Barys – Ufa 2:1 (kon.)
koniec
Barys Nur-Sultan
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
HC Salavat Julajev Ufa
Štvrtok 27.03.2014, 14:00 • Sport Complex • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V tretej tretine sme nevideli presný zásah ani na jedne strane, čo znamená, že Barys uhájil tesné vedenie, po druhý krát v tejto sérii dokázal vyhrať a vracia tak sériu späť do Ruska. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem pekný zvyšok jarného dňa. (16:23:31)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:52
    Puk je v obrannej tretine Ufy, hostia to už nestihnú.
     
    59:45
    Pätnásť sekúnd pred koncom riadnej hracej doby zápasu vyhodili hráči Barysu puk cez všetky čiary. Jedná sa o zakázané uvoľnenie, Ufa ešte bude mať šancu niečo v útočnom pásme vymyslieť.
     
    58:45
    Salavat hrá v šestci, hop alebo trop. Hostia skúšajú vabank.
     
    58:33
    Romanov sa z pravého krídla natlačil do veľmi dobrej príležitosti, bol však tiesnený, takže mu veľa možností a času na zakončenie neostalo. Napokon zvolil backhandový pokus, ktorému chýbalo trošku presnosti!
     
    57:30
    So strelou Philstroma mal domáci brankár Jeremejev značné problémy. Napokon však dokázal neposlušný puk skrotiť a podržal tak svoj tím.
     
    57:00
    Puškarjov vletel s pukom do útočného pásma, skôr než jeho spoluhráči. rýchly brejk domácej Astany tak zastavil ofsajdový verdikt.
     
    56:00
    V obrane Ufy je s pribúdajúcim časom čoraz viac okienok, nakoľko hostia sa snažia o vyrovnanie, s čím súvisí aj vyššie ofenzívne riziko.
     
    54:30
    Domáci mali šancu na definitívne rozhodnutie celého stretnutia! Zlú prácu hostí na modrej čiare vystihol Nigel Dawes, ktorý sa utrhol do samostatného úniku, no na Vasilevskijho si neprišiel! Ten je počas celého zápasu obrovskou oporou svojho tímu!
     
    53:25
    Hra je teraz bez tempa, často sa kúskuje pre ofsajdy či vhadzovania.
     
    52:28
    Ufa bola počas presilovej hry rovnako neškodná, ako je v útoku aj počas celého dnešného zápasu. Domáci sa bez problémov ubránili a už sú v pätici.
     
    51:28
    Domáci to urobili výborne, zaviezli puk až pred útočnú modrú čiaru, uvedomili si, že púšťať sa do útoku by bolo zbytočné, a tak vrátili puk späť do defenzívy, čím pošetrili cenné sekundy.
     
    50:28
    Domáci Jevgenij Blochin putuje na trestnú lavicu. Ufa tak má veľmi dobrú príležitosť na to, aby dokázala vyrovnať. Podarí sa jej to ?
     
    49:30
    V momente, kedy už bol vylúčený Višnevskij na ľadovej ploche, prenikol do pásma Romanov, ktorý namazal na strelu od modrej Kudročovi. Delovka slovenského beka v bráne neskončila.
     
    49:00
    Nigel Dawes uvoľnil dobrou prihrávkou na stred v ideálnej streleckej pozícii spoluhráča, ktorého zakončenie však nesmerovalo na bránu Ufy, Vasilevskij zasahovať nemusel.
     
    48:00
    Domáci to zahrali veľmi pekne. Na konci podarenej kombinácie bol Dustin Boyd, ktorý však pri strele z prvej zlomil hokejku a prízemnú strelu Vasilevskij zastavil betónom bez väčších problémov!
     
    47:28
    Ivan Višnevskij, ktorý je doposiaľ jediným strelcom Ufy v dnešnom zápase, si taktiež počínal nedovolene a putoval na lavicu hanby. Astana má k dispozícii opäť presilovú hru, ktorá bude nasledovať po reklamnej pauze.
     
    47:00
    Z podobnej pozície, no na opačnej strane, zakončoval aj Zinovjev, ktorého pokus dokázal Jeremejev zlikvidovať.

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 8. Konstantin Rudenko (Roman Savčenko), 38. Dustin Boyd (Brandon Bochenski, Konstantin Rudenko) – 15. Ivan Višnevskij (Alexander Stepanov)


    Barys Nur-Sultan: Jeremejev – Barker, Lundin, Savčenko, Litvinenko, Kudroč, Blochin, Grebenščikov – Dawes, Bochenski, Boyd – Rudenko, Starčenko, Antropov – Upper, Puškarjov, Romanov – Poliščuk, Saagadejev, Gavrillin, Rachmanov.
    HC Salavat Julajev Ufa: Andrej Vasilevskij – Babčuk, Proškin, Sopel, Kulda, Zubarev, Višněvskij, Isangulov, Alexej Vasilevskij – Zinovjev, Ankudinov, Chlystov – Makarov, Filatov, Hartikainen – Mirnov, Pihlström, Kajgorodov – Mereškin, Stěpanov, Slepyšev.

    Rozhodca: Bulanov, Karabanov – Aljošin, Pjotr