Valladolid – Almería 1:0 (kon.) | Osasuna – Sociedad 1:1 (kon.) | Villarreal – Elche 1:1 (kon.)
Valencia – Getafe 1:3 (kon.)
koniec
Valencia CF
1:3 (1:2)
Getafe CF
Nedeľa 30.03.2014, 21:00 • Estadio de Mestalla, Valencia • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Čas sa naplnil, aj napriek vyhrotenému záveru druhého polčasu sa hráči Getafe môžu radovať z veľmi cenného a treba povedať aj prekvapivého víťazstva. Hráčom Valencie, ktorí boli v druhom polčase jednoznačne lepší dnes neprialo šťastie, niekoľko krát trafili konštrukciu brány a z množstva šancí sa im nepodarilo streliť gól. Naopak, tretí poisťujúci gól strelil v 88. minúte Pedro León, po ktorom ušli nervy Mathieuovi a po napadnutí súpera videl červenú kartu.


    Po dnešnom zápase poskočí Getafe o 3 miesta nahor, bude mu teda patriť 16. miesto o bod pred Realom Valladolid. Naopak Valencia zostane aj naďalej na 9. mieste a sen o účasti v Európskej Lige UEFA sa jej zrejme definitívne rozplynul.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a niekedy nabudúce dovidenia. (22:55:10)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Hra sa ešte raz presunula pred domáceho brankára Getafe bude zahrávať ešte jeden priamy kop, hráči ale už viac menej len čakajú na záverečný hvizd.
     
    90+3
    Zápas sa už viac menej len dohráva, Valencia sa ešte pokúsila o jeden útok, strela z viac ako dvadsiatich metrov ale mieri vysoko nad.
     
    90+2
    V nich sa ešte hráči púšťajú do zbytočných potýčiek, predsa len, o víťazovi je už rozhodnuté a zápas tak má zbytočne nervóznu dohru.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca avizuje, že nad rámec riadneho hracieho času sa ešte budú nadstavovať extra 4 minúty.
     
    90
    Mathieu ešte cestou pod sprchy uštedril niekoľko úderov predmetom okolo seba, tento hráč záver stretnutia absolútne psychicky nezvládol.
     
    89
    Tak toto vôbec nebolo pekné, Mathieuovi ušli nervy, Pedrovi Leónovi po oslave gólu okamžite vrazil facku, za čo vidí druhú žltú a tým automaticky červenú kartu.
     
    88
    Getafe dalo gól! Je rozhodnuté, obrana úplne zabudla na vysunutého PEDRA LEÓNA, ktorý si za defenzívne rady perfektne nabehol a sám zoči voči Guaitovi nedal brankárovi najmenšiu šancu.
     
    87
    Lafita sa takmer dostal k strele z hranice šestnástky, no jeho pokus bol zablokovaný jedným z brániacich hráčov.
     
    86
    Valencii sa už nedarí vypracovať si vážnejšiu príležitosť, na hráčoch je už badateľná aj únava, čas do konca sa rýchlo míňa.
     
    85
    Valencia získala priamy kop na polovici Getafe, Lafita drzo strčil nohu Senderosovi rovno pred loptu, čím znemožnil rozohrávku. Za tento zbytočný exces vidí žltú kartu.
     
    84
    Proti je ale Mathieu, ktorý sa snažil prejsť po ľavom krídle, respektíve si na ňom vypýtať faul od súpera. To sa mu ale nepodarilo, za čo sa neprávom hnevá na hlavného rozhodcu.
     
    83
    Mosquera si vypýtal faul na polovici súpera, hráči sa s rozohrávkou priameho kopu pochopiteľne neponáhľajú. Ak sa im podarí udržať tesné vedenie bude to vôbec prvé víťazstvo po šestnástich zápasoch bez plného bodového zisku.
     
    82
    Valencia po dlhšej dobe zaútočila, v zakončení hlavou sa ocitol striedajúci Paco Alcácer, jeho pokus ale mieril mimo priestoru troch žrdí.
     
    81
    Hostia naťahujú čas ako sa len dá, snažia sa loptu udržať čo najdlhšie pred šestnástkou Valencie. Medzitým sa začala posledná desaťminútovka riadnej hracej doby.
     
    80
    Tempo hry sa nám zmiernilo, hra sa presunula najmä do strednej časti ihriska, čo určite viac vyhovuje Getafe. To dnes kráča za veľmi dôležitými troma bodmi.
     
    78
    Domáci hráči začínajú byť zúfalí, skúšajú to dlhými nakopavanými loptami, ktoré ale vždy končia len v rukaviciach Codinu.
     
    77
    Strieda aj Valenci, taktiež posledný krát v zápase, Javi Fuego dnes dohral, na ihrisku ho vymení Vinícius Araújo.

    Andrej Marienka

    Góly: 6. Vargas – 25. Lafita, 27. Marica, 88. León

    Karty:   63. Mathieu (VCF), 70. Parejo (VCF) – 21. Escudero (GET), 33. León (GET), 41. López (GET), 72. Mosquera (GET), 85. Lafita (GET)   89. Mathieu (VCF)


    Valencia CF: Guaita – Juan Bernat, Mathieu, Senderos, Barragán – Oriol Romeu, Javi Fuego – Cartabia, Dani Parejo, Vargas – Jonas
    Náhradníci: Antonio Sivera – Piatti, Feghouli, João Pereira, Paco Alcácer, Míchel, Vinícius Araújo

    Getafe CF: Codina – Sergio Escudero, Rafa, López, Álvaro Arroyo – Mosquera, Borja, Juan Rodríguez – Lafita, Marica, Pedro León
    Náhradníci: Julio Cesar – Alexis, Lacen, Pablo Sarabia, Adrián Colunga, Carlos, Iván López

    Rozhodca: Jesús Gil – Ángel Nevado, Diego Barbero