Valladolid – Almería 1:0 (kon.) | Osasuna – Sociedad 1:1 (kon.) | Villarreal – Elche 1:1 (kon.)
Valencia – Getafe 1:3 (kon.)
koniec
Valencia CF
1:3 (1:2)
Getafe CF
Nedeľa 30.03.2014, 21:00 • Estadio de Mestalla, Valencia • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Čas sa naplnil, aj napriek vyhrotenému záveru druhého polčasu sa hráči Getafe môžu radovať z veľmi cenného a treba povedať aj prekvapivého víťazstva. Hráčom Valencie, ktorí boli v druhom polčase jednoznačne lepší dnes neprialo šťastie, niekoľko krát trafili konštrukciu brány a z množstva šancí sa im nepodarilo streliť gól. Naopak, tretí poisťujúci gól strelil v 88. minúte Pedro León, po ktorom ušli nervy Mathieuovi a po napadnutí súpera videl červenú kartu.


    Po dnešnom zápase poskočí Getafe o 3 miesta nahor, bude mu teda patriť 16. miesto o bod pred Realom Valladolid. Naopak Valencia zostane aj naďalej na 9. mieste a sen o účasti v Európskej Lige UEFA sa jej zrejme definitívne rozplynul.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a niekedy nabudúce dovidenia. (22:55:10)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Hra sa ešte raz presunula pred domáceho brankára Getafe bude zahrávať ešte jeden priamy kop, hráči ale už viac menej len čakajú na záverečný hvizd.
     
    90+3
    Zápas sa už viac menej len dohráva, Valencia sa ešte pokúsila o jeden útok, strela z viac ako dvadsiatich metrov ale mieri vysoko nad.
     
    90+2
    V nich sa ešte hráči púšťajú do zbytočných potýčiek, predsa len, o víťazovi je už rozhodnuté a zápas tak má zbytočne nervóznu dohru.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca avizuje, že nad rámec riadneho hracieho času sa ešte budú nadstavovať extra 4 minúty.
     
    90
    Mathieu ešte cestou pod sprchy uštedril niekoľko úderov predmetom okolo seba, tento hráč záver stretnutia absolútne psychicky nezvládol.
     
    89
    Tak toto vôbec nebolo pekné, Mathieuovi ušli nervy, Pedrovi Leónovi po oslave gólu okamžite vrazil facku, za čo vidí druhú žltú a tým automaticky červenú kartu.
     
    88
    Getafe dalo gól! Je rozhodnuté, obrana úplne zabudla na vysunutého PEDRA LEÓNA, ktorý si za defenzívne rady perfektne nabehol a sám zoči voči Guaitovi nedal brankárovi najmenšiu šancu.
     
    87
    Lafita sa takmer dostal k strele z hranice šestnástky, no jeho pokus bol zablokovaný jedným z brániacich hráčov.
     
    86
    Valencii sa už nedarí vypracovať si vážnejšiu príležitosť, na hráčoch je už badateľná aj únava, čas do konca sa rýchlo míňa.
     
    85
    Valencia získala priamy kop na polovici Getafe, Lafita drzo strčil nohu Senderosovi rovno pred loptu, čím znemožnil rozohrávku. Za tento zbytočný exces vidí žltú kartu.
     
    84
    Proti je ale Mathieu, ktorý sa snažil prejsť po ľavom krídle, respektíve si na ňom vypýtať faul od súpera. To sa mu ale nepodarilo, za čo sa neprávom hnevá na hlavného rozhodcu.
     
    83
    Mosquera si vypýtal faul na polovici súpera, hráči sa s rozohrávkou priameho kopu pochopiteľne neponáhľajú. Ak sa im podarí udržať tesné vedenie bude to vôbec prvé víťazstvo po šestnástich zápasoch bez plného bodového zisku.
     
    82
    Valencia po dlhšej dobe zaútočila, v zakončení hlavou sa ocitol striedajúci Paco Alcácer, jeho pokus ale mieril mimo priestoru troch žrdí.
     
    81
    Hostia naťahujú čas ako sa len dá, snažia sa loptu udržať čo najdlhšie pred šestnástkou Valencie. Medzitým sa začala posledná desaťminútovka riadnej hracej doby.
     
    80
    Tempo hry sa nám zmiernilo, hra sa presunula najmä do strednej časti ihriska, čo určite viac vyhovuje Getafe. To dnes kráča za veľmi dôležitými troma bodmi.
     
    78
    Domáci hráči začínajú byť zúfalí, skúšajú to dlhými nakopavanými loptami, ktoré ale vždy končia len v rukaviciach Codinu.
     
    77
    Strieda aj Valenci, taktiež posledný krát v zápase, Javi Fuego dnes dohral, na ihrisku ho vymení Vinícius Araújo.
     
    77
    Prichádza posledné striedanie na strane Getafe, z ihriska odišiel Rafa, opačným smerom vybieha Lacen.
     
    76
    Borja si na vlastnej polovici šikovne vypýtal faul od Cartabiu, navyše sa naponáhľa s obúvaním si kopačky, za čo si vyslúžil hlasitý piskot tribún.
     
    75
    Getafe sa znova oslobodilo, hráči na polovici Valencie zbierajú cenné sekundy.
     
    74
    Codina je dnes spoľahlivý, Feghouliho prihrávka z pravej strany nemala šancu, brankár Getafe po nej skočil a umlčal nabiehajúcich si útočníkov Valencie.
     
    73
    Tentoraz sme nevideli signál, ale jednoduchú technickú strelu, ktorá ale končí nad brvnom Codinovej svätyne.
     
    72
    Valencia získava ďalší priamy kop, uvidíme čo vymyslí tentoraz. Faulujúcim hráčom bol Mosquera a hlavný rozhodca v posledných minútach neváha sa vyťahovaním žltých kariet. Inak tomu nieje ani tentoraz.
     
    71
    Začala nám posledná dvadsaťminútovka zápasu, momentálne sa hrá na polovici Valencie, útočníci Getafe dávajú svojim spoluhráčom v obrane aspoň chvíľu na vydýchnutie.
     
    70
    Dani Parejo nás nenechal dlho čakať, svoju frustráciu si vybil úplne zbytočným faulom ďaleko od lopty, za čo automaticky vidí kartu žltej farby.
     
    70
    Domáci hráči vyskúšali nacvičený signál, no ten im absolútne nevyšiel. Dani Parejo ide po loptu a na jeho tvári je čitateľná beznádej.
     
    69
    Valencia bude mať veľmi dobrú príležitosť vyrovnať! Pedro León pri prechode Bernata fauloval, Valencia teda bude zahrávať priamy kop.
     
    68
    Ďalšie prudké lopty ponad pokutové územie Getafe. Tieto lopty sú ale príliš vysoké a hráči nemajú šance na ne zareagovať.
     
    67
    Valencia sa do útoku vrátila veľmi rýchlo, Dani Parejo bude zahrávať ďalší rohový kop. Aspoň v tejto štatistike zatiaľ Valencia jasne vedie.
     
    66
    Tak toto boli veľmi ťažké chvíle pre obranu Getafe, tá to ale aj s poriadnou dávkou šťastie zvládla. Na hráčoch Valencie je začínať vidieť frustráciu.
     
    65
    Tak toto je už veľká smola! Zvnútra šestnástky pálil Paco Alcácer, ten však trafil brvno, od ktorého sa lopta odrazila k Fuegovi. Strela bola tak prudká, že Fuego nestihol zareagovať a lopta sa od neho odrazila mimo hracej plochy.
     
    64
    Valencia stupňuje svoj tlak, cez šestnástku preletelo niekoľko nebezpečný centrov, jeden z nich skončil tesne nad brvnom.
     
    63
    Mathieu si pýtal pokutový kop a zrejme mu trošku ušli nervy a s argumentmi to prehnal. Hlavný arbiter neváha a vyťahuje žltú kartu.
     
    62
    Vargas znova výborne potiahol loptu po pravom krídle, odkiaľ našiel nabiehajúceho si Fuega. Jeho strela bola zrazená, následne sa k lopte dostal striedajúci Paco Alcácer, ktorý taktiež pálil, no jeho strela bola takisto zrazená teraz však na roh.
     
    61
    Valencia sa znova púšťa do útoku, Getafe sa v druhom polčas okrem jednej príležitosti z priameho kopu takmer výhradne bráni.
     
    60
    Hneď na to strieda druhý raz aj Valencia, tréner Pizzi posiela do útoku čerstvé sily, z hry sťahuje Jonasa, na miesto ktorého príde Paco Alcácer.
     
    60
    Ten sa skončil veľmi rýchlo, ihneď po jeho zahraní totiž prišiel útočný faul jedného z útočiacich hráčov.
     
    59
    Codina sa predviedol ďalším perfektným zákrokom, keď pohotovo vyrazil prudkú hlavičku Javiho Fuega! Do tretice tak uvidíme rohový kop pre Valenciu.
     
    58
    A práve Vargas sa snažil o zakončenie, no obranca bol proti, odvrátil na ďalší roh.
     
    58
    Valencia okamžite zavelila do útoku, na pravej strane získal Vargas rohový kop, ktorý bude zahrávať Cartabia.
     
    57
    Prichádza avizované striedanie Getafe, pre zranenie dnes dohral Sergio Escudero, jeho miesto zaujme Alexis.
     
    56
    Čoskoro na to je hra prerušená, Sergio Escudero má očividne problémy so zadným stehenným svalom, nosítka nepotrebuje, no bude musieť nútene striedať.
     
    55
    Valencia postupne stratila loptu, hra sa presťahovala až pred Guaitu, ten musel byť po malej domov od Cartabiu pozorný, no situáciu zvládol.
     
    54
    A znova Jonas! tentoraz zakončoval z bezprostrednej vzdialenosti, no Codinovi výborne pomohol jeden z obrancov, ktorý v poslednej chvíli do strely vložil svoju nohu a strelu zablokoval.
     
    53
    Zodpovednosť na svoje plecia zobral Vargas, ten postupoval individuálne, pred bránou hľadal Jonasa, tesne pred ním však obranca zasiahol a poslal loptu na roh.
     
    52
    Valencia tak mala obrovské šťastie, pretože dobiehať dvojgólové manko, to by bola veľmi ťažká úloha. Hráči sa ale stále akosi nedokážu v útoku sformovať tak ako v prvých minútach prvého polčasu.
     
    51
    Hostia sa už, tešili Pablo Sarabia už zdvíhal ruky nad hlavu, no jeho gól z priameho kopu pre tesný ofsajd neplatil.
     
    50
    Zatiaľ to ale na tlak domáceho celku nevyzerá, naopak priamy kop po nedovolenom zákroku bude zahrávať Getafe.
     
    49
    Dopredu zavelili tentoraz hostia, ale aj Valencia hrá smerom dozadu veľmi zodpovedne. Je však na Valencii, aby skórovala, keďže si na domácom trávniku jednoducho nemôže dovoliť prehrať.
     
    48
    Čerstá sila Feghouli bojoval o loptu na pravej strane pokutového územia, tam mu ale spod nôh odkopol loptu Borja.
     
    47
    Na začiatku stretnutia sledujeme zvýšenú aktivitu Valencie, no obrana Getafe je zatiaľ proti nejakej útočnej akcii.
     
    46
    Striedať sa rozhodol aj hosťujúci tím, zápas predčasne skončil pre Juana Rodrígueza, toho vystrieda Pablo Sarabia.
     
    46
    Počas prestávky sa nám vyskytla zmena v zostave Valencie, na druhý polčas už nenastúpi Oriol Romeu, toho na trávniku nahradí Feghouli.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hráči obidvoch tímov po druhý raz opúšťajú útroby štadióna, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    Prvá polovica zápasu je za nami, videli sme v nej až tri góly, najprv sa nechytateľnou hlavičkou presadil v 6. minúte domáci Vargas, no hostia v rozmedzí dvoch minút (25. a 27.) bleskovo odpovedali. Najprv sa nechytetĺnou strelou k tyči presadil Lafita a následne obranu zaskočil Marica, ktorý hlavou druhý raz rozvlnil domácu sieť. Inak sme sledovali pomerne vyrovnaný duel, so šancami na obidvoch stranách. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 22:03.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V nej sa Valencii nepodarilo pretaviť priamy kop do ohrozenia brány, útočnej akcie sa už zrejme v prvom polčase nedočkáme.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadneho hracieho času sa bude nadstavovať jediná minúta.
     
    45
    Šancu na to budú mať po priamom kope, ktorý budú zahrávať po faule na jedného z hráčov domáceho tímu.
     
    44
    Čas do prestávky sa nám neúprosne míňa a míňa sa najmä hráčom Valencie, ktorý sa zúfalo snažia o vyrovnanie ešte v prvej polovici zápasu.
     
    43
    Snažil sa o to Cartabia, ktorý postupoval po ľavom krídle, odkiaľ posielal prudký center pred bránu. Ten bol ale zablokovaný a Valencia bude zahrávať rohový kop.
     
    42
    Marica sa už pozviechal zo zeme, Getafe teda ovládalo loptu, netrvalo to ale dlho, rýchlo sa jej zmocnil súper, ktorý sa bude snažiť vyrovnať ešte do prestávky.
     
    41
    Po strete so Senderosom trošku teatrálne k zemi padol Marica, López okamžite adresoval súperovi pár neslušných slov za čo vidí žltú kartu.
     
    40
    Na fauly je to momentálne 5:9.
     
    40
    Vargas opäť útočil, tentoraz si vypýtal faul, priamy kop sa však bude zahrávať ďaleko od brány Getafe.
     
    39
    A znova perfektný Codina! Po presnej prihrávke za obranu, kde si nabehol nikým nebránený Vargas Codina z bezprostrednej vzdialenosti chytil takmer 100% šancu čilského útočníka!
     
    38
    Codina musel znova zasahovať, lopta pred neho letela tentoraz z opačnej strany, autorom prihrávky pred bránu bol Cartabia. Codina bol však pozorný a loptu chytil.
     
    37
    Barragán sa na to nemohol pozerať, individuálne postupoval po pravom krídle, odkiaľ pred bránou hľadal Jonasa, no lopta končí bezpečne v rukaviciach brankára.
     
    36
    Valencia sa stále nedokáže dostať na súperovu polovicu, na hráčoch je vidieť akási nervozita, nedokážu si adresovať dve či tri presné prihrávky v rade.
     
    35
    V pokutovom území Valencie nastali zmätky, lopta sa aj s veľkou dávkou šťastia dostala k Mosquerovi, ten však z hranice šestnástky pálil poriadne vysoko.
     
    34
    Sú za nami pomerne hektické momenty, no takýto futbal sa určite dobre sleduje. Getafe znova útočí a získava ďalší rohový kop.
     
    33
    Valencia sa aj tentoraz oslobodila, navyše Cartabia sa rútil do kontry. Pedro León mu nestíhal a bol nútený ho stiahnuť za dres. Za svoj nedovolený zákrok pochopiteľne automaticky vidí žltú kartu.
     
    32
    Je vidieť, že Getafe sa po dvoch strelených góloch smerom dopredu veľmi osmelilo, naopak hráči Valencie akoby zostali zarazení čo sa to v priebehu dvoch minút stalo. Getafe bude zahrávať ďalší rohový kop.
     
    31
    Ďalší pokus Lafitu, ten strieľal z podobnej pozície ako pri jeho góle, tentoraz ale mieril o niečo horšie a tak nemal Guaita väčšie problémy.
     
    30
    Valencia sa rýchlo vrátila do útoku, tentoraz sa jej ale ohroziť bránu nepodarilo. Obrana Getafe sa snaží o ukľudnenie hry a s loptou vyčkáva na svojej polovici ihriska.
     
    29
    Rohový kop sa už hráčom Valencie nepodaril, domáci hráči sa následne snažili do útoku dostať dlhou prihrávkou na Vargasa, ten sa ale ocitol v ofsajde.
     
    28
    A už mohlo byť vyrovnané! Valencia okamžite zaútočila, z hranice šestnástky zakončoval Jonas, ktorý však trafil iba brvno! Od neho sa odrazila lopta k Vargasovi, ktorý zakončoval krkolomne, no napriek tomu musel Codina vyraziť na roh.
     
    27
    Getafe dalo gól! Hráči Valencie sa ani nestihli spamätať z prvého gólu a zrazu sa v sieti Guaitu ocitol druhý kúsok! Sergio Escudero z ľavej strany poslal prudký center pred bránu, kde si naň nabehol úplne nechránený CIPRIAN MARICA, ktorý posiela svoj tím do vedenia. 1:2.
     
    25
    Getafe dalo gól! Tak toto bolo krásne, ANGEL LAFITA dostal perfektnú prihrávku za defenzívnu líniu Valencie, s loptou sa dostal až k hranici šestnástky odkiaľ nádherne obstrelil dvojicu brániacich hráčov a nechytateľne poslal loptu od ľavej tyče do siete! 1:1.
     
    24
    Ani jeho prihrávka cez polovicu ihriska nebola presná, lopty sa zmocnili obrancovia Getafe, ktorí budú mať možnosť založiť ďalší útok.
     
    23
    Útok hostí nakoniec stroskotal na pozornom Senderosovi, ten ukľudňuje hru, prihráva vlastnému brankárovi, ktorý s ďalšou rozohrávkou vyčkáva.
     
    22
    Valencia zostala v útoku, no hráči si na ľavom krídle nerozumeli a nepresnou prihrávkou dali príležitosť zaútočiť svojmu súperovi. Tomu sa ale dnes v útoku nedarí, získava aspoň vhadzovanie na polovici Valencie.
     
    21
    Do úplne zbytočného súboja, navyše po odohraní lopty sa púšťal Sergio Escudero, ktorý nepríjemne zostrelil Senderosa. Za jeho zákrok vidí aj kartu žltej farby.
     
    20
    Tento rohový kop už nebol tak nebezpečný, obrana Valencie si už útočiacich hráčov postrážila a poslala loptu ďaleko od svojej brány.
     
    19
    A opäť súboj Marica versus Guaita! Aj tentoraz bol po hlavičke útočníka hostí úspešnejší gólman, ktorý vyrazil na ďalší rohový kop.
     
    18
    Následne musel Guaita vytiahnuť parádny zákrok! Marica po perfektnej prihrávke neváhal, rýchlo si loptu spracoval a vypálil poriadnu delovku z viac ako dvadsiatich metrov. Guaita síce s problémami ale predsa vytlačil na roh.
     
    18
    Lafita si ešte skúšal nabehnúť na kolmicu Escudera, no aj tá bola príliš prudká a skončila mimo.
     
    17
    Getafe teda vhadzovalo na vlastnej polovici, odkiaľ sa hráči opäť presunuli do útoku, no aj ich snahu ukončil nepresný pass.
     
    16
    Ten sa však hráčom nevydaril, naopak Valencia pohrozila protiútokom, do ktorého zavelil Dani Parejo. Ten si potiahol loptu do útoku po pravo krídle, odkiaľ krížnou prihrávkou hľadal Cartabiu. Parejo však mieril úplne mimo a Cartabia nemal šancu prihrávku zachytiť.
     
    15
    Tempo hry nám mierne kleslo, najmä Valencia začala hrať viac defenzívnejšie, z čoho plynie aj prvý rohový kop pre Getafe.
     
    14
    Z neho však nič nebolo, Getafe sa tentoraz ubránilo, rozohrávať bude brankár hostí.
     
    13
    Chudák Jonas teraz inkasoval najprv faul od Borju a následne aj nepríjemný úder loptou do chúlostivých partii. Valencia tak bude zahrávať priamy kop.
     
    12
    Priamy kop zahrával Pedro León, center bol dobre umiestnený, no príliš prudký a tak skončil až za čiarou. Od brány bude odkopávať Guaita.
     
    11
    Mosquera tvrdo bojoval proti Fuegovi, aj napriek tomu, že jeho súper skončil na zemi. Dokonca mu pri tom stúpil aj na stehnu, no hlavný rozhodca píska faul proti Valencii.
     
    10
    Útočníci Getafe sa pred hranicou pokutového územia trošku zbytočne hádžu na zem, s cieľom získať priamy kop, no hlavný rozhodca ich pokusy zatiaľ nezhltol.
     
    9
    To znamená, že faul na seba nenechal dlho čakať, hráči si od samého začiatku zápasu na trávniku nič nedarujú zadarmo.
     
    8
    Valencia sa teda ubránila, hráči vyviezli loptu do strednej časti ihriska, kde o ňu tvrdo bojujú obidva tímy.
     
    7
    Hostia sa okamžite pustili do útoku s cieľom podobným spôsobom odpovedať. Marica sa dostal až k hranici pokutového územia, tam sa mu ale akosi zaplietli nohy a loptu postupne stratil.
     
    6
    Valencia dala gól! Tentoraz to vyšlo! Domáci tím sa ujíma vedenia už v 6. minúte! Obrana hostí akosi pozabudla na EDUARDA VARGASA, ktorý si pohodlne naskočil na letiacu loptu z rohového kopu a Codinovi nedal najmenšiu šancu zakročiť! 1:0.
     
    6
    Po peknej kombinácii a krížnej prihrávke Mathieua, ktorú musel Codina vyraziť mimo hracej plochy si rohový kop zopakujeme.
     
    5
    Valencia sa rýchlo vrátila na polovicu súpera a Cartabia vybojoval prvý rohový kop.
     
    5
    Prudký center preletel ponad pokutové územie, no nenašiel hlavu ani jedného z domácich hráčov a tak lopta končí mimo hracej plochy.
     
    4
    Po ľavom krídle to skúšal Cartabia, toho faulom zastavil Álvaro Arroyo, Valencia tak získava prvý priamy kop v tomto dueli.
     
    3
    Hra je prerušená, po vzdušnom súboji sa na zemi ocitol otrasený Borja, nevyzerá to však vážne, po chvíli sa znova zapája do hry.
     
    2
    Po ďalšej riskantnej malej domov takmer rozohrávku zachytil dobre napádajúci Jonas. Našťastie pre hostí stihol Codina rozohrať včas.
     
    1
    Úvodnú rozohrávku zápasu mali na starosti útočníci Getafe, tí po menšej chybičke v rozohrávke darovali loptu súperovi. Prvý útok tak bude môcť podniknúť Valencia.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči obidvoch tímov opúšťajú svoje šatne, domáci tím dnes bude hrať v bielych dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v červenom.
     
    Úvodné zostavy:

    Valencia CF: Guaita – Juan Bernat, Mathieu, Senderos, Barragán – Oriol Romeu, Javi Fuego – Cartabia, Dani Parejo, Vargas – Jonas
    Náhradníci: Antonio Sivera – Piatti, Feghouli, João Pereira, Paco Alcácer, Míchel, Vinícius Araújo

    Getafe CF: Codina – Sergio Escudero, Rafa, López, Álvaro Arroyo – Mosquera, Borja, Juan Rodríguez – Lafita, Marica, Pedro León
    Náhradníci: Julio Cesar – Alexis, Lacen, Pablo Sarabia, Adrián Colunga, Carlos, Iván López

    Rozhodca: Jesús Gil – Ángel Nevado, Diego Barbero.
     
    História vzájomných zápasov:

    Getafe 0-1 Valencia
    Getafe 0-1 Valencia
    Valencia 4-2 Getafe
    Getafe 3-1 Valencia
    Valencia 3-1 Getafe
     
    Stávkové kancelárie dnes pochopiteľne do úlohy jasného favorita stavajú práve Valenciu. Kurz na jej výhru sa pohybuje okolo hodnoty 1,40, zatiaľ čo na remízu 4,40 a na víťazstvo Getafe až 8,15.
     
    Pekný nedeľný večer Vám prajem a vítam Vás pri zápase 31. kola najvyššej španielskej Primera División. V dnešnom zápase sa stretnú tímy z opačných koncov tabuľke, konkrétne sa bude jednať o Valenciu CF a Getafe CF.

    Valencia CF

    Valencia je na tom z dnešnej dvojice tímov lepšie, momentálne jej patrí 9. miesto v tabuľke so ziskom 40 bodov. Rovnaký počet bodov, no lepšie skóre má Espanyol, na Villarreal Valencia stráca už 8 bodov a na 6. priečku, ktorá by znamenala účasť v Európskej Lige UEFA až 9 bodov. Naopak, tri body na Valenciu stráca deviate Levante. Valencii sa síce darí v Európskej Lige UEFA, kde postúpila cez Ludogorec Razgrad, no v španielskej najvyššej lige to nieje ono. Z posledných piatich meraní síl Valencia získala iba 5 bodov za víťazstvo nad Villarrealom a remízy proti Bilbau a Almeríi. Zvyšné dva zápasy proti San Sebastianu a Vallecanu sa vždy skončili tesnou prehrou 0:1. Ak si chce Valencia udržať čo i len teoretickú šancu na postup do Európskej Ligy UEFA aj ďalšiu sezónu, musí v zápasoch ako je ten dnešný bezpodmienečne bodovať naplno. Chýbať jej pri tom ale bude zrejme až štvorica hráčov, na čele so spoľahlivým brankárom Diegom Alvesom, ktorý sa zranil ešte v zápase proti Villarrealu. Chýbať by v zápase mali taktiež aj Víctor Ruíz, Ricardo Costa a Piatti.


    Getafe CF

    Čo sa to stalo s Getafe, to nikto nechápe. Po výborných výkonoch zo začiatku sezóny prišli katastrofálne výkony a prepad až na zostupové, 18. miesto v tabuľke. Horšie sú na tom už len Real Valladolid a Real Betis. Getafe má na svojom konte momentálne 28 bodov, na sedemnástu Osasunu, ktorá je na hranici záchrany stráca jediný bod, na šestnástu Almeríu dva. Ako bolo spomenuté, Getafe podáva v poslednej dobe biedne výkony, veď už 15 kôl nezvíťazilo a získalo v nich iba 5 bodov. V posledných piatich zápasoch Getafe bodovalo dvakrát, na domácej pôde vydrelo remízy proti Granade a Espanyolu. Ostatné tri zápasy sa už skončili prehrami, postupne proti Realu Betis, Bilbau, aj Villarrealu. Getafe navyše sužuje poriadna maródka. V dnešnom zápase by mu mala chýbať až pätica zranených hráčov. Jedná sa o Gavilána, Juana Rodrígueza, Roberta Laga, Diega Castra a Moyu. Navyše, dnes pre kartové tresty nebudú môcť nastúpiť ani Míchel a Juan Valera.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Andrej Marienka

    Góly: 6. Vargas – 25. Lafita, 27. Marica, 88. León

    Karty:   63. Mathieu (VCF), 70. Parejo (VCF) – 21. Escudero (GET), 33. León (GET), 41. López (GET), 72. Mosquera (GET), 85. Lafita (GET)   89. Mathieu (VCF)


    Valencia CF: Guaita – Juan Bernat, Mathieu, Senderos, Barragán – Oriol Romeu, Javi Fuego – Cartabia, Dani Parejo, Vargas – Jonas
    Náhradníci: Antonio Sivera – Piatti, Feghouli, João Pereira, Paco Alcácer, Míchel, Vinícius Araújo

    Getafe CF: Codina – Sergio Escudero, Rafa, López, Álvaro Arroyo – Mosquera, Borja, Juan Rodríguez – Lafita, Marica, Pedro León
    Náhradníci: Julio Cesar – Alexis, Lacen, Pablo Sarabia, Adrián Colunga, Carlos, Iván López

    Rozhodca: Jesús Gil – Ángel Nevado, Diego Barbero