Holandsko – Rumunsko 9:1 (kon.) | Veľká Británia – Poľsko 4:2 (kon.) | Litva – Chorvátsko 2:3 (kon.)
koniec
Holandsko
9:1 (3:0, 2:0, 4:1)
Rumunsko
cz Sobota 26.04.2014, 12:00 • Siemens Arena, Vilnius • Majstrovstvá sveta - 1. Divízia, sk. B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Zdravím všechny hokejové příznivce. Dnes nás čeká rozhodující bitva o udržení v hokejovém MS Divize IB. Proti sobě se totiž v rámci posledního kola tohoto turnaje postaví celky, které dosud ani jednou nevyhrály a poražený v dnešním zápase se tak odporoučí o kategorii níže. Rumunsku se sice povedlo získat překvapivý bod proti Chorvatsku, ten však nyní nic neřeší. V případě stejného počtu bodů totiž rozhoduje vzájemný zápas, takže jak Rumunům, tak Nizozemcům dnes stačí i výhra v prodloužení nebo na nájezdy. Karty jsou tedy rozdané jasně – vítěz dnešního zápasu se zachrání, zatímco poražený sestoupí a bude nahrazen Estonskem. Dramatický boj o záchranu začíná přesně v poledne a vy u toho můžete být s námi.
     
    Úvodní sestavy:

    Nizozemsko: Oosterwijk (Mollen) – de Jong, van Oorschot, Smid, van Iersel, Tummers, van de Velden, Turpijn, van Gestel – Nagtzaam, Wurm, Houkes – van den Heuvel, Mason, Hagemeijer – K. Bruijsten, M. Bruijsten, Demelinne – Oosterveld, Brekelmans, Postma

    Rumunsko: Catrinoi Cornea (Ruczuj) – Bors, Nagy, Hodos, Pysarenko, Mastaleriu, Sallo, Lusneac, Pascaru – Virag, Zsok, Mihaly – Fodor, Imecs, Moldovan – M. Biro, G. Biro, O. Biro – Georgescu, Timaru, Munteanu

    Rozhodčí: Per Gustav Solem – Raivis Jucers, Balasz Kovacs.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:37
    Catrinoi Cornea v bráně Rumunska si připsal první brankářský zákrok dnešního utkání.
     
    04:11
    Rumunsko je však nyní již střelecky aktivnějším týmem.
     
    05:08
    Zápas však začíná z obou stran poměrně opatrně, neboť oběma týmům jde o hodně.
     
    06:52
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Po opatrném úvodu zvýšili Nizozemci svou aktivitu a odměnou jim je vedoucí branka! STEVE MASON se po přihrávce Diederick Hagemeijera prosazuje a posílá Nizozemce do vedení. Asistence: Diederick Hagemeijer, Ivy van den Heuvel.
     
    09:22
    Nizozemci byli před zápasem považováni za favorita a průběžný stav zatím těmto prognózám odpovídá. Zápas je však teprve na začátku a stát se může ledacos.
     
    12:31
    První třetina se přehoupla do druhé poloviny a aktivnější jsou stále Nizozemci.
     
    15:14
    Na další branku zatím čekáme marně. I přes důležitost utkání se zatím oba týmy zdržují nedovolených zákroků a k vidění nebyla ještě žádná přesilová hra.
     
    15:53
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    O chvíli později však přichází druhý gól zápasu! Trenér Jeroen Zwaanswijk může být zatím spokojený, protože IVY van den HEUVEL překonává rumunského brankáře a přibližuje tak Nizozemce k záchraně v divizi IB. Asistence: Diederick Hagemeijer.
     
    18:35
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    První třetina patří Nizozemcům! Do tříbrankového vedení v zápase posílá Oranjes MARCO POSTMA. Asistence: Dax van den Heuvel, Joey Oosterveld.
     
    19:54
    První přesilovku zápasu si zahrají Rumuni. Tony Demelinne (NED) dostává menší trest za vražení na hrazení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina důležitého souboje o udržení v Divizi IB je za námi! Po dvaceti minutách jsou mnohem blíže k záchraně Nizozemci, kteří ovládli první třetinu a do šaten odcházejí s vedením 3:0. Druhá třetina začne přibližně ve 12:47.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:14
    Rumunům se zatím v přesilovce nedaří. Svěřenci Kjella Lindqvista zatím v početní výhodě ani jednou nevystřelili na bránu.
     
    21:54
    Tony Demelinne je zpátky na ledě a Nizozemci oslabení v pohodě přečkali.
     
    23:46
    Druhá třetina zatím nenabízí příliš šancí.
     
    25:13
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Rumunský sen o záchraně se stále více rozplývá! Po přihrávce od svého bratra Kevina se prosazuje MITCH BRUIJSTEN a Nizozemci vedou už 4:0. Asistence: Kevin Bruijsten.
     
    25:13
    Adrian Catrinoi Cornea odjíždí na střídačku a do rumunské branky se místo něj postaví Gellert Ruczuj.
     
    28:12
    Nizozemci mají pohodlný náskok a nemusí nyní nikam spěchat.
     
    30:19
    Ervin Moldovan (ROM) dostává menší trest za sekání.
     
    31:17
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemci využívají přesilovou a v polovině zápasu uštědřují Rumunům "bůra"! DIEDERICK HAGERMEIJER se prosazuje po přihrávce Tummerse a z boje o záchranu se stává zcela jednoznačná záležitost. Asistence: Erik Tummers, Steve Mason.
     
    31:29
    Mitch Bruijsten (NED) si odsedí dvě minuty za vražení.
     
    33:29
    Mitch Bruijsten je zpátky na ledě a Nizozemci přežili i druhé oslabení bez úhony.
     
    34:13
    Ervin Moldovan (ROM) dostává menší trest za sekání.
     
    36:13
    Moldovan je zpátky ve hře a Rumuni tentokrát oslabení přežili.
     
    38:14
    Ve prospěch Nizozemců je zatím i poměr střel na bránu, který je v současné chvíli 22 – 14.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po druhé třetině to vypadá na debakl a jen těžko si lze představit, že by Nizozemci ještě mohli přijít o záchranu. Poslední dvacetiminutovka začne přibližně ve 13:38.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    44:12
    Zdá se, že ve třetí třetině už se zápas spíše dohrává. Zatím byla k vidění jen jedna střela na bránu a Rumuni se již nejspíš smiřují se sestupem.
     
    47:00
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemci jsou stále při chuti! MAARTEN BREKELMANS dostal puk za Ruczujova záda a debakl pokračuje. Asistence: Joey Oosterveld, Marco Postma.
     
    47:48
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemci si dnešní zápas užívají! NARDO NAGTZAAM zvyšuje už na 7:0 a navzdory faktu, že jde o přímý souboj o záchranu, se ukazuje, že mezi oběma týmy je znatelný kvalitativní rozdíl. Bez asistence.
     
    51:21
    Erik Tummers (NED) si odsedí dvě minuty za zdržování hry.
     
    52:11
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Rumunský zmar nebere konců a svěřenci Kjella Lindqvista inkasují i při vlastní přesilovce! TONY DEMELINNE se prosazuje v oslabení a Nizozemsko vede již 8:0. Asistence: Kevin Bruijsten.
     
    53:02
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    Rumuni se nakonec v přesilovce přeci jen prosazují. Čestný úspěch rumunské reprezentace zaznamenal MIHAIL GEORGESCU. Asistence: Huba Bors, Ervin Moldovan.
     
    55:27
    Už jen pár minut zbývá do konce zápasu, který rozhodne o tom, že Estonci nahradí v příštím roce v Divizi IB Rumunsko, které se minimálně na rok odporoučí o kategorii níže.
     
    59:55
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Nizozemci ještě těsně před koncem uštědřují Rumunsku poslední úder! IVY van den HEUVEL dává svůj druhý gól v zápase a pět vteřin před koncem tak uzavírá gólový účet utkání. Asistence: Diederick Hagemeijer.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Zápas o záchranu v Divizi IB se ukázal jako zcela jednoznačná záležitost. Nizozemci zvítězili nad Rumunskem 9:1 a postarali se tak o největší debakl v celém průběhu turnaje. Pro Rumunsko tento výsledek znamená, že se minimálně na rok s Divizí IB loučí.
     
    To je ode mě z tohoto zápasu vše. Loučím se s vámi a zase u nějakého dalšího online přenosu na shledanou. (14:11:32)

    Martin Švejkar

    Góly a asistencie: 7. Mason (Hagemeijer, van den Heuvel), 16. van den Heuvel (Hagemeijer), 19. Postma (van den Heuvel, Oosterveld), 26. M. Bruijsten (K. Bruijsten), 32. Hagemeijer (Tummers, Mason), 47. Brekelmans (Oosterveld, Postma), 48. Nagtzaam, 53. Demelinne (K. Bruijsten), 60. van den Heuvel (Hagemeijer) – 54. Georgescu (Bors, Moldovan)


    Holandsko: Oosterwijk (Mollen) – de Jong, van Oorschot, Smid, van Iersel, Tummers, van de Velden, Turpijn, van Gestel – Nagtzaam, Wurm, Houkes – van den Heuvel, Mason, Hagemeijer – K. Bruijsten, M. Bruijsten, Demelinne – Oosterveld, Brekelmans, Postma. Trenér: Jeroen Zwaanswijk
    Rumunsko: Catrinoi Cornea (Ruczuj) – Bors, Nagy, Hodos, Pysarenko, Mastaleriu, Sallo, Lusneac, Pascaru – Virag, Zsok, Mihaly – Fodor, Imecs, Moldovan – M. Biro, G. Biro, O. Biro – Georgescu, Timaru, Munteanu.
    Trenér: Kjell Lindqvist

    Rozhodca: Per Gustav Solem – Raivis Jucers, Balasz Kovacs

    Diváci: 1009.