Fulham – Everton 1:3 (kon.) | Liverpool – Tottenham 4:0 (kon.)
koniec
Fulham FC
1:3 (0:0)
Everton FC
Nedeľa 30.03.2014, 14:30 • Craven Cottage (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90
    Stevenovi Naismithovi stačil druhý polčas na honor Muža zápasu. Druhého gólu v priebehu troch minút sa ale nedočkal. Kevin Mirallas ho na polovici ihriska uvoľnil šikovnou prihrávkou a keďže domáca defenzíva pred ním iba ustupovala, mal na všetko dostatok času i priestoru. Loptu si naviedol až pred šestnástku, odkiaľ posielal razantnú prízemnú strelu. Tá však zasiahla iba pravú žrď!
     
    87
    Everton FC dal gól!
    Tipol som si správne a štvrtý gól predsa len prišiel. Tento zásah však už bol definitívny a Everton si už tri body zrejme postráži. Famózny Romelu Lukaku sklepol ďalšiu loptu pre Mirallasa, ktorý sa ešte v šestnástke neuvoľnil, ale podarilo sa to Leightonovi Bainesovi. Ten z ľavej strany vápna posielal prízemný center na STEVENA NAISMITHA, ktorý sa zorientoval na výbornú a z piatich metrov povedľa domáceho brankára zdvojnásobuje vedenie Toffees.
     
    84
    Nádherné predstavenie s obrovským množstvom šancí pokračuje. Streidajúci Roberts nezvládol súboj s Lukakom, ktorý ho v strede ihriska odzbrojil od lopty. S ňou sa následne dokázal i otočiť a pomedzi obrancov vysunúť do jasnej šance Stevena Naismitha. Svetlovlasý Škót však v nájazde na Stockdalea zlyhal a zo siedmich metrov napálil loptu iba do jeho pŕs.
     
    81
    17-ročný Moussa Dembélé zanechal v zápase svoju stopu, no časom sa už začal vytrácať. Na jeho miesto príde ďalší junior Roberts.
     
    79
    Everton FC dal gól!
    Tim Howard si dokonca pripisuje i druhú hokejovú asistenciu! No a po ňom už hrali ďalší streidajúci hráči, tak toto je už neuveriteľné. Na dlhý nákop amerického brankára reagoval Aiden McGeady, ktorý predlžoval za seba na unikajúceho KEVINA MIRALLASA. Ten pomedzi stopérov vletel až do vápna a z osi ihriska povedľa Stockdalea opäť posiela hostí do vedenia. Famózne, famózne stretnutie!
     
    78
    Roberto Martínez po tretíkrát strieda a uvidíme, či aj teraz bude mať zlatú ruku. Namiesto kapitána Leona Osmana príde Aiden Mcgeady.
     
    76
    Pri svojom odhade som sa nemýlil a domáci skutočne začínajú po ihrisku doslova lietať. Po dlhom nákope do vápna hlavičkoval Heitinga, ktorý však ani z dvoch metrov Howarda neprekonal. Americký brankár zaklapol nohy včas a loptu za svoj chrbát nepustil. Hosťom sa však nepodarilo odvrátiť a akcia tak pokračovala ďalej. Z ľavej strany centroval dnuka Dejagah a Woodrow pálil zo siedmich metrov šikovne do Howardovho protipohybu. Američan však i teraz stihol zasiahnuť.
     
    75
    Steve Sidwell sa v druhom dejstve rozohral k výbornému výkonu. Rady si s ním tentokrát nevedel Leighton Baines, ktorý ho na polovici ihriska zastavil i za cenu žltej karty.
     
    71
    Fulham FC dal gól!
    Vojna striedaní na Craven Cottage pokračuje a zlatý ťah si môže odfajknúť i Felix Magath. No a ASKHANOVI DEJAGAHOVI na strelenie gólu taktiež stačilo iba päť minút! Loptu od polovice ihriska vyviezol Steven Sidwell, ktorý ju pred vápnom rozdal na Dejagaha. Ten si ľahkou kľučkou posadil na zadok McCarthyho a z hranice šestnástky vypálil k pravej žrdi. TIm Howard sa naťahoval márne a Craven Cottage sa teraz môže zblázniť. Vyrovnané!
     
    68
    Gerard Deulofeu ho už nerozohrá, pretože ešte pred exekúciou rohového kopu strieda. Na jeho miesto príde ľahkonohý Belgičan Kevin Mirallas.
     
    65
    Romelu Lukaku taktiež odmieta druhý gól! Naismith pokračuje vo svojom nabúšenom výkone. Pred šestnástkou sa odpútal od Sidwella a prihral na Deulofeua. Ten z pravej strany po zemi vysunul práve belgického zakončovateľa, ktorý stál už zoči-voči Stockdaleovi. Ten však jeho prízemný obstrel zo siedmich metrov dokázal vykopnúť do strany, čím odčinil vlastný gól z 50. minúty. Cottagers stále žijú.
     
    64
    Felix Magath po prvýkrát strieda a hneď obstará dve výmeny. Namiesto aktívneho Richardsona príde Woodrow. Kvista nahradí Dejagah.
     
    59
    Chalupári mohli po desiatich minútach inkasovať ďalšiu ranu do väzov. Pekná akcia Karameliek začala u Osmana, ktorý prihrával na Naismitha. Ten si vytiahol Hangelanda a krížnou kolmicou našiel unikajúceho Bainesa. Ten sa cez Riethera dostal až pred bránku, kde sa mu ponúkal osamotený Romelu Lukaku. Ľavý bek v modrom však prihrával presne medzi Lukaka a ľavú žrď domácej bránky. Nebol z toho ani center ani strela a Stockdale môže z pokoja rozohrávať.
     
    50
    Everton FC dal gól!
    Chalupári napriek výbornému prvému polčasu inkasujú ako prví a Roberto Martínez si môže mädliť ruky. Rohový kop z pravej strany rozohrával Leighton Baines, ktorý centroval na Distina. Pred ním skákal Kieran Richardson, no ten predĺžil loptu iba k striedajúcemu Naismithovi. Ten z prvej pálil iba do stredu, kde loptu zrazil Kvist a DAVID STOCKDALE si ju pri návrate do bránky zrazil do siete. Obrovská smola pre brankára domácich, ale i pre celý tím Cottagers.
     
    46
    Roberto Martínez v polčase učinil jedno striedanie. Trávnik opustil Ross Barkley, ktorý dnes nebol tak výrazný, ako v týždni v St. James Parku. Na jeho miesto príde Steven Naismith.
     
    45+1
    Sedemnásťročný mladíček Moussa Dembélé však v samom závere úvodného dejstva mohol byť hrdinom. Cottagers sa nadýchli ešte k jednej akcii. Po pravej strane ju ťahal aktívny Lewis Holtby. Pred vápnom posielal ľahunký oblúčik na mladého francúzskeho útočníka, ktorý hlavou vystrašil Howarda. Mieril však len do stredu bránky. Keby však z piatich metrov zakončoval nohou, na čo rozhodne priestor mal, mohlo to vyzerať úplne ináč a Chalupári mohli ísť do vedenia.
     
    31
    Pravá strana hostí je naďalej vo veľkých problémoch. Od Anthonyho Taylora si to zlízol Seamus Coleman, ktorý si pri postrannej čiare podržal Richardsona. Ír ju bez protestov prijíma.
     
    27
    Výborný Tim Howard drží hostí po druhýkrát nad vodou! Karamelky si zatiaľ príliš nestrážia pravú stranu, odkiaľ do vápna lietajú nebezpečné centre. Tentokrát po spolupráci Riise-Richardson posielal loptu do vápna prvý menovaný, ktorý na hranici malého vápna našiel nevysokého Holtbyho. Ten hlavičkoval šikovne pod brvno, kde však úradovala pravačka hosťujúceho gólmana. Po jeho efektnom zákroku bude nasledovať rohový kop.
     
    24
    Mladíček Barkley sa rozbehol stredom ihriska a domáci s ním mali veľké problémy. Hasiť musel až Sascha Riether, ktorý za jeho podrazenie videl žltú kartu.
     
    23
    Obrovské príležitosti na oboch stranách! Zápas má teraz úžasné tempo. Urastený Moussa Dembélé si sklepol dlhý pas od Riethera, následne vľavo vysunul Richardsona, no ten Howarda neprestrelil. Americký brankár stihol jeho pokus vykopnúť a okamžite tu bol brejk na druhej strane. Na jeho konci bol Deulofeu, ktorý taktiež zakončoval z vnútra šestnástky a rovnako trafil iba nohu dobre postaveného Stockdalea.
     
    14
    Everton síce zatiaľ drží loptu častejšie, no nebezpečnejším celkom je Fulham. Domáci mali k dispozícii rohový kop z pravej strany, ktorý rozohrával Lewis Holtby. Svojim centrom našiel na hranici malého vápna kapitána Hangelanda, ktorý predlžoval na zadnú žrď. Tam už z pomerne veľkého uhlu dorážal hlavou Kasami, ktorý však zasiahol iba bočnú sieť. Prvý varovný prst pre Toffees.

    Erik Farkaš

    Góly: 71. Dejagah – 50. Stockdale (vla.), 79. Mirallas, 87. Naismith

    Karty:   24. Riether (FUL) – 31. Coleman (EVE), 75. Baines (EVE)


    Fulham FC: Stockdale – Riether, Heitinga, Hangeland (C), Riise – Sidwell, Kvist – Holtby, Kasami, Richardson – M. Dembélé
    Náhradníci: Stekelenburg – M. Diarra, Kačaniklič, Dejagah, Woodrow, P. Roberts, D. Bent

    Everton FC: Howard – Coleman, Stones, Distin, Baines – J. McCarthy, Barry – Deulofeu, Barkley, Osman (C) – Lukaku
    Náhradníci: Joel Robles – McGeady, Mirallas, Naismith, Garbutt, Alcáraz, Browning

    Rozhodca: Anthony Taylor – A. Garratt, M. Wilkes – K. Friend