Columbus – NY Rangers 1:3 (kon.) | Chicago – Carolina 3:2 (kon.) | Colorado – Boston 0:2 (kon.)
Calgary – Nashville 5:6 (kon.) | Philadelphia – St. Louis 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Tampa Bay 4:3 (po pr.)
Minnesota – Detroit 2:3 (kon.) | Dallas – Ottawa 3:1 (kon.) | LA Kings – Florida 4:0 (kon.)
koniec
Minnesota Wild
2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Detroit Red Wings
Sobota 22.03.2014, 19:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:40
    Domáci odvolali brankára a do hry zasiahne ďalší korčuliar! Domáci hrajú power-play, nič iné im už neostáva.
     
    56:33
    Teraz alebo nikdy! Domáci tím získava presilovku a pre hostí to budú dlhé 2 minúty v oslabení a dúfajú, že naozaj budú 2. Kronwall sa previnil držaním a ponúkol tak domáci veľkú šancu na vyrovnanie.
     
    50:35
    Howard opäť skvelo podržal hostí, keď zlikvidoval pokus Spurgeona, ktorý sa ocitol sám pred ním a pálil presne, ale americký brankár včas vytasil lapačku, pomocou ktorej tečoval puk mimo bránku hostí!
     
    48:15
    Mladá slovenská nádej Tomáš Tatar mohol teraz pridať ďalší gól červených krídiel! Dostal skvelú prihrávku pred bránku domáceho tímu, ale sám pred brankárom domácich neuspel a bránku netrafil!
     
    46:30
    Rozhodca teraz neuznal hosťom ďalší gól! Franezn sa dostal pred bránkou hostí do kontaktu z brankárom a aj keď sa puk dostal do bránky domáceho tímu, nie je kvôli kontaktu s brankárom uznaný!
     
    45:19
    Detroit Red Wings dal gól!

    Tak predsa hostí rýchly inkasovaný gól nerozhádzal a dokázali sa opäť dostať do tlaku a dávajú svoj tretí gól v tomto zápase a stav zápasu je tak 2:3! Hostia začali túto akciu až zo svojej obrannej tretiny, Sheahan poslal puk na hokejku GUSTAV NYQUIST, ktorý krásne od stredného pásma potiahol puk, dostal sa blízko ku bráne domáceho tímu a krásnou strelou švihom trochu z uhla poslal puk do bránky.
    Asistencia: Riley Sheahan, Brendan Smith
     
    40:15
    Minnesota Wild dáva gól!
    Domáci hokejisti hneď v úvode tretej tretiny vyrovnávajú, keď CHARLIE COYLE bol pri úniku na bránku hostí faulovaný a vybojoval si samostatný nájazd. Ten premenil s kľudom Angličana, keď si položil Howarda a forhendom poslal puk do bránky – 2:2!
    Trestné strieľanie.
     
    40:15
    Domácim tým získava samostatný nájazd!
     
    37:24
    Detroit Red Wings dal gól!

    Hosťom vyšla aj druhá presilovka v zápase a tak sa dostávajú de vedenia a stav zápasu je 1:2! Opäť ukážkovo zahratá presilovka červených krídiel, keď sa držali v útočnom pásme a vyvinuli tlak na domáci tím. Kindl vybojoval puk pri mantinely, poslal ho pred bránu na Sheahana, ktorý krásnou zadovkou našil pred bránkou úplne voľného DAVIDA LEGWANDA, ktorý bez problémom poslal puk do bránky domáceho tímu.
    Asistencia: Riley Sheahan, Jakub Kindl .
     
    36:38
    Stoner sa previnil hrou vysokou hokejkou a oslabuje domáci tím na dve minúty. Uvidíme, ako vínde hosťom druhá presilovka v zápase.
     
    35:06
    Tak táto akcia prebrala trošku zaspatých divákov na tribúne. Pred bránkou hostí vznikla skrumáž, ale nikto nedokázal dostať puk do bránky. Nakoniec má puk vo svojej výstroji brankár Howard.
     
    24:57
    Tlak hostí teraz ochladne, pretože Tomáš Tatar je vylúčený na 2 minúty za hákovanie. Udrieť môžu teraz domáci hokejisti.
     
    24:15
    Dobrá šanca v ktorej sa ocitol Bertuzzi, ale jeho presná a tvrdá strela skončila len na betóne pozorného domáceho brankára. Hostia si teraz skúšajú vytvoriť tlak.
     
    19:56
    Neuveriteľné zákroky brankára hostí Howarda. Ten je dnes proste skvelý a kto mu dá gól nech si puk schová! Mikko Koivu sa dostal sám pred neho, ale puk vyrazil preč. Následne čelil niekoľkým dorážkam, ale aj tie pochytal a a nakoiec puk schoval do svojej lapačky. Hostia môžu ďakovať len jemu, že držia stav 1:1!
     
    15:45
    Ďalší skvelý zákrok brankára hostí Howarda, keď dokázal presnú a tvrdú strelu Pariseho schovať do svojej výstroje. Zatiaľ je Howard v zápase pre svoj tím veľkou oporou.
     
    10:34
    Detroit Red Wings dal gól!

    Tak aj hostia bleskovo využívajú presilovku a je vyrovnané 1:1! Zápas sa tak začína odznova. Hostia si zobrali príklad od domácich ako treba hrať presilovku a do bodky to naplnili a radujú sa z gólu. Celé to začal Legwand keď vystrelil od modrej, ale trafil iba pravú tyčku domácej bránky, ku odrazenému puku sa dostal BRENDAN SMITH a jeho bekhend skončil za domácim brankárom.
    Asistencia: David Legwand, Jakub Kindl.
     
    10:26
    Prvú presilovku so zahrajú aj hostia a môžu tak vytvoriť na domácich tlak. Suter sa previnil sekaním a dostáva 2 minúty na trestnej lavici.
     
    06:45
    Máme tu vylúčenie na oboch stranách. Za domácich odchádza na trestnú lavicu Nate Prosse a za hostí Tomáš Tatar. Uvidíme tak hru 4 na 4.
     
    05:38
    Minnesota Wild dáva gól!
    Bleskovo využitá presilovka domáceho tímu a domáci sa radujú z prvého gólu v zápase, stav zápasu je teda 1:0! Domáci zahrali skvelo túto presilovku, usadili sa v útočnom pásme a na hostí vyvinuli tlak a dokázali streliť gól. MIKKO KOIVU dostal skvelú prihrávku na hokejku pred bránku hostí a krásnou a tvrdou strelou prestrelil brankára Howarda a puk skončil v pravom hornom rohu.
    Asistencia: Ryan Suter, Matt Moulson .
     
    05:07
    Prvá presilovka v zápase, ktorú si zahrajú domáci. Quincey sa previnil hákovaním.
     
    05:10
    Krásne zákroky brankára hostí Howarda, ktorý teraz podržal svoj tím! Najprv si poradil s nájazdom Pominvilla, išlo na neho hneď niekoľko dorážiek, ale aj s tými si poradil. Nie darmo je brankárkou jednotkou tento Američan.
     
    04:00
    Pre Kronwalla sa zrejme zápas predčasne skončil. Po jednom so súboji narazil hlavou na mantinel a ostal ležať na ľade. Avšak dokázal sa postaviť a odchádza do šatne! Dúfame, že to nie je nič vážne.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 6. Koivu (Suter, Moulson), 41. Coyle (trestné strieľanie) – 11. Smith (Legwand, Kindl), 38. Legwand (Sheahan, Kindl), 46. Nyquist (Sheahan, Smith)


    Minnesota Wild: Kuemper (Bryzgalov) – Spurgeon, Suter, Brodin, Scandella, Prosser, Stoner – Pominville, Granlund, Parise – Fontaine, Koivu, Moulson – Niederreiter, Coyle, Heatley – McCormick, Brozdiak, Cooke.
    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – Smith, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Lashoff, Kindl – Alfredsson, Legwand, Franzen – Nyquist, Sheahan, Tatar – Bertuzzi, Glendening, Miller – Emmerton, Helm, Ferraro.

    Rozhodca: Kozari, Morton – Devorski, Galloway