Valladolid – Almería 1:0 (kon.) | Osasuna – Sociedad 1:1 (kon.) | Villarreal – Elche 1:1 (kon.)
Valencia – Getafe 1:3 (kon.)
koniec
Valencia CF
1:3 (1:2)
Getafe CF
Nedeľa 30.03.2014, 21:00 • Estadio de Mestalla, Valencia • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    89
    Tak toto vôbec nebolo pekné, Mathieuovi ušli nervy, Pedrovi Leónovi po oslave gólu okamžite vrazil facku, za čo vidí druhú žltú a tým automaticky červenú kartu.
     
    88
    Getafe dalo gól! Je rozhodnuté, obrana úplne zabudla na vysunutého PEDRA LEÓNA, ktorý si za defenzívne rady perfektne nabehol a sám zoči voči Guaitovi nedal brankárovi najmenšiu šancu.
     
    85
    Valencia získala priamy kop na polovici Getafe, Lafita drzo strčil nohu Senderosovi rovno pred loptu, čím znemožnil rozohrávku. Za tento zbytočný exces vidí žltú kartu.
     
    77
    Strieda aj Valenci, taktiež posledný krát v zápase, Javi Fuego dnes dohral, na ihrisku ho vymení Vinícius Araújo.
     
    77
    Prichádza posledné striedanie na strane Getafe, z ihriska odišiel Rafa, opačným smerom vybieha Lacen.
     
    72
    Valencia získava ďalší priamy kop, uvidíme čo vymyslí tentoraz. Faulujúcim hráčom bol Mosquera a hlavný rozhodca v posledných minútach neváha sa vyťahovaním žltých kariet. Inak tomu nieje ani tentoraz.
     
    70
    Dani Parejo nás nenechal dlho čakať, svoju frustráciu si vybil úplne zbytočným faulom ďaleko od lopty, za čo automaticky vidí kartu žltej farby.
     
    65
    Tak toto je už veľká smola! Zvnútra šestnástky pálil Paco Alcácer, ten však trafil brvno, od ktorého sa lopta odrazila k Fuegovi. Strela bola tak prudká, že Fuego nestihol zareagovať a lopta sa od neho odrazila mimo hracej plochy.
     
    64
    Valencia stupňuje svoj tlak, cez šestnástku preletelo niekoľko nebezpečný centrov, jeden z nich skončil tesne nad brvnom.
     
    63
    Mathieu si pýtal pokutový kop a zrejme mu trošku ušli nervy a s argumentmi to prehnal. Hlavný arbiter neváha a vyťahuje žltú kartu.
     
    60
    Hneď na to strieda druhý raz aj Valencia, tréner Pizzi posiela do útoku čerstvé sily, z hry sťahuje Jonasa, na miesto ktorého príde Paco Alcácer.
     
    59
    Codina sa predviedol ďalším perfektným zákrokom, keď pohotovo vyrazil prudkú hlavičku Javiho Fuega! Do tretice tak uvidíme rohový kop pre Valenciu.
     
    57
    Prichádza avizované striedanie Getafe, pre zranenie dnes dohral Sergio Escudero, jeho miesto zaujme Alexis.
     
    54
    A znova Jonas! tentoraz zakončoval z bezprostrednej vzdialenosti, no Codinovi výborne pomohol jeden z obrancov, ktorý v poslednej chvíli do strely vložil svoju nohu a strelu zablokoval.
     
    46
    Striedať sa rozhodol aj hosťujúci tím, zápas predčasne skončil pre Juana Rodrígueza, toho vystrieda Pablo Sarabia.
     
    46
    Počas prestávky sa nám vyskytla zmena v zostave Valencie, na druhý polčas už nenastúpi Oriol Romeu, toho na trávniku nahradí Feghouli.
     
    41
    Po strete so Senderosom trošku teatrálne k zemi padol Marica, López okamžite adresoval súperovi pár neslušných slov za čo vidí žltú kartu.
     
    39
    A znova perfektný Codina! Po presnej prihrávke za obranu, kde si nabehol nikým nebránený Vargas Codina z bezprostrednej vzdialenosti chytil takmer 100% šancu čilského útočníka!
     
    33
    Valencia sa aj tentoraz oslobodila, navyše Cartabia sa rútil do kontry. Pedro León mu nestíhal a bol nútený ho stiahnuť za dres. Za svoj nedovolený zákrok pochopiteľne automaticky vidí žltú kartu.
     
    28
    A už mohlo byť vyrovnané! Valencia okamžite zaútočila, z hranice šestnástky zakončoval Jonas, ktorý však trafil iba brvno! Od neho sa odrazila lopta k Vargasovi, ktorý zakončoval krkolomne, no napriek tomu musel Codina vyraziť na roh.
     
    27
    Getafe dalo gól! Hráči Valencie sa ani nestihli spamätať z prvého gólu a zrazu sa v sieti Guaitu ocitol druhý kúsok! Sergio Escudero z ľavej strany poslal prudký center pred bránu, kde si naň nabehol úplne nechránený CIPRIAN MARICA, ktorý posiela svoj tím do vedenia. 1:2.
     
    25
    Getafe dalo gól! Tak toto bolo krásne, ANGEL LAFITA dostal perfektnú prihrávku za defenzívnu líniu Valencie, s loptou sa dostal až k hranici šestnástky odkiaľ nádherne obstrelil dvojicu brániacich hráčov a nechytateľne poslal loptu od ľavej tyče do siete! 1:1.
     
    21
    Do úplne zbytočného súboja, navyše po odohraní lopty sa púšťal Sergio Escudero, ktorý nepríjemne zostrelil Senderosa. Za jeho zákrok vidí aj kartu žltej farby.
     
    19
    A opäť súboj Marica versus Guaita! Aj tentoraz bol po hlavičke útočníka hostí úspešnejší gólman, ktorý vyrazil na ďalší rohový kop.
     
    18
    Následne musel Guaita vytiahnuť parádny zákrok! Marica po perfektnej prihrávke neváhal, rýchlo si loptu spracoval a vypálil poriadnu delovku z viac ako dvadsiatich metrov. Guaita síce s problémami ale predsa vytlačil na roh.
     
    6
    Valencia dala gól! Tentoraz to vyšlo! Domáci tím sa ujíma vedenia už v 6. minúte! Obrana hostí akosi pozabudla na EDUARDA VARGASA, ktorý si pohodlne naskočil na letiacu loptu z rohového kopu a Codinovi nedal najmenšiu šancu zakročiť! 1:0.

    Andrej Marienka

    Góly: 6. Vargas – 25. Lafita, 27. Marica, 88. León

    Karty:   63. Mathieu (VCF), 70. Parejo (VCF) – 21. Escudero (GET), 33. León (GET), 41. López (GET), 72. Mosquera (GET), 85. Lafita (GET)   89. Mathieu (VCF)


    Valencia CF: Guaita – Juan Bernat, Mathieu, Senderos, Barragán – Oriol Romeu, Javi Fuego – Cartabia, Dani Parejo, Vargas – Jonas
    Náhradníci: Antonio Sivera – Piatti, Feghouli, João Pereira, Paco Alcácer, Míchel, Vinícius Araújo

    Getafe CF: Codina – Sergio Escudero, Rafa, López, Álvaro Arroyo – Mosquera, Borja, Juan Rodríguez – Lafita, Marica, Pedro León
    Náhradníci: Julio Cesar – Alexis, Lacen, Pablo Sarabia, Adrián Colunga, Carlos, Iván López

    Rozhodca: Jesús Gil – Ángel Nevado, Diego Barbero