Spišská N. Ves – B. Bystrica 3:2 (po pr.) | Lipt. Mikuláš – Trenčín 5:7 (kon.) | Košice – Žilina 4:5 (po pr.)
Poprad – Zvolen 5:0 (kon.) | Nitra – HC Slovan 2:1 (kon.)
koniec
HK 32 Liptovský Mikuláš
5:7 (3:0, 2:4, 0:3)
HK DUKLA Trenčín
Nedeľa 07.09.2014, 10:30 • Enel Aréna - Liptovský Mikuláš • Extraliga juniorov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 10:30.
     
    Vážení športoví priatelia, ja Vás vítam pri ďalšom prenose na portály onlajny.eu, kde si priblížime zápas extraligy juniorov. Štadión Enel aréna v Liptovskom Mikuláši, tak bude dnes hostiť 2. kolo medzi Liptovským Mikulášom a Trenčínom.

    Liptáci vstupujú do úvodu sezóny víťazne, po tom ako včera dokázali poraziť na domácom ľade porazili v prvom zápase Trenčín 5:4, po tom čo 34. sekúnd pred koncom rozhodol o výhre Patrik Števuliak, ktorý prekonal Kompasa.

    Góly a asistencie: 11. Dunčko (Florek, Špirko), 11. Janček (Števuliak, Lištiak), 38. Janček, 56. Florek (Szabo, Sukeľ), 60. Števuliak – 2. Berák (Palovič), 27. Pardavý (Duda, Matejka), 34. Tužinský (Ondris), 48. Ondris (Tužinský)
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:50
    Vážení športoví priatelia ja Vás ešte raz vítam pri dnešnom hokejovom zápase. Dobrá šanca sa na úvod poskytla domácim,keď sa nová akvizícia v tíme Liptákov, resp. Dunčko ocitol v zakončení, lenže Kompas betónom vyráža.
     
    02:07
    Prvé vylúčenie v dnešnom zápase. Na trestnú odchádza Matej Niňaj za držanie. Trenčín v presilovke o jedného hráča.
     
    02:35
    Liptovskému Mikulášu sa podarilo vo vlastnom pásme podarilo získať puk. Lištiak spolu so Števuliak som sa dostali do stredného pásma, kde však prvý menovaný prihrávkou našiel iba súpera. Trenčín zatiaľ bez zakončenia.
     
    03:28
    Dá sa povedať, že hostia počas presilovky ešte nič vážne nevymysleli. Tentokrát je hra sústredená v pásme Trenčína, kde práve hostia budú začínať s útokom. Do konca presilovky ešte ostáva pár sekúnd, avšak Dukla ešte nevystrelila na Púteca.
     
    04:19
    Sledujeme ďalší útok hostí. Po prvýkrát sa hra presunula po pravej strane, kde prišlo aj strelecké zakončenie. Pokus Ondrisa loví v lapačke brankár Pútec.
     
    05:28
    Dá sa povedať, že doterajší priebeh zápasu je naozaj vyrovnaný. Liptáci čelili buly vo vlastnom pásme, ale s tým si hravo poradili. Sledujeme, tak ďalší útok Liptákov, ktorý však nakoniec nekončí zakončením ani na bránu.
     
    06:21
    Liptovský Mikuláš po nejakom čase zakončil na bránu Kompasa. Dlhší čas sa síce hralo v útočnom pásme, ale strela prišla azda po nejakých 30. sekundách, keď nahodeným pokusom sa snažil od mantinelu prekvapiť brankára Andrej Lištiak – jeho strela skončila na betóne Kompasa.
     
    07:10
    Rozvíjajúci útok z vlastného pásma hostí skončil až u súpera. Po pravej strane sa dobre podarilo preniknúť Pardavému, ktorý iba z núdze vytláčaný Moravčíkom zakončil z backhandu, lenže jeho pokus skončil na zadnom mantineli.
     
    08:10
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Zaujímavá situácia pri góle domácich, ktorý je aj prvým v dnešnom zápase. Postupný útok Liptákov sa presunul až do útočného pásma, kde sa rýchlo dostal k bráne JAKUB SUKEĽ. Mikulášsky útočník však pri zakončení dostal hit od obrancu, lenže puk sa ocitol v bráne. Bez asistencie.
     
    09:21
    Domáci hráči sú aj po góle opäť v útočnom pásme. O puk sa bojuje za bránou Kompasa. V súboji skončili víťazne práve hostia, ktorí sa následne dostali aj do útočného pásma, tam sa im už nepodarilo zakončiť. Dobrá práca obrancu Adama Špirka, ktorý zastavil útok súpera.
     
    10:19
    V posledných sekundách sa nám hra prelieva zo strany na stranu. Po tom, ako sa Liptáci dostali do útoku, kde nezakončili prišiel aj útok na spomínanej druhej strane. Andrej Longauer to skúsil individuálne cez stredné pásmo až do útočného. avšak pri svojej poslednej kľučke nenašiel recept na obrancu.
     
    11:20
    Trenčín po nejakom čase opäť v útočnom pásme, ale opäť bez zakončenia. Musíme však konštatovať, že Pútec v doterajšom priebehu zápasu iba vykrýva priestor brány a nečelí skoro žiadnym strelám. Spomínaný útok hostí sa skončil pri mantineli v útočnom pásme.
     
    13:46
    Buly v obrannom pásme Liptovského Mikuláš síce vyhrali hostia, ale tí sa dostali späť do stredného pásma. Trenčín v prvej tretine nepodáva taký výkon, ako včera a počet striel na bránu je doposiaľ žalostný.
     
    14:36
    Števluliak napádal rozohrávku hostí, ale to sa mu nakoniec nepodarilo. Trenčania zakončili v útočnom pásme, ale pokus z pravej strany skončil iba na mantineli. Puk pre domácich hráčov.
     
    15:17
    Do konca prvej tretiny nám ostáva niečo menej ako päť minút a hra sa presunula do domáceho pásma. Pri mantineli sa výrazne bojuje o puk, no nakoniec z toho bola celkom zaujímavá šanca hostí, keď Longauer v páde zakončil a puk preletel len tesne mimo pravej tyče.
     
    17:40
    Zaujímavá situácia sa zrodila krátko pred koncom prvej tretiny. Nahodený puk Moravčíka skončil na prilbe hlavného rozhodcu, ktorý hru prerušil a následne trošku hlasne dohováral obrancovi domácich.
     
    18:16
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    V závere prvej tretiny sme svedkami ešte jedného gólu, po ktorom opúšťa Kompas bránu. Prechod do útočného pásma, kde prišla prihrávka z hokejky Patrika Števuliaka smerovala pred bránu rovno na ERIKA JANČEKA, ktorý našiel odkrytú časť Kompasovej brány. Asistencie: Patrik Števuliak, Michal Pavlikovský.
     
    19:23
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Po pár sekundách tu máme ďalší gól ktorý môžme zaradiť do kategórie krajších. Po tom, ako nastala zmena v bráne prišla strela od modrej v podaní Stana Kučera, ktorá smerovala na bránu, lenže teč ERIKA JANČEKA ju nasmeroval rovno pod hornú tyč a striedajúci brankár Trenčína bol absolútne bezmocný. Asistencie: Stanislav Kučera, Patrik Števuliak.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:35
    Začala sa nám aj druhá tretina a sledujeme práve útok hostí, ktorý neskončil gólom. Na druhej strane prichádza útok Liptovského Mikuláša.
     
    21:49
    Buly v útočnom pásme Liptovského Mikuláša po tom ako na trestnú odchádza Tužinský.
     
    22:54
    Presilovku sa zatiaľ domácim nepodarilo využiť, pretože majú menší problém s prechodom do útoku. Števuliak teraz síce napádal obrancu, ale ten puk vyhodil cez všetky čiary.
     
    23:35
    Po pár sekundách si strelecký pokus pripisuje aj Andrej Lištiak, ktorý po prechode do útočného pásma namieril strelu rovno do lapačky brankára Trenčína.
     
    24:30
    Mladý Niňaj tentokrát individuálne prenikol cez stred až do útočného pásma, kde aj zakončil rovno na brankára Trenčína, brána sa však posunula a rozhodca presúva buly do stredného pásma.
     
    25:08
    Vylúčenie na strane hostí. Na trestnú odchádza Longauer za krosček.
     
    25:38
    Po pár sekundách tu máme Ďalšie vylúčenie, tentokrát na oboch stranách. Za údery odchádza Moravčík a Pataky.
     
    26:24
    Viacero vylúčení v posledných sekundách hry. Za nedovolené bránenie odchádza Matejovie.
     
    26:34
    Trenčín dal gól!
    Prvý presný zásah aj v tíme hostí v hre 4 na 4. Liptovský Mikuláš stratil výhodu po tom ako na trestnú odišiel Matejovie a hra sa presunula na buly do útočného pásma. Krátko po buly sa k zakončeniu dostal RUSIAN ASLAMKHANOV, ktorý z príklepu namieril presne. Asistencia: Oliver Pataky.
     
    29:18
    Na tresnú smeruje opäť Dávid Matejovie, tentokrát za držanie.
     
    31:30
    Trenčín má v týchto minútach značnú prevahu na ľade. Hra sa presunula opäť do útočného pásma, kde sa zahráva buly – po vhadzovaní sa hra presúva do stredného pásma.
     
    32:47
    Trenčín dal gól!
    Signalizovaný trest sa nakoniec ruší. DANIEL BABKA si sám pre seba získal puk vošiel medzi kruhy a presnou strelou prekonáva Púteca. Trenčín prehráva už iba o jeden gól! Bez asistencie.
     
    33:42
    Trenčín dal gól!
    Vyrovnanie ako z veľkej knihy. Pred pár sekundami hostia znížili na rozdiel jedného gólu a teraz prichádza vyrovnanie. Pred bránou trošku zaváhal Moravčík, ktorý priam odovzdal puk ADAMOVI TUŽINSKÉMU, ktorý si natiahol Púteca a presnou strelou ponad betón vyrovnal na 3:3. Asistencie: Oliver Pataky a Rusian Aslamkhanov.
     
    34:52
    Vylúčenie na strane domácich na trestnú odchádza Adam Špirko za faul lakťom.
     
    35:20
    Hra je pre túto chvíľu prerušená po tom ako puk opustil hraciu plochu. Vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    35:38
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Vo vlastnom oslabení sa podarilo Liptákom dostať opäť do vedenia po tom ako PATRIK ŠTEVULIAK si natiahol brankára a backhandom prekonal brankára. Asistencia: Andrej Lištiak.
     
    35:55
    Trenčín dal gól!
    Dobrá prestrelka v dnešnom zápase. Hostia krátko po góle vyrovnávajú po tom, ako sa hneď po buly strelecky presadil RADKO CÍGER. Bez asistencie.
     
    36:29
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Bláznivá druhá tretina pokračuje. Po pár sekundách sme svedkami ďalšieho gólu a to na strane domácich. MATEJ FLOREK sa ocitol pred bránou, kde strelecky namieril naozaj presne, keď namieril do pravého horného rohu. Bez asistencie.
     
    37:08
    Liptovský Mikuláš sa dostal do útočného pásma vrámci presilovky, no po pár sekundách hostia vyhadzujú cez všetky čiary. Rozohráva sa až od brankára Púteca.
     
    38:57
    Krátko pred koncom druhej tretiny to skúsil od modrej Moravčík, ktorý mieril len tesne mimo brány, resp. jeho strela skončila na zadnom plexisklu.
     
    39:35
    Krátko pred koncom druhej tretiny je tu aj vylúčenie na strane hostí. Na trestnú odchádza Dunčko za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:55
    Trenčín dal gól!
    Vyzerá to tak, že séria gólov má svoje pokračovanie aj na úvod tretej tretiny. Po tom ako sa azda po prvýkrát dostali hostia do útoku prišiel aj gól v podaní RADKA CÍGERA, ktorý namieril ponad lapačku Púteca rovno do pravého horného rohu. Asistencia: Ján Pardavý.
     
    42:46
    Vylúčenie na strane hostí. Na trestnú odchádza Berák za nedovolené bránenie.
     
    43:58
    Počas presilovky sa domáci síce dostali do útočného pásma, ale Trenčín sa vo všetkých prípadoch dokázal oslobodiť.
     
    46:46
    V posledných sekundách sa na ľade nedeje nič zaujímavé. Trenčín sa síce dostal do útočného pásma, ale zakončenie na bránu neprišlo. Na opačnej strane nahodený puk Liptákov zakryl brankár.
     
    48:12
    Po pravej strane sa dokázal presadiť obranca Kučera, ktorý nakoniec aj zakončil, keď jeho pokus skončil v lapačke brankára Trenčína. Na opačnej strane útok hostí s nepresným zakončením.
     
    50:14
    Trenčín dal gól!
    Hostia sú v dnešnom zápase po prvýkrát vo vedení. Z ničoho nič prišiel samostatný nájazd CURTISA LAMPA, ktorý si hodil Púteca, no zdalo sa, že gól nemal platiť, no nakoniec ho rozhodca aj na námietky domácich uznal. Bez asistencie.
     
    50:54
    Buly v útočnom pásme domácich neskončilo následným zakončením a do útoku sa dostali opäť hostia, taktiež bez zakončenia.
     
    53:12
    Do konca zápasu ostáva ešte niekoľko minút. Trenčín začína s útokom z vlastného pásma, odkiaľ sa dostal až za bránu Púteca. Liptovský Mikuláš sa snaží ešte o vyrovnanie, ale zatiaľ bez potrebného zakončenia.
     
    55:57
    Nahodená strela na brankára hostí od mantinelu prerušila hru, takže vhadzuje sa v útočnom pásme.
     
    57:28
    Záver tretej tretiny a zakázané uvoľnenie hostí. Hra sa presúva do útočného pásma Liptovského Mikuláša, uvidíme či sa ešte podarí, tak ako včera 34. sekúnd pred koncom skórovať.
     
    57:54
    PÚTEC opustil bránu!
     
    59:15
    Trenčín dal gól!
    Je rozhodnuté. Hostia krátko pred koncom rozhodli dnešný dramatický zápas gólom do prázdnej brány, po tom ako pri mantineli zaváhal obranca Moravčík a následne do úniku poslal JÁNA PARDAVÉHO, ktorý do prázdnej brány už nemohol zaváhať. Bez asistencie.
     
    59:40
    Na záver ešte vylúčenie. Na trestnú odchádza Florek za seknutie.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Skončil sa nám dnešný celkom zaujímavý zápas, v ktorom Liptovský Mikuláš prehral nad Trenčínom 5:7. S konštatovaním, že sa stretneme pri nejakom ďalšom zápase extraligy juniorov sa s vami lúčim. Prajem príjemný zvyšok dňa. (12:45:37)
    Michigan Pre-Draft Showcase, Detroit, USA: 2. - 5. mája. Jedinečná príležitosť pre hráčov ročníkov 1994 - 1999. Viac ako 50 skautov z USHL, OHL, NAHL a ďalších súťaží. Viac informácií na michiganpredraft@seznam.cz a na webe

    Tomáš Batiz


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 9. Sukeľ, 19. Janček (Števuliak, Pavlikovský), 20. Janček (Kučera, Števuliak), 36. Števuliak (Lištiak), 37. Florek – 27. Aslamkhnov (Pataky), 33. Babka, 34. Tužinský (Pataky, Aslamkhanov), 36. Cíger, 41. Cíger (Pardavý), 51. Lamp, 60. Pardavý


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Pútec – Dunčko, Florek, Janček, Kučara, Lištiak, Matejovie, Moravčík, Niňaj, Pavlikovský, Sitek, Špirko, Števuliak, Sukeľ, Szabo, Voska.
    HK DUKLA Trenčín: Kompas – Aslamkhanov, Babka, Berák, Cíger, Duda, Herc, Hrehuš, Lamp, Longauer, Matejka, Ondris, Palovič, Pardavý, Pataky, Pisch, Šečík, Špankovič, Švec, Tužinský, Vavro.

    Rozhodca: Orolin – Paulíny, Vyšný.

    Diváci: 120