Pardubice – Frýdek-Místek 1:0 (kon.) | Třinec – Znojmo 2:2 (kon.) | Vlašim – Opava 2:0 (kon.)
Sigma Olomouc – Ústí n. L. 5:0 (kon.) | Táborsko – Most 3:0 (kon.) | Zlín – Sokolov 3:0 (kon.)
koniec
FC Zlín
3:0 (1:0)
FK Baník Sokolov
cz Sobota 13.09.2014, 19:00 • Letná • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    83
    Petr Kurtin je posledním hráčem Zlína, který odchází ze hřiště. V závěru si zahraje Pavel Malcharek.
     
    80
    Hosté poprvé střídají. Marek Červenka byl na hrotu velmi aktivní, ale branku si nepřipsal. Napravit se to pokusí Rostislav Šamánek.
     
    77
    Marek Červenka fauloval při útočném výpadu a za své počínání si vysloužil žlutou kartu.
     
    74
    Tomáš Poznar inkasoval za faul ve středu pole žlutou kartu.
     
    65
    Po dobrém výkonu a za potlesku tribun ze hřiště odchází Rastislav Chmelo. Na hřiště vběhl Tomáš Poznar.
     
    63
    Zlín právě vstřelil branku!
    Rychlý protiútok domácích, kteří se v přečíslení hnali na branku Sokolova zakončil přesnou střelou z hranice šestnáctky kapitán LUKÁŠ ŽELEZNÍK – 3:0.
     
    61
    Tentokrát velkou šanci propásli hosté! Ouedraogo prodloužil míč před branku, kde se zjevil osamocený Marek Červenka. Jeho zakončení hlavou skvěle zlikvidoval Stanislav Dostál, který rukavicí vyrazil.
     
    59
    Zlín právě vstřelil branku!
    Další šance domácích již končí druhou brankou v síti Sokolova. Petr Kurtin doběhl ztracený míč a poslal jej před branku, kde si sěbehl DIEGO ŽIVULIČ, který míč bezpečně uklidil k tyči. Druhá branka Živuliče při jeho debutu ve žlutomodrém dresu – 2:0.
     
    56
    Domácí poprvé střídají. Ze hřiště odchází Lukáš Holík, kterého nahrazuje Nikola Višněvský.
     
    46
    Zlínští rozehráli druhou polovinu utkání. Pazdera si narazil s Chmelem a naběhl si do šestnáctky, kde poslal křížný pas podél branky. Žádný z hráčů na míč nedosáhl, a tak velká úvodní šance domácích přišla vniveč.
     
    44
    Po souboji v pokutovém území se sudí rozhodl potrestat hráče na obou stranách. Za vzájemný souboj byl potrestán Lukáše Pazdera a Wandepanga Ismael Ouedraogo.
     
    43
    Ladislav Benčík nedovoleně zastavil Jakuba Dvořáka II a vyfasoval žlutou kartu.
     
    34
    Stanislav Dostál vyběhl ven z branky a vyboxoval míč. Zlínští mohli následně založit rychlý protiútok, který však nedovoleně zastavil Jakub Dvořák II, jenž uviděl první žlutou kartu dnešního duelu.
     
    32
    Lukáš Pouček odcentroval z levé strany do vápna, kde se před Malého dostal Jakub Dvořák II, jenž z bezprostřední blízkosti přestřelil zlínskou branku, který tak odmítl srovnat skóre.
     
    25
    Dlouhé vhazování se snášelo před Dostálovu branku, až se k zakončení dostal Marek Červenka. Míč jen o decimetry přešel přes zlínskou branku.
     
    19
    Lukáš Železník si zpracoval míč ve vápně a vypálil. Jeho rána těsně minula pravou tyč sokolovské branky, když ji ještě stihl vyrazit Jakub Dvořák II.
     
    11
    Lukáš Železník se dostal do šestnáctky, kde hledal volného Petra Kurtina. Zlínskému útočníkovi scházely centimetry, před zakončením do prázdné branky.
     
    5
    Zlín právě vstřelil branku!
    Domácí jdou rychle do vedení. Centr z levé strany Benčík poslal na hlavu Chmela, který jej přiťukl na kopačku DIEGA ŽIVULIČE, jenž přesnou ranou k pravé tyči rozvlnil síť – 1:0.

    David Šimon

    Góly: 5. Živulič, 59. Živulič, 63. Železník

    Karty:   43. Benčík (ZLN), 44. Pazdera (ZLN), 74. Poznar (ZLN) – 34. Dvořák II (SOK), 44. Ouedraogo (SOK), 77. Červenka (SOK)


    FC Zlín: Dostál – Pazdera, Malý, Hubáček, Benčík – Holík (56. Višněvský), Živulič, Hájek – Kurtin (83. Malcharek), Železník, Chmelo (65. Poznar).
    Náhradníci: Žukowski, Višněvský, Motal, Malcharek, Jurič, Kraut, Poznar.

    FK Baník Sokolov: Dvořák I – Blažek, Hofmann, Dřížďal, Vondráček – Čada, Machek – Dvořák II, Ouedraogo, Pouček – Červenka (80. Šamánek).
    Náhradníci: Belaň, Vaněček, Kobylík, Kucalas, Hrubý, Benda, Šamánek.

    Rozhodca: Váňa – Pilný, Zeman

    Diváci: 1.383