Žilina – Trenčín 0:1 (kon.) | Košice – Dunajská Streda 2:1 (kon.) | Ružomberok – Myjava 5:0 (kon.)
Zlaté Moravce – Senica 2:1 (kon.) | B. Bystrica – Slovan Bratislava 1:2 (kon.)
koniec
MFK Košice
2:1 (2:0)
DAC 1904 Dunajská Streda
Sobota 17.05.2014, 17:30 • Štadión Lokomotívy, Košice • Niké liga
     
    90+1
    Posledné striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Ján Novák, prichádza Tomáš Huk.
     
    87
    Hostia dohrajú zápas v oslabení! Čaušič dostáva druhú žltú kartu a odchádza pod sprchy.
     
    86
    Domáci Novák dostáva žltú kartu. Záver je skutočne veľmi napínavý, DAC zvyšuje svoj veľký tlak.
     
    85
    Posledné striedanie v tíme FK DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Matúš Turňa, prichádza Samir Nurkovič.
     
    82
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Jozef Skvašík, prichádza Lukáš Urban.
     
    80
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Oumar Diaby, prichádza Lazar Dordevič.
     
    74
    Ďalší z hostí dostáva žltú kartu Čausič. Teraz je potrestaným hráč, ktorý zastavil prenikajúceho Košičana pár desiatok centimetrov od šestnástky z jej bočnej strany.
     
    73
    Hosťujúci hráč N'Guekam dostáva žltú kartu za dobrý herecký výkon v šestnástke. K zemi sa zrútil akoby mu niekto podťal kolená, no rozhodca mu na to nenaletel.
     
    71
    Domáci mohli na situáciu odpovedať najlepším možným spôsobom. Z pravej strany šestnástky strieľal Diaby, no do dráhy jeho rany sa hodil Penksa a šancu Košíc zmaril.
     
    70
    Košičania prenikali do zakončenia, no hostia zastavili loptu zjavne nedovoleným spôsobom. Rozhodca teraz s najväčšou pravdepodobnosťou pochybil keď si nevšimol ruku, no pokračuje sa v hre.
     
    67
    Veľká šanca hostí! Matúš sa natlačil pred bránku, kde si aj vysoko naskočil na center z ľavej strany. V rozhodujúcom momente ale nenamieril presne a loptu poslal tesne nad bránku Košíc.
     
    65
    Na štadión si našlo cestu 1280 divákov.
     
    63
    Striedanie v tíme FK DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Noe Achille Amban Kwin, prichádza Francky N'Guekam.
     
    62
    Musíme objektívne uznať, že táto situácia si zaslúžila gól na jednej i na druhej strane. Najskôr sa hosťujúci hráč prezentoval nádherným sólom, na konci ktorého centrom hľadal spoluhráčov pred bránkou, no Košičania loptu odvrátili. Odvrátili ju na okamžitý protiútok, na konci ktorého v čistej šanci pálil Novák, no Penksa sa vyznamenal.
     
    57
    Obrovská šanca aj na strane Košíc! Bol v nej zrejme Korijkov, ktorý sa takisto pokúsil presadiť proti osamotenému Penksovi. AJ v tomto prípade ale zo súboja vyšiel úspešnejšie gólman.
     
    56
    Obrovská šanca hostí! Pre nečitateľné čísla ťažko povedať, ktorý hráč to bol, no rútil sa úplne sám za vysunutou loptou pred Ružinským. Košický brankár v poslednej chvíli dobre zakročil a jeho šancu na strelu zmaril.
     
    53
    Hostia sú aj naďalej veľmi aktívni. Loptu dostali do šesntástky po ľavej strane, no Ružinský bol rýchly a stihol ju zachytiť. Následne rýchle prenesenie hry na opačnú polovicu úspech takisto neprinieslo.
     
    52
    Žltú kartu dostáva Ľubomír Korijkov (MFK Košice). Prezentoval sa zbytočným útočným faulom v šestnástke pred Penksom.
     
    51
    Hostia sa pekne prezentujú svojou bojovnosťou! Jeden z Dunajskostredčanov si vzal loptu na svoje kopačky a domácim poriadne zamotal hlavy. Napokon ale loptu napálil iba do súpera stojaceho pred ním.
     
    48
    Dunajská Streda dala gól!

    Nádherný gól hostí! Tesne spoza šestnástky z priameho kopu po menšom faule tvrdo vypálil OTTO SZABÓ a spravil to skutočne bravúrne. Loptu poslal do siete popri ľavej ruke Ružinského.
     
    45+1
    Žltú kartu dostáva Gábor Straka (FK DAC Dunajská Streda).
     
    41
    Žltú kartu dostáva Otto Szabó (FK DAC Dunajská Streda) po situácii v strede trávnika.
     
    36
    Košice dali gól!

    Domáci vyhrávajú už rozdielom dvoch presných zásahov. Po rýchlom centri do vápna letela lopta priamo pred odkrytú časť bránky, kde bola až dvojica Košičanov. Rýchlejší bol OUMAR DIABY, ktorý v páde hlavou presne zakončil.
     
    32
    Striedanie v tíme FK DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Róbert Valenta, prichádza Matej Jakúbek.
     
    30
    Po tomto rohovom kope mohlo byť vyrovnané! Lopta našla v šestnástke presne kapitána Majerníka, ktorý ju aj zasiahol hlavou. V poslednej chvíli sa do dráhy lopty smerujúcej do siete hodil Ružinský.
     
    27
    Na opačnej polovici trávnika sme videli zaujímavý prechod hostí! Po ľavej strane vnikli do vápna a nasledoval zaujímavý center, ktorý ale nedokázali hráči v bielych dresoch zachytiť. Každopádne to ale bola pekná práca v podaní hostí.
     
    16
    16. minúta priniesla veľa zaujímavého. Košičania najskôr vybojovali priamy kop z boku šestnástky. Loptu si posunuli na hranicu vápna, kde sa pokúšal strieľať nikým nepokrytý Pačinda, no loptu netrafil. Tým ponúkol priestor hráčom DAC, ktorí sa v štvorici dostali do prečíslenia. To ale pokazili a ani len nevystrelili na bránku.
     
    11
    Košice dali gól!

    Domáci sú vo vedení. JÁN NOVÁK využil hrubé zaváhanie hostí, kedy sa brankár Penksa nešťastne pošmykol, skončil na zemi a spomínaný hráč už nemal problém ponad neho loptu poslať do odkrytej siete.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali domáci futbalisti. Košičania chceli okamžite prejsť do útoku, o čo sa po ľavej strane postaral Diaby. Ten nezaháľal, neulakomil sa na strelu a loptu posunul spoluhráčovi. Skvašík pálil spoza šestnástky, no trafil iba ľavú tyč bránky!
     
    Medzičasom sa nám už situácia v tabuľke zamotala ešte viac. Nitra včera porazila Trnavu vysoko 3:0 a vyrovnala tak bodovú stratu na DAC. Dnes teda budú chcieť hostia určite bodovať naplno.

    Veronika Pancuráková


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 11. Novák, 36. Diaby – 48. Szabó

    Karty:   52. Korijkov (KOS), 86. Novák (KOS) – 41. Szabó (DUN), 45+1. Straka (DUN), 73. N'Guekam (DUN), 74. Čaušič (DUN)   87. Čaušič (DUN)


    MFK Košice: Ružinský – Kavka, Korijkov, Sekulić, Ostojić – Viazanko, Skvašík (82. Urban), Šinglár (C), Diaby (80. Dordevič) – Novák (90+1. Huk), Pačinda.
    Náhradníci: Karas – Huk, Dordevič, Urban, Horodník, Haskič, Kubík.

    DAC 1904 Dunajská Streda: Penksa – Szabó, Turňa (85. Nurkovič), Čaušič, Kwin Kwin (63. N'Guekam) – Majerník (C), Brašeň, Gergel, Valenta (32. Jakúbek) – Straka, Matúš.
    Náhradníci: Pernecký – Šnirc, Klabník, Jakúbek, Nurkovič, N'Guekam.

    Rozhodca: Pavlík – Kubačka, Žákech

    Diváci: 1280