Fulham – Everton 1:3 (kon.) | Liverpool – Tottenham 4:0 (kon.)
koniec
Fulham FC
1:3 (0:0)
Everton FC
Nedeľa 30.03.2014, 14:30 • Craven Cottage (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Na Craven Cottage je dobojované a ja hovorím „Škoda!" Sledovali sme parádne stretnutie so vzrušujúcimi momentami na oboch stranách. V kľúčových momentoch sa však preukázala kvalita hostí, ktorý asi po zásluhe vyhrali. Nutno však podotknúť, že neraz ich podržal výborný Howard. Napriek získaným sympatiám zostáva Fulham posledný. Na záchranu v neúplnej tabuľke stráca päť bodov. Everton je piaty a pri jednom zápase k dobru stráca na Arsenal ne štyri body. Boj o Ligu majstrov nekončí!

    Končí však už tento prenos, no nezúfajte. Už za niekoľko minút sa Vám prihlásim z Anfieldu, kam pricestoval Tottenham. Po predchádzajúcich 90 minútach by už ďalšie upútavky boli zbytočné... (16:27:29)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    O posledné ofenzívne vzplanutie sa postaral ešte Dejagah, ktorý možno mohol prísť i skorej. Tentokrát mieril do stredu bránky.
     
    90+2
    Hráči Fulhamu však opäť padli na dno a už zrejme nemajú ani chuť zamakať. Uvedomuje si to i Felix Magath, ktorého záchranársky čas sa kráti.
     
    90+1
    Rozhodcovská štvorica na čele s Anthonym Taylorom pridáva ešte štyri nadstavené minútky. Dostatok času aspoň na zníženie.
     
    90
    Stevenovi Naismithovi stačil druhý polčas na honor Muža zápasu. Druhého gólu v priebehu troch minút sa ale nedočkal. Kevin Mirallas ho na polovici ihriska uvoľnil šikovnou prihrávkou a keďže domáca defenzíva pred ním iba ustupovala, mal na všetko dostatok času i priestoru. Loptu si naviedol až pred šestnástku, odkiaľ posielal razantnú prízemnú strelu. Tá však zasiahla iba pravú žrď!
     
    89
    Minútu pred koncom riadneho hracieho času je tak zrejme o všetkom rozhodnuté. Fulham už asi nemá dostatok síl na návrat.
     
    87
    Everton FC dal gól!
    Tipol som si správne a štvrtý gól predsa len prišiel. Tento zásah však už bol definitívny a Everton si už tri body zrejme postráži. Famózny Romelu Lukaku sklepol ďalšiu loptu pre Mirallasa, ktorý sa ešte v šestnástke neuvoľnil, ale podarilo sa to Leightonovi Bainesovi. Ten z ľavej strany vápna posielal prízemný center na STEVENA NAISMITHA, ktorý sa zorientoval na výbornú a z piatich metrov povedľa domáceho brankára zdvojnásobuje vedenie Toffees.
     
    85
    Do konca tejto strhujúcej bitky zostáva len päť minút. Dočkáme sa nejakých gólov? Ja by som si tipol, že áno.
     
    84
    Nádherné predstavenie s obrovským množstvom šancí pokračuje. Streidajúci Roberts nezvládol súboj s Lukakom, ktorý ho v strede ihriska odzbrojil od lopty. S ňou sa následne dokázal i otočiť a pomedzi obrancov vysunúť do jasnej šance Stevena Naismitha. Svetlovlasý Škót však v nájazde na Stockdalea zlyhal a zo siedmich metrov napálil loptu iba do jeho pŕs.
     
    83
    Nie, vysoký kapitán Brede Hangeland zdvihol zástavu Cottagers a loptu odpálil ďaleko dopredu.
     
    82
    Hrať ale bude znovu Everton, ktorý na ľavej strane vybojoval rohový kop. Dostanú sa už do rozhodujúceho vedenia?
     
    81
    17-ročný Moussa Dembélé zanechal v zápase svoju stopu, no časom sa už začal vytrácať. Na jeho miesto príde ďalší junior Roberts.
     
    79
    Everton FC dal gól!
    Tim Howard si dokonca pripisuje i druhú hokejovú asistenciu! No a po ňom už hrali ďalší streidajúci hráči, tak toto je už neuveriteľné. Na dlhý nákop amerického brankára reagoval Aiden McGeady, ktorý predlžoval za seba na unikajúceho KEVINA MIRALLASA. Ten pomedzi stopérov vletel až do vápna a z osi ihriska povedľa Stockdalea opäť posiela hostí do vedenia. Famózne, famózne stretnutie!
     
    78
    Roberto Martínez po tretíkrát strieda a uvidíme, či aj teraz bude mať zlatú ruku. Namiesto kapitána Leona Osmana príde Aiden Mcgeady.
     
    76
    Pri svojom odhade som sa nemýlil a domáci skutočne začínajú po ihrisku doslova lietať. Po dlhom nákope do vápna hlavičkoval Heitinga, ktorý však ani z dvoch metrov Howarda neprekonal. Americký brankár zaklapol nohy včas a loptu za svoj chrbát nepustil. Hosťom sa však nepodarilo odvrátiť a akcia tak pokračovala ďalej. Z ľavej strany centroval dnuka Dejagah a Woodrow pálil zo siedmich metrov šikovne do Howardovho protipohybu. Američan však i teraz stihol zasiahnuť.
     
    75
    Steve Sidwell sa v druhom dejstve rozohral k výbornému výkonu. Rady si s ním tentokrát nevedel Leighton Baines, ktorý ho na polovici ihriska zastavil i za cenu žltej karty.
     
    74
    Uvidíme, či sa domácim podarí napodobniť Toffees a budú to práve oni, kto po strelenom góle prevezme iniciatívu.
     
    73
    Toto sú tie drobné momenty, ktoré stoja medzi vrcholom a pádom. Obaja manažéri preukázali svoj cit pre striedanie.

    Erik Farkaš

    Góly: 71. Dejagah – 50. Stockdale (vla.), 79. Mirallas, 87. Naismith

    Karty:   24. Riether (FUL) – 31. Coleman (EVE), 75. Baines (EVE)


    Fulham FC: Stockdale – Riether, Heitinga, Hangeland (C), Riise – Sidwell, Kvist – Holtby, Kasami, Richardson – M. Dembélé
    Náhradníci: Stekelenburg – M. Diarra, Kačaniklič, Dejagah, Woodrow, P. Roberts, D. Bent

    Everton FC: Howard – Coleman, Stones, Distin, Baines – J. McCarthy, Barry – Deulofeu, Barkley, Osman (C) – Lukaku
    Náhradníci: Joel Robles – McGeady, Mirallas, Naismith, Garbutt, Alcáraz, Browning

    Rozhodca: Anthony Taylor – A. Garratt, M. Wilkes – K. Friend