Arsenal – Manchester City 2:2 (kon.) | Chelsea – Swansea 4:2 (kon.) | Crystal Palace – Burnley 0:0 (kon.)
Southampton – Newcastle 4:0 (kon.) | Stoke City – Leicester 0:1 (kon.) | Sunderland – Tottenham 2:2 (kon.)
West Bromwich – Everton 0:2 (kon.) | Liverpool – Aston Villa 0:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
2:2 (0:1)
Manchester City
Sobota 13.09.2014, 13:45 • Emirates Stadium (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    Na trávnik až v úplnom závere zápasu vybehol aj Mikel Arteta, ktorý na posledné sekundičky nahrádza bojovníka Flaminiho.
     
    90+4
    Ďalšia príležitosť pre bledomodrých, no ani v tomto prípade sa nerozhodný stav nemení! Citizens vyšla i ďalšia spolupráca medzi Silvom a Džekom, z ktorej mohol ťažiť práve bosenský zakončovateľ, no zblízka Szczesneho neprestrelil. Poliak vyrazil iba doprava, odkiaľ napol sieť Samir Nasri, no Francúz zakončoval z tesného postavenia mimo hru! Eufória z hosťujúcej lavičky tak rýchlo opadla, zápas smeje k svojmu hektickému vrcholu.
     
    90+3
    Citizens mohli v tretej nadstavenej minúte dokončiť druhý obrat v zápase, ale Gunners boli v tomto prípade ušetrení. Pre šestnástkou sa lopty zmocnil špílmacher David Silva, ktorý nádherným oblúčikom vyzval k hrdinskej koncovke Edina Džeka, ktorý však dobre bránený Koscielnym posiela loptu iba do pravej žrde! Odrazenú loptu už lapil gólman Szczesny, Džeko sa drží za hlavu.
     
    88
    Unavená posila Danny Welbeck následne opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto príde v samom závere Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    87
    Vyšťavený Danny Welbeck sa mohol postarať o obnovenie domáceho vedenia, no chýbala mu o niečo presnejšia muška. Anglický reprezentačný útočník sa dostal k dobrej prihrávke od Ramseyho, vypätím všetkých síl sa vyhol ofsajdovej pasci, aby následne z dadsiatich metrov nádherne vystrelil. Jeho krútená lopta sa točila k ľavej šibenici Hartovej bránky, no napokon vzlietla ponad bránku modrých. Pokračujeme za nerozhodného stavu 2:2.
    Martin DEMICHELIS 2:2!
     
    83
    Manchester City dal gól!
    Z následného rohového kopu však pramení pohroma pre mužstvo Arsena Wengera. Opäť sa nachádzame v pätovej situácii. Rohový kop z ľavej strany rozohrával nedávno prichádzajúci Aleksandar Kolarov, ktorý poslal milimetrový center na MARTÍNA DEMICHELISA, ktorý prehlavičkoval Koscielneho a loptu poslal presne k ľavej žrdi. Wojciech Szczęsny si síce na loptu siahol, no na viacej ako jej vytiahnutie do žrde nestačil. Po odraze od konštrukcie doskackala až do siete, vyrovnané!
     
    81
    Mathieu Debuchy opúšťa hraciu plochu neslávne na nosidlách. Na jeho miesto už na trávnik vybehol mladík Calum Chambers.
     
    77
    Manuel Pellegrini strieda, keď namiesto defenzívneho bitkára Fernandinha príde ľavý ofenzívny full-back Aleksandar Kolarov.
     
    75
    Alexis Sánchez za následné zhodenie dresu pri gólovej oslave ešte vidí žltú kartu, no tá ho teraz trápi úplne najmenej.
    Alexis SANCHEZ 2:1!
     
    74
    Arsenal FC dal gól!
    ALEXIS SÁNCEZ sa presadzuje i v treťom súťažnom zápase po sebe a akým spôsobom! Ramseyho center na Welbecka ešte dokázal odvráti kapitán City Vincent Kompany, no na hranici šestnástky k odrazenej lopte najvyššie vzlietol Jack Wilshere, ktorý prehlavičkoval Davida Silvu a dokonalým oblúčikom našiel osamoteného Sáncheza. Čilský krídelník napriahol z vnútra vápna z prvej a nádherný volej zamieril presne do ľavej šibenice hosťujúcej bránky, kam Joe Hart nemohol doplachtiť. Arsenal dokonáva obrat, no stále ešte nie je koniec!
     
    70
    Danny Welbeck mohol dokonať obrat londýnskeho klubu, no zatiaľ sa tak ešte nedeje. Mladý anglický reprezentant rozkmital svoje rýchle nohy, v bežeckom súboji to podľa očakávaní natrel skúsenému Martinovi Demichelisovi, no z blízka si už z vhodne vybiehajúcim Hartom poradiť nedokázal. Anglická reprezentačná jednotka mu včas zmenšila strelcký uhol a Welbeck už z komplikovanej situácie blonďavého šamana neprestrelil.
     
    67
    Manuel Pellegrini obmieňa svojich hrotových hráčov, keď namiesto strelca prvého gólu Sergia Aguera príde bosenský zabijak Edin Džeko.
     
    64
    Sergio Agüero krátko po inkasovanom góle bledomodrých obdržal žltú kartu, ktorá je pre Citizens už štvrtá v poradí.
    Jack WILSHERE 1:1!
     
    63
    Arsenal FC dal gól!
    Kanonieri napokon predsa len nabili delá a darí sa im vyrovnať skóre! Do útoku zavelil práve z formy hrajúci JACK WILSHERE, ktorý narozdiel od odovzdaného Ozila drie a ide do každého súboja naplno. Zaslúžená odmena prichádza po výbornej spolupráci s Aaronom Ramseym, s ktorým si pred šestnástkou vymenili loptu. Anglický stredopoliar sa následne zbavil Clichyho a ľahunkých oblúčikom ponad Harta skraja malého vápna vyrovnáva na 1:1! Zápas tak razom dostáva nový náboj!
     
    62
    Domáci namiesto gólového rezultátu začínajú rovnať bilanciu žltých kariet. Ďalšiu vidí Nacho Monreal, ktorý na ľavej strane fauloval Navasa.
     
    59
    Arsenal už mohol prehrávať o dva góly, no i so šťastím dokázali prežiť filigrantskú akciu hosťujúcich Citizens. Na ľavej strane nakopol motor bývalý hráč Gunners Gael Clichy, ktorý si pred šestnástkou nádherne narazil loptu s Davidom Silvom a razom už mohol z vnútra šestnástky zakončovať pri samotnému Szczesnemu. Podobne ako Danny Welbeck v úvode zápasu volil ľahký oblúčik ponad poľského gólmana, no lopta napokon skacakala asi poldruha metra mimo ľavej žrde.
     
    58
    Prvú žltú kartu v zápase už videli i domáci hráči. Konkrétne to bol Mathieu Flamini, ktorý zozadu stiahol unikajúceho Davida Silvu.
     
    50
    Tretia žltá karta v zápase, tretia pre hostí. Jej adresátom je brazílsky stredopoliar Fernandinho, ktorý podrazil obchádzajúceho Jacka Wilshera.
     
    46
    Manuel Pellegrini v polčasove prestávke obstaral jednu zmenu, keď Franka Lamparda nahradil „zapredaný muž z Emirates Stadium" Samir Nasri, ktorý tu strávil tri roky svojej kariéry. Frankie pri svojom debute v mužstve City zaznamenal jeden kartový trest.
     
    32
    Prenádherná a rýchla akcia hostí mohla znamenať zdvojnásobenie ich súčasného vedenia. Expresná kombinácia začala medzi Navasom a Aguerom, ktorý následne prestčil loptu na Zabaletu. Ten si zasekol Monreala a spätnou prihrávkou elegantne objavil Davida Silvu, ktorý sa pohral s Mertesackerom, no z bezprostrednej blízkosti už Szczesneho neprestrelil. Poľský gólman dokázal zakročiť svojou pravou nohou, Arsenal naďalej žije.
    Sergio AGUERO 0:1!
     
    28
    Manchester City dal gól!
    Napriek výraznejšej aktivite domácich Kanonierov sa ako prví presadzujú hostia z Manchestru. Rýchla kombinácia začala už na ich vlastnej polovici ihriska, kde ďalší dôležitý súboj zvládol SERGIO AGUERO, ktorý dokázal prehodiť loptu doprava na Jesúsa Navasa. Ten využil voľný priestor, ktorý mal pokrývať Nacho Monreal, Španiel následne prudko prihrával na bližšiu žrď, kde už nedobehol Mertesacker ani Flamini a práve Kun Aguero zblízka prekonáva vybiehajúceho Szczesneho. Poliak už v páde zareagovať nestihol, šampión sa ujíma vedenia!
     
    26
    Nádhera, Citizens sa jednoduchou, no rýchlou narážačkou dostali do streleckej pozície, ktorú zakončoval James Milner. Práve tento anglický reprezentant odpálil akciu na ľavej strane, odkiaľ prihrával na hrot Aguerovi. Ten chrbtom k bráne zvládol svoju úlohu, prihrávku Milnerovi dokázal opätovať, no krídelník z hranice šestnástky pálil iba tesne nad bránku Szczesneho, ktorý celú situáciu zrejme kontroloval.
     
    24
    Na Emirates Stadium nám začína horieť tráva i hlavy hráčov v belasých dresoch. Pablo Zabaleta pri pravej postrannej čiare zostrelil Özila, začo si vyslúžil druhú žltú kartu v zápase.
     
    22
    Frank Lampard začína bledomodrú misiu žltou kartou, keď na polovici ihriska zozadu podrazil rozbehnutého Aarona Ramseyho. Mark Clattenburg ani na okamžik neváhal.
     
    12
    Emirates Stadium po prvýkrát na nohách, super-šanca Gunners ale otváracím gólom nekončí! Práve nedávno spomínaný Danny Welbeck mohol započať svoju kariéru na severe Londýna priam rozprávkovo. Defenzíva City bola po prvýkrát vyškolená, aj keď to nepramenilo z nejakej podarenej kombinácie Gunners. Postaral sa o to chybujúci David Silva, ktorý posielal dokonalú kolmicu na súperovho zakončovateľa, no ten v nájazde na Harta nepochodil. Svojho partáka z výberu Albionu síce nádherným oblúčikom prehodil, no gólu zabránila pravá žrď!
     
    8
    V tomto prípade už mal Joe Hart o niečo viacej práce, no prvý sympatický náznak Kanonierov ešte gólom nekončí. Na ľavej strane spolupracoval Alexis Sánchez s Monrealom, ktorý prihrával pod seba na Jacka Wilshera. Anglický stredopoliar posielal do šestnástky výborný center, Danny Welbeck sa dokázal vyhnúť postaveniu mimo hru, no ešte pred ním boxoval loptu do bezpečia Joe Hart, ktorý včasným vybehnutím z bránkovej čiary podržal svoje mužstvo.

    Erik Farkaš

    Góly: 63. Wilshere(Ramsey), 74. A.Sánchez(Wilshere) – 28. Agüero(J.Navas), 83. Demichelis(Kolarov)

    Karty:   58. Flamini (ARS), 62. Monreal (ARS), 75. A.Sánchez (ARS) – 22. Lampard (MC), 24. Zabaleta (MC), 50. Fernandinho (MC), 64. Agüero (MC)


    Arsenal FC: Szczęsny – Debuchy, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Wilshere, Flamini, Ramsey – A. Sánchez, Welbeck, Özil
    Náhradníci: Ospina – Gibbs, Arteta, Podolski, Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Chambers
    Manažér: Arsène Wenger (FRA)

    Manchester City: Hart – Zabaleta, Kompany (C), Demichelis, Clichy – Fernandinho, Lampard – J. Navas, D. Silva, Milner – Agüero
    Náhradníci: Caballero – Sagna, Nasri, Džeko, Kolarov, S. Sinclair, E. Mangala
    Manažér: Manuel Pellegrini (CHI)

    Rozhodca: Mark Clattenburg – S. Beck, J. Collin – J. Moss