Kanada – Švédsko 5:1 (kon.) | Rusko – USA 4:7 (kon.) | Slovensko – Švajčiarsko 1:3 (kon.)
Česko – Fínsko 4:3 (kon.)
koniec
Slovensko
1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
Švajčiarsko
Utorok 12.08.2014, 17:30 • Easton Aréna, Piešťany • Hlinka Gretzky Cup
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Zázrak v záverečnej minúte sa ale nekonal. Slovensko po dobrom výkone podľahlo Švajčiarom 1:3 a zajtra ho čaká posledné vystúpenie v základnej skupine proti Kanade.

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme ešte príjemný zvyšok dňa. (19:34:09)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:26
    Medzičasom sa už hrá v plnom počte na oboch stranách. Slovensko prežilo hru v oslabení a ešte sa pokúsi o zázrak.
     
    58:59
    Slováci sa stále musia brániť, aj keď dlho to už trvať nebude. Švajčiari sa nikam neponáhľajú a smerujú za triumfom.
     
    58:26
    Švajčiari sa stále držia pri puku, ale naši chlapci ich vytláčajú k mantinelom. Slovensko naďalej bojuje, a to aj za nepriaznivého stavu a vo vlastnom oslabení.
     
    57:50
    Švajčiari sa nasťahovali pred našu bránku a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť. Slováci sú stiahnutí pred Húskom a zatiaľ mu pomáhajú statočne.
     
    57:22
    Slovensko sa bude brániť! Lešťan vylúčený na dve minúty za faul kolenom.
     
    56:52
    Slovensku sa ani teraz nepodarilo puk posunúť do útoku spred vlastnej bránky. Je z toho iba zakázané uvoľnenie.
     
    56:20
    Slováci výrazne zvýšili svoju aktivitu a zrejme cítia šancu na úspech. Našim hokejistom sa darí v útoku, nie však v zakončeniach a švajčiarskemu brankárovi niekoľkokrát pomohlo aj šťastie.
     
    55:32
    Obrovská šanca Bondru! ten mal puk na pravej strane priamo pred bránkou, no bekhendom sa mu ho do siete zasunúť nepodarilo. Guggisberg sa vyznamenal.
     
    55:22
    Sádecký a Struška narobili súperom veľké problémy! Slovenskí hokejisti sa aj teraz natlačili priamo pred brankára, no Guggisberg ťažkú situáciu ustál.
     
    54:26
    Teraz už švajčiarsky gólman prerušil hru o poznanie úspešnejšie. Puk nahodený takmer od modrej čiary si dokázal postrážiť a pohodlne ho prikryl rukavicou.
     
    53:36
    Slovensko poslalo na Guggisberga ranu ako z dela! Švajčiarsky gólman mal čo robiť, aby tvrdú ranu vyrazil iba tesne vedľa bránky. Autorom strely bol zrejme Lešťan.
     
    52:46
    Slovensko ale napokon ďaleko nezašlo. Naši chlapci puk síce dostali do útočnej tretiny, ale odtiaľ napálili iba zadný mantinel.
     
    52:32
    Puk je za bránkou Slovenska. Naši chlapci si ho už prevzali na svoje hokejky a pokúsia sa zaútočiť.
     
    51:51
    Slovensko chcelo ísť do útoku, ale pokus mu vôbec nevyšiel. Švajčiari hrajú v defenzíve veľmi dobre a puk si pred útočnou modrou čiarou vzali.
     
    51:35
    Mladí Slováci sa dopustili ďalšieho zakázaného uvoľnenia. Rýchle rozohrávky sa im dnes skutočne nedaria.
     
    50:40
    Žiak potiahol puk do útočnej tretiny po ľavej strane a pokúsil sa ho aj nastreliť na bránku, no úspešný nebol. Jeho pokus skončil iba na zadnom mantineli.
     
    50:04
    Situácia sa zopakovala. Slováci nemôžu striedať ani v tomto prípade, pretože puk opäť poslali cez všetky čiary.
     
    49:45
    Slováci sa museli s pukom stiahnuť k vlastnej bránke a odtiaľ chceli rozohrávať. Skončilo to ale iba zakázaným uvoľnením.
     
    49:30
    Brankár Guggisberg prikryl jednoduché nahodenie slovenského puku a hru prerušil. Nasledovať bude reklamná prestávka.
     
    48:59
    A Slovensko sa o presný zásah vzápätí aj snaží! Naši chlapci sa nasťahovali pred brankára hostí, no Guggisberg ostal pokojný a puk do svojej siete nepustil.
     
    48:26
    Slovensko hrá medzičasom v plnom počte. Hostia nedokázali využiť túto presilovku, čo by naši chlapci mohli oplatiť gólom.
     
    47:36
    Švajčiari sa stále snažia, ale vôbec sa nevedia presadiť. Hosťujúci hokejisti to majú proti našej defenzíve náročné.
     
    47:06
    Švajčiari sa usadili pred bránkou súpera a pokúšajú sa niečo vymyslieť. Domáci hokejisti sú nasťahovaní v defenzíve a robia všetko pre to, aby neinkasovali.
     
    46:32
    Slovensko sa musí urputne brániť. Hostia sa ihneď nasťahovali pred Húsku, ale ten zatiaľ na puk siahnuť nemusel, pretože všetky strely leteli mimo priestoru troch žrdí.
     
    45:47
    Slovensko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty Šefčík.
     
    44:25
    Slovensko sa pokúša o návrat do zápasu. Puk mal na hokejke Andrisík a mieril s ním do útoku, ale súper mu ho vzal hneď za útočnou modrou čiarou.
    Peter VALENT - 1:3
     
    43:07
    Slovensko dalo gól!

    Slováci dosiahli svoj prvý gól v dnešnom zápase. Nasťahovali sa pred súperovu bránku, kde sa k puku dostal PETER VALENT a dokázal ho prepasírovať do siete. Asistencie: Miroslav Struška, Martin Trudman.
     
    42:39
    Slovensko teda prežilo úvod tretej tretiny bez inkasovaného gólu. Zverenci trénera Bartánusa by na tom mohli byť po tejto skutočnosti o čosi psychicky lepšie a mohli by sa dostať k prekonaniu súperovho gólmana.
     
    41:40
    Presilovka Švajčiarska sa nezadržateľne blíž ku svojmu koncu. Hostia sa síce snažia, ale kvôli gólu nič neriskujú a hrajú zo zabezpečenej defenzívy.
     
    41:23
    Naši hokejisti dokázali puk vyhodiť cez všetky čiary. Gólman Húska tak môže ostať pokojný a bude čakať na útok súpera.
     
    40:50
    Hostia sa napokon do pásma nasťahovali, ale nič tam nedokázali vymyslieť. Slovensko už medzičasom hrá so štyrmi hráčmi a musí sa naďalej brániť.
     
    40:09
    Tretia tretina sa začala. Švajčiari v nej dohrávajú presilovku piatich proti trom, ale zatiaľ sa k strele nedostali. Zastavil ich totiž ofsajd.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Slováci prehrali druhú tretinu 0:2 a Švajčiari majú veľmi dobre nakročené k prvému triumfu na tomto turnaji. Zverenci trénera Bartánusa sú zrejme veľmi frustrovaní, pretože produkujú jeden faul za druhým a prvých 48 sekúnd tretej tretiny budú dokonca hrať 3 proti 5.

    ,bTretia tretina sa začne približne o 19:02.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:51
    Tak toto bolo veľmi nepríjemné! Kolesár pri mantineli nešetril súpera, ktorý skončil na zemi a vôbec to nevyzeralo dobre. Napokon sa ale ako keby zázrakom postavil a odkorčuľoval na striedačku. Kolesár inkasuje dvojminútový trest za nedovolené bránenie.
     
    39:26
    Švajčiari začali svoju presilovku veľmi aktívne a pokúšajú sa Slovákom narobiť veľké problémy. Naši chlapci sa ale zatiaľ pozorne bránia.
     
    38:48
    Po úspešnom zákroku Húsku na ľade vzplanuli emócie. Rozhodcovia museli od seba oddeľovať hneď niekoľko dvojíc hráčov, no keďže sú arbitri na ľade až štyria, tak to s prehľadom zvládli. Slovensko oslabuje Valent, ktorý si na trestnej lavici odsedí dvojminútový trest.
     
    37:49
    Hosťujúci Impose to spravil skutočne impozantným spôsobom! Puk dostal pred bránkou na pravej strane a okamžite volil zakončenie, no to napokon skončilo mimo bránky. Zrejme tomu tečom vrchu hokejky pomohol aj Húska.
     
    37:38
    Toto vôbec nevyzeralo dobre. Hecl inkasoval tvrdý hit pri mantineli a spadol na zem. Je dokonca možné, že sa o mantinel aj udrel. Prišiel k nemu tímový lekár aj spoluhráči a spoločne mu pomohli na striedačku. pevne veríme, že bude v poriadku.
     
    37:21
    Až teraz sa po ďalšej dlhej dobe prerušuje. Brankár Húska si na svoje konto pripísal ďalší dobrý zákrok, a tak sa bude vhadzovať pred ním.
     
    36:50
    Hra sa prelieva zo strany na stranu, ale zakončenie nevidíme ani v jednom prípade. Na Húsku sa rútil hráč súpera, no náš gólman si zachoval chladnú hlavu a puk do siete cez betóny nepustil.
     
    35:36
    Nemec si vzal puk pred vlastnou bránkou a pokúsil sa rozohrať ho do útoku. Tam ale Slováci nič zaujímavé nevymysleli, pretože hostia sa veľmi dobre bránia a nedovolili im to.
     
    34:59
    Trochu nám je teraz ľúto Riata. Ten sa sám v útočnej tretine snažil presadiť, ale vyrútila sa proti nemu hneď dvojica Slovákov, puk mu vzala a ešte ho aj čistým a tvrdým spôsobom zároveň poslala k zemi.
     
    34:25
    Opäť sa hralo veľmi dlho bez prerušenia. Slováci sa počas tejto časti museli aj brániť, ale aj nebezpečne zakončili, no gól sme nevideli.
     
    33:40
    Slovensko teraz dobre zakombinovalo a dostalo sa do veľkej príležitosti! Hecl pred bránkou posunul puk Žiakovi, ale ten bol už vo veľkom uhle, a tak nemohol strieľať.
     
    32:55
    Naopak, hostia sa dostali až do útočnej tretiny, ale tam úspešní takisto neboli. Strela z hranice pravého kruhu skončila tesne vedľa bránky, Húska zasahovať nemusel.
     
    32:20
    Slováci chceli ísť opäť do útoku. Puk si v strede klziska pýtal Bondra, no prihrávka na neho neprešla a Švajčiari sa dokázali ubrániť.
     
    31:37
    Podobne úspešný bol na opačnej strane aj brankár Húska. Švajčiari sa teraz natlačili až priamo pred neho, ale on prikryl puk a žiadne dorážky nepripustil.
     
    31:09
    Obrovská šanca Slovenska! Bol v nej Hecl, ktorý sa individuálne prepracoval až pred bránku, kam si potiahol puk, no Guggisberg jeho zakončenie napokon zlikvidoval.
     
    30:27
    Húska sa opäť prezentoval skvelým zákrokom. Vo svojej moci s prehľadom schoval tvrdú strelu jeho súpera a pomohol tak spoluhráčom.
     
    29:36
    Húska prerušil hru a nasledovať bude reklamná prestávka. Tá padne vhod najmä slovenským hokejistom.
     
    28:49
    Slováci sa vzďaľujú svojmu cieľu, ktorým bolo vyhrať v tomto zápase. Švajčiari sú presnými zásahmi priadne nabudení a pokúsia sa o ďalšie presné zásahy.
    Robert KARRER - 0:3
     
    28:15
    Švajčiarsko dalo gól!

    Hostia využívajú presilovú hru a dostávajú sa do trojgólového vedenia. Slovenská defenzíva teraz poriadne zaváhala, keď nechala svojich súperov pred bránkou úplne osamotených a to využil na presnú dorážku ROBERT KARRER. Asistencie: Dominik Diem, Damien Riat.
     
    27:59
    Slovensko sa okamžite musí brániť. Švajčiari sa nasťahovali pred nášho brankára, ale ten zatiaľ zasahovať nemusel. Mladíci zblokovali pokus súpera na ochrannú sieť.
     
    27:29
    Vylúčenie Slovenska! Lešťan sa previnil nebezpečnou hrou so zdvihnutou hokejkou.
     
    27:01
    Húska mal opäť na mále! Z pravej strany sa na neho vyrútil Fischer, ale náš gólman túto situáciu napokon ustál a neinkasoval aj tretíkrát.
     
    26:37
    Slovensko prehráva rozdielom dvoch presných zásahov, no ešte pre neho nič nie je stratené. Švajčiari sú takisto len ľudia a určite sa dajú poraziť. To si naši chlapci uvedomujú a pokúšajú sa prekvapiť.
    Lee ROBERTS - 0:2
     
    25:26
    Švajčiarsko dalo gól!

    Nádherný gól hostí! Prečíslenie dvoch proti jednému sa poväčšine končí gólom a inak tomu nebolo ani v tomto prípade. Marchon sa neulakomil na strrelu, prihral na pravú stranu, kde bol LEE ROBERTS, a ten už iba pohodlne prepálil Húsku. Asistencia: Nathan Marchon.
     
    24:56
    Karrer s pukom na hokejke vnikol do našej obrannej tretiny a pokúsil sa o zakončenie. To napokon neprišlo, pretože Slováci mu puk vzali.
     
    24:17
    Slovenským hokejistom sa opäť podarilo dostať do útoku, ale veľa tam toho nevymysleli. Mladí Slováci o puk rýchlo prišli a musia sa brániť.
     
    23:34
    Švajčiari sa v dvojici natlačili proti dvom našim obrancom, no napokon zo situácie nič nebolo. Zakončujúci hráč poslal puk pred bránku, no jeho spoluhráč sa už k nemu vďaka dobrému Húskovmu zákroku nedostal.
     
    23:04
    Švajčiari puk pri snahe o rýchle zaútočenie vyhodili cez všetky čiary, a tak nemôžu striedať. Rozhodca nekompromisne ukazuje zakázané uvoľnenie.
     
    22:34
    Opäť sa hralo veľmi dlho bez prerušenia a oba celky boli niekoľkokrát nútené striedať počas hry. Slovensko zbiera puk a bude chcieť podniknúť útočnú akciu.
     
    21:37
    Slováci sa snažia, ale hostia ich už vytlačili z útočnej tretiny. Zverenci kouča Bartánusa sa nevedia opätovne dostať do pásma.
     
    20:46
    Valent napokon puk dostal a bola z toho tvrdá strela. Švajčiarsky gólman bol ale pozorne na svojom mieste a situáciu s prehľadom vyriešil.
     
    20:23
    Slováci sa v úvode druhej tretiny usadili v útočnom pásme a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť. Pred bránkou si puk pýtal Valent, ale spoluhráč za bránkou bol v ťažkej pozícii a nedokázal prihrať.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina sa skončila triumfom švajčiarskych hokejistov. Musíme uznať, že hostia vedú veľmi šťastným spôsobom, pretože aktívnejší Slováci počas väčšej časti duelu ťahali za dlhší povraz, no napokon nešťastne inkasovali v závere dvadsaťminútovky.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:15.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:46
    čas do konca prvej tretiny sa nezadržateľne kráti, a tak Slováci už podľa všetkého nevyrovnajú. Aktivita sa im ale rozhodne nedá uprieť ani v záverečných sekundách.
     
    19:19
    Slováci sa okamžite pokúšajú zaváhanie napraviť na opačnej strane. Súpera svojou aktivitou prinútili k vyprodukovaniu zakázaného uvoľnenia.
     
    18:52
    Slováci prehrávajú nešťastným gólom zo záveru tretiny. Pre zverencov trénera Bartánusa je to obrovská škoda, pretože od začiatku hrali veľmi dobre.
    Dominik SCHMID - 0:1
     
    18:08
    Švajčiarsko dalo gól!

    Švajčiari napokon využívajú výhodu presillovky o jedného muža. Rozostavili sa v útoku a domáci hokejisti nevedeli, kam skôr skočiť. Všetko napokon ukončil presnou strelou DOMONIK SCHMID. Asistencia: Fabian Haberstich.
     
    18:02
    Slováci hrajú vo štvorici, ich súper je ale stále v útoku.
     
    17:45
    Slovensko bude hrať 15 sekúnd v trojici proti piatim hráčom súpera! Grman sa previnil nedovoleným bránením.
     
    17:26
    Puk opäť letí ďaleko od Húsku. Slovensko sa veľmi dobre bráni a súperovi nedovoľuje v početnej výhode nič vymyslieť.
     
    16:45
    Švajčiari sa hneď v úvode presilovky usadili v útočnej tretine, ale so zakončením pridhlo váhali. Slovensko to potrestalo zrazením pokusu mimo vlastného obranného pásma.
     
    16:02
    Slovensko sa bude brániť. Horváth vylúčený na dve minúty.
     
    15:24
    Švajčiari stredom klziska vnikli do našej obrannej tretiny a chystali sa na strelu, ale na ich prekvapenie im naši chlapci puk z hokejky vzali. Slovensko naďalej pokračuje v skvelom výkone.
     
    14:59
    Hostia chceli zamieriť do rýchleho brejku. Puk mal na hokejke Thürkauf a už sa aj rozhodol strieľať z pomerne veľkej vzdialenosti, ale naši chlapci jeho pokus zblokovali a Húska zasahovať nemusel.
     
    14:28
    Pred Guggisbergom bolo v posledných desiatkách sekúnd poriadne rušno, a tak pri prvej príležitosti prikryl puk a hru prerušil.
     
    13:59
    Ďalšiu dobrú akciu Slovákov vypracoval Roman. Ten skúšal puk do siete prepasírovať z ľavej strany, ale Guggisberg si dal pozor.
     
    13:32
    Švajčiari sa takisto pokúšajú útočiť. Na moment sa dostali do útočnej tretiny, puk si tam vypýtal Burren, ale od modrej čiary minul priestor bránky.
     
    12:48
    Švajčiari sa napokon do nášho obranného pásma dostali, ale nie nadlho. Slovensko si prevzalo puk na svoje hokejky, ale našich chlapcov vzápätí zastavil ofsajd.
     
    12:19
    Slovensko aj naďalej znepríjemňuje život svojmu súperovi. Struška v útočnej tretine vysoko forčekoval a hosťom vôbec nedovolil rozohrať.
     
    11:12
    Slováci na súpera vypálili bezprostredne po vhadzovaní v útočnej tretine, ale Guggisberg sa nenechal zaskočiť ani v tomto prípade.
     
    10:49
    Hatala tvrdo vypálil takmer od modrej čiary, ale jeho puk bol zblokovaný a gólmana Guggisberga ani neohrozil. Aj napriek tomu ale treba hráča pochváliť, Slovensko sa snaží presadiť z každej možnej pozície.
     
    10:13
    Slováci si prevzali puk na svoje hokejky v strede klziska a pokúsia sa vniknúť do útoku. Švajčiari sa už sťahujú do obrany a budú pomáhať svojmu gólmanovi.
     
    09:47
    Opäť sa hrá už veľmi dlho bez prerušenia a oba celky striedajú počas hry. Tempo týchto mladíkov je skutočne obdivuhodné.
     
    08:57
    Slovensko hrá aj naďalej veľmi aktívne a hostia sa nevedia dostať do útočnej tretiny. Tréner Bartánus musí byť s výkonom svojich zverencov zatiaľ spokojný.
     
    08:14
    Naši hráči útočia aj naďalej! Po ľavej strane sa do pásma vrútil Trudman, ale jeho strela švajčiarskeho gólmana neprekvapila.
     
    07:39
    Medzičasom už hrajú hostia v plnom počte. Slovensko teda prvú presilovku v zápase nevyužilo, ale predviedlo aspoň bojovný hokej, ktorý je rozhodne lepší než včera.
     
    07:02
    Presilovka Slovenska sa nezadržateľne blíži ku koncu. Zverenci trénera Bartánusa už nebudú mať príležitosť podniknúť žiadnu ďalšiu útočnú akciu.
     
    06:40
    Hosťom sa napokon kus čiernej gumy podarilo z vlastnej tretiny vyhodiť. Švajčiarsko sa na moment oslobodilo a môže prestriedať.
     
    06:12
    Slovensko naďalej nebezpečne útočí! Gólman Guggisberg sa musí mať na pozore, pretože puky na neho lietajú skutočne z každej strany. Slováci sú veľmi aktívni.
     
    05:45
    Slovensko sa počas vlastnej presilovky dostalo do skvelej príležitosti na skórovanie! Na hokejke ju mal Valent, no puk mu z čepele napokon skĺzol. O dorážku sa ešte pokúšal Horváth, ale takisto nebol úspešný.
     
    05:07
    Švajčiarsko sa bude brániť! Weber vylúčený na dve minúty za hákovanie.
     
    04:37
    Slováci sa museli na malý moment stiahnuť do defenzívy. Ich súper sa pokúsil o rýchly brejk, no ten skončil iba pri mantineli v útočnej tretine.
     
    03:59
    Slováci sa naďalej aktívne tlačia do zakončenia! Hatala si puk na hokejke potiahol pred súperovu bránku a pokúsil sa oklamať Guggisberga, ale spomínaný gólman zakročil betónmi.
     
    03:33
    Po dlhom čase bez prerušenia si Húska siahol na puk. Vo svojej lapačke pohotovo prikryl nahodenie súpera, ktoré mu ale veľké problémy nenarobilo.
     
    02:49
    Švajčiarski hokejisti pokračujú vo svojej aktivite smerom dopredu, ale Slovensko sa veľmi dobre bráni. Húska zatiaľ zasahovať nemusel.
     
    02:14
    Rozhodca musí opäť prerušiť hru, pretože Švajčiari boli v pásme aj v tomto prípade skôr ako puk. Na ľadovej ploche vidíme rýchly, ale nesúvislý úvod.
     
    02:01
    Rovnaká situácia aj na opačnej strane. Švajčiarski hráči sa chceli dostať ku prvej zo svojich šancí, ale vôbec sa im to nepodarilo a akcia skončila iba zakázaným uvoľnením.
     
    01:40
    Až teraz sa prvýkrát v zápase prerušuje. Stalo sa tam po tom, čo mladí Slováci v ofenzívnej snahe vyprodukovali ofsajd.
     
    00:46
    Švajčiari sa pokúsili odvrátiť hru na opačnú stranu, ale nič zaujímavé tam nevymysleli. Naši reprezentanti ich od puku rýchlo odstavili a nedovolili im ani vystreliť.
     
    00:20
    Slováci vyhrali prvé vhadzovanie a okamžite sa pustili do útoku. Z veľkého uhla to nahodením puku skúšal Bondra, ale Guggisberga neprekvapil.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Húska (Cibulka) – Grman, Vadovič, Hatala, Roman (A), Zeleňák, Kolesár, Nemec, Šefčík – Horváth, Valent (C), Bondra – Pätoprstý, Sádecký (A), Lešťan – Žiak, Hecl, Andrisík – Struška, Oško, Trudman

    Švajčiarsko: Guggisberg (Van Pottelberghe) – Burren, Karrer (C), Pinana, Moor, Weber, Frick, Auriemma, Fischer – Riat, Diem, Holdener – Impose, Marchon, Roberts – Haberstich, Thürkauf, Schmid – Miranda, Hollenstein, Lanz

    Rozhodca: J. Konc, D. Konc – M. Orolin, Kacej.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri štvrtom zápase prestížneho turnaja Ivan Hlinka Memorial Cup. Jeho dejiskom aj tohto roku budú slovenské Piešťany a český Břeclav a vám z neho vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu a spravodajstvu na oficiálnom webe hlinkamemorial.cz určite neunikne nič podstatné.

    Tabuľka B-skupiny po prvom dni:

    1. Švédsko – 3 body (6:1)
    2. Kanada – 3 body (5:1)
    3. Švajčiarsko – 0 bodov (1:5)
    4. Slovensko – 0 bodov (1:6)

    Slovensko do tohto turnaja nevstúpilo úspešne. Naši chlapci hneď v prvom zápase podľahli Švédsku 1:6, aj keď musíme uznať, že tento výsledok je pre nich mimoriadne krutý, pretože v úvode zápasu boli "korunkám" vyrovnaným súperom, ale o všetkom napokon rozhodla druhá tretina. Zverenci trénera Bartánusa si teda dnes budú chcieť svoju reputáciu bezpochyby napraviť.

    Švajčiari takisto nezačali dobre. Hneď na úvod sa im do cesty postavila vysoko favorizovaná Kanada, ktorý im nedala vôbec žiadnu šancu na úspech. Švajčiari s ňou síce statočne bojovali, no prehrali jasne 1:5, a tak si dnes budú chcieť chuť určite napraviť triumfom.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 44. Valent (Struška, Trudman) – 19. Schmid (Haberstich), 26. Roberts (Marchon), 29. Karrer (Diem, Riat)


    Slovensko: Húska (Cibulka) – Grman, Vadovič, Hatala, Roman (A), Zeleňák, Kolesár, Nemec, Šefčík – Horváth, Valent (C), Bondra – Pätoprstý, Sádecký (A), Lešťan – Žiak, Hecl, Andrisík – Struška, Oško, Trudman
    Švajčiarsko: Van Pottelberghe (Guggisberg) – Burren, Karrer (C), Pinana, Moor, Weber, Frick, Auriemma, Fischer – Riat, Diem, Holdener – Impose, Marchon, Roberts – Haberstich, Thürkauf, Schmid – Miranda, Hollenstein, Lanz

    Rozhodca: J. Konc, D. Konc – M. Orolin, Kacej