Ottawa – Calgary 6:3 (kon.) | Detroit – Tampa Bay 3:2 (kon.) | Pittsburgh – Chicago 4:1 (kon.)
Edmonton – NY Rangers 0:5 (kon.) | Nashville – Washington 4:3 (1:0 po s.n.)
koniec
Pittsburgh Penguins
4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
Chicago Blackhawks
cz Pondelok 31.03.2014, 01:40 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:44
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    S tím již neměl sebemenší potíž kapitán Penguins SIDNEY CROSBY, který od červené čáry trefil prostředek prázdné branky Chicaga a upravil na tříbrankový rozdíl – 4:1! Asistence: Olli Määttä Beau Bennett.
     
    55:09
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to je zřejmě definitivní rána do snažení Chicaga! Obrana hostí již poněkolikáté ve třetí třetině propadla, puk si ve středním pásmu vzal SIDNEY CROSBY, který opět táhl protiútok dva na jednoho. Stejně jako před několika minutami kapitán Pittsburghu střílel, nyní však již vymetl pavučinky v Crawfordově brance – 3:1! Asistence: Chris Kunitz.
     
    31:10
    Chicago právě vstřelilo branku!
    A z ničeho nic máme o zápletku postaráno! Blackhawks si dokázali vytvořit souvislý tlak, který ukončil tvrdou ranou pod břevno od modré čáry SHELDON BROOKBANK – 2:1! Asistence: Patrick Sharp a Nick Leddy.
     
    10:05
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A rázem je na stadionu ještě mnoho veseleji! Jednadvacet vteřin po inkasované brance se do úniku na pravé straně dostal LEE STEMPNIAK, který se s ničím nepáral a přesně mířenou ranou zápěstím našel skulinku mezi betony Crawforda – 2:0! Asistence: Matt Niskanen a Chris Kunitz.
     
    09:44
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté hrají, Penguins se radují. Obrana Chicaga propadla, na útočné modré čáře totiž upadl Seabrook, z čehož vznikl nadějný protiútok Pittsburghu. JAMES NEAL vzal přečíslení na sebe a přesnou ranou k tyči poslal domácí hokejisty do vedení – 1:0! Asistence: Jussi Jokinen a Robert Bortuzzo.

    Petr Dejnožka

    Góly a asistencie: 10. Neal (Jokinen, Bortuzzo), 11. Stempniak (Niskanen, Kunitz), 56. Crosby (Kunitz), 59. Crosby (Määttä, Bennett) – 32. Brookbank (Sharp, Leddy)


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Zatkoff) – Orpik, Bortuzzo, Scuderi, Niskanen, Despres, Engelland – Stempniak, Crosby, Kunitz – Neal, Jokinen, Bennett – Gibbons, Sutter, Pyatt – Megna, Adams, Glass
    Chicago Blackhawks: Crawford (Rääntä) – Seabrook, Keith, Hjalmarsson, Oduya, Brookbank, Leddy – Hossa, Toews, Versteeg – Shaw, Handzuš, Sharp – Carey, Regin, Saad – Smith, Kruger, Bollig

    Rozhodca: O´Rourke, Walsh – Barton, Murchison

    Diváci: 18655