Kanada – Švédsko 5:1 (kon.) | Rusko – USA 4:7 (kon.) | Slovensko – Švajčiarsko 1:3 (kon.)
Česko – Fínsko 4:3 (kon.)
koniec
Slovensko
1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
Švajčiarsko
Utorok 12.08.2014, 17:30 • Easton Aréna, Piešťany • Hlinka Gretzky Cup
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:22
    Slovensko sa bude brániť! Lešťan vylúčený na dve minúty za faul kolenom.
     
    55:32
    Obrovská šanca Bondru! ten mal puk na pravej strane priamo pred bránkou, no bekhendom sa mu ho do siete zasunúť nepodarilo. Guggisberg sa vyznamenal.
     
    55:22
    Sádecký a Struška narobili súperom veľké problémy! Slovenskí hokejisti sa aj teraz natlačili priamo pred brankára, no Guggisberg ťažkú situáciu ustál.
     
    53:36
    Slovensko poslalo na Guggisberga ranu ako z dela! Švajčiarsky gólman mal čo robiť, aby tvrdú ranu vyrazil iba tesne vedľa bránky. Autorom strely bol zrejme Lešťan.
     
    45:47
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty Šefčík.
    Peter VALENT - 1:3
     
    43:07
    Slovensko dalo gól!

    Slováci dosiahli svoj prvý gól v dnešnom zápase. Nasťahovali sa pred súperovu bránku, kde sa k puku dostal PETER VALENT a dokázal ho prepasírovať do siete. Asistencie: Miroslav Struška, Martin Trudman.
     
    39:51
    Tak toto bolo veľmi nepríjemné! Kolesár pri mantineli nešetril súpera, ktorý skončil na zemi a vôbec to nevyzeralo dobre. Napokon sa ale ako keby zázrakom postavil a odkorčuľoval na striedačku. Kolesár inkasuje dvojminútový trest za nedovolené bránenie.
     
    38:48
    Po úspešnom zákroku Húsku na ľade vzplanuli emócie. Rozhodcovia museli od seba oddeľovať hneď niekoľko dvojíc hráčov, no keďže sú arbitri na ľade až štyria, tak to s prehľadom zvládli. Slovensko oslabuje Valent, ktorý si na trestnej lavici odsedí dvojminútový trest.
     
    37:49
    Hosťujúci Impose to spravil skutočne impozantným spôsobom! Puk dostal pred bránkou na pravej strane a okamžite volil zakončenie, no to napokon skončilo mimo bránky. Zrejme tomu tečom vrchu hokejky pomohol aj Húska.
     
    37:38
    Toto vôbec nevyzeralo dobre. Hecl inkasoval tvrdý hit pri mantineli a spadol na zem. Je dokonca možné, že sa o mantinel aj udrel. Prišiel k nemu tímový lekár aj spoluhráči a spoločne mu pomohli na striedačku. pevne veríme, že bude v poriadku.
     
    33:40
    Slovensko teraz dobre zakombinovalo a dostalo sa do veľkej príležitosti! Hecl pred bránkou posunul puk Žiakovi, ale ten bol už vo veľkom uhle, a tak nemohol strieľať.
     
    31:09
    Obrovská šanca Slovenska! Bol v nej Hecl, ktorý sa individuálne prepracoval až pred bránku, kam si potiahol puk, no Guggisberg jeho zakončenie napokon zlikvidoval.
    Robert KARRER - 0:3
     
    28:15
    Švajčiarsko dalo gól!

    Hostia využívajú presilovú hru a dostávajú sa do trojgólového vedenia. Slovenská defenzíva teraz poriadne zaváhala, keď nechala svojich súperov pred bránkou úplne osamotených a to využil na presnú dorážku ROBERT KARRER. Asistencie: Dominik Diem, Damien Riat.
     
    27:29
    Vylúčenie Slovenska! Lešťan sa previnil nebezpečnou hrou so zdvihnutou hokejkou.
     
    27:01
    Húska mal opäť na mále! Z pravej strany sa na neho vyrútil Fischer, ale náš gólman túto situáciu napokon ustál a neinkasoval aj tretíkrát.
    Lee ROBERTS - 0:2
     
    25:26
    Švajčiarsko dalo gól!

    Nádherný gól hostí! Prečíslenie dvoch proti jednému sa poväčšine končí gólom a inak tomu nebolo ani v tomto prípade. Marchon sa neulakomil na strrelu, prihral na pravú stranu, kde bol LEE ROBERTS, a ten už iba pohodlne prepálil Húsku. Asistencia: Nathan Marchon.
    Dominik SCHMID - 0:1
     
    18:08
    Švajčiarsko dalo gól!

    Švajčiari napokon využívajú výhodu presillovky o jedného muža. Rozostavili sa v útoku a domáci hokejisti nevedeli, kam skôr skočiť. Všetko napokon ukončil presnou strelou DOMONIK SCHMID. Asistencia: Fabian Haberstich.
     
    17:45
    Slovensko bude hrať 15 sekúnd v trojici proti piatim hráčom súpera! Grman sa previnil nedovoleným bránením.
     
    16:02
    Slovensko sa bude brániť. Horváth vylúčený na dve minúty.
     
    06:12
    Slovensko naďalej nebezpečne útočí! Gólman Guggisberg sa musí mať na pozore, pretože puky na neho lietajú skutočne z každej strany. Slováci sú veľmi aktívni.
     
    05:45
    Slovensko sa počas vlastnej presilovky dostalo do skvelej príležitosti na skórovanie! Na hokejke ju mal Valent, no puk mu z čepele napokon skĺzol. O dorážku sa ešte pokúšal Horváth, ale takisto nebol úspešný.
     
    05:07
    Švajčiarsko sa bude brániť! Weber vylúčený na dve minúty za hákovanie.
     
    03:59
    Slováci sa naďalej aktívne tlačia do zakončenia! Hatala si puk na hokejke potiahol pred súperovu bránku a pokúsil sa oklamať Guggisberga, ale spomínaný gólman zakročil betónmi.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 44. Valent (Struška, Trudman) – 19. Schmid (Haberstich), 26. Roberts (Marchon), 29. Karrer (Diem, Riat)


    Slovensko: Húska (Cibulka) – Grman, Vadovič, Hatala, Roman (A), Zeleňák, Kolesár, Nemec, Šefčík – Horváth, Valent (C), Bondra – Pätoprstý, Sádecký (A), Lešťan – Žiak, Hecl, Andrisík – Struška, Oško, Trudman
    Švajčiarsko: Van Pottelberghe (Guggisberg) – Burren, Karrer (C), Pinana, Moor, Weber, Frick, Auriemma, Fischer – Riat, Diem, Holdener – Impose, Marchon, Roberts – Haberstich, Thürkauf, Schmid – Miranda, Hollenstein, Lanz

    Rozhodca: J. Konc, D. Konc – M. Orolin, Kacej