Kanada – Švédsko 5:1 (kon.) | Rusko – USA 4:7 (kon.) | Slovensko – Švajčiarsko 1:3 (kon.)
Česko – Fínsko 4:3 (kon.)
koniec
Slovensko
1:3 (0:1, 0:2, 1:0)
Švajčiarsko
Utorok 12.08.2014, 17:30 • Easton Aréna, Piešťany • Hlinka Gretzky Cup
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Zázrak v záverečnej minúte sa ale nekonal. Slovensko po dobrom výkone podľahlo Švajčiarom 1:3 a zajtra ho čaká posledné vystúpenie v základnej skupine proti Kanade.

    S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme ešte príjemný zvyšok dňa. (19:34:09)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:26
    Medzičasom sa už hrá v plnom počte na oboch stranách. Slovensko prežilo hru v oslabení a ešte sa pokúsi o zázrak.
     
    58:59
    Slováci sa stále musia brániť, aj keď dlho to už trvať nebude. Švajčiari sa nikam neponáhľajú a smerujú za triumfom.
     
    58:26
    Švajčiari sa stále držia pri puku, ale naši chlapci ich vytláčajú k mantinelom. Slovensko naďalej bojuje, a to aj za nepriaznivého stavu a vo vlastnom oslabení.
     
    57:50
    Švajčiari sa nasťahovali pred našu bránku a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť. Slováci sú stiahnutí pred Húskom a zatiaľ mu pomáhajú statočne.
     
    57:22
    Slovensko sa bude brániť! Lešťan vylúčený na dve minúty za faul kolenom.
     
    56:52
    Slovensku sa ani teraz nepodarilo puk posunúť do útoku spred vlastnej bránky. Je z toho iba zakázané uvoľnenie.
     
    56:20
    Slováci výrazne zvýšili svoju aktivitu a zrejme cítia šancu na úspech. Našim hokejistom sa darí v útoku, nie však v zakončeniach a švajčiarskemu brankárovi niekoľkokrát pomohlo aj šťastie.
     
    55:32
    Obrovská šanca Bondru! ten mal puk na pravej strane priamo pred bránkou, no bekhendom sa mu ho do siete zasunúť nepodarilo. Guggisberg sa vyznamenal.
     
    55:22
    Sádecký a Struška narobili súperom veľké problémy! Slovenskí hokejisti sa aj teraz natlačili priamo pred brankára, no Guggisberg ťažkú situáciu ustál.
     
    54:26
    Teraz už švajčiarsky gólman prerušil hru o poznanie úspešnejšie. Puk nahodený takmer od modrej čiary si dokázal postrážiť a pohodlne ho prikryl rukavicou.
     
    53:36
    Slovensko poslalo na Guggisberga ranu ako z dela! Švajčiarsky gólman mal čo robiť, aby tvrdú ranu vyrazil iba tesne vedľa bránky. Autorom strely bol zrejme Lešťan.
     
    52:46
    Slovensko ale napokon ďaleko nezašlo. Naši chlapci puk síce dostali do útočnej tretiny, ale odtiaľ napálili iba zadný mantinel.
     
    52:32
    Puk je za bránkou Slovenska. Naši chlapci si ho už prevzali na svoje hokejky a pokúsia sa zaútočiť.
     
    51:51
    Slovensko chcelo ísť do útoku, ale pokus mu vôbec nevyšiel. Švajčiari hrajú v defenzíve veľmi dobre a puk si pred útočnou modrou čiarou vzali.
     
    51:35
    Mladí Slováci sa dopustili ďalšieho zakázaného uvoľnenia. Rýchle rozohrávky sa im dnes skutočne nedaria.
     
    50:40
    Žiak potiahol puk do útočnej tretiny po ľavej strane a pokúsil sa ho aj nastreliť na bránku, no úspešný nebol. Jeho pokus skončil iba na zadnom mantineli.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 44. Valent (Struška, Trudman) – 19. Schmid (Haberstich), 26. Roberts (Marchon), 29. Karrer (Diem, Riat)


    Slovensko: Húska (Cibulka) – Grman, Vadovič, Hatala, Roman (A), Zeleňák, Kolesár, Nemec, Šefčík – Horváth, Valent (C), Bondra – Pätoprstý, Sádecký (A), Lešťan – Žiak, Hecl, Andrisík – Struška, Oško, Trudman
    Švajčiarsko: Van Pottelberghe (Guggisberg) – Burren, Karrer (C), Pinana, Moor, Weber, Frick, Auriemma, Fischer – Riat, Diem, Holdener – Impose, Marchon, Roberts – Haberstich, Thürkauf, Schmid – Miranda, Hollenstein, Lanz

    Rozhodca: J. Konc, D. Konc – M. Orolin, Kacej