Columbus – NY Rangers 1:3 (kon.) | Chicago – Carolina 3:2 (kon.) | Colorado – Boston 0:2 (kon.)
Calgary – Nashville 5:6 (kon.) | Philadelphia – St. Louis 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Tampa Bay 4:3 (po pr.)
Minnesota – Detroit 2:3 (kon.) | Dallas – Ottawa 3:1 (kon.) | LA Kings – Florida 4:0 (kon.)
koniec
Minnesota Wild
2:3 (1:1, 0:1, 1:1)
Detroit Red Wings
Sobota 22.03.2014, 19:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je už všetko z prenosu, lúči sa s vami Miroslav Revaj. Dovidenia pri ďalších prenosoch. Pekný zvyšok neskorého večera. (21:56:45)
     
    Československá stopa v zápase:
    Jakub Kindl (DET) 0+2, 2 strely, čas na ľade 13:02
    Tomáš Tatar (DET) 0+0, 1 strela, čas na ľade 10:00
     
    V tretej tretine sa podarilo najprv bleskovo streliť domácim gól, keď nariadený samostatný nájazd premenil Coyle, ale hostia strelili po krásnej individuálnej akcii gól zásluhou Nyquist a strhli vedenie na svoju stranu. Zápas napokon skončil výsledkom 2:3 a hostia získavajú veľmi dôležité body, ktoré potrebujú pre boj o play-off.
    Videli sme tak zaujímavý zápas, miestami vyrovnaný, ale o čosi navrch mali hostia a zrejme aj zaslúžene vyhrali.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:52
    Hostia sa oslobodili z tlaku a puk posunuli do obranného pásma domáceho tímu. Zrejme je už zápas rozhodnutý.
     
    59:30
    Domáci si musia pre puk do svojho obranného pásma. Hostia sa už len bránia, bránka domácich je stále prázdna.
     
    59:01
    Beží posledná minúta tretej tretiny! V útočnom pásme sú stále domáci, ale hostia sa dobre bránia.
     
    58:45
    Domáci sa stále držia v útočnom pásme a vyvíjajú na hostí veľký tlak.Ich všetky strelu sú však veľmi nepresné a tak hostia ostávajú v pohode.
     
    58:00
    Veľká skrumáž pred bránkou hostí, ale puk v bránke nekončí. Následne opäť hostia vyhadzujú puk cez všetky čiary preč.
     
    57:40
    Domáci odvolali brankára a do hry zasiahne ďalší korčuliar! Domáci hrajú power-play, nič iné im už neostáva.
     
    57:15
    Strelu od modrej v podaní Suter zblokovala obrana hostí do rohu klziska a následne vyhodila puk cez všetky čiary preč.
     
    57:05
    Hostia vyhadzujú puk cez všetky čiary preč. Domáci si poň musia ku svojmu brankárovi.
     
    57:00
    Domáci sa však nemôžu dostať do útočného pásma a hostia sa aj dobre bránia.
     
    56:33
    Teraz alebo nikdy! Domáci tím získava presilovku a pre hostí to budú dlhé 2 minúty v oslabení a dúfajú, že naozaj budú 2. Kronwall sa previnil držaním a ponúkol tak domáci veľkú šancu na vyrovnanie.
     
    55:00
    Domáci si skúšajú vytvoriť záverečný tlak, ale nedarí sa im to. Často strácajú puky a hostia po získaní hrajú len po stredné pásmo. Bezhlavo sa smerom dopredu nehrnú.
     
    54:00
    Hostia sa dostali do brejku, po ktorom už od modrej pálil Smith, domáci brankár bol však na mieste a jeho pokus kryje.
     
    53:15
    Po dlhšej dobe sa ku puku dostali domáci hokejisti a dostali sa aj do šance. Dobre sa uvoľnil Koivu, dostal puk, ale jeho strelu vyráža svojim pravým betónom brankár hostí.
     
    52:35
    Opäť tempo hry trochu upadá. Domáci sa nemôžu dostať na dlhšiu dobu ku puku a hostia často kazia svoje prihrávky. Toto skôr viac vyhovuje červeným krídlám, ktoré vyhrávajú o jeden gól.
     
    51:55
    Spoľahlivý zákrok teraz predviedol domáci brankár Kuemper, keď dokázal do svojej výstroje schovať strelu Bertuzziho.
     
    51:30
    Opäť majú puk na hokejkách hostia a snažia sa dostať do útočného pásma a dať gól, ktorý by už zrejme definitívne rozhodol o ich víťazstve.
     
    51:10
    Ani teraz sa domácemu tímu nepodaril osa dostať do útočného pásma, pretože už po niekoľký krát ich snahu zastavil ofsajd.
     
    50:35
    Howard opäť skvelo podržal hostí, keď zlikvidoval pokus Spurgeona, ktorý sa ocitol sám pred ním a pálil presne, ale americký brankár včas vytasil lapačku, pomocou ktorej tečoval puk mimo bránku hostí!
     
    49:30
    Opäť sú pri puku hostia a držia sa aj v útočnom pásme. Domáci potrebujú streliť gól a to že sa musia brániť nie je pre nich dobre.
     
    48:15
    Mladá slovenská nádej Tomáš Tatar mohol teraz pridať ďalší gól červených krídiel! Dostal skvelú prihrávku pred bránku domáceho tímu, ale sám pred brankárom domácich neuspel a bránku netrafil!
     
    48:00
    Hostia už stratili útočné pásmo a tak sa musia hostia vrátiť rýchlo späť.Domácim však často odskakuje puk z hokejok a tak sú zatiaľ hostia mimo nebezpečenstva.
     
    47:00
    Hostí gól nakopol a ten neuznaný ich vôbec nerozhádzal. Teraz sú aktívnejším tímom a s pukom sa držia aj v útočnom pásme. Domáci sa musia len brániť a to nie je pre nich dobré pretože prehrávajú.
     
    46:30
    Rozhodca teraz neuznal hosťom ďalší gól! Franezn sa dostal pred bránkou hostí do kontaktu z brankárom a aj keď sa puk dostal do bránky domáceho tímu, nie je kvôli kontaktu s brankárom uznaný!
     
    45:19
    Detroit Red Wings dal gól!

    Tak predsa hostí rýchly inkasovaný gól nerozhádzal a dokázali sa opäť dostať do tlaku a dávajú svoj tretí gól v tomto zápase a stav zápasu je tak 2:3! Hostia začali túto akciu až zo svojej obrannej tretiny, Sheahan poslal puk na hokejku GUSTAV NYQUIST, ktorý krásne od stredného pásma potiahol puk, dostal sa blízko ku bráne domáceho tímu a krásnou strelou švihom trochu z uhla poslal puk do bránky.
    Asistencia: Riley Sheahan, Brendan Smith
     
    44:15
    Hostia síce tlačili na domáci tím, ale Wild s dostala do brejku a nebezpečnú strelu musel kryť brankár Howard, zvládol to však bez problémov.
     
    43:35
    Teraz sa hosťom už podarilo sa usadiť v útočnom pásme a vyvíjajú tlak na hostí.
     
    42:45
    Opäť sa hosťom nepodarilo sa usadiť v útočnom pásme a po chybe v rozohrávke navyše strácajú puk. Hrá sa teraz hokej z jednej strany na druhú.
     
    42:17
    Ani hostia sa však do útočného pásma nedostali a do brejku tak išli domáci hokejisti. Avšak nahodili puk len pred bránku hostí, kde ho rýchlo rozohral brankár Howard. Hostia môžu opäť skúsiť udrieť.
     
    41:45
    Domáci sa nakoniec ani v útočnom pásme neusadili a puk si vybojovali na hokejky červené krídla. Domáci tak rýchlo korčuľujú naspäť do svojho pásma.
     
    41:15
    Domácim hokejistom tento rýchly gól v úvode dostal nové sily a sú teraz aktívnejším tímom. Prechod do útočného pásma sa im však nedarí.
     
    41:00
    Hostia musia byť teraz pekne naštvaný, že takto v úvode už prišli o svoje jedno-gólové vedenie. Určite sa máme tak na čo tešiť. Začína sa opäť odznova a určite budú oba tímy útočiť.
     
    40:15
    Minnesota Wild dáva gól!
    Domáci hokejisti hneď v úvode tretej tretiny vyrovnávajú, keď CHARLIE COYLE bol pri úniku na bránku hostí faulovaný a vybojoval si samostatný nájazd. Ten premenil s kľudom Angličana, keď si položil Howarda a forhendom poslal puk do bránky – 2:2!
    Trestné strieľanie.
     
    40:15
    Domácim tým získava samostatný nájazd!
     
    40:01
    Tretia tretina sa nám začala. Vhadzovanie vyhrali domáci hokejisti. Snažia sa čo najrýchlejšie dostať do útočného pásma a dosť hostí pod tlak.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Oba tímy spolu s rozhodcami sú už späť na ľadovej ploche. Tretia tretina sa nám za chvíľu začne.
     
    Druhá tretina bola opäť veľmi zaujímavá a oba tímy predvádzali krásny hokej. Hra bolo opäť vyrovnaná, ale opäť boli miestami lepší hostia. Tým opäť vyšla presilovka a 2 minúty pred koncom tretiny tak išli do vedenia po góle Legwanda. Po druhej tretine je tak stav zápasu 1:2. Uvidíme, čo nám prinesie tretia tretina.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:45
    Pri puku sú stále hostia, ale držia sa v blízkosti svojej bránky. Už sa zrejme do konca druhej tretiny nič nestane.
     
    39:10
    Po vhadzovaní v strednom pásme sa dostal ku strele na bránku hostí Koivu, ale puk skončil len na zadnom mantinely. Tam si ho prebrali hostia, ale už sa nikam nehrnú.
     
    38:55
    Hostí gól veľmi nakopol a majú častejšie puk na svojich hokejkách. Do útočného pásma sa však nemôžu dostať vďaka pozornej obrane domáceho tímu. Domáci sa asi ešte z gólu nespamätali.
     
    38:26
    Oddychový čas hostí.
     
    37:24
    Detroit Red Wings dal gól!

    Hosťom vyšla aj druhá presilovka v zápase a tak sa dostávajú de vedenia a stav zápasu je 1:2! Opäť ukážkovo zahratá presilovka červených krídiel, keď sa držali v útočnom pásme a vyvinuli tlak na domáci tím. Kindl vybojoval puk pri mantinely, poslal ho pred bránu na Sheahana, ktorý krásnou zadovkou našil pred bránkou úplne voľného DAVIDA LEGWANDA, ktorý bez problémom poslal puk do bránky domáceho tímu.
    Asistencia: Riley Sheahan, Jakub Kindl .
     
    37:10
    Hostia hrajú presilovku opäť skvelo a držia sa v útočnom pásme. Domáci brankár zatiaľ všetky pokusy kryje.
     
    36:38
    Stoner sa previnil hrou vysokou hokejkou a oslabuje domáci tím na dve minúty. Uvidíme, ako vínde hosťom druhá presilovka v zápase.
     
    36:15
    Tak ako to je v dnešnom zápase sa opäť karta hry obrátila. Do útočného pásma sa pre zmenu dostali domáci hokejisti a skúšajú vyvinúť tlak. Zatiaľ sa im to nedarí.
     
    35:06
    Tak táto akcia prebrala trošku zaspatých divákov na tribúne. Pred bránkou hostí vznikla skrumáž, ale nikto nedokázal dostať puk do bránky. Nakoniec má puk vo svojej výstroji brankár Howard.
     
    34:35
    Opäť sa nám hra začína kúskovať. Oba tímy opäť často strácajú puky. Viac z hry však majú stále červené krídla.
     
    33:55
    Akonáhle sa domácim podarí vybojovať puk na hokejky a snažia sa prejsť do útočného pásma, tak ich v tom zastaví ofsajd. Hostia hrajú lepšie v druhej tretine ako domáci, viackrát sa dostali do tlaku.
     
    32:51
    Do útočného pásma sa opäť prebojovali hostia a Alfredsson sa dostal aj do zakončenia. Jeho pokus však domáci brankár kryje.
     
    32:40
    V útočnom pásme sa však hostia dlho neudržali a puk po chybnej prihrávke stratili. Dopredu vyrazili domáci hokejisti, ale zastavil ich ofsajd. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    32:00
    Hostia sa teraz zmocnili puku a skúšajú sa dostať do útočného pásma. Puk tam nahodil Alfredsson, avšak domáci ho vyhadzujú na zakázané uvoľnenie. Hostia sa tak ešte v útočnom pásme udržia.
     
    31:00
    Teraz nám vysoké a zaujímavé tempo hry ochladlo. Oba tímy kazia prihrávky a hra sa odohráva prevažne v strednom pásme. Dúfajme, že to tak nadlho nebude.
     
    30:00
    Domáci sa zmocnili puku a skúšali sa dostať do útočného pásma. V ich prechodu im však zabránil ofsajd. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    29:30
    Domáci sa z tlaku vymanili a dostali sa do brejku. Cooke sa dostal aj do zakončenia pred bránkou hostí, ale na Howarda takéto slabé pokusy neplatia.
     
    28:45
    Karta sa obrátila a teraz tlačia hokejisti Detroitu. Domáci sa musia len brániť. Quincey to vyskúšal od modrej, ale jeho pokus končí v lapačke domáceho brankára.
     
    28:15
    Teraz naopak pohrozili hostia. Alfredsson sa natlačil pred bránku domáceho tímu a snažil sa doraziť strelu svojho spoluhráča do bránky. Avšak, to sa mu nepodarilo, ale červené krídla ešte v útočnom pásme ostávajú.
     
    27:15
    Aj po skončení presilovky sa držia domáci hokejisti v útočnom pásme. Zatiaľ sa do šancí dostať nemôžu, pretože defenzíva hostí je aj na čele s ich brankárom veľmi pozorná.
     
    26:57
    Hostia v plnom počte. Domácim sa druhú presilovku nepodarilo využiť. Hostia sa dobre bránili a do šancí ich moc nepúšťajú.
     
    26:30
    Domáci sa teraz nemôžu pri presilovke dostať do útočného pásma a čas v početnej výhode sa im kráti. Asi sa už do šance nedostanú.
     
    26:00
    Parise sa dostal do zakončenia, ale puk skončil len pri obrancoch hostí, ktorým sa opäť podarilo vyhodiť puk preč.
     
    25:50
    Koivu pálil nebezpečne od modrej, ale jeho pokus obrana hostí zblokovala. Následne sa hostia dokázali vyhodením puku cez všetky čiary oslobodiť.
     
    25:15
    Presilovky vedia oba tímy hrať veľmi dobre, čo teraz dokazuje domáci tím. Drží sa v útočnom pásme a drží hostí pod tlakom.
     
    24:57
    Tlak hostí teraz ochladne, pretože Tomáš Tatar je vylúčený na 2 minúty za hákovanie. Udrieť môžu teraz domáci hokejisti.
     
    24:15
    Dobrá šanca v ktorej sa ocitol Bertuzzi, ale jeho presná a tvrdá strela skončila len na betóne pozorného domáceho brankára. Hostia si teraz skúšajú vytvoriť tlak.
     
    23:30
    Do útočného pásma sa dostali už aj hostia, ale aj ich strely sú nepresné. Pokus od modrej v podaní Alfredsson nebol nijak nebezpečný.
     
    22:55
    Teraz sa už domáci dostali aj do náznaku šancu, ale to je tak všetko. Niederreiter sa natlačil pred bránku hostí, dostal na hokejku puk a snažil sa zadovkou nejako ohroziť bránku. Puk však skončil len v rohu klziska.
     
    22:20
    Domáci tím je aj naďalej usadení v útočnom pásme a snaží sa pálil z každej príležitosti, avšak ich pokusy sú veľmi nepresné.
     
    22:00
    Ľahké nahodenie pred bránku hostí radšej brankár Howard schoval pod svoju lapačku. Vhadzovať sa tak bude v útočnom pásme domácich, ktorý opäť začínajú tlačiť na hostí.
     
    21:30
    Tak teraz sa už domáci celok usadil v útočnom pásme a skúšajú dostať červené krídla pod tlak. Hostia však vzdorujú a dokážu aj domácich miestami vytlačiť do stredného pásma.
     
    21:00
    Domácim sa stále darí držať puk na svojich hokejkách, ale do útočného pásma sa cez pozornú defenzívu hostí nemôžu prebiť.
     
    20:01
    Druhá tretina sa nám začala. Vhadzovanie vyhrali domáci hokejisti. Snažia sa o prechod do útočného pásma.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Oba tímy spolu s rozhodcami sú už späť na ľadovej ploche. Druhá tretina sa nám o chvíľu začne.
     
    Videli sme zaujímavú prvú tretinu a hlavne aj vyrovnanú, čomu svedčí skóre 1:1. Dnes zatiaľ rozhodujú presilovky, pretože oba góly padli pri početných výhodách oboch tímov. Miestami však boli o niečo lepší hostia, ale do vedenia mohli ísť už viac krát domáci, ale proti bol bankár Howard, ktorý dnes chytá senzačne a zmaril niekoľko tutoviek domáceho tímu. Uvidíme, čo nám prinesie druhá tretina.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:56
    Neuveriteľné zákroky brankára hostí Howarda. Ten je dnes proste skvelý a kto mu dá gól nech si puk schová! Mikko Koivu sa dostal sám pred neho, ale puk vyrazil preč. Následne čelil niekoľkým dorážkam, ale aj tie pochytal a a nakoiec puk schoval do svojej lapačky. Hostia môžu ďakovať len jemu, že držia stav 1:1!
     
    19:30
    Do brejku sa teraz dostali domáci hokejisti, ale vyslali len nepresnú strelu od modrej, ktorý brankár Howard nemusel kryť. Puk je za bránkou hostí, kde je oň veľká bitka.
     
    18:45
    Záverečný tlak teraz patrí červeným krídlám. Smith poslal puk do útočného pásma a hostia držia domáci tím v tlaku. Uvidíme, čo sa dočkáme zaujímavej šance.
     
    18:15
    Z dobrej pozície teraz pálil na domácu bránku Franzen, ale domáci brankár si z jeho pokusom poradil a puk vyráža mimo nebezpečenstvo domáceho tímu.
     
    17:30
    Teraz sa hra veľmi kuskuje, pretože oba tímy často strácajú puky a tak moc záživný hokej nesledujeme.
     
    15:45
    Ďalší skvelý zákrok brankára hostí Howarda, keď dokázal presnú a tvrdú strelu Pariseho schovať do svojej výstroje. Zatiaľ je Howard v zápase pre svoj tím veľkou oporou.
     
    15:35
    Stela od modrej v podaní Millera bola zblokovaná do rohu klziska. Tam si puk prebrali domáci hokejisti a idú do brejku.
     
    14:35
    Po komerčnej prestávke pokračujeme v rovnakom obraze hry. V útočnom pásme sa držia hostia, ale brankár domácich je v pokoji, pretože všetky pokusy červených krídiel na bránku sú nepresné.
     
    13:35
    Pekná strela, ktorou sa prezentovala naša mladá nádej Tomáš Tatar, ale jeho pokus domáca obrna zblokovala do rohu klziska. Domáci sú už pod veľkým tlakom, ale zatiaľ ich brankár zasahovať nemusel.
     
    13:00
    Po vhadzovaní v strednom pásme, ktoré vyhrali hostia, sa práve hráči tohto tímu usadili v útočnom pásme. Domáca obrana spolu s brankárom si teraz musia dávať pozor.
     
    12:10
    Po ofsajde, do ktorého sa dostali domáci hokejisti sa bude vhadzovať v strednom pásme. Domáci sa teda ďaleko nedostali.
     
    12:00
    Franzen to skúšal veľmi zaujímavo, keď za bránkou domaćeho tímu vybojoval puk a snažil sa obtočiť okolo nej. Domáci jeho účel vystihli a puk mu včas zobrali. Do brejku tak vyrážajú hráči Wild.
     
    11:00
    Po vyrovnávajúcom góle sa vyrovnal aj obraz hry. Oba tímy teraz hrajú rýchly hokej a dostávajú sa aj do šancí. V strehu musia byť obaja brankári. Takýto hokej sa divákom musí páčiť.
     
    10:34
    Detroit Red Wings dal gól!

    Tak aj hostia bleskovo využívajú presilovku a je vyrovnané 1:1! Zápas sa tak začína odznova. Hostia si zobrali príklad od domácich ako treba hrať presilovku a do bodky to naplnili a radujú sa z gólu. Celé to začal Legwand keď vystrelil od modrej, ale trafil iba pravú tyčku domácej bránky, ku odrazenému puku sa dostal BRENDAN SMITH a jeho bekhend skončil za domácim brankárom.
    Asistencia: David Legwand, Jakub Kindl.
     
    10:30
    Hostia sa usadili pri presilovke v útočnom pásme a rozbiehajú svoj kolotoč. Domáci sa bránia a snažia sa zachytávať odrazené puky.
     
    10:26
    Prvú presilovku so zahrajú aj hostia a môžu tak vytvoriť na domácich tlak. Suter sa previnil sekaním a dostáva 2 minúty na trestnej lavici.
     
    09:30
    Tlak domácich sa už skončil a dopredu skúšajú ísť hostia. Uvidíme, či si aj oni dokážu vytvoriť tlak. Zatiaľ sa moc ku puku v zápase nedostávajú.
     
    08:30
    Domáci Coyle pálil od modrej, puk však skončil len na zadnom mantinely. Hostia si tak môžu vydýchnuť.
     
    08:15
    V útočnom pásme sú už opäť domáci hokejisti a hostia sú opť pod tlakom. Ku tvrdej strele sa dostal Brodin, ale Howard jeho strelu betónom vyráža.
     
    07:25
    Domáci sa snažili o rýchly prechod do útoku, ale dopustili sa len zakázaného uvoľnenia. Červené krídla sa tak môžu po dlhšom čase pozrieť aj do útočného pásma.
     
    07:15
    Hra 4 na 4 sa odohráva v pokojnejšom tempe. Ani jeden z tímov nechce spraviť chybu. Viac majú puk na hokejkách však stále domáci hokejisti. Hostia sa asi zrejeme ešte z gólu nespamätali.
     
    06:45
    Máme tu vylúčenie na oboch stranách. Za domácich odchádza na trestnú lavicu Nate Prosse a za hostí Tomáš Tatar. Uvidíme tak hru 4 na 4.
     
    06:35
    Tlak domácich sa čoraz viac a viac stupňuje a hostia sa musia len a len brániť. V strehu je aj brankár hostí, ktorý mal už pár veľmi dôležitých zákrokov.
     
    06:15
    Tak tento gól domácich výrazne nakopol a sú to práve oni, ktorý teraz útočia a držia sa v útočnom pásme. Hra sa nám prerušila a po komerčnej prestávke budeme pokračovať.
     
    05:38
    Minnesota Wild dáva gól!
    Bleskovo využitá presilovka domáceho tímu a domáci sa radujú z prvého gólu v zápase, stav zápasu je teda 1:0! Domáci zahrali skvelo túto presilovku, usadili sa v útočnom pásme a na hostí vyvinuli tlak a dokázali streliť gól. MIKKO KOIVU dostal skvelú prihrávku na hokejku pred bránku hostí a krásnou a tvrdou strelou prestrelil brankára Howarda a puk skončil v pravom hornom rohu.
    Asistencia: Ryan Suter, Matt Moulson .
     
    05:07
    Prvá presilovka v zápase, ktorú si zahrajú domáci. Quincey sa previnil hákovaním.
     
    05:10
    Krásne zákroky brankára hostí Howarda, ktorý teraz podržal svoj tím! Najprv si poradil s nájazdom Pominvilla, išlo na neho hneď niekoľko dorážiek, ale aj s tými si poradil. Nie darmo je brankárkou jednotkou tento Američan.
     
    04:00
    Pre Kronwalla sa zrejme zápas predčasne skončil. Po jednom so súboji narazil hlavou na mantinel a ostal ležať na ľade. Avšak dokázal sa postaviť a odchádza do šatne! Dúfame, že to nie je nič vážne.
     
    03:43
    Hostia sa aj naďalej držia v útočnom pásme, ale ku strelám sa nemôžu dostať. Domáci sú tak v tlaku, ale riešia to s prehľadom.
     
    02:45
    Červené krídla sa dostali do útočného pásma a skúšajú na domácich hokejistov vyvinúť tlak. Zatiaľ sa im to darí, ale domáca defenzíva úspešne vzdoruje. V strehu je aj domáci brankár, ale zatiaľ zasahovať nemusel.
     
    02:30
    Tak tempo hry je už v NHL tradične rýchle a tento zápas nie je žiadnou výnimkou. Hrá sa hokej hore dole a oba tímy si dokážu podržať puk na hokejke. Po jednom z brejku sa ku strele dostal Miller, ale jeho strelu domáci brankár schoval do lapačky.
     
    01:45
    Ale aj hostia sa dopustili chyby a v strednom pásme puk stratili. Domáci tím sa dostal tak do prvej šance v zápase. Nebezpečne pálil Heatley, ale Howard dobre zasiahol. Následne si poradil aj s dorážkou a tak domáci ostanú v útočnom pásme.
     
    01:15
    Do útočného pásma sa domácim tím aj dostal, ale dlho sa tam neohrial. Po chybnej kombinácii strácajú domáci hokejisti puk a do brejku vyrážajú červené krídla.
     
    01:00
    Hostia pomerne dlho držali puk na svojich hokejkách, ale nedostali sa do šance a ani ku strele na bránku. Domáci hokejisti si v roho klziska vybojovali puk a snažia sa preniknúť do útočného pásma.
     
    00:15
    Hostia majú naďalej puk na svojich hokejkách a snažia sa dostať do útočného pásma. Prihrávku do ofsajdu dostal Parise a tak sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    00:01
    Zápas sa nám už začal. Úvodné buly vyhrali hokejisti Detroitu.
    Domáci dnes hrajú v zelených dresoch, hostia v bielych.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na ľadovú plochu už prichádzajú oba tímy spolu s rozhodcami. Za malú chvíľu sa nám zápas naj-prestížnejšej hokejovej súťaže začne. Prajem príjemný športový zážitok.
     
    Začiatok zápasu sa nám ako to už býva v NHL tradične zvykom trošku oneskorí.
     
    Ešte raz vítam všetkých, ktorý sa rozhodli sledovať tento prenos. Do začiatku zápasu nám už ostáva necelých 15 minút. Zostavy oboch tímov sú už známe a zverejnené a môžte si ich prezrieť. Do zápasu dnes zasiahne Tomáš Tatar, ktorý bude hrať v druhej formácii. Za hostí sa predstaví aj Čech Jakub Kindl, ktorý bude hrať v tretej obrannej formácii.
     
    Úvodné zostavy:

    Minnesota Wild: Kuemper (Bryzgalov) – Spurgeon, Suter, Brodin, Scandella, Prosser, Stoner – Pominville, Granlund, Parise – Fontaine, Koivu, Moulson – Niederreiter, Coyle, Heatley – McCormick, Brozdiak, Cooke.

    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – Smith, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Lashoff, Kindl – Alfredsson, Legwand, Franzen – Nyquist, Sheahan, Tatar – Bertuzzi, Glendening, Miller – Emmerton, Helm, Ferraro.
     
    Vítam všetkých fanúšikov hokeja pri sledovaní najprestížnejšej súťaže v tomto športe a to je bezpochyby NHL. Tento prenos je zameraný na zápas medzi Minesota Wild, ktorá na svojom ľade dnes hostí Detroit Red Wings. Úvodné buly je naplánované na 19:00 SEČ. Zápasom Vás bude sprevádzať komentátor Miroslav Revaj. Prajeme príjemný športový zážitok.

    Boje o play-off sú už v plnom prúde a niektorým tímom ide o každý jeden bod. Typickým príkladom sú práve oba dnešný aktéri, ale domáca Minesota je na tom s pozíciou zaručujúcu play-off tejto prestížnej súťaže lepšie. Ako sa obom tím v prebiehajúcej sezóne darí, na akej sú priečke, aký Česi a Slováci sa v tomto zápase predstavia si teraz bližšie povieme:

    Minesota Wild:
    Domáci celok ako som už spomínal je v lepšej pozícii pre play-off. Patrí mu totiž to 7.priečka za zisk 83 bodov, ktoré im boli udelené za 27 výhier, 9 výhier po predĺžení, 11 prehier po predĺžení a v 23 zápasoch nezískali ani jeden bod. Posledná forma domáceho tímu však nie je vôbec oslnivá, pretože z posledných 5 zápasov dokázali len 2 vyhrať, 2 prehrali po predĺžení a 1 prehrali v riadnom hracom čase. V poslednom zápase pred dnešnom súbojom s Red Wings prehrali po predĺžení na ľade Devils 4:3. Najproduktívnejším domácim hráčom je Kanaďan Pominville so štatistikou 26G a 23A.

    Detroit Red Wings:
    Červené krídla sú čo sa týka pozície pre play-off na tom o čosi horšie než domáci celok. Avšak, nachádzajú sa na 9.mieste a teda len jednu priečku od postupu do play-off. Táto sezóna je nesmierne vyrovnaná a hostia strácajú na 8.miesto len jeden jediný bod. Zatiaľ ich získali 77, ktoré im boli udelené za 23 výhier, 9 výhier po predĺžení, 13 prehier po predĺžení a v 24 zápasoch bodovo neuspeli. Posledná forma Red Wings je zase lepšia než domáceho tímu, z posledných 5 zápasov 1 vyhrali, 2 vyhrali po predlžení a 2 prehrali v riadnom hracom čase. V poslednom zápase pred dnešným súbojom vyhrali na ľadePittsburgh Penguins 5:4 po predĺžení, v ktorom sa do listiny strelcov zapísala aj slovenská mladá nádej Tomáš Tatar. Najproduktívnejším hráčom hostí je Švéd Zetterberg so štatistikou 16G a 32A.

    Československá stopa:
    V domácom drese nepôsobí nikto z Česka a ani Slovenska. Červené krídla však už majú zastúpenie a to:

    Tomáš Tatar (Detroit Red Wings)- útočník, Slovensko
    Našej mladej nádeji sa v tejto sezóne nesmierne darí. Tento rok sa už natrvalo usadil v prvom tíme a vedenie je s týmto talentom veľmi spokojné. Podarilo sa mu nazbierať 28 kanadských bodov za 15 gólov a 18 asistencií. V poslednej dobe mu to gólovo padá a stáva sa miláčikom divákov.

    Tomáš Jurčo (Detroit Red Wings)- útočník, Slovensko
    Naša ďalšia mladá nádej je momentálne na listine zranených a do dnešného zápasu určite nezasiahne. Jurčo sa však ešte natrvalo v prvom tíme červených krídiel neusadil. Pendluje medzi farmou a prvým tímom. Avšak, v poslednej dobe keď bol zdravotne v poriadku nastupoval častejšie za prvý tím. Zatiaľ nazbieral v prvom tíme 10 kanadských bodov za 5 gólov a 5 asistencií.

    Jakub Kindl (Detroit Red Wings)- obranca, Česko
    Červené krídla sa v zadných radoch môžu spoliehať na služby 27 ročného obrancu Jakuba Kindla. Aj jemu sa v tejto sezóne darí a drží sa v prvom tíme. Jeho hlavnou úlohou je defenzívna činnosť, ale aj on vie zbierať kanadské body. Zatiaľ ich nazbieral 11 za 1 gól a 10 asistencií.

    Pter Mrázek (Detroit Red Wings)- brankár, Česko
    Česká republika má v tíme hostí zastúpenie aj na brankárskom poste. Mrázek je talentovaný mladý brankár, ktorý doposiaľ pôsobil vo farmárskom tíme. Túto sezónu sa dostal už aj do prvého tímu, ale skôr plní úlohy brankárskej dvojky. Zatiaľ má v tejto sezóne odchytaných 10 zápasov a bilanciu:
    91.75 % úspešnosť zákrokov, 2.01 gólu na zápas a 1 čisté konto.

    Favorit zápasu:
    V tejto fázy turnaja sa favorit zápasu určuje ťažko. Obom tímom ide o veľmi potrebné body a tak nás určite čaká vyrovnaný zápas bez jasného favorita, tabuľkovo sú na tom lepšie domáci, ale forma hrá do kariet hosťom.

    Vzájomná bilancia:
    Dnešný aktéri sa v tejto sezóne medzi sebou ešte ani raz nestretli. ide teda o ich prvý vzájomný zápas v tejto sezóne. V tej minulej na seba narazili 3 krát, pričom sa raz z víťazstva tešili hráči Detroitu a 2 krát dvíhali ruky nad hlavu hráči Minesoty.

    Na sledovanie prenosu ste srdečne pozvaný.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Miroslav Revaj

    Góly a asistencie: 6. Koivu (Suter, Moulson), 41. Coyle (trestné strieľanie) – 11. Smith (Legwand, Kindl), 38. Legwand (Sheahan, Kindl), 46. Nyquist (Sheahan, Smith)


    Minnesota Wild: Kuemper (Bryzgalov) – Spurgeon, Suter, Brodin, Scandella, Prosser, Stoner – Pominville, Granlund, Parise – Fontaine, Koivu, Moulson – Niederreiter, Coyle, Heatley – McCormick, Brozdiak, Cooke.
    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – Smith, Kronwall, DeKeyser, Quincey, Lashoff, Kindl – Alfredsson, Legwand, Franzen – Nyquist, Sheahan, Tatar – Bertuzzi, Glendening, Miller – Emmerton, Helm, Ferraro.

    Rozhodca: Kozari, Morton – Devorski, Galloway