Philadelphia – NY Rangers 2:1 (kon.) | St. Louis – Chicago 2:3 (po pr.) | Anaheim – Dallas 6:2 (kon.)
Boston – Detroit 4:2 (kon.) | Boston – Detroit 4:2 (kon.)
koniec
Boston Bruins
4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Detroit Red Wings
Sobota 26.04.2014, 21:00 • TD Garden • Play-off NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:56
    Hra sa prerušovala v obrannej tretine hostí a bude sa vylučovať, pretože Detroit mal príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Na trestnú lavicu korčuľuje Tomáš Tatar a po reklamnej pauze si Bruins zahrajú presilovú hru.
     
    52:22
    Zetterberg nahrával od modrej čiary Helmovi a ten vystrelil na Raska. Celej situácii ale predchádzal faul na Zetterberga, ktorého sa dopustil Brad Marchand a domáci útočník tak už druhýkrát v tomto zápase korčuľuje na trestnú a aj tentokrát je to za hrubosť.
     
    48:27
    Kronwall bol faulovaný v súboji pri mantineli a za hákovanie dostáva dve minúty domáci Patrice Bergeron.
     
    46:59
    Daniel Alfredsson fauloval Krejčiho a dostáva trest za podrazenie. Presilovka Bruins sa začne po reklamnej pauze.
     
    41:11
    Boston si hru v početnej výhode dlho neužil, pretože Brad Marchand fauloval Kronwalla a dostáva trest za hrubosť.
     
    39:45
    Boston si zahrá presilovú hru 4 na 3, pretože Brendan Smith fauloval Iginlu pred bránou a dostáva dve minúty za krosček.
     
    39:23
    Pred bránou si Johan Franzen pridržal Boychuka, čo hlavnému arbitrovi neušlo a hosťujúci útočník dostáva dve minúty za držanie.
     
    38:40
    Domáci Loui Eriksson je vylúčený za nedovolené bránenie gólmana potom, čo prudko narazil do Gustavssona po súboji s Quinceym.
     
    36:48
    Iginla bol v rohu klziska faulovaný a za držanie je vylúčený Danny DeKeyser.
     
    34:29
    Hosťujúci obranca Brendan Smith bol faulovaný, za hru vysokou hokejkou dostáva dve minúty Milan Lucic. Presilovka Red Wings sa začne po reklamnej pauze.
     
    17:12
    Domáci David Krejči dostáva trest za podrazenie Brendana Smitha a v závere prvej časti si tak hostia zahrajú v početnej výhode.
     
    04:26
    V rohu klziska nebezpečne zahral vysokou hokejkou domáci Shawn Thornton a trafil čepeľou do tváre Lashoffa. Dostáva dve minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou a presilovku si zahrajú Red Wings.
     
    02:34
    Milan Lucic sa prebíjal po ľavej strane do útočného pásma, ale bol nedovolene zastavený Justinom Abdelkaderom, ktorý je vylúčený za hákovanie.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 4. Eriksson (Hamilton, Rask), 40. Chára (Bergeron, Krug), 45. Lucic (Krug), 60. Iginla (Lucic, Krejči) – 35. Dacjuk (Franzen, Zetterberg), 57. Zetterberg (Abdelkader, Dacjuk)


    Boston Bruins: Rask (Johnson) – Hamilton, Chára, Boychuk, Bartowski, Krug, Miller – Iginla, Krejčí, Lucic – R. Smith, Bergeron, Marchand – Eriksson, Soderberg, Florek – Thornton, Campbell, Caron
    Detroit Red Wings: Gustavsson (Howard) – B. Smith, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Lashoff, Quellet– Abdelkader, Dacjuk, Zetterberg – Tatar, Sheahan, Nyquist – Alfredsson, Helm, Franzen – Legwand, Glendening, D. Miller

    Rozhodca: S. Kozari, D. Morton – L. Cameron, B. Murphy