Žilina – Trenčín 0:1 (kon.) | Košice – Dunajská Streda 2:1 (kon.) | Ružomberok – Myjava 5:0 (kon.)
Zlaté Moravce – Senica 2:1 (kon.) | B. Bystrica – Slovan Bratislava 1:2 (kon.)
koniec
MFK Košice
2:1 (2:0)
DAC 1904 Dunajská Streda
Sobota 17.05.2014, 17:30 • Štadión Lokomotívy, Košice • Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní ďalšieho pokračovania našej najvyššej futbalovej súťaže. Pred nami je zápas 31. kola, v ktorom sa proti sebe predstavia Košičania a mužstvo Dunajskej Stredy.

    Na východe republiky sa môžu fanúšikovia tešiť na zaujímavý duel. Domáci celok je aktuálne piaty, zatiaľ čo hostia predposlední, no o to viac úsilia musia oba celky vložiť do stretnutia. Košiciam patrí spomínaná piata priečka so ziskom 43 bodov za 12 víťazstiev a 7 remíz (doposiaľ sa odohralo 30 zápasov). Východniari ešte ale nič nemajú isté. Pred nami sú posledné tri súťažní zápasy tohto ročníka, v ktorých sa bojuje dovedna o 9 bodov. Zverenci trénera Látala si môžu teda svoje postavenie v tabuľke ešte vylepšiť, ale aj zhoršiť.
    Dunajská Streda rieši diametrálne odlišné problémy. Oficiálne má na svojom konte 29 bodov, no po konci sezóny o 6 z nich príde pre korupčnú aféru, ktorá otriasla naším futbalom. Ak už berieme do úvahy odčítanie šiestich bodov, zverenci kouča Radványiho majú pred poslednou Nitrou iba trojbodový náskok. Posledný tím Corgoň ligy automaticky zostupuje do našej druhej najvyššej futbalovej súťaže, takže tohtoročný nováčik potrebuje ešte zabojovať.

    V zápase bude rozhodovať väčšia bojovnosť, ale aj maličkosti. Košickí futbalisti sú na svojom trávniku síce silní, no do metropoly východu pricestuje poriadne nabudený tím zo Žitného ostrova. Ak sa bojuje o udržanie našej najvyššej futbalovej súťaže, celá Dunajská Streda sa dokáže spojiť pre futbal a pre víťazstvo urobiť maximum. Naposledy to Dunajskostredčania dokázali keď na domácom trávniku privítali v priamom súboji aktuálne najväčšieho konkurenta Nitru. Súboj o udržanie si v silnom vetre a daždi prišlo pozrieť 6918 divákov, čo je nový corgoňligový rekord tejto sezóny. Kiežby mala verejnosť takýto záujem o futbal v každom meste!

    Ako sa v posledných piatich ligových zápasoch darilo obom celkom?

    MFK Košice:
    30. kolo Myjava – Košice 0:1
    29. kolo Košice – Trenčín 1:1
    28. kolo Senica – Košice 3:2
    27. kolo Košice – Slovan 0:2
    26. kolo Trnava – Košice 1:0

    FK DAC 1904 Dunajská Streda:
    30. kolo DAC – Nitra 1:1
    29. kolo Spartak Myjava – DAC 1:1
    28. kolo DAC – Banská Bystrica 4:0
    27. kolo Trenčín – DAC 3:0
    26. kolo DAC – Zlaté Moravce 1:0

    Miernym favoritom tohto duelu sú domáci futbalisti. Na triumf Košičanov vypísali stávkové kancelárie kurz približne 2,1, zatiaľ čo na víťazstvo hosťujúcej Dunajskej Stredy až 3,08. Ak si myslíte, že zápas sa po deväťdesiatich minútach skončí nerozhodne, využiť to môžete s kurzom cca 3,3.

    Bezpochyby nás teda čaká zaujímavé meranie síl. Ak sa ho nemôžete osobne zúčastniť, tak vás srdečne pozývame k jeho sledovaniu prostredníctvom nášho podrobného textového prenosu.
     
    Medzičasom sa nám už situácia v tabuľke zamotala ešte viac. Nitra včera porazila Trnavu vysoko 3:0 a vyrovnala tak bodovú stratu na DAC. Dnes teda budú chcieť hostia určite bodovať naplno.
     
    -20
    Úvodné zostavy:

    MFK Košice: Ružinský – Kavka, Korijkov, Sekulić, Ostojić – Viazanko, Skvašík, Šinglár (C), Diaby – Novák, Pačinda.
    Náhradníci: Karas – Huk, Dordevič, Urban, Horodník, Haskič, Kubík.

    FK DAC Dunajská Streda: Penksa – Szabó, Turňa, Čaušič, Kwin Kwin – Majerník (C), Brašeň, Gergel, Valenta (32. Jakúbek) – Straka, Matúš.
    Náhradníci: Pernecký – Šnirc, Klabník, Jakúbek, Nurkovič, N'Guekam.

    Rozhodca: Pavlík – Kubačka, Žákech.
     
    -5
    Srdečne vás zdravíme priamo z košického Štadióna Lokomotívy, kde je už o pár minút naplánovaný úvodný výkop dôležitého duelu medzi domácim MFK a hosťujúcim DAC. Od rána v Košiciach pršalo a počasie bolo skutočne zlé, no s blížiacim sa časom začiatku zápasu sa všetko mení a aktuálne teplomer ukazuje príjemných 17°C. Pevne veríme, že na štadión si nájde cestu čo najviac fanúšikov. V metropole východu je aj približne desiatka hosťujúcich priaznivcov, ktorí sem prišli podporiť svojich obľúbencov na ceste za dôležitými bodmi.
     
    -3
    Na hraciu plochu zaliatu slnkom už prichádzajú hráči oboch tímov v sprievode rozhodcovskej trojice. Dnešný duel povedie ako hlavný rozhodca pán Jozef Pavlík, na čiarach mu budú asistovať Dušan Kubačka a Rastislav Žákech. Štvrtým arbitrom je Miroslav Fajčík.
     
    -1
    Po úvodnom podaní rúk je už všetko pripravené na úvodný výkop. Domáci budú hrať v žlto-modrých dresoch, hostia v bielej farbe.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop sa postarali domáci futbalisti. Košičania chceli okamžite prejsť do útoku, o čo sa po ľavej strane postaral Diaby. Ten nezaháľal, neulakomil sa na strelu a loptu posunul spoluhráčovi. Skvašík pálil spoza šestnástky, no trafil iba ľavú tyč bránky!
     
    2
    Košičania začali skutočne veľmi aktívne. Ešte stále dusia súpera v šestnástke pred Penksom, no nedarí sa im už presne vystreliť. Hostia sa museli stiahnuť do defenzívy.
     
    3
    Košice mali k dispozícii štadardku po menšom faule za šestnástkou. Loptu centrovali priamo do vápna, no veľa tam toho nevymysleli. Lopta bola pred vyskakujúcim Diabym odvrátená.
     
    4
    Košičania sú aj naďalej jednoznačne aktívnejším tímom. Po ľavej strane teraz do vápna prenikal Sekulič, no loptu si príliš predkopol a potom ju nestihol zachytiť. Rozohrávať bude môcť brankár DAC.
     
    5
    Dunajskostredský gólman loptu zahral na opačnú polovicu trávnika, no tam jeho spoluhráči ani len nevystrelili, Chceli sa síce dostať pred šestnástku, ale východniari ich k ničomu nepustili.
     
    6
    Domáci Košičania sa opäť presunuli na útočnú polovicu, ale nič tam nedokázali vymyslieť. Hostia sa vysoko vysunuli a napádali ich rozohrávku, čím donútili k hre aj Ružinského. Ten upokojuje hru a rozohráva.
     
    7
    Dunajská Streda sa prvýkrát dostala až do šestnástky súpera. Z ľavej strany tam letel priamo pred košického brankára center, no na ten skutočne nemal kto z hostí reagovať. Nik v bielom drese tam totiž nebol.
     
    8
    Hra sa po úvodnom zaujímavom deji trochu upokojila. Košičania držia loptu na kopačkách, ale nedarí sa im preniknúť k šestnástke súpera. Skúsili to po ľavej strane, ale ťažkú pozíciu hostia nemali problém postrážiť.
     
    9
    V tejto minúte sa na trávniku nič nedeje. Košičania síce držia loptu na svojej strane, ale hostia ich odmietajú pustiť cez stredový kruh.
     
    10
    Východniari sú aj naďalej aktívnejší. po ľavej strane prenikal Pačinda, no neprešiel.
     
    11
    Košice dali gól!

    Domáci sú vo vedení. JÁN NOVÁK využil hrubé zaváhanie hostí, kedy sa brankár Penksa nešťastne pošmykol, skončil na zemi a spomínaný hráč už nemal problém ponad neho loptu poslať do odkrytej siete.
     
    12
    Hostia sa okamžite pokúšajú o protiútok. Natlačili sa až do šestnástky a tam sa jeden z futbalistom v bielom drese hodil na zem v snahe získať pokutový kop v svoj prospech. Z hľadiska nestranného komentátora musíme jeho výkon skutočne pochváliť, v nejednom divadle by boli viac než spokojní.
     
    13
    Dunajská Streda ale zvýšila svoju aktivitu a lopta opäť letela do šestnástky Košíc. Hádzal sa tam po nej Ružinský, ale preletel cez neho jeden spoluhráč a košický gólman ostáva ležať na zemi.
     
    14
    K domácemu brankárovi prichádzajú aj kluboví lekári. Po krátkom ošetrená je ale našťastie všetko v poriadku a pokračujeme v hre.
     
    15
    Úvodná štvrťhodina hry je za nami. Jasnú prevahu majú zatiaľ domáci, hosťom sa príliš nedarí presadiť v zakončení, do ktorého sa ale Dunajskostredčania majú obrovský problém dostať.
     
    16
    16. minúta priniesla veľa zaujímavého. Košičania najskôr vybojovali priamy kop z boku šestnástky. Loptu si posunuli na hranicu vápna, kde sa pokúšal strieľať nikým nepokrytý Pačinda, no loptu netrafil. Tým ponúkol priestor hráčom DAC, ktorí sa v štvorici dostali do prečíslenia. To ale pokazili a ani len nevystrelili na bránku.
     
    17
    Vyzerá to, že sa nám hra trochu rozprúdila. Hráči oboch tímov pobehujú zo strany na stranu, zatiaľ ale bez zakončenia. Lopta lieta v okolí stredového kruhu.
     
    18
    Alebo nie? V týchto chvíľach tempo trochu upadlo. Domáci Diaby sa vysoko vysunutý pokúšal narobiť problémy Penksovi, ale ten sa už nenechal nachytať.
     
    19
    Ani v týchto chvíľach nesledujeme v podstate nič zaujímavé. Hra sa nám upokojila a loptu si prevzali hostia. Tí sa pokúšajú zaútočiť, no nevedia sa dostať cez stredovú čiaru.
     
    20
    Na trávniku sa stále nemení dianie. Vysunutý Diaby chcel opäť robiť problémy, no hostia si dávajú obrovský pozor. Rozohrávať bude Penksa a DAC bude chcieť ísť opäť do útoku.
     
    21
    Teraz to už ale bolo o poznanie nebezpečnejšie! Aktívny Diaby si opäť nabiehal na vysokú loptu, no Penksa ju pred ním schoval v rukaviciach v poslednej chvíli pred zakončením.
     
    22
    Domáci ešte ostali na útočnej polovici a vybojovali priamy kop z väčšej vzdialenosti. Po ňom letela lopta priamo do vápna, no Dunajskostredčania ju odvrátili iba na rohový kop.
     
    23
    Po rohovom kope sme žiadne ohrozenie bránky nevideli. Lopta preletela popred celú dĺžku bránky, no nik ju nezasiahol. Rozohrávať bude Penksa.
     
    24
    Hostia sa už celkom zaujímavo dostávali k šestnástke. Loptu mal na kopačkách pravdepodobne Gergel, no nedokázal sa štýlovo obkrútiť okolo brániaceho hráča. Pomohol si pri tom zbytočným útočným faulom.
     
    25
    Domáci futbalisti to opäť nevymysleli zle a hosťom nebolo všetko jedno! Zaregistrovali sme tvrdú ranu, ktorá ale o niekoľko metrov minula priestor troch žrdí. Gólman DAC bude opäť rozohrávať.
     
    26
    Domáci sú a naďalej aktívnejší. Novák vysoko napádal Penksu a tomu určite nebolo všetko jedno. V poslednej chvíli loptu radšej odpálil za postrannú čiaru.
     
    27
    Na opačnej polovici trávnika sme videli zaujímavý prechod hostí! Po ľavej strane vnikli do vápna a nasledoval zaujímavý center, ktorý ale nedokázali hráči v bielych dresoch zachytiť. Každopádne to ale bola pekná práca v podaní hostí.
     
    28
    Opäť nič nebezpečné. Košice síce poslali loptu smerom na hosťujúceho brankára, no ten s vysokým padáčikom nemal najmenší problém.
     
    29
    Hostia ale značne zlepšujú svoj výkon každou minútou. Dostali sa na útočnú polovicu, kde vybojovali štandardku po menšom faule. Loptu síce zahrali zle, no Matúš zo situácie vybojoval aspoň rohový kop.
     
    30
    Po tomto rohovom kope mohlo byť vyrovnané! Lopta našla v šestnástke presne kapitána Majerníka, ktorý ju aj zasiahol hlavou. V poslednej chvíli sa do dráhy lopty smerujúcej do siete hodil Ružinský.
     
    31
    Košičania po okamžitom prechode na opačnú polovicu trávnika tvrdo pálili tesne spoza šestnástky. Bol to zrejme Novák, no mieril nad brvno.
     
    32
    Striedanie v tíme FK DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Róbert Valenta, prichádza Matej Jakúbek.
     
    33
    Košičania mali k dispozícii zaujímavú štandardku. Po nej posielali loptu do vápna, no hostia si opäť raz dokázali poradiť.
     
    34
    Domáci sa dožadovali penalty, no márne. Ostojič sa pokúšal vo vápne narobiť problémy a po kontakte s brankárom spadol, no rozhodca posúdil situáciu správne a pokutový kop nasledovať nebude.
     
    35
    Dunajskostredčania chceli ísť do útoku, ale nevyšlo im to. O loptu prišli už za stredovým kruhom a o ofenzívu sa pokúsia Košice.
     
    36
    Košice dali gól!

    Domáci vyhrávajú už rozdielom dvoch presných zásahov. Po rýchlom centri do vápna letela lopta priamo pred odkrytú časť bránky, kde bola až dvojica Košičanov. Rýchlejší bol OUMAR DIABY, ktorý v páde hlavou presne zakončil.
     
    37
    Tak toto je pre potápajúcu sa Dunajskú Stredu poriadne studená sprcha. Hosťom dnes na trávniku nevychádza vôbec nič a doháňať musia už dvojgólovú stratu.
     
    38
    Košičania si loptu vzali na svoju stranu a súperovi neumožňujú akúkoľvek odpoveď. Hostia majú pred sebou skutočne veľmi náročnú misiu, loptu navyše ani len nevedia získať.
     
    39
    Východniari majú loptu na svojich kopačkách, ale nikam sa zbytočne neponáhľajú. Hru upokojili a iba postupnými krokmi sa snažia podniknúť ďalší útok.
     
    40
    Domáci vybojovali pomerne zaujímavú štandardku. Z bočnej strany šestnástky ju jeden z futbalistov MFK zahral tesne za hranicu pokutového územia, no jeho spoluhráči zámer vôbec nepochopili a strela z toho nebola.
     
    41
    Žltú kartu dostáva Otto Szabó (FK DAC Dunajská Streda) po situácii v strede trávnika.
     
    42
    Domáci Košičania loptu okamžite rozohrali a tlačili sa do vápna, Nevyzeralo to síce zle, ale zastavil ich ofsajdový verdikt.
     
    43
    Hostia rýchlo preniesli hru a získali rohový kop. Ako rýchlo sa ale do pomerne nebezpečnej situácie dostali, tak rýchlo z nej aj vyšli. Lopta vôbec nemohla Košiciam narobiť problémy.
     
    44
    Domáci futbalisti stále útočia a súperovi s tým robia vážne problémy. Teraz mali Dunajskostredčania čo robiť, aby v poslednej chvíli zastavili prenikajúceho hráča.
     
    45
    Nadstavovať sa bude jedna minúta. Pri lopte sú stále domáci hráči, ktorí sa ešte v závere pokúsia pridať tretí gól.
     
    45+1
    Vyzerá to, že sa už nič neudej. Košičania síce držia loptu na svojich kopačkách, no DAC sa veľmi dobre bráni.
     
    45+1
    Žltú kartu dostáva Gábor Straka (FK DAC Dunajská Streda).
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas zápasu je za nami. Videli sme jasnú prevahu domácich futbalistov, čomu nasvedčuje aj skóre 2:0 v prospech MFK. Hostia budú musieť v druhej polovici duelu zabojovať, inak im hrozí veľmi nepríjemný záver sezóny.

    Druhý polčas sa začne približne o 18:30.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas sa začal výkopom hosťujúcich hráčov. Dunajskostredčania loptu okamžite chceli nastreliť na útočnú polovicu, kde sa ale do zakončenia vôbec nedostali.
     
    47
    Naopak, po rýchlom prechode sa Košičania dostali až do šestnástky. Viazanko posielal z pravej strany center, ktorý ale nedokázal zachytiť ani Diaby, ani jeho spoluhráč.
     
    48
    Dunajská Streda dala gól!

    Nádherný gól hostí! Tesne spoza šestnástky z priameho kopu po menšom faule tvrdo vypálil OTTO SZABÓ a spravil to skutočne bravúrne. Loptu poslal do siete popri ľavej ruke Ružinského.
     
    49
    Druhý polčas sa nám teda začal vo veľkom štýle, za ktorý by sa nemuseli hanbiť ani v popredných zahraničných ligách. Čaká nás teda zaujímavý zvyšok duelu.
     
    50
    Košičania sa okamžite pokúšajú o odpoveď. Loptu nastrelili do vápna, kde sa ju snažil dobehnúť Ostojič, no gólman Penksa bol rýchlejší.
     
    51
    Hostia sa pekne prezentujú svojou bojovnosťou! Jeden z Dunajskostredčanov si vzal loptu na svoje kopačky a domácim poriadne zamotal hlavy. Napokon ale loptu napálil iba do súpera stojaceho pred ním.
     
    52
    Žltú kartu dostáva Ľubomír Korijkov (MFK Košice). Prezentoval sa zbytočným útočným faulom v šestnástke pred Penksom.
     
    53
    Hostia sú aj naďalej veľmi aktívni. Loptu dostali do šesntástky po ľavej strane, no Ružinský bol rýchly a stihol ju zachytiť. Následne rýchle prenesenie hry na opačnú polovicu úspech takisto neprinieslo.
     
    54
    V Košiciach ešte stále nie je o ničom rozhodnuté. Hostia v druhom polčase jasne zlepšili svoj výkon a neustále sa tlačia do vyrovnania.
     
    55
    Dlhé nakopávané lopty posielajú Dunajskostredčania pred šestnástku Ružinského. Tomu ale pomáha defenzíva, ktorá košickú svätyňu zatiaľ dobre bráni.
     
    56
    Obrovská šanca hostí! Pre nečitateľné čísla ťažko povedať, ktorý hráč to bol, no rútil sa úplne sám za vysunutou loptou pred Ružinským. Košický brankár v poslednej chvíli dobre zakročil a jeho šancu na strelu zmaril.
     
    57
    Obrovská šanca aj na strane Košíc! Bol v nej zrejme Korijkov, ktorý sa takisto pokúsil presadiť proti osamotenému Penksovi. AJ v tomto prípade ale zo súboja vyšiel úspešnejšie gólman.
     
    58
    Hostia hru opäť rýchlo presunuli pred Ružinského, no tam nič nevymysleli. Skúsili to centrom, ktorý ale adresáta nenašiel. Domáci ešte reklamovali údajnú ruku, ale bez úspechu.
     
    59
    V metropole východu sa nám medzičasom poriadne ochladilo, rozfúkal sa vietor a zrejme bude aj pršať. Na trávniku sa ale aj naďalej bojuje o dôležité body.
     
    60
    Dunajská Streda je v týchto chvíľach veľmi aktívna, ale nedarí sa jej preniknúť do šestnástky súpera. Hosťujúci hráči sa stále nevedia dostať k poriadnej strele.
     
    61
    Medzičasom je už za nami aj hodina hry, no tempo hry v týchto chvíľach trochu upadlo. Lopta lieta iba v okolí stredového kruhu.
     
    62
    Musíme objektívne uznať, že táto situácia si zaslúžila gól na jednej i na druhej strane. Najskôr sa hosťujúci hráč prezentoval nádherným sólom, na konci ktorého centrom hľadal spoluhráčov pred bránkou, no Košičania loptu odvrátili. Odvrátili ju na okamžitý protiútok, na konci ktorého v čistej šanci pálil Novák, no Penksa sa vyznamenal.
     
    63
    Striedanie v tíme FK DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Noe Achille Amban Kwin, prichádza Francky N'Guekam.
     
    64
    Košičania ešte na moment ostali na útočnej polovici. Pokúšali sa tam čosi vymyslieť, no úspešní neboli. Hostia nič neriskujú a dobre sa bránia.
     
    65
    Na štadión si našlo cestu 1280 divákov.
     
    66
    Hostia vybojovali zaujímavú štandardku. Loptu posielali pár metrov spoza šestnástky priamo do vápna, no tam ju domáci hráči odvrátili. Stav sa teda meniť nemôže.
     
    67
    Veľká šanca hostí! Matúš sa natlačil pred bránku, kde si aj vysoko naskočil na center z ľavej strany. V rozhodujúcom momente ale nenamieril presne a loptu poslal tesne nad bránku Košíc.
     
    68
    Na trávniku vidíme stále veľký boj hostí. Tí svojou hrou robia veľké problémy súperovi, ktorý sa dopúšťa čoraz väčšieho množstva faulov.
     
    69
    Dunajskostredčania získali rohový kop, ale vôbec si po ňom nerozumeli. Lopta ani nedoletela do šestnástky, a tak nikoho neohrozila.
     
    70
    Košičania prenikali do zakončenia, no hostia zastavili loptu zjavne nedovoleným spôsobom. Rozhodca teraz s najväčšou pravdepodobnosťou pochybil keď si nevšimol ruku, no pokračuje sa v hre.
     
    71
    Domáci mohli na situáciu odpovedať najlepším možným spôsobom. Z pravej strany šestnástky strieľal Diaby, no do dráhy jeho rany sa hodil Penksa a šancu Košíc zmaril.
     
    72
    Hostia vôbec nezaháľajú. Okamžite presunuli hru na útočnú polovicu, no tam sa im nedarí presadiť.
     
    73
    Hosťujúci hráč N'Guekam dostáva žltú kartu za dobrý herecký výkon v šestnástke. K zemi sa zrútil akoby mu niekto podťal kolená, no rozhodca mu na to nenaletel.
     
    74
    Ďalší z hostí dostáva žltú kartu Čausič. Teraz je potrestaným hráč, ktorý zastavil prenikajúceho Košičana pár desiatok centimetrov od šestnástky z jej bočnej strany.
     
    75
    Domáci futbalisti výhodu kopu z nebezpečnej vzdialenosti vôbec nevyužili. Hostia loptu rýchlo prevzali na svoje kopačky a už sa hrnú do protiútoku.
     
    76
    Dunajskostredčania vybojovali rohový kop. Jeho realizáciu ale silou poriadne prehnali a lopta iba preletela celou šestnástkou. nemal ju kto zasiahnuť.
     
    77
    Dunajská Streda sa ale pred Ružinského vrátila a je stále viac a viac nepríjemná. Hostia vybojovali ďalší rohový kop.
     
    78
    Tento rohový kop už bol zahraný o poznanie lepšie, no domáci gólman loptu videl a schoval ju vo svojich rukaviciach. Zakončenie teda neprišlo.
     
    79
    Hosťujúci fanúšikovia (ktorých sa tu zišlo približne 15-20) stále nestrácajú optimizmus a povzbudzujú svoj tím aj napriek nepriaznivému stavu. Dunajská Streda stále útočí.
     
    80
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Oumar Diaby, prichádza Lazar Dordevič.
     
    81
    Hostia stále útočia. Dunajská Streda to s vyrovnaním myslí skutočne vážne, no východniari pracujú v defenzíve dobre a loptu pred bránku nepúšťajú.
     
    82
    Toto bola poriadne tvrdá a nebezpečná strela hostí, no realizovaná bola až z ofsajdu.
     
    82
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Jozef Skvašík, prichádza Lukáš Urban.
     
    83
    Košičania sa nikam nemusia ponáhľať. Loptu odvracajú od svojej bránky a aj keď si s ňou v útoku nerozumeli, mrzieť ich to veľmi nemusí.
     
    84
    Hostia sú stále viac a viac nepríjemní. V tejto chvíli zahrávali priamy kop spoza šestnástky, no vo vápne loptu poslali iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    85
    Posledné striedanie v tíme FK DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Matúš Turňa, prichádza Samir Nurkovič.
     
    86
    Domáci Novák dostáva žltú kartu. Záver je skutočne veľmi napínavý, DAC zvyšuje svoj veľký tlak.
     
    87
    Hostia dohrajú zápas v oslabení! Čaušič dostáva druhú žltú kartu a odchádza pod sprchy.
     
    88
    Košičania ale svoju prevahu vôbec nevedia využiť. Sú síce nasťahovaní pred bránkou, no bez streleckého pokusu.
     
    89
    Košičania si ešte museli dávať pozor na možný protiútok Nurkoviča. Striedajúci hráč mal dobre našliapnuté, no v poslednej chvíli mu domáci loptu vzali.
     
    90
    Košičania stále pri lopte a pokúšajú sa poistiť svoj náskok. Hostia ale veľmi obetavo bránia. Nadstavovať sa budú dve minúty.
     
    90+1
    Posledné striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Ján Novák, prichádza Tomáš Huk.
     
    90+2
    O víťazovi zápasu je už rozhodnuté. Duel sa už iba dohráva, loptu majú vo svojej moci Košičania.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Je koniec, Dunajská Streda dôležitý zápas nezvládla a body si z metropoly východu neodnesie. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme ešte krásny zvyšok večera.

    Za pozornosť ďakuje Veronika Pancuráková. (19:19:32)

    Veronika Pancuráková


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 11. Novák, 36. Diaby – 48. Szabó

    Karty:   52. Korijkov (KOS), 86. Novák (KOS) – 41. Szabó (DUN), 45+1. Straka (DUN), 73. N'Guekam (DUN), 74. Čaušič (DUN)   87. Čaušič (DUN)


    MFK Košice: Ružinský – Kavka, Korijkov, Sekulić, Ostojić – Viazanko, Skvašík (82. Urban), Šinglár (C), Diaby (80. Dordevič) – Novák (90+1. Huk), Pačinda.
    Náhradníci: Karas – Huk, Dordevič, Urban, Horodník, Haskič, Kubík.

    DAC 1904 Dunajská Streda: Penksa – Szabó, Turňa (85. Nurkovič), Čaušič, Kwin Kwin (63. N'Guekam) – Majerník (C), Brašeň, Gergel, Valenta (32. Jakúbek) – Straka, Matúš.
    Náhradníci: Pernecký – Šnirc, Klabník, Jakúbek, Nurkovič, N'Guekam.

    Rozhodca: Pavlík – Kubačka, Žákech

    Diváci: 1280