Fulham – Everton 1:3 (kon.) | Liverpool – Tottenham 4:0 (kon.)
koniec
Fulham FC
1:3 (0:0)
Everton FC
Nedeľa 30.03.2014, 14:30 • Craven Cottage (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Na Craven Cottage je dobojované a ja hovorím „Škoda!" Sledovali sme parádne stretnutie so vzrušujúcimi momentami na oboch stranách. V kľúčových momentoch sa však preukázala kvalita hostí, ktorý asi po zásluhe vyhrali. Nutno však podotknúť, že neraz ich podržal výborný Howard. Napriek získaným sympatiám zostáva Fulham posledný. Na záchranu v neúplnej tabuľke stráca päť bodov. Everton je piaty a pri jednom zápase k dobru stráca na Arsenal ne štyri body. Boj o Ligu majstrov nekončí!

    Končí však už tento prenos, no nezúfajte. Už za niekoľko minút sa Vám prihlásim z Anfieldu, kam pricestoval Tottenham. Po predchádzajúcich 90 minútach by už ďalšie upútavky boli zbytočné... (16:27:29)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    O posledné ofenzívne vzplanutie sa postaral ešte Dejagah, ktorý možno mohol prísť i skorej. Tentokrát mieril do stredu bránky.
     
    90+2
    Hráči Fulhamu však opäť padli na dno a už zrejme nemajú ani chuť zamakať. Uvedomuje si to i Felix Magath, ktorého záchranársky čas sa kráti.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Anthonym Taylorom pridáva ešte štyri nadstavené minútky. Dostatok času aspoň na zníženie.
     
    90
    Stevenovi Naismithovi stačil druhý polčas na honor Muža zápasu. Druhého gólu v priebehu troch minút sa ale nedočkal. Kevin Mirallas ho na polovici ihriska uvoľnil šikovnou prihrávkou a keďže domáca defenzíva pred ním iba ustupovala, mal na všetko dostatok času i priestoru. Loptu si naviedol až pred šestnástku, odkiaľ posielal razantnú prízemnú strelu. Tá však zasiahla iba pravú žrď!
     
    89
    Minútu pred koncom riadneho hracieho času je tak zrejme o všetkom rozhodnuté. Fulham už asi nemá dostatok síl na návrat.
     
    87
    Everton FC dal gól!
    Tipol som si správne a štvrtý gól predsa len prišiel. Tento zásah však už bol definitívny a Everton si už tri body zrejme postráži. Famózny Romelu Lukaku sklepol ďalšiu loptu pre Mirallasa, ktorý sa ešte v šestnástke neuvoľnil, ale podarilo sa to Leightonovi Bainesovi. Ten z ľavej strany vápna posielal prízemný center na STEVENA NAISMITHA, ktorý sa zorientoval na výbornú a z piatich metrov povedľa domáceho brankára zdvojnásobuje vedenie Toffees.
     
    85
    Do konca tejto strhujúcej bitky zostáva len päť minút. Dočkáme sa nejakých gólov? Ja by som si tipol, že áno.
     
    84
    Nádherné predstavenie s obrovským množstvom šancí pokračuje. Streidajúci Roberts nezvládol súboj s Lukakom, ktorý ho v strede ihriska odzbrojil od lopty. S ňou sa následne dokázal i otočiť a pomedzi obrancov vysunúť do jasnej šance Stevena Naismitha. Svetlovlasý Škót však v nájazde na Stockdalea zlyhal a zo siedmich metrov napálil loptu iba do jeho pŕs.
     
    83
    Nie, vysoký kapitán Brede Hangeland zdvihol zástavu Cottagers a loptu odpálil ďaleko dopredu.
     
    82
    Hrať ale bude znovu Everton, ktorý na ľavej strane vybojoval rohový kop. Dostanú sa už do rozhodujúceho vedenia?
     
    81
    17-ročný Moussa Dembélé zanechal v zápase svoju stopu, no časom sa už začal vytrácať. Na jeho miesto príde ďalší junior Roberts.
     
    79
    Everton FC dal gól!
    Tim Howard si dokonca pripisuje i druhú hokejovú asistenciu! No a po ňom už hrali ďalší streidajúci hráči, tak toto je už neuveriteľné. Na dlhý nákop amerického brankára reagoval Aiden McGeady, ktorý predlžoval za seba na unikajúceho KEVINA MIRALLASA. Ten pomedzi stopérov vletel až do vápna a z osi ihriska povedľa Stockdalea opäť posiela hostí do vedenia. Famózne, famózne stretnutie!
     
    78
    Roberto Martínez po tretíkrát strieda a uvidíme, či aj teraz bude mať zlatú ruku. Namiesto kapitána Leona Osmana príde Aiden Mcgeady.
     
    76
    Pri svojom odhade som sa nemýlil a domáci skutočne začínajú po ihrisku doslova lietať. Po dlhom nákope do vápna hlavičkoval Heitinga, ktorý však ani z dvoch metrov Howarda neprekonal. Americký brankár zaklapol nohy včas a loptu za svoj chrbát nepustil. Hosťom sa však nepodarilo odvrátiť a akcia tak pokračovala ďalej. Z ľavej strany centroval dnuka Dejagah a Woodrow pálil zo siedmich metrov šikovne do Howardovho protipohybu. Američan však i teraz stihol zasiahnuť.
     
    75
    Steve Sidwell sa v druhom dejstve rozohral k výbornému výkonu. Rady si s ním tentokrát nevedel Leighton Baines, ktorý ho na polovici ihriska zastavil i za cenu žltej karty.
     
    74
    Uvidíme, či sa domácim podarí napodobniť Toffees a budú to práve oni, kto po strelenom góle prevezme iniciatívu.
     
    73
    Toto sú tie drobné momenty, ktoré stoja medzi vrcholom a pádom. Obaja manažéri preukázali svoj cit pre striedanie.
     
    71
    Fulham FC dal gól!
    Vojna striedaní na Craven Cottage pokračuje a zlatý ťah si môže odfajknúť i Felix Magath. No a ASKHANOVI DEJAGAHOVI na strelenie gólu taktiež stačilo iba päť minút! Loptu od polovice ihriska vyviezol Steven Sidwell, ktorý ju pred vápnom rozdal na Dejagaha. Ten si ľahkou kľučkou posadil na zadok McCarthyho a z hranice šestnástky vypálil k pravej žrdi. TIm Howard sa naťahoval márne a Craven Cottage sa teraz môže zblázniť. Vyrovnané!
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom sa k strele dostal Steve Sidwell, ktorý si spoza šestnástky narovnal loptu. Pálil však len do stredu.
     
    69
    Práve on centroval od rohovej zástavky, no vo vzduchu našiel iba nachystaného kapitána Bredeho Hangelanda.
     
    68
    Gerard Deulofeu ho už nerozohrá, pretože ešte pred exekúciou rohového kopu strieda. Na jeho miesto príde ľahkonohý Belgičan Kevin Mirallas.
     
    67
    Potvrdil to Leon Osman, ktorý na ľavej strane vybojoval ďalší rohový kop, ktorý už ide rozohrať Gerard Deulofeu.
     
    66
    Žijú však len na papieri. Na hracej ploche je totiž obraz hry jednostranný. Hostia z Liverpoolu sú pri obrovskej chuti.
     
    65
    Romelu Lukaku taktiež odmieta druhý gól! Naismith pokračuje vo svojom nabúšenom výkone. Pred šestnástkou sa odpútal od Sidwella a prihral na Deulofeua. Ten z pravej strany po zemi vysunul práve belgického zakončovateľa, ktorý stál už zoči-voči Stockdaleovi. Ten však jeho prízemný obstrel zo siedmich metrov dokázal vykopnúť do strany, čím odčinil vlastný gól z 50. minúty. Cottagers stále žijú.
     
    64
    Felix Magath po prvýkrát strieda a hneď obstará dve výmeny. Namiesto aktívneho Richardsona príde Woodrow. Kvista nahradí Dejagah.
     
    63
    Naismith je ale poriadne pri chuti. Zľava sa opäť pomerne ľahko dostal k prízemnému centru do vápna. Ten však pokryl Sidwell.
     
    62
    Everton je ale pri chuti a naďalej sa pokúša o druhý poisťujúci gól. Ten zatiaľ neprichádza. Uvidíme kedy a či vlastne príde.
     
    61
    Navyše tu bol znovu aktívny Naismith, ktorý sa po McCarthyho prihrávke dostal až do vápna. Jeho strelu však zablokoval pozorný Kvist.
     
    60
    Po hodine hry tak hostia stále vyhrávajú iba o jeden gól. Chalupárom sa však v druhom dejstve absolútne nedarí zachytiť tempo zápasu.
     
    59
    Chalupári mohli po desiatich minútach inkasovať ďalšiu ranu do väzov. Pekná akcia Karameliek začala u Osmana, ktorý prihrával na Naismitha. Ten si vytiahol Hangelanda a krížnou kolmicou našiel unikajúceho Bainesa. Ten sa cez Riethera dostal až pred bránku, kde sa mu ponúkal osamotený Romelu Lukaku. Ľavý bek v modrom však prihrával presne medzi Lukaka a ľavú žrď domácej bránky. Nebol z toho ani center ani strela a Stockdale môže z pokoja rozohrávať.
     
    58
    Deulofeu je v druhej polke ešte o niečo aktívnejší. Ďalší prízemný center musel na zemi lapiť Stockdale. Za jeho chrbtom už nabiehal Lukaku.
     
    57
    Kvist nedokázal prihrať cez stopéra Distina a domácim sa navyše nepodarilo získať ani rohov kop. Howard zastavil loptu ešte v hre.
     
    56
    Steven Naismith priniesol do radov hostí poriadny vietor a Everton je razom aktívnejší. Stockdale musel sťahovať ďalší center z pravej strany.
     
    55
    Kasami však vyprodukoval ďalší nepresný center, ktorý preletel celou šestnástkou bez toho, aby ho zasiahol domáci hráč.
     
    54
    Na druhej strane zaútočil Holtby, ktorého však Baines k centru nepustil. Hrať môžu naďalej domáci hráči, ktorí sa snažia o odpoveď.
     
    53
    Stockdale mal opäť prácu, keď jedno z týchto okienok pootvoril Deulofeu. Jeho center si však postrážil a chytil napevno.
     
    52
    Fulham tak bude musieť ešte viacej pridať, čím sa však budú otvárať defenzívne okienka domácich, čo bude voda na mlyn pre Toffees.
     
    50
    Everton FC dal gól!
    Chalupári napriek výbornému prvému polčasu inkasujú ako prví a Roberto Martínez si môže mädliť ruky. Rohový kop z pravej strany rozohrával Leighton Baines, ktorý centroval na Distina. Pred ním skákal Kieran Richardson, no ten predĺžil loptu iba k striedajúcemu Naismithovi. Ten z prvej pálil iba do stredu, kde loptu zrazil Kvist a DAVID STOCKDALE si ju pri návrate do bránky zrazil do siete. Obrovská smola pre brankára domácich, ale i pre celý tím Cottagers.
     
    49
    Na druhej strane sme sledovali ďalšiu koncovku domácich. Z hranice šestnástky sa o ňu postaral Richardson, ale aj on pálil vysoko nad.
     
    48
    Bainesov center od rohovej zástavky mal nájsť Distina, pred ktorým ale skákal domáci kapitán Brede Hangeland.
     
    47
    Škótsky náhradní okamžite rozhýbal zálohu Toffees a po jeho prízemnom centri na Lukaka sa bude kopať rohový kop. Odvracal naň Riise.
     
    46
    Roberto Martínez v polčase učinil jedno striedanie. Trávnik opustil Ross Barkley, ktorý dnes nebol tak výrazný, ako v týždni v St. James Parku. Na jeho miesto príde Steven Naismith.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V prvom polčase sa na Craven Cottage diali veľké veci. Prekvapujúco aktívnejším celkom boli domáci Chalupári, ktorí už pokojne mohli viesť. Proti bol však výborný gólman Tim Howard. Problémom hostí je pravá strana, kde si ofenzívne ladený Deulofeu neplní obranné povinnosti. Po úvodnej polke však stále hráme bez gólov.

    Tých sa snáď dočkáme v druhom dejstve, ktoré začína o 15:31.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Sedemnásťročný mladíček Moussa Dembélé však v samom závere úvodného dejstva mohol byť hrdinom. Cottagers sa nadýchli ešte k jednej akcii. Po pravej strane ju ťahal aktívny Lewis Holtby. Pred vápnom posielal ľahunký oblúčik na mladého francúzskeho útočníka, ktorý hlavou vystrašil Howarda. Mieril však len do stredu bránky. Keby však z piatich metrov zakončoval nohou, na čo rozhodne priestor mal, mohlo to vyzerať úplne ináč a Chalupári mohli ísť do vedenia.
     
    45
    Príliš často sa hra v prvom polčase neprerušovala, čo dokumentoval i Kevin Friend. Na jeho tabuľke sa objavila jedna nadstavená minútka.
     
    44
    Sidwell rozdával loptu doľava na Richardsona, ktorý prihrával pod seba a do lopty sa oprel Dembélé. Spoza šestnástky však mieril vysoko nad.
     
    43
    Kasami bol na pravej strane pridržaný Bainesom, avšak celé to bolo v súlade s pravidlami a od svojej bránky bude kopať Howard.
     
    42
    Deulofeu sa pripomenul i futbalovejšie, keď z pravej strany posielal nebezpečný center na Barkleyho. Lopta však popred domácu bránku presvišťala bez zásahu.
     
    41
    Steven Sidwell sa teraz trochu uponáhľal, keď namiesto kolmice do vápna strieľal. Jeho pokus letel vysoko nad bránku.
     
    40
    Deulofeu a Richardson si zblízka prezreli svoje očné rohovky, no ich konflikt pri postrannej čiare v žlté karty nevyústil.
     
    39
    Richardson hrá zatiaľ výborné stretnutie a stíha sa vracať i vzad. Tentokrát si postrážil postup Deulofeua, ktorého zozadu odzbrojil.
     
    38
    Platí to aj po veľkej Barryho hrúbke, ktorú sa snažil potrestať Kasami. Ten sa ale cez Distina so Stonesom do šestnástky nedostal.
     
    37
    Zamestnanejším brankárom je zatiaľ prekvapujúco Tim Howard. Krátko pred koncom prvej polky ale hráme bez gólov.
     
    36
    Stockdale mal po dlhšom čase vážnejšiu prácu, keď musel kryt Barkleyho strelu z vápna. Tá ale mierila iba do stredu bránky.
     
    35
    Gerard Deulofeu predvádzal ďalšie kľučky vo vápne, no na ich konci bol iba center na pripraveného Davida Stockdalea.
     
    34
    Svoju ľavačku opäť prevetral Riise, ku ktorému dopadol Kasamiho center. Nórov pokus však letel veľmi vysoko nad.
     
    33
    Predzápasový úsmev Roberta Martíneza sa postupom času vytratil. I súpera ako Fulham musí brať vážne. Domáci sú zatiaľ lepším mužstvom.
     
    32
    Po následnej štandardke zakončoval Steve Sidwell,. ktorý však spoza šestnástky mieril nejaké dva metre nad bránku.
     
    31
    Pravá strana hostí je naďalej vo veľkých problémoch. Od Anthonyho Taylora si to zlízol Seamus Coleman, ktorý si pri postrannej čiare podržal Richardsona. Ír ju bez protestov prijíma.
     
    30
    Po Kvistovej prihrávky do strany si na ofsajdovú líniu nedal pozor Lewis Holtby. Postranný rozhodca Wilkes si to ale postrážil.
     
    29
    Sidwell vymyslel ďalšiu sympatickú kolmicu na Dembélého, ktorému chýbali dva kroky. Howard stihol vybehnúť včas.
     
    28
    Po ňom sa už Cottagers k Howardovmu ohrozeniu nedostali, ale naďalej sú nesmierne nebezpeční. Felix Magath zatiaľ musí byť spokojný.
     
    27
    Výborný Tim Howard drží hostí po druhýkrát nad vodou! Karamelky si zatiaľ príliš nestrážia pravú stranu, odkiaľ do vápna lietajú nebezpečné centre. Tentokrát po spolupráci Riise-Richardson posielal loptu do vápna prvý menovaný, ktorý na hranici malého vápna našiel nevysokého Holtbyho. Ten hlavičkoval šikovne pod brvno, kde však úradovala pravačka hosťujúceho gólmana. Po jeho efektnom zákroku bude nasledovať rohový kop.
     
    26
    Fulham ale ukazuje, že záchranársky boj ešte rozhodne nevzdáva. Chalupári ukazujú svoj nepopierateľný potenciál.
     
    25
    Deulofeu je zatiaľ poriadne pri chuti. Opäť to skúšal z pravej strany šestnástky, no tentokrát mieril o niečo menej razantne.
     
    24
    Mladíček Barkley sa rozbehol stredom ihriska a domáci s ním mali veľké problémy. Hasiť musel až Sascha Riether, ktorý za jeho podrazenie videl žltú kartu.
     
    23
    Obrovské príležitosti na oboch stranách! Zápas má teraz úžasné tempo. Urastený Moussa Dembélé si sklepol dlhý pas od Riethera, následne vľavo vysunul Richardsona, no ten Howarda neprestrelil. Americký brankár stihol jeho pokus vykopnúť a okamžite tu bol brejk na druhej strane. Na jeho konci bol Deulofeu, ktorý taktiež zakončoval z vnútra šestnástky a rovnako trafil iba nohu dobre postaveného Stockdalea.
     
    22
    Opakovačka nás dokonca presvedčila, že Dembélého ofsajd bol odmávaný chybne. Francúzsky útočník však každopádne strieľal iba do stredu.
     
    21
    Nepobavili nás ani teraz a oveľa nebezpečnejšie to bolo na druhej strane. Riise pas do vápna si spracoval Dembélé, ktorý stihol i zakončiť. Loptu si však preberal v postavení mimo hru.
     
    20
    Stockdale pri rozohrávke poslal loptu iba za postrannú čiaru. Vhadzovať tak budú hostia, ktorí nám toho zatiaľ veľa neponúkli.
     
    19
    Kasamimu opäť chýbalo len málo, aby poslal presný center na Sidwella. Aby našiel jeho hlavu, chýbalo pol metra. Steve si však zbehol na výbornú.
     
    18
    Kombinácia hostí vyústila v kolmicu na Deulofeua, ktorý však loptu v rohu ihriska nezachytil. Odkopom od bránky bude pokračovať Fulham.
     
    17
    Everton si z predchádzajúcej šance Cottagers zobral ponaučenie a loptu sa už snaží posúvať vo väčšom tempe.
     
    16
    Navyše pokutový kop by bol príliš prísnym verdiktom. Po štvrťhodine hry tak hráme zrejme právom bez gólov.
     
    15
    Anglická réžia nám odhalila, že pri jednom zo súbojov vo vápne hostí hral Distin rukou. Nepostrehol to však prístojaci Sedwell ani rozhodca Anthony Taylor.
     
    14
    Everton síce zatiaľ drží loptu častejšie, no nebezpečnejším celkom je Fulham. Domáci mali k dispozícii rohový kop z pravej strany, ktorý rozohrával Lewis Holtby. Svojim centrom našiel na hranici malého vápna kapitána Hangelanda, ktorý predlžoval na zadnú žrď. Tam už z pomerne veľkého uhlu dorážal hlavou Kasami, ktorý však zasiahol iba bočnú sieť. Prvý varovný prst pre Toffees.
     
    13
    Fulham opäť zľahka pritlačil, keď hosťom robil veľké problémy Dembélé. Po odrazenej lopte strieľal Richardson, no rezultovať z toho bude iba roh.
     
    12
    Everton si do týchto chvíľ drží 19-percentnú prevahu v držaní lopty. Jedinú zaujímavú príležitosť však mal Holtby, ktorý mieril mimo.
     
    11
    Na druhej strane nechal Deulofeua prebehnúť Leon Osman, ktorý mu adresoval nepresnú prihrávku. Domáci budú vhadzovať.
     
    10
    Neznamenal to ani Richardsonov center z ľavej strany, ktorý neohrozene doplachtil do náruče gólmana Tima Howarda.
     
    9
    Najdôležitejšie je, že na góly je to zatiaľ 0:0 a taktiež sme sa ešte nedočkali ani žiadnej vážnejšej situácie pred jedným či druhým brankárom.
     
    8
    Moussa Dembélé na hrote zatiaľ púta pozornosť. V osobných súbojoch sa dvakrát stretol so Stonesom. Zatiaľ je to 1:1.
     
    7
    Tim Howard musel ísť po prvýkrát na zem, keď kolo jeho pravej žrde padal Kasamiho center. Americký brankár všetko iba kontroloval.
     
    6
    Dopredu sa tlačil i Everton. Osman sa kolmicou snažil vysunúť Barkleyho, pred ktorým na výbornú zasahoval domáci kapitán Hangeland.
     
    5
    Sascha Riether posielal dlhý pas na mladučkého Dembélého, na ktorého to ale bolo pridlhé. Lopta doskákala až k Howardovi.
     
    4
    Na druhej strane sme sledovali prvú koncovku v zápase, keď Riiseho center cez Richardsona prepadol až k Holtbymu. Z desiatich metrov však mieril veľmi nepresne.
     
    3
    Deulofeu si ho po neúspešnej exekúcii zopakoval, no ani na druhý pokus svojich spoluhráčov nenašiel. Do bezpečia odvracal Richardson.
     
    2
    Romelu Lukaku hneď v úvode natiahol svoje dlhé nohy a po Heitingom zrazenej strele sa bude kopať i rohový kop.
     
    1
    V Londýne je za nami úvodný výkop dnešného stretnutia. Obstarali ho domáci, ktorí nastupujú v bielo-čiernej kombinácii. Everton v tradičnej modrej sprava-doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Fulham FC: Stockdale – Riether, Heitinga, Hangeland (C), Riise – Sidwell, Kvist – Holtby, Kasami, Richardson – M. Dembélé
    Náhradníci: Stekelenburg – M. Diarra, Kačaniklič, Dejagah, Woodrow, P. Roberts, D. Bent

    Everton FC: Howard – Coleman, Stones, Distin, Baines – J. McCarthy, Barry – Deulofeu, Barkley, Osman (C) – Lukaku
    Náhradníci: Joel Robles – McGeady, Mirallas, Naismith, Garbutt, Alcáraz, Browning

    Rozhodca: Anthony Taylor – A. Garratt, M. Wilkes – K. Friend.
     
    Vitajte v Londýne, kde načneme dvojdielny nedeľný program 32. kola anglickej Premier League.

    Na Craven Cottage to bude bitka dvoch mužstiev s absolútne odlišnými ambíciami. Domáci sa nachádzajú na samom chvoste tabuľky, z ktorého na záchranu strácajú štyri body. Predposledný Sunderland má navyše dva zápasy k dobru.
    Everton sa pre zmenu nachádza na piatej priečke, ktorá by mu momentálne zaručila účasť v budúcoročnej edícii Európskej ligy UEFA. Pri dvoch zápasoch k dobru však na Arsenal stráca len sedem bodov! Vyhrať potrebujú a chcú obaja, no tešiť sa bude len jeden.

    Tabuľkové postavenie:

    20. Fulham: 7 – 3 – 21; skóre 30:70; body 24
    5. Everton: 16 – 9 – 5; skóre 46:30; body 57

    Forma:

    Fulham: P – V – P – P – R – P
    Everton: V – V – V – P – V – P

    Chalupári počas celého ročníka preukazujú najslabšiu výkonnosť. Napriek tomu nie je nič stratené a tie kľúčové dni ešte len prídu. Forma Cottagers však v žiadnom prípade neveští nič dobré. Z posledných jedenástich stretnutí totiž Fulham vyťažil iba slabučkých päť bodov.
    V poslednom domácom zápase sa im však podarilo zdolať Newcastle. Jediný gól zaznamenal Dejagah. Pre Londýnčanov to bolo iba štvrté čisté konto v tejto sezóne. Chalupárom sa nedarí ani na ich štadióne pri Temži. V doterajšom priebehu získal menej bodov iba Sunderland (12 respektíve 13).

    Everton sem aj preto prichádza s jasným cieľom pridať štvrté víťazstvo v rade. Stalo by sa tak po prvýkrát od marca 2008. I z tohoto dôvodu sa už v Goodison Parku na Davida Moyesa pomaly začína zabúdať. Martínezov klub fičí ako hodinky a naďalej naháňa nielen európske poháre, ale konkrétne i božskú Ligu majstrov. Toffees k tomu vedie predovšetkým konštantná výkonnosť.
    V doterajšom priebehu ročníka stratili menej zápasov len londýnska Chelsea (4 respektíve 5). V týždni sa Karamelkám podarilo vyplieniť St. James Park (Newcastle 3:0). Bola to pre nich prvá výhra po päťzápasovom čakaní. Dnes sa to rozhodne pokúsia zopakovať.

    Vzájomné zápasy:

    14.12.2013; Everton – Fulham 4:1
    (Osman, Coleman, Barry, Coleman – Berbatov)

    24.09.2013; Fulham – Everton 2:1 (lig. pohár)
    (Berbatov, D. Bent – Naismith)

    27.04.2013; Everton – Fulham 1:0
    (Pienaar)

    03.11.2012; Fulham – Everton 2:2
    (Howard (VG), Sidwell – 2x Fellaini)

    28.04.2012; Everton – Fulham 4:0
    (2x Jelavič, Fellaini, T. Cahill)

    27.01.2012; Everton – Fulham 2:1 (FA Cup)
    (Stracqualursi, Fellaini – D. Murphy)

    V ostatných dvanástich stretnutiach Premier League na Craven Cottage padol Fulham len dvakrát (V:8; R:2).
    Vonku však pre zmenu nevyhral už 26 stretnutí v rade vrátane jesennej konfrontácie. Dočká sa opäť domáce mužstvo?

    Absencie:

    Najvýraznejšia zimná záchranárska posila Konstantinos Mitroglou sa zatiaľ príliš nevypláca. Za Fulham nastúpil len dvakrát a dnes taktiež tretí štart nepridá.
    Mimo zostáva i dôležité trio Burn, Duff a Parker. K tomu musíme pripočítať i dištancovaného Amorebietu. Chalupárom sa však vracia aspoň dvojica Dejagah a Karagounis.

    Hostia si ešte dva týždne musia počkať na afrického šamana Stevena Pienaara, ktorého trápi zranené koleno.
    Ešte minimálne mesiac nemôžeme počítať s Gibsonom a Arounom Koném. Návrat dvojice Oviedo a Lacina Traoré zatiaľ stanovený nebol.

    Jasným favoritom stretnutia sú hostia, ktorí počas celej sezóny preukazujú konštantnú výkonnosť. Felix Magath však do Londýna neprišiel prehrávať a tobôž nie vypadnúť. Dočká sa cenných bodíkov proti Európou posadnutým Toffees?
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.

    Erik Farkaš

    Góly: 71. Dejagah – 50. Stockdale (vla.), 79. Mirallas, 87. Naismith

    Karty:   24. Riether (FUL) – 31. Coleman (EVE), 75. Baines (EVE)


    Fulham FC: Stockdale – Riether, Heitinga, Hangeland (C), Riise – Sidwell, Kvist – Holtby, Kasami, Richardson – M. Dembélé
    Náhradníci: Stekelenburg – M. Diarra, Kačaniklič, Dejagah, Woodrow, P. Roberts, D. Bent

    Everton FC: Howard – Coleman, Stones, Distin, Baines – J. McCarthy, Barry – Deulofeu, Barkley, Osman (C) – Lukaku
    Náhradníci: Joel Robles – McGeady, Mirallas, Naismith, Garbutt, Alcáraz, Browning

    Rozhodca: Anthony Taylor – A. Garratt, M. Wilkes – K. Friend